Şimdi Ara

Snapdragon 895 yonga seti Samsung tarafından üretilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Snapdragon 895 yonga seti Samsung tarafından üretilecek

Qualcomm dünyanın en büyük yonga üreticilerinden biri olmasına rağmen kendi fabrikaları yok. Yonga setleri Samsung ve TSMC gibi üçüncü taraf şirketler tarafından üretiliyor. Qualcomm'un yeni üst sınıf işlemcisinin (muhtemelen Snapdragon 895) üretimini Güney Koreli deve emanet ettiği bildirildi.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy M32'nin çıkış tarihi ve temel özellikleri açıklandı

Notebookcheck internet sitesinin haberine göre sözleşmeyi kapan taraf Samsung oldu. Şirket üretim anlaşması için TSMC ile sıcak bir çekişme içerisindeydi. Mutlu sona ulaşmış görünüyor. Qualcomm'un son model amiral gemisi telefonlara güç verecek yeni platformu, Samsung'un Exynos 2200 yonga seti gibi 4 nm fabrikasyon teknolojisi kullanılarak üretilecek.

Snapdragon 895 yonga seti Samsung tarafından üretilecek

5LPA teknolojisi 4LPE'ye dönüştü

Bu arada bazı kaynaklar Samsung'un üçüncü nesil 5 nm işlem teknolojisini (5LPA), birinci nesil 4 nm (4LPE) olarak yeniden adlandırdığı ve 5LPA ile 4LPE arasında performans farkı olmadığını söylüyor. Exynos 2200 ve Snapdragon 895 platformlarının en yakın rakibi Apple A14 Bionic'in ise 5 nm fabrikasyon süreci kullanılarak üretildiğini hatırlatalım.

Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Samsung-will-manufacture-the-Snapdragon-895-alongside-the-Exynos-2200-both-of-which-will-be-4nm.545264.0.html

• iPhone 6s serisinde kullanılan A9 çiplerinin bir kısmı Samsung bir kısmı ise TSMC dökümüydü. Samsung 14 nm ile döküm yaparken TSMC 16 nm ile döküm yapıyordu. Bu durumda Samsung’un daha verimli gerekiyordu. Ama TSMC dökümü olan 16 nm işlemciler Samsung’un 14 nm’sinden daha verimli ve daha uzun pil ömrü sunuyordu. Özellikle Samsung üretimi olanların pil tüketimi konusunda sorunları vardı. Zaten Exynos işlemcilerin pil tüketiminde bu kadar sorunlu olmalarının sebeplerinden biri de bu. Apple bu olaydan sonra Samsung ile ortaklığını bitirmiştir ve tek ortak olarak TMSC ile devam etme kararı almıştır. Qualcomm keyfinden Samsung’a gitmiyor. Üretim bantlarının yarısından fazlasını Apple kapatmış durumda. Muhtemelen TSMC’de yeterli talebi sağlayacak bant olmadığı için Samsung’un kapısını çaldı.

Apple TSMC ye Qualcomm ise Samsung un dandik tesislerine üretim yaptırıyor. 6 NM ile üretilen TSMC den çıkma yongalar 5 NM ile üretilen Samsung dan çıkma yongalardan çok daha az güç tüketiyor ve bariz şekilde daha az ısınıyor. TSMC nin 5 NM+ ile üreteceği A15 yongası veya Dimensity 1200-2000 adı her ne olursa artık, 4 NM ile üretilen S895 den bariz bir şekilde daha verimli olucak her anlamda. Qualcomm Samsung a üretim yaptırarak kendi bacağına sıkıyor.

• TSMC'de yer bulamayınca tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 14 Haziran 2021; 15:40:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi de kardeşim, apple ın a14i 5 nm ile ürettiğini yazmışsınızda, bu eylül ayında yeni iphone ile a15 işlemci geleceğini niye yazmıyorsunuz? Hem de muhtemelen 4 nm olacak, o da en kötü şartlarda.

"Bu arada bazı kaynaklar Samsung'un üçüncü nesil 5 nm işlem teknolojisini (5LPA), birinci nesil 4 nm (4LPE) olarak yeniden adlandırdığı ve 5LPA ile 4LPE arasında performans farkı olmadığını söylüyor."

4nm ile 5 nm arasında performans farkı yok yani.

apple işlemcisini 5nm+ olarak ürettirse bile 4nm ile aynı oluyor o zaman performans olarak.

• Apple TSMC ye Qualcomm ise Samsung un dandik tesislerine üretim yaptırıyor. 6 NM ile üretilen TSMC den çıkma yongalar 5 NM ile üretilen Samsung dan çıkma yongalardan çok daha az güç tüketiyor ve bariz şekilde daha az ısınıyor. TSMC nin 5 NM+ ile üreteceği A15 yongası veya Dimensity 1200-2000 adı her ne olursa artık, 4 NM ile üretilen S895 den bariz bir şekilde daha verimli olucak her anlamda. Qualcomm Samsung a üretim yaptırarak kendi bacağına sıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasan.sonus kullanıcısına yanıt
    Dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan Samsung'un fabrikaları mı dandik?

Çip üretimini çok hafife alıyorsunuz sanırım. Kimse dandik bi üretimle dünyanın en önde gelen üreticilerinden biri olamaz. Hele ki çip üretiminde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 15 Haziran 2021; 17:28:18 >
  • erdem552 kullanıcısına yanıt

TSMC ile kıyaslarsak dandik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasan.sonus kullanıcısına yanıt
    Peki :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten Antutu ve 3dmarkta lider, bir de RDNA2 koysalar iphone duman olur

• erdem552 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş apple çiplerini bir zamanlar samsung yapıyordu. Onu bilmiyor galiba.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iPhone 6s serisinde kullanılan A9 çiplerinin bir kısmı Samsung bir kısmı ise TSMC dökümüydü. Samsung 14 nm ile döküm yaparken TSMC 16 nm ile döküm yapıyordu. Bu durumda Samsung’un daha verimli gerekiyordu. Ama TSMC dökümü olan 16 nm işlemciler Samsung’un 14 nm’sinden daha verimli ve daha uzun pil ömrü sunuyordu. Özellikle Samsung üretimi olanların pil tüketimi konusunda sorunları vardı. Zaten Exynos işlemcilerin pil tüketiminde bu kadar sorunlu olmalarının sebeplerinden biri de bu. Apple bu olaydan sonra Samsung ile ortaklığını bitirmiştir ve tek ortak olarak TMSC ile devam etme kararı almıştır. Qualcomm keyfinden Samsung’a gitmiyor. Üretim bantlarının yarısından fazlasını Apple kapatmış durumda. Muhtemelen TSMC’de yeterli talebi sağlayacak bant olmadığı için Samsung’un kapısını çaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 14 Haziran 2021; 19:44:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung 5nm ve 4nm ye TSMC kadar odaklanmadı çünkü gerek duymadı devasa bir fark yok daha az güç tüketiyor ve daha fazla ısınma diye dert etmiyor adam. soğutma sistemleriyle ve pille bunu telafi ediyor

tsmc ile samsung arası fark ise %5 performans %10 pil

samsung un gereksiz harcama yapıp üretim maliyetini arttırma derdi de yok

TSMC nin 5nm den 3nm ye geçişi %15 daha fazla performans, %30 daha az güç tüketimi sunuyor

samsung un 3nm süreci TSMC ye göre %33 daha fazla performans %50 daha fazla verimlilik sunuyor, raporları okuyabilirsin

çip ve üretim yetersizliği krizi nedeniyle TSMC nin üretim için istediği fiyatla samsung arasında devasa fark var

iphone 1 yılda 300 milyon telefon satarken

android çapında 1 milyarı aşkın telefon satılıyor ve çoğu telefonda Qualcomm çipsetleri var

şimdi adamın gidip TSMC yi seçmesi ne kadar mantıklı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.