Şimdi Ara

Soğutma tavsiyeleri (istiyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki sorum olucak msi x1650xt ekran kartı aldım sessiz ama pek memnun değilim soğutmasından elimde eski ekran kartımdan kalan zalmanın soğutucusu var sizce değiştirmelimiyim

Ekran kartım:

Bu da Zalman soğutucular:

Ayrıca anakartımın kuzey köprüsü fena ısınıyor ,tahminimce tam ekran kartının altında olduğu için birbirlerini çok etkiliyorlar ,amd 4400+ ve stock fanını kullanıyorum ayrıca bir tane zalman kasa fanı var ve aopen kasam var oyundayken işlemci sıcaklığı kasam acık olsa bile 70lere çıkıyor ısıyı ve sesi rahatsız etmicek düzeylere indirmem için tavsiyelerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada sadece 1024 a-data soğutuculu ramim overclocklu 667@800

• ekran kartının soğutması kalsın, kuzey köprüsü de öyle.

kasa içi soğutman ne düzeyde? sanırım yetersiz ?

kasa içi soğutmanı güçlendirmen gerekebilir, sonuçta en çok ısınan parçalardan 2 sini pasif soğutuyorsun. yada tam o bölgeye denk gelecek şekilde kasa kapağını kesip sessiz bir 12 cm fan uydurabilirsin
  • Kasada arka tarafa üfleyen 9cm bi kasa fanı var hız ayarlı system fan olarak, ısıya birde 200gb sata2 samsung ekleniyor tam oluyor ozaman ön taraftaki 5.25 sürücülerin kapaklarını söktüm arkadaki kasa fanı önden taze hava çeksin diye yani kasanın arkasında power supply ve kasa fanı olarak 2 tane dışarı üfleyen fan var

şuanda bilgisayarımı yeni açıp saat hızları 459-999a düşürülmüş ekran kartı (2d modunda) ve kasa açık gpu 40derece işlemci 46 derece
  • Yeri gelmişken bu Athlon x2 işlemcilerin masaüstündeyken saat hızını ayarlıyabileceğimiz yada otomatik ayarlayan bi program varmı mesela 200x11.5 standart ben 100x11.5 yapmak istiyorum tek çekirdek gibi çalışsın ama hem fanlar ısı düştüğü için otomatik yavaşlıcak ses azalıcak hemde elektrik tüketimi düşücek böyle bi program bulamadım ben varsa daha önce kullanan pek bi makbul olur
  • zalman'in sitesindeki bu sogutucunun destekledigi kartlara bakman lazim... sogutucunun takili oldugu kart agp seninki pciex.. bu arada crosfire baglantisinde sorun olacak gibi bir goruntu var...

70 derece olur tabi ramlere oyle overclock yaparsan... guney koprusune yukleniyorsun... ama malesef o anakartta zalmanin sogutucusunu kullanan bir ekran karti kullanmayi unut cunku koprunun sogutucusu cok yuksek..

kisaca varolan haliyle ram sogutucusu,yeni bir islemci sogutucusu ve yeni fanlar aliyorsun 2500rpm yapan 80lik Coolermaster'lari oneririm cok gurultulu degil..

powersupply'i da tagan'la degistireceksin.. dual engine alacaksin... yoksa pciex yalan olur.. boylece kapak uzerinden daha fazla hava cekebilirsin... kasanin kapagini takacaksin yoksa ne ekran karti ne guney koprusu sirkulasyondan yararlanamaz... ha eger kapagin uzarinde delik yoksa o zaman git kasayi degistir...

kisaca 100 dolardan fazla bir giderin var..

overclock'u apoen'in stock psu'su ile yapmaktan vazgec... git adam gibi ram al..

• Şahsi fikrim senin en büyük sorunun kasa içi soğutma. Buna sağlam çözüm bulsan sanki derdinin önemli bir kısmı çözülür gibi geliyor bana. Kuzenimde de aopen kasa var, nedendir bilmiyorum nerde bana aopen kasa denk gelse alev alev yandığını görüyorum. Belki de tesadüftür..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

70 derece olur tabi ramlere oyle overclock yaparsan... guney koprusune yukleniyorsun...

..kisaca varolan haliyle ram sogutucusu..

overclock'u apoen'in stock psu'su ile yapmaktan vazgec... git adam gibi ram al..

- Ram'i 667'den 800'e çıkarında güney köprüsüne mi yüklenilir?

- Üzerinde soğutucusu olan ram kullanıyor zaten, ayrıca başka soğutmaya gerek var mı?

- Orta düzeye kadar o psu kaldırır overclock'u. Abartmadığı sürece psu almasına gerek var mı? Feel psu'lar bile yüksek oc değerlerine izin verirken, sistemi zorlamayan biri neden fsp'nin psu'sunu satıp başka psu alsın?

edit: Fell => Feel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeVeRaL -- 18 Haziran 2007; 22:53:10 >
  • AOpen'in stock psu'sunun neyini beğenmiyorsunuz anlamıyorum ya!
    Herkes parayı sokaktan toplamıyor kolay değil öyle 600W PSU alması,biraz mantıklı olun bilip bilmeden laf sallayıp da adamlara boşa parça aldırmayın yazık günah ya.

FSP marka 300W aopen kasa psusu 12V hattında sürekli olarak 18A verir,yeni 24pin modelleri 13+8A olmak üzere 21A verir.Bu günümüz çoğu sistemi için fazlasıyla yeterlidir.ÜStelik FSP psuları anlık %150 güç çıkışına imkan tanımaktadır.
    PSU felan alma kardeşim git boşver elindeki mal eğer 12V hattında en az 18A veren bir ürünse kesinlikle değiştirme.

Bende FSP 350W var, AthlonXP 2500+ 1833Mhz@2400MHz günlük,Sapphire 9800XT sistemle kullanıyorum,ayrıca 12V hattına bağlı bir tane de oto amplisi ve ona bağlı 30cm pioneer subwoofer var ve psu sorunsuz çalışıyor.FSP 300W ile FSP 350W modellerinin 12V değerleri aynı,bilginize.....

GPU sıcaklıkların gayet normal,70Cye kadar yolu var salla...

Ayrıca yeni anakartta güney köprüsü kuzey köprüsü diye birşey kalmadı artık 1 tane köprü var oda kuzey köprüsünün işini yapıyor zaten.Ram hızı artınca köprüye yüklenilir tamamdır ama ısınmasına neden olmaz ki.
    Siz köprü voltajıyla oynamazsanız sıcaklık değişimleri gözardı edilecek seviyede olacaktır.

46C bu sıcaklarda bi Athlon işlemci için iyi bir değerdir.Bende su soğutma var 35C oldu şimdi zaten.Oda hamam gibi.

Kardeş sen sadece eksoz fanlarına takviye yap,fan takacak yer varsa fan tak,9cm fanlar pek gürültülü değillerdir genelde,biraz daha yüksek devirli bir 9cm fan tercih edebilirsin.

Eğer uğraşırım diyorsan kasanın yan kapağına ve de üst tarafına 2 tane fan tak.Üstteki eksoz fan görevi görsün yan kapaktaki de soğuk hava çeksin içeriye.
    Tabi fan takmak için sacı kesmek v.s gerekir,o da senin isteğine ve el becerine kalmış birşey.

Ayrıca,ekran kartının arka kısmındaki kanatlara doğru üfürecek sessiz bir 8cm fan takmak veya yapıştırmak da yararına olabilir.Tabii kasa içi sıcaklığını düşürmek gerek.

Ama şunu da belirtmek gerek,şu anki sıcaklıklarında tehlike arzedecek bi durum yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.