Şimdi Ara

SOFIE nin Dünyası nü okuyan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kitabi okuyan arkadaalar kitaptan ne anladıklarını yazabilirler mi ? Kitap hakkında ki dusunceletinizi fikrinizı düşüncelerinizi yazar mısınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de merak etmekteyim. İnce bir kitap olsa alayım diyeceğim fakat oldukça kalın. Beğenmezsem kitabı yarıda bırakmak zorunda kalmak istemem.
  • Felsefe tarihini işleyen bir roman. Genelde kitabın ilk kısımlarını saymazsak, işleyiş olarak atıyorum 5 sayfa roman kısmı ilerliyor roman biraz ilerledikten sonra da 10 sayfa belli bir filozof ve görüşleri işleniyor. Ama bu felsefe bilgileri ve roman birbirlerinden tamamen bağımsız değiller. Mesela bazı yerlerde Berkeley'in idealist fikirleri romana da direk etki ediyor vs. Okursanız görürsünüz zaten. Yalnız bu felsefi bilgiler tamamen başlangıç seviyesinde oldukları için felsefede temeli olan bir insanın bu kitabı okuması iyi olmaz bence.
    Felsefeyle önceden çok temeli olmayan ama başlamak isteyenlere ise kesinlikle tavsiye ederim. Ben roman kısmını aşırı beğenmememe rağmen felsefe tarihi ve romanı harmanlayıp sunması açısından falan beğenmiştim kitabı.

• Teşekkür ederiyorum hocam

• Teşekkürler. Sanırım alınacaklar listeme ekleyebilirim.
  • Felsefe tarihi yazdığına bakmayın, bu romanı okuyup da kimse az çok felsefe tarihi bilgisi edinemez. Romandan sonra ne öğrendin deseler hemen hemen hiçbir şey diyebilirim. Ama romanın iyi tarafı belki felsefeye olan ilgisini artırır okuyanın.

Felsefe tarihi en iyi felsefe tarihi kitaplarıyla öğrenilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 1 Aralık 2016; 20:13:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.