Şimdi Ara

Soğuk Buharlı Oda Nemlendiriciler Neden Nemlendirmiyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
25.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Soğuk buhar konusunuda Cengiz beyin diğer topiklerdeki yazılarınıda baya okudum . Sağolsun güzel açıklamalarada bulunmuş arkadaşlar sıcak nem veren makineler gerçekten daha iyi ben zaman ayarlı bir priz alarak fazla nem verme olayınıda çözdüm ve kireç olayından kurtuldum . bu konuya bağlı olrak Cengiz beye diğer topikte bir soru soracağım . Bence önem arzediyor Cengiz bey sizden bir ricada bulunmak istiyorum eğer mümkünse profilinizi aç sanızda son yazılarınızı takip etmemiz kolaylaşsa ne dersiniz :)) ?

http://forum.donanimhaber.com/m_19203119/tm.htm
  • Bende almayı düşünüyorum maksimüm 100 ytl verebilirim. önerebileceğiniz marka ve model varmı.
  • carrefour da satılıyor. Kendi ürünü. 4,5 lt olan 35 tl, 6,5 lt olan 49 tl sanırım ultrasonic falan yazıyor. anlamadım. ucuz geldi ama.. belki de bize iteledikleri 200-300 tl liklerden farkı yoktur. Ön yargılı olmamak lazım diye düşünüyorum..
  • Odayı nemlendirmeye çalışacağınıza öncelikle havayı kurutmamaya çalışmak daha mantıklı değil mi?
  • Arkadaşlar merhaba, bir hafta önce güvenilir bir marka olduğu için arçelik marka hava nemlendiricisi aldım. Ancak fanı gece sessizliğinde çok ses yapıyor. Yanında uyumam imkansız. Değişim istesem muhtemelen yenisinde de aynı sorun olacaktır. Servisinde fanının sesini kesebilirler mi? Yada fanı söktürsem aynı buhar tazziksiz de olsa çıkar mı?
  • selamlar

Yazılanları tamamını okudum ama bir eksik var ki bebek için kullanılacaksa en önemli konu atlanmış bence.
    Soğuk buharlı bir nemlendirici olması gerekiyor petek,havlu,kültür vs vs bunları artık bir yere bırakalım da cihaz ne almalı artılar ve eksiler bu konuya odaklanalım lütfen.

saygılarımla

not :bebek için araştıranlar izlesin
    http://www.uzmantv.com/cocuklarda-oksuruk-icin-buhar-makinesi-ne-zaman-kullanilir
  • Merhabalar,

Başlığı bir başka konu için ararken gördüm ve aklıma çocukluğum geldi. Elbette bahsedilen bu ürünler profosyonel kişiler tarafından araştırlımış, tasarlanmış ve son kullanıcıya sunulmuştur, bundan hiç şüphem yok. Bir çoğuda görevlerini yapıyordur... Yeniliklere kesinlikle karşı değilim, taraftarıyım ama .......

Anneciğimin ne nem ölçme cihazı vardı nede odadaki nem yüzdesini hesaplama gibi bir derdi. Kalorifer peteklerine bugün bile pazarda 1 TL'ye takılan sulukları takardı hatta bazen içine çeyrek limon kesip atardı. Şimdilerde anlıyorum sabahları ne kadar dinç ve sağlıklı kalktığımı. Ne alerjik hasta olduk ne de başka bir şey. Şimdilerde en çok kazanan doktorlar allerji ve astım doktarları... Selamlar...

Not: o zamanki petekler bile farklıydı, neredeyse bileğim kadar boruları vardı, kazan söndürüldüğünde bile saatlerce ev soğumazdı. Şimdi kombinizi kapatın, 5 dk sonra eviniz buz gibi olur...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 27 Kasım 2011; 13:03:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Merhabalar,

Başlığı bir başka konu için ararken gördüm ve aklıma çocukluğum geldi. Elbette bahsedilen bu ürünler profosyonel kişiler tarafından araştırlımış, tasarlanmış ve son kullanıcıya sunulmuştur, bundan hiç şüphem yok. Bir çoğuda görevlerini yapıyordur... Yeniliklere kesinlikle karşı değilim, taraftarıyım ama .......

Anneciğimin ne nem ölçme cihazı vardı nede odadaki nem yüzdesini hesaplama gibi bir derdi. Kalorifer peteklerine bugün bile pazarda 1 TL'ye takılan sulukları takardı hatta bazen içine çeyrek limon kesip atardı. Şimdilerde anlıyorum sabahları ne kadar dinç ve sağlıklı kalktığımı. Ne alerjik hasta olduk ne de başka bir şey. Şimdilerde en çok kazanan doktorlar allerji ve astım doktarları... Selamlar...

Not: o zamanki petekler bile farklıydı, neredeyse bileğim kadar boruları vardı, kazan söndürüldüğünde bile saatlerce ev soğumazdı. Şimdi kombinizi kapatın, 5 dk sonra eviniz buz gibi olur...

edit: imla

Üstelik biz ota b.ka alerji olmazdık, çocuk ve astım kelimeleri pek yanyana telaffuz edilmezdi.
    Şimdi maalesef ortalık alerjik/astımlı çocuk kaynıyor.Bu konu için söylemiyorum aslında (haklısınız, hava kuruysa bir şekilde çözüm bulmak gerekli) ama bebekleri hijyen denizine soktukça onlara ne kadar büyük kötülük yaptığının farkında değil bir çok kişi.Yalıtılmış ortamda büyüdükleri zaman savunma sistemleri gelişemiyor ve çocukluktan yaşlılığa kadar bin türlü hastalıkla boğuşuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Büyük odalarda pek işe yaramıyorlar. Yatmadan önce soba veya petek üzerine ıslak havlu ile takviye yapmak gerekiyor. Nemlendirici sabaha kadar mevcut durumu korumayabiliyor.

.
    Odada peteğin üzerine birşeyler koymak yerine aşağıdaki linkten bir video izleyin olsun bitsin... :-D

Kaloriferli Evi Nemlendirme
  • quote:

Orijinalden alıntı: securiter20

quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Büyük odalarda pek işe yaramıyorlar. Yatmadan önce soba veya petek üzerine ıslak havlu ile takviye yapmak gerekiyor. Nemlendirici sabaha kadar mevcut durumu korumayabiliyor.

.
    Odada peteğin üzerine birşeyler koymak yerine aşağıdaki linkten bir video izleyin olsun bitsin... :-D

Kaloriferli Evi Nemlendirme

Dostum bir harikasın!!!

Tam da ihtiyacım olan şey. Kış gelip kaloriferler yanmaya başladığından beri burnum tıkanmaya başlamıştı, geceleri bu nedenle uyuyamıyordum.

• bu ürünlerin faydasi bilimsel olarak ispatlanmamis galiba.En azindan linkdeki prof oyle soyluyor.

http://www.memorial.com.tr/rehberler/saglik_rehberi/cocugumun-sagligi-icin-hava-nemlendiricileri-gerekli-mi/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

bu ürünlerin faydasi bilimsel olarak ispatlanmamis galiba.En azindan linkdeki prof oyle soyluyor.

http://www.memorial.com.tr/rehberler/saglik_rehberi/cocugumun-sagligi-icin-hava-nemlendiricileri-gerekli-mi/

Şöyle yanılıyorsunuz; orada anılan rahatsızlıklar için faydası kesinleşmemiş ya da faydalı olmadığı görülmüştür.

Ancak "Hava nemlendiricileri ne işe yarayabilir?" bölümüne dikkat ederseniz faydalarını okuyabilirsiniz.

Örneğin ben hem oturduğum odaya hemde yattığım odaya yani evde en çok zamanımı geçirdiğim yerlerdeki radyatörlere 3 er tane alüminyum aşure kabı içine su doldurdum. Daha ilk geceden faydasını gördüm. Gece burnum 😤 tıkanmadı.

Bunu evinde uygulayan arkadaşlara bir tavsiyem olacak; söz konusu alüminyum aşure kapılarını çift çift, iç içe kullanın. Benim içinde su kalmayan 2 alüminyum kap ısınınca iğne deliği kadar delinmiş, su akıttılar. Bu durum iki kere başıma gelince kapları iç içe koyarak su doldurdum.

Neredeyse her gün su doldurmak gerekiyor. Dikkat etmezseniz 2. gün kapların içinde su kalmamış oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.