Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 4’ün sızdırılan performans sonuçları, kullanıcıları şimdiden heyecanlandırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Snapdragon 8 Gen 4’ün sızdırılan performans sonuçları, kullanıcıları şimdiden heyecanlandırdı

Yeni nesil Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti, 2025 yılında birçok amiral gemisi telefona güç verecek. Bu cihazlar arasında Galaxy S25 Ultra, Xiaomi 15 serisi, Oppo Find X8 Ultra ve vivo X200 Ultra gibi modeller yer alıyor. Snapdragon 8 Gen 4'ün Adreno 830 GPU'su ile gelecek olması, özellikle grafik performansında büyük bir sıçrama anlamına geliyor. Gelen bilgilere göre bu yeni GPU, 1.15 GHz saat hızına ulaşabiliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, mevcut Snapdragon 8 Gen 3'te kullanılan Adreno 750 GPU'nun saat hızı sadece 770 MHz. Bu fark, Snapdragon 8 Gen 4'ün grafik işlemede oldukça ileri bir seviyeye geleceğini gösteriyor.

Ayrıca Bkz.Huawei Mate 70 serisinin tasarımında önemli değişiklikler olabilir

Bu yeni yonga seti hakkında yapılan bir 3D Mark Wildlife testi, Adreno 830 GPU'nun 166 kare sunabildiğini gösteriyor. Aynı testin Wild Life Extreme Unlimited versiyonunda ise 44 FPS elde edilmiş. Bu sonuçlar, Snapdragon 8 Gen 3'e kıyasla %46 ila %53 arasında bir performans artışı olduğunu ortaya koyuyor. GFX Bench Aztec Ruins High testinde de yeni yonga seti 125 FPS değerine ulaşırken, Adreno 750 yalnızca 96 FPS seviyesinde kalıyor.

Bu test sonuçlarının Qualcomm’un referans cihazlarından elde edildiği ve bu cihazların genellikle çiplerin erken aşamalarını değerlendirmek amacıyla üretildiği unutulmamalı. Dolayısıyla bu cihazlarda görülen performans, nihai tüketici cihazlarına kıyasla biraz daha düşük olabilir. Ancak perakende ürünlerinde bu saat hızlarının daha yüksek olabileceği belirtiliyor. Ünlü duyumcu Ice Universe, daha önce bu GPU'nun saat hızının 1.25 GHz'e kadar çıkabileceğini söylemişti.

Snapdragon 8 Gen 4'ün işlemci performansı da dikkat çekici. Geekbench testlerinde tek çekirdekte 2884, çoklu çekirdekte ise 8840 puan almış. Ayrıca bu yonga setinin “Galaxy için” özel versiyonu, biraz daha yüksek performans sergileyerek tek çekirdekte 3060, çoklu çekirdekte ise 9080 puan almış durumda. Tüm bu veriler, Snapdragon 8 Gen 4’ün hem CPU hem de GPU performansı açısından 2025’in en güçlü yonga setlerinden biri olacağını gösteriyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/09/25/snapdragon-8-gen-4-promises-a-massive-56-gpu-boost-over-8-gen-3/

• Güle güle A18 Pro

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir ipad ve android telefon kullanıcısı olarak söylüyorum ki puanlara aldanmayın. iPad Mini 5 a12 chipset (2018) ve Poco F4 GT Snapdragon Gen 1 (2021) telefon kullandım. Arada 3 yıl ve 9 GB ram farkı olmasına rağmen neredeyse ipad daha iyi performans veriyordu. Hatta Spdragon Gen 1 telefonum bazı oyunlarda öyle bir ısınıyordu ki oyunlar uyarı verip kapanıyordu. İpad asla o kadar ısınmamıştı. Snapdragon işlemcili telefonumda oyunlarda drop olurken ipad daha stabil bir deneyim sunuyordu. Şu anda iPad pro M2 işlemcili kullanıyorum eminim Snapdragon 8 Gen 4 bir cihaz alsam onun kadar performans veremez. Kendi gerçek deneyimimi yazıyorum bir ios cihaz kullanmayanlar bence yorum yapmasın.

• AI performansı nasıl olacak?

• ctntas C kullanıcısına yanıt

sd gen 1 zaten en vukaatlı işlemci bence sende android cihaz kullanmadan yorum yapma :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puhahaha :))

Bu işlemcilerin performans konusunda sürekliliği devamlılığı yok android ve Windows gibi sistemlerle. Bu sistemlerin yazılım doğanın uyumu yok ve zamanla bozuluyor şişiyor.. :) ayrıca kıyaslama yanlış. Doğrusu kendi eko sistemi içerisinde karşılaştırma yapılmasını doğru buluyorum.

Sd 8 gen 1 i baz alarak bütün bütün snapdragon işlemciler kötü oldu vay be bir araştır bakalım 8 gen 1 nasıl bir işlemciymiş

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt

Hocam arada 3 yıl ve 9 Gb ram farkı var diyorum. Benzer performans gösteriyordu diyorum. Hatta ipad oyunlarda daha stabil çalışıyordu diyorum sen diyorsun ki en snapdragon gen 1 kötüydü. 3 yıl önce çıkmış bir işlemcinin seviyesine düşecek kadar kötü olmayı nasıl başardılar? Ayrıca Snap dragon gen 1 önceki işlemcisinden çok daha iyi performans veriyordu. O da mı kötüydü?

• Alıntı

metni:
    Snapdragon 8 Gen 4'ün Adreno 830 GPU'su ile gelecek olması, özellikle grafik performansında büyük bir sıçrama anlamına geliyor. Gelen bilgilere göre bu yeni GPU, 1.15 GHz saat hızına ulaşabiliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, mevcut Snapdragon 8 Gen 3'te kullanılan Adreno 750 GPU'nun saat hızı sadece 770 MHz. Bu fark, Snapdragon 8 Gen 4'ün grafik işlemede oldukça ileri bir seviyeye geleceğini gösteriyor.

GPU yalnızca grafikte değil; ilaveten yapay zekalar için de önemli. Yani Snapdragon 8 Gen 4 ile android telefonların donanım bazında yapay zeka - büyük dil veya görüntü üretme modellerini - destekleme kapasitesi de artacaktır.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yuvarlanan adam sana soruyorum tablet ve pc için üretilen m serisi işlemciler(m2-m4 vs) hangi iphonede kullanıldı. Karşılaştırma yaparken doğru karşılaştır.

Snapdragon 888 evet o da kötüydü ikisi de Samsung üretimiydi

• Arkadaş telefon ile tablete sıcaklık karşılaşması yapmış aşırı komik geldi. Tablette ısı dağılımı (özellikle alüminyum olduğu için) telefondan kolay olacağını bilse böyle saçma yorum yapmaz. 8 Gen 1 Samsung fabrikalarında üretildiği için zaten sorunlu bir işlemci. Karşılaştırma yaparken hiç yoktan aynı türde cihazlarla yap ki bir anlamı olsun. Eline MatePad 11 (Snapdragon 865) geçerse IPad Mini 5 (A12 Bionic) ile karşılaştır sonuçları gör, tamam IOS yazılım olarak Android'den stabil ama alakasız 2 cihazı karşılaştırıp da bir tarafı gömmen fanboyluktan başka bir şey değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.