Şimdi Ara

soket939 için OC anakartı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

perf ile ilgili herşey işlemcide bitiyor.fsbde hızda işlemcide. bartonlarda falan fsb chipet ile alakalıydı ve bu nedenle oc için board cayip etkiliydi.şimdi ise çok az.hala etkili olmasının tek sebebi voltaj lar ve kullanılan malzemenin kalitesi.

k8n neo2= voltaj ayarları bilgilendirme

mem=2,85
    htlink=-
    agp=1,8
    cpu=startup VID max 1,550 + + + %3.3 , %5 ,%8 ,%10(astart up vidlere yüzdeleri ekliyorsunuz)mesela max voltajı bulalım

(1,550*%10)+1,550=1,705v yapar.fakat bu 90nmler için.130nmler için max starup VID'in 1,65 olması lazım yani 130nmlere 1.82 kadar volt verilebilir.

ayrıca DoT olayı var oda çok iyi bişey.mesela fsb şuan 226mhz oyun açınca sıkıştırma yapınca falan 251 e zıplıyor.

benim işlemcin 3000+(9 çarpan).ve en fazla vitestalarla 270fsb gördüm. gördüm.

buda %35 oc demek 90nmlerle bu boardla.artık işlecinizin normal hızı ne ise %35 daha ekleyin aşağı yukarı max hızı bulun.

yeni alacaklara benim tavsiyem 3200+ (özellikle oc yapacaksa) nforce3ultra.bitek nforce3ultranın msi olduğu için türkiyede meecburen msi.

fakat herşeyiyle benim eski 8rda+ v2.2den kaliteli.herşeyi ile değer gibime geliyor ama daha yeni msi kullanıcısıyım nedesem yalan olur.

ayrıca s939 sistemlerde doubleside ve single side ramler(genellikle 256 mb ve 512mb) kullanılamıyor bilginize.

• son ekleme:

s939ların alayı dual
    s754lerin alayı single.

nforce3 olayına gelince.s754 ise nforce3 250gb s939 ise nforce3 ultraç
  • msi 'ın modu zor , extreme o/c için ddr booster gerekli... ve kotu bir yanıda bh5 lerle cok iyi anlasamıyor bkz.. xtremesystems...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 25 Kasım 2004, 9:43:40 >
  • msi oc için iyi değil mod içinde iyi değil katılıyorum.ama athln64ler farklı.ramin iyi olsun yeter.şöle cl2.5 falan yapan ddr550lerde.
    o zaman abite falan söylede yapsın bitane moda kolay gelen bi board?

bide bh5lerle geçinip geçinmediğne göre kimse bu ssatten sonra board almaz.mod yapıcan falan artık tccd devri.moda gerek yok.zmanlama yüksek o kadar.
  • Abit AV8.. gerçi via ama artık pci lock falan da var.. iyi de mod yiyo sıpalar
  • peki oc sonuçları varmı abitin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

msi oc için iyi değil mod içinde iyi değil katılıyorum.ama athln64ler farklı.ramin iyi olsun yeter.şöle cl2.5 falan yapan ddr550lerde.
    o zaman abite falan söylede yapsın bitane moda kolay gelen bi board?

bide bh5lerle geçinip geçinmediğne göre kimse bu ssatten sonra board almaz.mod yapıcan falan artık tccd devri.moda gerek yok.zmanlama yüksek o kadar.

Zaten dikkat edersen extrem o/c için dedim , cl2.5 ile oacak iş değil yani.. peki dual ddr 570 2-2-2-5 desem ne dersin.... 285fsb... bh5 leri yabana atmayın... Bu arada epox var a64 için modu kolay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 25 Kasım 2004, 14:23:04 >

• evet doğru söylüyosun.3.6 volt ramler için harbi ekstrem
  • abit ve epoxu bekle TRye gelsin

çünkü amd de
    1. abit
    2. epox
  • abit ile nvidianın nforce3ultra zamanında arası bozuldu.abitten nvidia nforce3ultra beklemeyin.nforce4 belirsiz.pciex gereketimesi alacakları iki kere düşündürüyor.

ama epox 9nda+ gelir yakında.o zaman onuda görürüz.
  • hatırladığım kadar ile abit nf8 yolda geliyor.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brandybuck

hatırladığım kadar ile abit nf8 yolda geliyor.....

AN8
  • NF8 ZATEN VAR. fakat s754
  • nforce 4 ü bekleyenleri anlamıyorum alın benim gibi nforce3 ü 4 ü çıkınca satarsınız 20-30 dolar aşağısına alırsın 4 ü 30 dolar zarar etsende 64 bit varkına ve hızına değer bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavzi -- 25 Kasım 2004, 23:27:58 >
  • bravo yavzi bütün olayı özetledin
    en iyi mantık şuan da bu bana görede
  • BH5 için 3.6v extrem değil,URLhttp://www.winbond.com/c-winbondhtm/partner/PDFresult.asp?Pname=892 Bu ch5 pdf'i gibi xtremesystems'ta bh5 içinde link vardı,şu an ch5 için olanını bulabildim,boş bir vaktimde topiclerden bh5 için olanınada bakarım.Aynısı yazıyordu zaten bh5'tede oradaki tablonun aynısı vardı.3.6v absolute max vdimm yani uygun şartlar sağlanırsa(ramsink ve aktif soğutma gibi) sorun olmayacağı belirtilmiş.Zaten ch5 ile bh5 benzer modüller,bh serisi üretimden kalkınca üretimi daha ucuz olan aynı familyadan(bu da maymun familyası dermiş gibi oldu) ch serisi ortaya çıktı,dolayısıyla bu pdf'dende aslında anlaşılabilir 3.6v'nin bu modüller için zararlı olmadığı.

Mod,booster olayına katılıyorum extra perf. extra masraf veya emek istiyor tabi Nforce4'te daha çok sli ile ilgilenen kullanıcıların beklediği bir platform şu anda,nforce3 sahibi birinin nforce4 ultra yada standart almasının pek bi anlamı yok.Sıfırdan kuran,elinde pci-ex kart olan birinin tercihi olabilir ancak.Sli dışında tabiki.

Bu arada tebrikler arbiter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesker -- 26 Kasım 2004, 3:16:52 >

• 4.1v extrem sayılır heralde...
  • 2.5@4.1v %60dan fazla voltaj farkı.
    4.1v yok canım extrem mi? sadece kaçın patlıyor diyebiliriz tabi ramlere waterbox bağlamadıysanız.
  • adam anakart icin tavsiye istemis konu ram ve o/cye donmus.muhahhaha
    sen gigabyte al kn8s ultra idare eder seni.Ozellilkeride iyi.Eger herhengi bir zalman urunu kullaniyorsan(Ekran karti sogutucusu,Cpu sogutucus) Msi Neo2 pro alma cunku zalmanla uyumsuz.Ben alamadim.Asusdada nf3 yok sanirim s939 icin. o/c icinde kotu diyolar asusa..En iyisi epox yada gigabyte..
  • 1 haftaya sanırım epoxlar gelir ben şimdilik epox u bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.