Şimdi Ara

Sol kulak yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
45.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar yaklaşık 1-1.5 saattir sol kulağım çok feci bi şekilde yanmakta.Özellikle gece yatağa yattığımda sağ ve sol kulağım genelde sol kulağım daha çok yanıyor.Sizce nedendir acep.Kalabalık içinde olduğum zamanda yanıyo milletin gözünü alıyorum Ama kesinlikle ağrı sızı yok sadece kızarma.Neden olduğunu bulamadım size sorayım dedim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sol Kulak Yanması: Halk Arasında Yaygın İnanışlar ve Gerçekler

Sol kulak yanmasının, halk arasında çeşitli inanışları ve yorumları bulunmaktadır. Tek kulak kızarması olarak da bilinen bu durum, sağ kulak yanmasına göre daha sık görülür.

Halk Arası İnanışlar

Halk arasında, sol kulak yanmasının genellikle olumsuz olayların habercisi olduğu düşünülür. Yaygın inanışlara göre:

• Birinin senden bahsettiği
    • Dedikodu yapıldığı
    • Arkanızdan kötü şeyler söylendiği

anlamına gelebilir.

Gerçekler

Bununla birlikte, sol kulak yanmasının gerçek nedenleri tıbbi açıdan farklıdır. En yaygın nedenler arasında şunlar yer alır:

• Kulak enfeksiyonları
    • Kulak kiri birikmesi
    • Alerjiler
    • Sinir hasarı
    • Stres

Ne Yapmalısın?

Sol kulak yanması yaşıyorsan, öncelikle nedenini belirlemek önemlidir. Kulak ağrısı, ateş veya işitme kaybı gibi eşlik eden semptomlar varsa, bir doktora görünmen önerilir.

Evde yapabileceğin birkaç şey vardır:

• Kulağını ılık suyla temizle
    • Kulak damlası kullan
    • Ağrı kesici al

Sol kulak yanması geçici bir rahatsızlık olsa da, devam eden veya şiddetli ağrı durumunda tıbbi yardım alman gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kulak ağrısının sağı solu olmaz. Niye konuyu siyasete sürüklüyorsun? Sağ çok mu iyi sanki?

Şaka müdür ya..
    Kulak temizliğine önem ver. Kulak pamuğu kullanıyor musun mesela?
    Gece hep aynı yönde uyursan ve temizlik olayına dikkat etmezsen yanma gibi durumlar görülebilir sanırım. Geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sæm -- 13 Nisan 2009; 23:07:04 >

• Hocam valla 2-3 günde bir temizliyorum yüzümü günde 3-4 kere yıkıyorum malum sivilce çıkmasın diye ama lanet olsun bu içimdeki ergenlik sewgisine 2-3 günde 1 banyo yapıyorum yani temizliğe önem weriyorum ama ne biçim kulaksa kıpkırmızı oluyo bide alış veriş merkezlerinde kızarıyo resmen ben burdayım diyo.O yüzden saçımı uzatıcam valla ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: N-0NE

Hocam valla 2-3 günde bir temizliyorum yüzümü günde 3-4 kere yıkıyorum malum sivilce çıkmasın diye ama lanet olsun bu içimdeki ergenlik sewgisine 2-3 günde 1 banyo yapıyorum yani temizliğe önem weriyorum ama ne biçim kulaksa kıpkırmızı oluyo bide alış veriş merkezlerinde kızarıyo resmen ben burdayım diyo.O yüzden saçımı uzatıcam valla ya

Ergenlik konusuyla ilgili olabilir mi acaba? Alışveriş merkezinde felan oluyor diyorsun acaba bu durumu tetikleyen ne olabilir? Sürekli banyo da yapıyormuşsun. İlk defa duydum bu kızarma olayını. Bi araştır baktın çözüm yok ya saçını uzat yada kulağını kes. (bkz. Van Gogh)

• hocam valla hiç bilmiyorum ne tetikliyo Saçımı uzatıcam bu yüzden işte
  • Dostum şimdi araştırdım aslında biraz. Birçok insanda görülen birşeymiş. Kızarma olayı tek kulakta da oluyormuş çift kulakta da. Stres , heyecan , , , , , gibi durumlarda görülebiliyormuş. Yine de en yakın sağlık kuruluşuna bi uğramanı tavsiye ederim.

• Bu günlerde pek ii deilim hayatla uğraşıyoruz... Küçükkende diz kapaklarım çok ağrırdı ama şimdi hiç bişi yok... neyse hocam teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sol bacak seyirmesi ..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benimde öle oluo özellikle ders çalışırken hatta şimdide öyle
  • Valla başımın ağrısından bişi hissedemiyorum
  • Stres, heyecan gibi olaylar olmadığında da durduk yere kulağın kızardığı oluyor. Eskiden daha sık olurdu ama artık nadiren oluyor. Nedenini hala çözebilmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 14 Nisan 2009; 22:04:57 >
  • Way beaa aynı sebepten kaç kişinin derdi warmış.Benimki başladı yanmaya... Bi sitede aynen şöle yazıyodu

Sağ kulak yanması biri senin hakkında iyi konuşuyo
    Sol kulak yanması biri senin hakkında kötü konuşuyo ben artık buna yoruyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: N-0NE

Way beaa aynı sebepten kaç kişinin derdi warmış.Benimki başladı yanmaya... Bi sitede aynen şöle yazıyodu

Sağ kulak yanması biri senin hakkında iyi konuşuyo
    Sol kulak yanması biri senin hakkında kötü konuşuyo ben artık buna yoruyorum...

• Yazık bize yaa kendimizi nelerle avutuyoruss
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.