Şimdi Ara

Solaris 10 Nasıldır ya da Hangi Linux Dağıtımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar solaris 10 indirip kurmayı düşünüyorum, tabi kurabilirsem. ya da tavsiye edebileceğiniz stabil bir linux istiyorum. kolay kurulum kolay kullanım. internete girmek, mp3 dinlemek pcde yaptığım şeyler. bir de görsel olarak güzel bir linux arıyorum. kde hoşuma gitmedi. gnome daha iyi.

• arkadaşlar bir de ubuntu'nun masaüstünü gördüm. acayip hoşuma gitti, helal olsun adamlara. kde değil gnome sanırım. önerir misiniz? indirebileceğim adresi de verirseniz çok memnun olurum. solaris 10 ve ubuntu arasında kaldım. windowstan farklı ufuklara yelken açmak istiyorum.
  • öncelikle Debian veya Debian tabanlı Ubuntu,Kubuntu kur memnun kalırsın,bir de KDE vs Gnome mevsusunda da buraya bir göz gezdir karar vermeden öncehttp://yasarix.blogspot.com/
  • quote:

Orjinalden alıntı: farketmez

öncelikle Debian veya Debian tabanlı Ubuntu,Kubuntu kur memnun kalırsın,bir de KDE vs Gnome mevsusunda da buraya bir göz gezdir karar vermeden öncehttp://yasarix.blogspot.com/

bence debianla başlama epey zorlanırsın (başlangıç için iyi değil)
    ubuntu weya fedora başlangıç için ideal bence.
    masaüstü arayüzü olarak gnome tek önerimdir.
    buraya da bakabilirsin http://uslucocuk.blogspot.com

• o linki oraya sadece bilgi mahiyetinde koydum,şahsi fikrimse deneme amaçlı yada bulunsun amaçlı kullanımların dışında gnome hiç kullanmadım kullanışsız geldi bana,şu an kde kullanıyorum sıkıştığımda siyah ekran'a koşuyorum.sonuçta tercih meselesi (kaldı ki gnome kullanan bir insanın "derdim performans" demesi bence bahane değil)
  • 1. si performans tabiki önemli ama ben "derdim performans " demiyorum, öyle deseydim xfce veya fluxbox gibi ram e gıdım etki etmeyen masaüstü arayüzleri kullanırdım.
    2. si ben kde yi de denedim gnome u da. ve sonuç olarak gnome da karar kıldım. bu yüzdendir ki xfce ye veya dierlerine bişey demiyorum. bence her seçeneği deneyip o şekilde kendince yargılamak daha iyidir.

3. sü de böyle konular yüzünden kimseyle tartışmak istemem
  • 1..o söz sana hitaben söylenmemişti.genelde bu yönde cümleler sarf edilir sanki kde,gnome veya başlı başına sistem donanım canavarıymış gibi bir hava estirilir.insanlar bu kıyaslamaların sanki diğer sistemlerle yapıldığını zannederler filan neyse şu simpleKDE ayağa kalksın bakalım ne olacak
    2.gnome u da fikir yürütecek kadar kullandım,gerçi sorun değil hiç adını bile duymamış olsam iki gerçek var ilki tü kaka dediğim bir arayüz değil ikincisi ve anlatmaya çalıştığım sadece kde gibi kullanışlı veya şık değil.ve dediğim gibi tercih meselesi sonuçta atla deve değil kimi arayüzede ihtiyaç duymaz kendini kısıtlanmış hisseder tercih yani
    3.sanırım gel-gitler dışında formun bu kısmında kimsenin tartışma gibi bir niyeti yok zaten,boş bir uyarı yapmışsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.