Şimdi Ara

Soğutucu Alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynarken birden bilgisayar kapandı ve her açılıştan sonra kapanmaya devam etti. Bunun üzerine okuduğum forumlarda sıcaklıktan dolayı olduğu yazıyordu. Kasayı açıp baktığımda işlemcinin fanı yerinden çıkmış ve bağlı olduğu çentik kırılmış vaziyetteydi. Şimdi ise yeni bir fan almam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Gerekli bilgiler ekteki gibidir şimdiden teşekkürler.
     Soğutucu Alımı

• http://www.hepsiburada.com/akasa-venom-voodoo-intel-2011-1156-1155-1150-1151-am2-am2-am3-am3-uyumlu-islemci-sogutucu-ak-cc4008hp01-p-BD101359
    http://www.hepsiburada.com/thermaltake-water-3-0-extreme-240mm-su-sogutma-cpu-sogutucusu-cl-w0224-p-BD303781
    http://www.hepsiburada.com/silverstone-tundra-td03lite-intel-lga775-115x-1366-2011-2011-v3-amd-am2-am3-fm1-fm2-uyumlu-sivi-sogutma-p-BD200022
    http://www.vatanbilgisayar.com/cool-master-nepton-240m-sivi-sogutma-sistemi.html?srt=UP#yorumlar

Bir zamanlar amd 6200 kullanmıştım. akasa venom bile güç bela soğutuyordu ve kasa soba gibi ısınıyordu. O amd işlemci için 240 mm radyatörlü bir sıvı soğutma tavsiye ederim.
    Böylece ısınan havayı dışarı atmak için ekstra fana gerek kalmaz ayrıca tam yükte bile az ses yapar. 120 mm radyatörlü bir tercih yapacaksanız çift fanla kullanımda aynı soğutmayı yapar fakat fanları daha yüksek devirde çalıştırmanız icap edeceği için daha sesli olur, yinede rahatsız etmez.

Ayrıca radyatör kalınlığı 27 mm standarttır. daha kalınları aşırı farketmiyor ve biraz kaba kalıyor, helede ileride kasayı küçültmek isterseniz işinizi zorlaştırabilir. Örneğin 120 mm radyatörlü Thermaltake water 3.0 performer 27 mm radyatör kalınlığına sahip iken Thermaltake water 3.0 pro da bu değer 4.9 mm dir. Fanları da hesaba katınca 2.5+4.9+2.5 =9.9 mm kalınlık olur bu da pek ufak bir sayı değil.

• mhzn kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-lga-7751155115613662011am2am3am3-islemci-sogutucu.html
    bu soğutucuda çoğu kullanıcı almam yönünde tavsiyeler veriyor peki senin düşüncelerin neler.
    Kasamda Everest HORSE 916P bir sıkıntı olucağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XSPY -- 10 Nisan 2016; 15:36:50 >
  • 4 ısı borusu anca iş görür. Ama tek fanla o soğutucu kesinlikle yetersiz kalır. İkinci fanı da takmak için aparatı da yok galiba. Çift fanlı bir modele bakmalısın.

Ayrıca fanları Akasa daki gibi lastikle montaj yapılanlardan alırsan titreşimden dolayı oluşacak sesin önüne geçersin. Noctua ise fanı tel ile tutturuyor fakat fana lastik monte etmişler o da olur.

Bunların dışında Fan konusunda Noctua dan sonra Akasa fanlar da oldukça sessizdir. Thermaltake=Silverstone<Xigmatek<Aerocool fanları daha seslidir. Cooler master fanı hakkında bi fikrim yok.

Alternatif olarak;

Sıvı soğutmada da biraz pompa sesi olabilr. ama fanlar kadar olmaz. Pompa girişini kontrollü çıkışa bağlayıp %70 ile başlatıp %100 de sıcaklık ile artacak şekilde ayarlarsan normal kullanımda çok daha iyi olur.

Kasa tanıtımında üstünde iki tane fan yuvası olup olmadığından bahsetmemiş. Varsa eğer üste 240 mm radyatör takılabilir. Yoksa arkada 14 mm fan çıkışı olduğundan bahsedilmiş, doğruysa oraya 14 mm radyatörlü bir sıvı soğutucu da uyar. Yine de ölçüleri önceden kontrol etmek gerekebilir.

• Abartmayın o kadar. Xigmatek Night Hawk, 212 Evo vb ayarında bir soğutucu iş görecektir.
  • Xigmatek Night Hawk, 212 Evo stok soğutucudan da kötü değildir zaten.
    Zaten stok soğutucu da aşırı ısıdan kaynaklı genleşmeye bağlı olarak plastik tırnağı kırmış atmış.

Fanlar tam devir ve işlemci 60 derecenin üstüne çıktıktan sonra amd 8120 işlemci için akasa venom pico bile iş görür.
    Ama sessiz bir sistem için fanın % 100 oranda çalışması istenmez.

Ama amd işlemcilerin intel kadar sıcaklığa dayanamadığını amd işlemcilerin 70 derecenin üstünde ölümüne çalıştığını hesaba katarsak biraz daha düşünmek lazım.

Normal çalışmada işlemci tam kapasitede çalışmayacağı için zaten fazla ısınmaz. Bir oyun açıldığında ise işlemci genelde % 100 kapasitede çalışır ve oldukça ısınır.

Soğutucunun yeterliliğini de Furmark gibi test programları ile işlemciyi % 100 oranda çalıştırarak test edebilirsiniz. 1 dakikada akibeti belli olur zaten.
    15 dakikada kasayı elinize almışsanız, soğutucu yetersizdir

Not: Bu dakikadan sonra ben bir şey bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Soğutucu Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu alacağım fan biraz geçici olacaktır. Mhzn ilk önce önerilerin için çok teşekkürler verdiğin tavsiyeler baya yardımcı oldu. Yarı dönem sonra diğer kasaya geçeceğim orada sıvı soğutma düşünüyorum. Attığım soğutucu işimi görecek gibi sesten yana sıkıntım yok kapalı yerde duruyor kasalar. Şuana kadar işlemciye ek gelen fanla çalışıyordu oyunlarda ısı artıyordu ama yeni gelenle yükte 60-70 görmedim daha den. Tavsiyeler için tekrardan sağ olun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.