Şimdi Ara

Sokak kavgasında işe yarayan dövüş sporu ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
5
Favori
57.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • belki biraz tarihi geçmiş ama yeni gördüm beyler. arkadaşımla sabah okula giderken önümüzü 4 kişi kesti. para var mı sigara varmı derken kavga çıktı. elebaşını arkadaşım aldı. diğer 3 kişi beni arasına çekti. o kavgada kafam yarıldı ve anahtarla delindi. yalan söylüyosam 2 adım atmak nasip olmasın. olay biraz dar alanda gerçekleşti. sadece şunu söyleyebilirim sokakta aklınıza ne o savunma sanatlarındaki hareketleri yapmak gelir ne de başka bişe. önünüzdeki adama bütün gücünüzle vurursunuz sadece. tekme atmak bile imkansızdır nerdeyse. herşey dayanıklılık ve nereye vuracağınıza bakar. bunu size öğreten sporda boks veya kickbokstur. gerisi yalan diye düşünüyorum ben. kavga sonunda hatırladığım şey ise kafamdan kanlar aka aka 2 kişiyi kovaladığımdı. tercih edeciğiniz spor mümkünse boks olsun. gardınızı düşürmeyin ve en etkili darbelerin nereye vurulacağını öğrenin. gerisi teferruat. benden size örnek, karna atılan yumruklar yüze atılanlardan daha etkili olur.

• Arkadaşlar benim istediğim %60 saldırı %40 savunma bnce bu bir sokak dövüşü için idealdir benim içinde adeali bu. Böyle bir spor var mıdır (box istemiyorum)....birde kimse kungfu + jujutsu birlesimini yapmamış bir zahmet bunları yorumlarmisniz teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadşlar shotokan karateyi hafife almak doğru değil bütün dövüş sanatları ve sitilleri shotokan karatenin içinden çıkmıştır hatta tam temaslı kyokushin ashiara da öyledir mas oyama kyokushin sisteminin kurucusudur temelde 5 yıl funakoshinin dojo sunda shotokan çalışmıştır.funakoshi samuray ailesine mensuptur.samuraylar ve ninjalarda bu sistemi ezbere bilirler.ayrıca da street fighter daki ryu ve ken de shotokancıdır mortal kombattaki scorpion ile sub-zero da shotokancıdır.shotokan 80li yıllarda full kontak olarak yapılılyordu ancak bir takım ölüm ve sakatlanmaların olması shotokan sistemini half kontak hale getirdi.amacım eleştirmek değil bilgilendirmektir.saygılar
  • ayrıca jean claude van damme Michael Jai White Wesley Snipes shotokancıdır
  • Arkadaslae baya gecmis ama yaziyorum 3 kisiydik arkamizdan gelip laf soktular onlarda 4 kisiydi sanirim sigara falan varmi dediler iste ordan burdan laf koydular sonra bizde ezilmemek icin koyduk 1 2.laf ama genede ezilmistik sirf bole ezilmemek artislik yani şov yapanlari dovmek icin mma basladin karma dovus cok etkilidir icinde gures falab var farkli sanatlari barindirir ama prensip gures judo junjutsu dur ama icinde kcol boks muay thai(tayland boksu) daha 1 tame daha var ama hatilamiyorum ustunden 4 yil gecmis sen baslamadiysan sana bi oneri hicbir spor dalinda adam akilli 5 6 yil genellikle duzenli ve ozenerek yapmadan sopali adamlaara karsi kendini savunman vok zor illaki 3 4 kere vurur dayaniklilik cok onemli yapicaksan 1 2 yil en az yap en azindan gard alman cok iyi olur sacma sapan yumruklar yemessin birde en onemlisi.nefes vererek yumruk at

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.