Şimdi Ara

Sol klarnette 4-5-6 yüzük ve 17-19-21 delik nedir.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
10.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konuyu açmamın nedeni,ekonomik oluşlarından ve son dönemlerde çok itibar görmelerinden dolayı,irdelenerek tam olarak tanımlanmalarını sağlamak ve yeni alacak arkadaşlara ise hangi ürünün ve hangi tipinin üzerine yoğunlaşmaları gerekmelerini bir sonuca bağlamaktır.
    Konu,Bakalit klarnetler.Ebonit diye geçiyorlar.Marka belirtmiyorum,çünkü bunların hepsi neredeyse birbirlerinin aynısı..Hepsi Çin'de üretiliyorlar.Hemde sadece bir yerde değil sanırım birden fazla imalathanede üretiliyorlar.Kendi aralarında kalite farklılığı olabilir,örneğin tuşe kaplamaları,mantar kaliteleri v.s.,v.s.
    Amacım ise, işte buradan herkes bildiği bir konuyu aktarırsa sanırım en kullanışlı,en iyi ürün ortaya çıkacaktır.
    Çünkü satış yapanlara sorduğumuzda sadece kendi ürünlerinin özelliklerinden bahsedebiliyorlar.
    Şu an satışta olan gerek yeni ,gerekse ikinci el bakalit klarnetlerde,resimlerine bakarsak 4 yüzük,5 yüzük ve 6 yüzüklü olanlar var.Yani ses deliklerinin üzerinde metal yuvarlak halkalar var.Mesela ben özellikle si notası üzerindeki ,yani sol el 3.parmak olan yüzüğü merak ediyorum.bir fonksiyonu varmı,yoksa dekaratifmidir.
    Bazılarında ise 17 delikli,19 delikli ve 21 delikli olduğu belirtiliyor.Ayrıca sol el serçe parmak ile kumanda edilen levye tuşeler kiminde iki tane,kiminde üç tane ,acaba bu farklılık nelerdir.Sanırım hepsinde de akort sorunu var,ayrıca akort edilmeleri gerekiyor herhalde çünki ,bir akort eden şahış bu konudan bahsetmişti,mutlaka akort işleminden geçmesi gerekir diye.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar ,veya satıcı arkadaşlar bu konuyu bir netlesek.Hangi tip klarnetin özelliği ve/veya kalitesi nedir.ona göre karar vererek peşine düşelim.Teşekkürler.

• gırnatacı arkadaş kalmamış mı şu forumda yahu?!.
    5 aydır konu hakkında kimse bir cümle etmemiş. ben de bir klarnet sevdasına düştüğüm için bu konuyu merak ediyorum.

cevaplayabilecek kimse yok mu acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.