Şimdi Ara

Soğutuyorum ama sağlıklımı bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim evimde kullandığımı su soğutmalı fan ım var ve çok da iyi soğutuyor.
    Ve bu fan ı bilgisayarımı soğutmada kullanıyorum.
    Klimadan farkı yok desem abartmış olmam heralde.
    Yalnız kafama takılan şey bu soğutma sistemi sağlıklı mı.
    Bazı forum konularında bu tip soğutmaların nemden kaynaklanan sorunlara yol açabileceğinden bahsediliyor yanlış anlamadıysam. Lütfen beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byhan27 -- 4 Ağustos 2010; 8:43:20 >

• Küveti suyla doldurun, içine koyun direk su soğutmalı olur, çakma su soğutmalı sistemlerle uğraşmazsınız böylece.
  • Arkadaşım ben su soğutmadan bahsetmiyorum.
    Yazımı dikkatli okuduysanız evimde kullandığım su soğutmalı bir fan var dedim.
    Soğutması çok iyi ve bilgisayarın önündeki ek cdr kapaklarını açtım ve ordan içeriye hava veriyorum.
    yani ben de isterim gidipte şöyle kaliteli bir su soğutma sistemi alıp kullanmayı.
    ama imkanlar şu an kısıtlı ve elde olanlarla yetinmeye çalışıyorum.
    benim sorduğum şey bunun bilgisayara bir yan etksi olur mu onu sordum.
  • Su soğutmalı fan nasıl birşey daha önce hiç duymadım.
    Mümkünse resmini ve çalışma metodunu eklerseniz bilgisayara zararlı olabilecek "terleme" olayını yapıp yapmayacağı hakkında daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Su soğutmalı fan nasıl birşey daha önce hiç duymadım.
    Mümkünse resmini ve çalışma metodunu eklerseniz bilgisayara zararlı olabilecek "terleme" olayını yapıp yapmayacağı hakkında daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.

Allta resmini ekledim şu an evde olmadığım için cihazın resmini çekemedim ama cihaz bu.
    cihazın arka tarafında fanı var, fanın önünde malzemesinin ne olduğunu tam olarak anlayamadığım su emeci bir malzemeden yapılmış radyatöre benzeyen bir petek var, yan tarafında da bir boşluk kısım var onunda içinde su tankı var suyu tankın içine dolduruyorsunuz ve haznesine yerleştiriyorsunuz. ordan alta boşalan su petek tarafından emiliyor ve böylece petek tamamen nemleniyor. fanı çalıştırdığınız zaman fandan gelen hava öndeki petekten geçerken soğuyor. Ev bu yaz günlerinde gerçekten çok sıcak oluyor. aslında cihaz oda soğutabilecek kadar güçlü değil ama yaz gününde karşınıza koyup gayet rahat serinleyebilirsiniz. ben haznesine bazen buz da koyuyorum ve ister inanın ister inanmayın ama klima gibi hava üflüyor. boyutları da yaklaşık 35 - 40 santim boylarında küp gibi bişey

Soğutuyorum ama sağlıklımı bilmiyorum

• Petek nemli olduğu için geçen havada azda olsa su parçacıkları olacağını düşünüyorum o yüzden bilgisayarınıza çok yakın mesafede tutmanızı önermem. Arada 1-1.5 metre kadar mesafe bırakırsanız çok riskli olacağını düşünmüyorum.

Önlem amaçlı kasanızın soğutucuya dönük tarafına ince bayan çorabı ya da başörtüsü takabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhan27

Arkadaşım ben su soğutmadan bahsetmiyorum.
    Yazımı dikkatli okuduysanız evimde kullandığım su soğutmalı bir fan var dedim.
    Soğutması çok iyi ve bilgisayarın önündeki ek cdr kapaklarını açtım ve ordan içeriye hava veriyorum.
    yani ben de isterim gidipte şöyle kaliteli bir su soğutma sistemi alıp kullanmayı.
    ama imkanlar şu an kısıtlı ve elde olanlarla yetinmeye çalışıyorum.
    benim sorduğum şey bunun bilgisayara bir yan etksi olur mu onu sordum.

Yaptığınız şeyin benim yazdığımdan bir farkı yok, belli bir süreç sonucunda oluşabilecek oksitlenmeler dahil hepsi aynı kapıya çıkar, kısaca yaptığınız işlem riskli ve bileşenlerin ömrünü azaltıp arıza verme şansını %100 arttırıyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • soğuk üfleyen ufolar gibi bişey galiba buda
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35ben35

soğuk üfleyen ufolar gibi bişey galiba buda

Evet öyle bişeye benziyor. güzel ama şu an itibariyle bilgisayarı soğutmak için kullanmaktan vazgeçtim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.