Merhaba Geçen ay evimin tüm elektrik tesisatı yenilendi, yeni şofben alındı, her odanın elektrik hattı ayrı. Şofben için de banyoda ayrı bir şalter var.
Bu sefer çok enteresan birşey oluyor, yıkanıp şofbeni kapattıktan 1- 2 dk. sonra veya başka odada ısıtıcı vs açınca şofbenin şalteri atıyor. Kapattıktan sonra atmasını anlayamıyorum? Şunu farkettim, banyodaki şalterden çıkıp şofbene gelen kabloda yama yapmışlar, şalterin 15 20 cm ilerisinden. o neden olabilir mi acaba. Veya şofbenin kablolarını mı yanlış bağladılar anlamadım.
Şofben kullanımı esnasında şalter sınırda çalışıyor olabilir,bir süre sonra ısınan şalter üzerinden yük çekmeye devam ederseniz termik olarak atıyor olabilir..
Bencede sütteki arkadaşın yorumu doru olabilir çünkü yanlış bir şey olsa siz açtığınızda bir anda atması gerekir şalteri değiştirmenizde yarar olabilir diye düşünüyorum ama bu benim yorumum yanlış olabilir bir elektrikçi getirip göstermenizde fayda var.
Anladım, peki ne önerirsiniz? Sigortanın markası İTİMAT diye birşey 32A'lık. Benim aklım kaynak yaptıkları kabloda takılı kaldı. Benim olsa baştan adam gibi yaptırırım da, ev sahibi sağolsun 40 söylüyorum 1 ilgileniyor çarpılıp gidicem ya yardım edin
Sağolun o zaman şimdilik sigortayı değiştirip bir deneyeyim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme