Şimdi Ara

Soğutucu laptopu neresinden soğutmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo G50-70 dizüstü kullanıcısıyım. Dün 160 TL ye zalman marka soğutucu aldım.

Soğutucu Bu-Tıkla

Laptopun Esc-Caps Lock tarafı yani sol kısmı ısınıyor. Diğer taraflarda pek sıcaklık göremiyorum.

Laptoplarda hangi kart neresinde bulunur bilmediğim için sormak istiyorum. Mantık itibariyle ısınan tarafı soğutmak icab eder ama insan yinede sormadan edemiyor.

Laptopu yana kaydırıp ısınan tarafımı soğutmalıyım yoksa ortalamalımıyım veya sağ tarafımı soğutmalıyım? Hangisi daha verimli olur? Netice itibariyle fan bütün yüzeyi soğutmuyor. Bir yerde işlev gösterirken diğer taraf mahrum kalacak.

Sizler için belki komik bir sorudur ama yinede sormadan edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 25 Mayıs 2015; 4:50:55 >

• Şöyle bir durum var bazı makinelerde alttan delikler fazladır hava çekişi alt taraftan sağlanır bu tip makinelerde orta kesimden de soğutma sağlanabilir yani tek fanlı en az 20cm çapında 1000devirli bir soğutucu bu işlevi yerine getirebilir.Ama bazı makinelerde de altta hava delikleri neredeyse yoktur üstten hava çekişi yapabilen makinelerde vardır genelde bu delikler klavyenin üst tarafında bulunur bu tip makinelerde soğutma işlemini kasanın tamamına yayma açısından en az 2 fanlı soğutucular kullnmak yerinde olur ve bu tip soğutucularda fanların yerini değiştirme şansınızda var ısınan bölgeye konumlandırırsınız.Ben genelde bu tip soğutucuları öneriyorum.Isınan taraf sol taraf fanın bulunduğu bölge,işlemci ve ekran kartı çipi de bu bölgeye yakın konumlandırılmıştır.Youtube'de baktığımda hdd ve ramlerin bölgesinde 3cm genişliğinde şerit halinde delik sistemi varken fan bölgesinde kenarda olmak koşuluyla ufak bir delik var fanın oraya soğutmayı sağlıklı yapamayacağını düşünüyorum bu tip bir makineye çift fanlı soğutucu daha ideal olurdu.Fan bölgesi oyunlarda her halükarda ısınabilir önemli olan kaç derece olduğu sıcaklıkları ölçüp atarsanız fan soğutmasının yeterli olup olmadığı konusunda daha net bilgi verilebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Soğutucu Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.