Şimdi Ara

Sol koltuk altında lenf bezi şişmesi(Edit apse) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
10.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: EthanHunt81

Lenf kanseri olma ihtimalin olabilir . Şimdi gitmede doktora gorelim
    gittim.kanser değilmişim
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Geçmiş olsun hocam
    teşekkür ederim hocam.

tüy gibi oldum, rahatladım
  • Vucut acayip bir makine. Bende de yillar yillar once universite zamani stresli sinav onceleri cikardi erik gibi koltuk altinda. Yavas yavas uc verir akardi. Kolu kaldiramazdim agrili evresinde.

Bir de bu seyler biraz genetik. Vucudu beze yapan insanlarda daha sik goruluyor. Rahmetli dedem cok bezesi vardi. Onda da olurmus bu tip agrili apseler.

Dedem ya ! Nur icinde yatsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

bknz AIDS
    değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Vucut acayip bir makine. Bende de yillar yillar once universite zamani stresli sinav onceleri cikardi erik gibi koltuk altinda. Yavas yavas uc verir akardi. Kolu kaldiramazdim agrili evresinde.

Bir de bu seyler biraz genetik. Vucudu beze yapan insanlarda daha sik goruluyor. Rahmetli dedem cok bezesi vardi. Onda da olurmus bu tip agrili apseler.

Dedem ya ! Nur icinde yatsin.
    aynen hocam dikkat etmek lazım.

dedenize allah rahmet eylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

teşekkürler yardımınız için hocam.

apse çıktı,boşaltıldı operasyonla. sayfa 2 de ss var

Alıntıları Göster
    anladım hocam,geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

anladım hocam,geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim hocam.
  • hidradenitis suppurativa

koltuk altında ve(ya) kasıklarda sivilceye benzeyen ağrılı ve kaşıntılı, çıbanımsı yaralar. daha çok ter bezleriyle ilgiliymiş. bu bölgelerde yağ bezlerinin iltihaplanması ile kıl köklerinde önce bir çeşit sivilce oluşup sonra kıl dibindeki dokuya yayılıyor. bakteriyel olduğu için de bulaşıcı. yayıldığı yerlerde düğümlenmelere ve dolayısıyla sertleşmelere neden oluyor. ilk zamanlar mercimek kadar düğümler şeklinde olup sonra derinleşiyor, apse oluyor, sonra alan genişliyor, deri rengi koyulaşıyor, ağrı da artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Geçmiş olsun hocam
    belki hocam ilginizi çeker,kafa yordum araştırdım. tabi kesin değil. sizde yaşamıştınız benzer sonuç buna çıkıyor

hidradenitis suppurativa

bizdeki ismi köpek memesi hastalığı, ter bezlerin iltihaplanması, bu konu hakkında görüşünüz nedir?
  • Koltukaltı deodarantları yada parfümleri kes ve sık yıkan geçer bende öyle olmuştu en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: İroniMan

Koltukaltı deodarantları yada parfümleri kes ve sık yıkan geçer bende öyle olmuştu en azından
    deodarantları bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

gittim.kanser değilmişim

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EthanHunt81

Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    sağol hocam
  • arkadaşlar, pansuman bitti,kontrole gittim. doktor iyileşmiş dedi, ilaç vs vermedi,pansumana gerek yok dedi. şiş yok,kızarıklıkta geçti.
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: lose_yourself

geçmiş olsun
    teşekkür ederim hocam.
  • sağlıklıyım,aynı şey olmadı.. ama bir sıkıntı olunca direk hastaneye gidin ,bekletmeyin.
  • Merhabalar,

20'li yaşlarımda bu hastalık ile karşılaştım. Benim açımdan zor günlerdi. Gittiğim hiçbir doktor, ne yazık ki bana yardım edemedi. Ama işin ilginç tarafı ben biraz araştırmacı bir kişiliğim.

2 sene boyunca sabahımı akşamımı bu hastalığa adadım. Okunabilecek her şeyi okudum. Ve sanırım dünyada bu hastalık hakkında en fazla bilgi sahibi olan kişi ben olabilirim. (Şaka yapmıyorum)

Öncelikle anlamanız gereken şey şu. Bu bir süreç. Emin olun 100 sene sonra böyle bir hastalık olmayacak. Ama sorun şu ki benim hastalığımdan kurtulmak için bekleyecek 100 senem yok !

Bu yüzden hastalığım hakkındaki sorunlu durumları anlayıp onları iyileştirebilecek bazı şeyler denemeye karar verdim ve bilin bakalım ne oldu ? İYİLEŞTİM. Hemde tamamen iyileştim.

Ama son zamanlarda kafamı yastığa koyduğumda rahat uyuyamadığımı fark ettim. Geceleri ister istemez benim gibi olup acı çeken insanları düşünüyor ve onlara yardım edemediğim için kendimi suçluyordum. Sonrasında kafama koydum. Hali hazırda okuduğum fakülteyi bitirdikten sonra tıp okuyacak ve bu hastalığı tarihten silecektim.

Bu süreçte ise kendimce bir websitesi açarak bulduğum tüm bilgileri bu sitede derleyip topladım. Şimdi size hastalığınız ne olduğunu ve onu nasıl iyleştirebileceğinizi kısaca anlatacağım. (Ayrıca belirtmem gerek az sonra anlattığım bilgileri size dünyanın herhangi bir yerinden her hangi bir doktor anlatmaz. Milyonlarca lira verseniz bile bu bilgileri hiç bir yerde bulamazsınız)

Hastalık Neden Olur ?

HS teknik olarak otoimmün bir hastalık. Teknik olarak vücudunuzun belirli bölgelerinde aşırı inflamatuar bir yanıt oluşuyor. Bu yanıtın oluşabilmesi için ise vücudunuzun belirli sitokinlerinin biraz fazla, belirli sitokinlerinin ise birazcık az salgılanması gerekiyor. Tipik olarak fazla salgılanan sitokinler

Fazla : IFN-γ , IL-1b , IL-6 , IL-17 , IL-23 , TNF-alpha + Th1 yolu + Th17

Az : İnterlokin 10 + Treg

Burada anlamanızı istediğim şey şu. Fazla salgılanan sitokinler iltihap yapıyorlar. Az salgılananlar ise iltihabı önlüyorlar ve teknik olarak sizin sorun yaşamanızın sebebi vücudunuzdaki bu dengenin bozulmuş olmasından kaynaklanıyor.

Ama sorun şu ki bu bilgiler çok yeni.

Bakın biz Th1/Th2 teorisini 1985 yılında Treg hücrelerini 1995 yılında Th17'leri ise 2005 yılında keşfetmişiz. Dolaylı olarak bunların henüz tıp literatüründe yeteri kadar bilinmiyor olmaları çok normal.

Ama dediğim gibi sizde benim gibi bir insansınız ve muhtemelen acı çekiyorsunuz. Bu yüzden iyileşmeyi istemek ve tedaviyi aramak sizin hakkınız.

Bu noktada ihtiyacınız olan tüm bilgileri ben burada uzun uzun (hepsi bilimsel akademik makaleler ile destekli bir şekilde anlattım) : https://akademikveri.com/blog/hidradenitis-suppurativa-nedir/

Bu sayfada zaten ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Ve rica ediyorum bu bilgileri sakın tek başınıza kullanmaya kalkmayın. Eğer ailenizde bir doktor falan varsa veya arkadaşınız olur. Ya da sizi tedavi eden doktordan rica edin. "Hocam böyle bir makale buldum bunlardan bahsediyor bir bakabilir misiniz diye sorun" Eğer bu makaleleri bir doktorunuza gösterebilirseniz doktorunuz zaten size nasıl yardım edeceğini anlayacaktır.

Bunun haricinde teknik olarak tedavide aşağıdaki sitokinleri azaltacak

Yaklaşımlar sizin işinize yarayacaktır. Bu iki sitokin ise antiinflamatuar olduğu için bunları artıracak yaklaşımlar iltihap oluşumunu önleyecektir.

Ayrıca belirtmem gerek. Bence bu hastalığın tedavisi endokrin doktorları tarafından yapılmalı. Çünkü yaşadığınız birçok komorbidite aslında endokrinolojinin ilgi alanına giriyor. Örneğin insülin direnci.

Mesela şimdi eğer sizde IFN-y yüksek ise bu durumda insülin direnci yaşarsınız. Ayrıca buna ek olarak Triglesirid seviyeleriniz artar, bu durumda günün sonunda Tnf-alfa nın artmasına sebep olur. Bu durumda günün sonunda (eğer erkekseniz) testosteron ve IGF1 gibi hormonlarınızın düşmesine sebep olur. (Kadınsanız da muhtemelen Pcos probleminiz vardır.) Ve bu sorunların hepsi teknik olarak endokrinolojinin çözmesi gereken sorunlar.

Bir de son olarak belirteyim. Hastalığınız aktivitesini ölçmekte iki temel tahlil oldukça önemli. Bunlardan ilki Homa-IR diğeri ise Fibrinojen. Bu tahliller sayesinde vücudunuzdaki inflamasyon değerlerini görebilirsiniz.

Hani günün sonunda bir şey ile savaşmak istiyoruz ya işte bu iki tahlil o savaşmak istediğimiz şeyin ne olduğunu bize gösteriyor. Eğer bu tahlillerinizi normal değerler aralığına sokabilirseniz teknik olarak iyileşirsinizde.

Umarım hepiniz sağlıklı, mutlu ve refah içerisinde bir hayat yaşayabilirsiniz. Hepinize geçmiş olsun.

Son olarak. Bir 10 bilemediniz 15 sene daha sabredin. Emin olun bu hastalık dahil olmak üzere dünya üzerindeki otoimmün hastalıkların hepsini dünyadan sileceğim.

Son dedim ama birşeyden daha bahsedeyim. Belki bir insanın işine yarar. Arkadaşlar LLLT dediğimiz bir ürün var. Bu ürün teknik olarak uygulandığı yerde inflamasyonu azaltıyor. Yani hastalığınızı iyileştiriyor. Ben kendimi zaten iyileştirdiğim için buna ihtiyacım yok. Ama eğer çok kötü durumdaysanız buna bakabilirsiniz.

Son dedim ama bir şeyden daha bahsedeyim. En önemlisini nasıl unuttum bilemiyorum. Epilasyon arkadaşlar epilasyon. Bakın hastalığınız kıl fölikülünün tıkanması ile gelişiyor. Eğer folikül yok ise hastalıkta olmaz. Bu yüzden epilasyonu mutlaka doktorunuz ile konuşun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.