Şimdi Ara

Snapdragon 898'li Samsung Galaxy S22+ performans testinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Snapdragon 898'li Samsung Galaxy S22+ performans testinde

Şubat ayında duyurulması beklenen Samsung Galaxy S22 Plus, bazı teknik özellikleriyle birlikte Geebench testinde ortaya çıktı. Test sonuçları önümüzdeki ay duyurulacak olan Snapdragon 898'le ilgili ipuçları da barındırıyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S22 serisinin fiyat etiketleri ortaya çıktı

SM-S906U model numarasıyla kendini gösteren Galaxy S22 Plus'ın Qualcomm'un yakın zamanda tanıtacağı amiral gemisi işlemci platformu Snapdragon 898'den güç aldığı görülüyor. Buna göre Snapdragon 898; 1.79GHz hızında çalışan dört CPU çekirdeği, 2.50GHz hızında çalışan üç CPU çekirdeği ve 3.00GHz hızında çalışan bir CPU çekirdeğine ev sahipliği yapacak.

Tek çekirdek testinden 1163, çoklu çekirdek testinden ise 2728 puan aldığı görülen telefonun 8 GB RAM ve Android 12'ye sahip olduğu da test sonuçlarının bize verdiği bilgiler arasında.

Exynos ve Snapdragon'lu iki versiyon olacak

Daha önce ortaya çıkan bir sızıntı, Samsung Galaxy S22 serisinin ABD, Asya ve Afrika'da Snapdragon 898 yonga setiyle diğer pazarlarda AMD GPU içeren Exynos 2200 çipsetiyle piyasaya sürüleceğini ortaya koymuştu.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/11/14/samsung-galaxy-s22-with-the-snapdragon-898-chip-spotted-at-geekbench/

• Bu A12 değil A12X Bionic, çok güçlü bir SoC çünkü sadece iPadlerde kullanıldı. Ayrıca bu muhtemelen GeekBench 4 skorudur, 5 ile skorlar düştü diye biliyorum.
    Qualcomm zaten Apple'ın rakibi zor olur ancak zamanında Samsung çok iyi bir rakipti. İlk dört ve sekiz çekirdekli çipsetleriyle ve ilk 16 nm üretim teknolojili işlemci barındıran çipsetleriyle devrimsel işler yapmışlardı. Apple, iPhonelara geleneğin dışına çıkarak NVMe depolama birimi koyduktan sonra Samsung'un yanıtı yeterli olmadı. Depolama biriminin önemini geç anladılar. CPU ve GPU'da da zamanla iyice geriye düştüler.
    Apple'a tekrar bu konuda bir rakip çıkmazsa her yeni iPhone'da %20~ performans artışıyla devam edeceklerdir.
  • samsung galaxy s22 plus fiyatı çok fiyatı. bunu alana kadar iphone alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 14 Kasım 2021; 17:05:58 >
  • Teknoloji haberlerinin 10 tanesinden 4 ü kesin telefon.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • qualcomm sonunda 2018 yılında çıkan A12 işlemciye rakip çıkardı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt
    Bu A12 değil A12X Bionic, çok güçlü bir SoC çünkü sadece iPadlerde kullanıldı. Ayrıca bu muhtemelen GeekBench 4 skorudur, 5 ile skorlar düştü diye biliyorum.
    Qualcomm zaten Apple'ın rakibi zor olur ancak zamanında Samsung çok iyi bir rakipti. İlk dört ve sekiz çekirdekli çipsetleriyle ve ilk 16 nm üretim teknolojili işlemci barındıran çipsetleriyle devrimsel işler yapmışlardı. Apple, iPhonelara geleneğin dışına çıkarak NVMe depolama birimi koyduktan sonra Samsung'un yanıtı yeterli olmadı. Depolama biriminin önemini geç anladılar. CPU ve GPU'da da zamanla iyice geriye düştüler.
    Apple'a tekrar bu konuda bir rakip çıkmazsa her yeni iPhone'da %20~ performans artışıyla devam edeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shainx -- 14 Kasım 2021; 19:41:24 >
  • İşi işlemci üretmek olan Qualcomm'un Apple işlemcileri karşısında bu kadar geride kalıyor olmasını anlamıyorum. SD898'den umutluydum ama ne tek çekirdekte ne de çoklu çekirdek puanında A15 Bionic'e yaklaşamamış.

Gerçek kullanım testlerini merakla bekliyorum ama eğer belirgin bir fark olursa üst seviye cihazlarda iPhone almak yine daha mantıklı olacak.

• Shainx kullanıcısına yanıt
    Geekbench 5 kardeş bu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel haberler bunlar. Ayrıca Bionic işlemciler daha iyi olabilir ama elinizdeki telefon ve en yüksek performansta her şeyi rahatlıkla çalıştırabiliyor. Pratikte Apple'ın Ax serisinin daha iyi olmasının bir anlamı yok yani..

• Exynos bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa benden geçer not alamaz.

Sırf bu exynos muhabbeti yüzünden güvenilir liman Apple Bionic işlemcilerine dönesim var.

• Şu an Antutu'da Snapdragon 888 ve A15 kafa kafaya durumda.

4nm Snapdragon 898 ezip geçecektir, kaçınılmaz son.

• Bu sefer amd destekli gelmesi baya merak uyandiriyor umarim sonuc husran olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bari %20 performans artışı getirin be abi. A15'i bırak A14'e bile rakip olamıyorsunuz. Sevmem ama hakkını yemeyelim Apple'ın.

Bir umut Qualcomm'un Nuvia hamlesi var bakalım görüceğiz.

• şu konuda bazi arkadaşlar yanlış düşünüyor , performans ölçüm kriterleri !! antutu ve geekbench aynı şeyi ölçmuyor birinde işlemcinin saf gücü ölçülür diğerinde ise yonga seti , burda A15 898 den güçlü derken neyi kast ettiklerini biliyormu millet ? şunu diyenleri duyar gibiyim antutu da CPU ölçümü var fakat çekirdekleri ayrı ölçülüyor ah ah 😑

• MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    dolar bazında aynı olacaktır cok fark açılması rekabeti zedeler

• muratkaya kullanıcısına yanıt

Exynos 2200 daha iyi çıkar snapdragondan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exynos’un AMD ortaklığıyla iyi olacağını falan bekliyordum ama belli ki fos çıkacak. Çünkü Samsung ABD için hep daha iyi olan çipi kullanmıştır. Bakıyoruz ABD için yine Snapdragon kullanılmış. Niye Exynos kullanmıyor? Çünkü o kadar iyi değil de ondan. Neden bunu diyorum çünkü Snapdragon 808/810 serisi ısınma sorunları sebebiyle facia olmuştu ve Samsung o yıl Galaxy S6/S7 serisinde ABD versiyonunda da Exynos kullanmıştı. Fakat bu sorun ortadan kalkınca ABD versiyonları için tekrar Snapdragon’a dönmüştü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Bunun daha iyi çip kullanılmasıyla alakası yok. Mesela S7 ve S8 de exynos daha iyiydi ama ABD,çin gibi ülkelerde yine snapdragon kullanılmıştı. Qualcomm'un Samsung'a açtığı dava sebebiyle Amerika'da mecbur snapdragon kullanılıyor. Yoksa tüm dünyada exynos kullanacak Samsung.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.