Şimdi Ara

Sole'nin Farkı Nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
29.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Sanırım farkı buldum. Birinin arkasında Albea yazıyor. Diğerinde Albea Sole yazıyor.

Maalesef kardeş.
    Sole yazısı metal olmadığı ve dandik yapıştırıldığından Palio Sole yazmaz genelde.

Bende Palio So yazıyor mesela.Le düştü.

Palio S olanlar bile var.Millet güçlü filan zannediyor Palio S'leri

Allahdan Role falan değilmiş.
    Piyasada heryerde Palio R görmek enterasan olurdu :D

• Aslında bir nevi makyajlanmış palio albea =)
    2008'den sonra sole adını aldılar galibaa.
    Fiat'ın makyajlama anlayışı bu heralde =) far karart arka bagaj kapağınada stickerlı sole yaz geç sıradaki ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş oğlu boş paliolar ve albelara verilen isim bu sole.

Tamamen boş fiyatıyla 17.000 civarında satışa çıkmıştı bunlar. Sadece 1 Hava yastığı ve Abs(Abs'de opsiyonel olabilir tam hatırlamıyorum) vardı o dönemde. Opsiyonel olarak herşeyi ekletebiliyordunuz ihtiyacınız doğrultusunda. Ful versiyonu albea yada palionun full olarak satılanından daha ucuza geldiği için herkes Sole olarak full versiyon aldı. Ayrıca sole donanımlılarda parlak renkliler çok nadir. Genelde opak renkler kullanıldı.
  • Çok iyi hatırlıyorum, 2008 yılında 17 bın tl 'ye enıstem sıfır albea almıstı.Tamponlar siyah plastik :D
    araca bakmaya inmiştim ön camlar bile manuel !
    İllallah etmiştim.

• uzun zamandır takip etmyorumda acaba bu palio ve albeanın üretimi durdu mu? sitesinde göremedim de...
  • 2 gün kadar 1.2 benzinli otomatik albea speedgear modeline bindim fakat sürmedim.Vites geçişleri hiç hissedilmiyor,motor çekişi tatmin edici ( 1.2 için beklentinin ötesinde ) ,klima aktif olduğunda çekişte herhangi bir düşüş hissedilmiyor,tabi çok hafif 1 sn kadar geç hızlanma mevcut

Ama bunlar suyun üzerinde duranlar,koltuklar çok rahatsız edici ve sert,uzun yola gitsem kesin her yerime kramp girer,o koltuklar nedir öyle ? Maşallah konforun K si yok,kütük gibi.Süspansiyonlar çok sert,en hafif darbeyi hissediyorsunuz,araç savrulması az olsun mantığıyla sert yapılmış ama savrulmayı engelleyememişler,aerodinamik rezalet.
    Araç feci bir şekilde savruluyor hele ki kaygan,ıslak yolu düşünemiyorum

Son olarak ön konsol,plastik kalitesi 2009 model üstü bir araç olmasına rağmen kötü,90 model broadway den bile kötü.Torpido kapağı hafif sağa yamulmuş,radyo açma-kapama düğmesi çizilmiş ve boya atmış,tam orta kısımdaki plastikler çok özensiz şekilde montajlanmış,kenarlarındaki açıklıklar ve yamukluklar hemen göze çarpıyor yani oran-orantı yok,simetri takıntısı olan uzak dursun

Sadece olumlu/olumsuz olarak görüşlerimi aktardım,kendim renault clio kullanıyorum,benim aracında büyük eksiklikleri var ama konfor,yol tutuş ve ön plastik kalite olayı abartı derecede rezalet olmuş

Sole olayını bende merak ettim,heralde toyota corolla eco modeli misali

• eşşeğe altın semer vursan eşşek yine aynı eşşektir sole olsa kaç yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

2 gün kadar 1.2 benzinli otomatik albea speedgear modeline bindim fakat sürmedim.Vites geçişleri hiç hissedilmiyor,motor çekişi tatmin edici ( 1.2 için beklentinin ötesinde ) ,klima aktif olduğunda çekişte herhangi bir düşüş hissedilmiyor,tabi çok hafif 1 sn kadar geç hızlanma mevcut

Ama bunlar suyun üzerinde duranlar,koltuklar çok rahatsız edici ve sert,uzun yola gitsem kesin her yerime kramp girer,o koltuklar nedir öyle ? Maşallah konforun K si yok,kütük gibi.Süspansiyonlar çok sert,en hafif darbeyi hissediyorsunuz,araç savrulması az olsun mantığıyla sert yapılmış ama savrulmayı engelleyememişler,aerodinamik rezalet.
    Araç feci bir şekilde savruluyor hele ki kaygan,ıslak yolu düşünemiyorum

Son olarak ön konsol,plastik kalitesi 2009 model üstü bir araç olmasına rağmen kötü,90 model broadway den bile kötü.Torpido kapağı hafif sağa yamulmuş,radyo açma-kapama düğmesi çizilmiş ve boya atmış,tam orta kısımdaki plastikler çok özensiz şekilde montajlanmış,kenarlarındaki açıklıklar ve yamukluklar hemen göze çarpıyor yani oran-orantı yok,simetri takıntısı olan uzak dursun

Sadece olumlu/olumsuz olarak görüşlerimi aktardım,kendim renault clio kullanıyorum,benim aracında büyük eksiklikleri var ama konfor,yol tutuş ve ön plastik kalite olayı abartı derecede rezalet olmuş

Sole olayını bende merak ettim,heralde toyota corolla eco modeli misali

böyle yazmayın ikinci el piyasasını düşürmeyin arkadaşlar ayıp oluyor

• quote:

quote:

Sanırım farkı buldum. Birinin arkasında Albea yazıyor. Diğerinde Albea Sole yazıyor.

Maalesef kardeş.
    Sole yazısı metal olmadığı ve dandik yapıştırıldığından Palio Sole yazmaz genelde.

hacı kırmış geçirmişssin konuyu :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

quote:

Maalesef kardeş.

Palio'yla başka türlü eğlenilmiyor

Araca 9.5 litre yaktırıyorum, anca böyle makara yapınca unutuluyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Maalesef kardeş.

öyle arabanın egsozuna çomak sokarım

stilo al bari

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maalesef kardeş.

öyle arabanın egsozuna çomak sokarım

stilo al bari

9.5 hakkını veremiyor ama bu 1.4 fire hiç fena gitmiyor he

Gözüm 140'lık Bravo'da ama biraz daha vakti var gibi.
    Bursalı Palio'dan sonra hafif İtalyan esintileri olan bir alet istiyorum.

• quote:

böyle yazmayın ikinci el piyasasını düşürmeyin arkadaşlar ayıp oluyor

Düşmez merak etme,ucuz,tam donanımlı,yedek parça fiyatları çok ucuz ve servisi bulunan makul bir araba,her türlü gideri var

Ehliyet alırken de 2011 model palio kullanmıştım,vites geçişleri tereyağ gibi,serçe parmağınla bile geçirirsin,motor çekişi ve ivmelenmesi gene mükemmeldi.

Zaten bu 2 faktörü motor teknolojisini ve şanzıman sistemini Renault kendi arabalarında kullansa satışta,tutulmada dünya 1. si olur

• Geyiği bırakarak ciddi ciddi cevap vereyim; ama arkadaşlardan çok güzel geyik mesajlar gelmiş, çok güldüm...

Albea sole; aslında makyajlanmış albea değildir. Tofaş ın Dacia Loganın karşına çıkarttığı ve ucuz olsun diye donanımlardan abuk subuk resmen çaldığı bir dönem üretilmiş seridir.

Örneğin 2006-2007 albealardan kapı ve koltuk döşemeleri farklıdır. Çok daha kalitesiz ve uyduruktur. Ön farları karartılmış, arka stopları kızıllaştırılmış bir dizaynı vardı. Ama ön farların karartılmış olması bir rivayete göre şekil olmasından çok, parlak farlardan bulunamaması sebebiyleydi. Gerçekten de bir dönem parlak albea farı bulunamıyordu. Elektrikli ayna gibi donanımların hiç olmadığı, alaşım jant, koltuk yükseklik ayarı, kolçak vs. donanımların en üst donanımda dahi opsiyonel olduğu bir seridir. Ha bir de şirket filolarını ve düşük bütçeli kullanıcıları hedefleyen çok ucuz olsun diye üretilmiş bir active versiyonu vardı ki, tamponları boyasız, ön camları dahi manuel olan akıllara zarar bir modeldi.

neyse ki tofaş bu hatasının farkına vardı ve bu aptal donanım sisteminden çabuk vazgeçti. Premio ve premio plus gibi donanımlarla kendi çapında full donanıma stardart olarak ulaştı. Ama soleler hiç bir zaman 2006-2007 deki ilk makyajlı kasa albeaların kalitesine ulaşamadı...

NOT: Uzun zaman albea kullandım. Sahip olduğum Fiatlar içerisinde (Tempra-doğan-siena-punto-linea-Doblo) en çok onu sevdim ve satarken çok üzülmüştüm. Genel kanının aksine Tofaşın ürettiği belki de en dayanıklı ve masrafsız araçlardır bunlar. Kullandığım süre içerisinde tek kuruş masraf açmadı. Temizine rahatlıkla alınıp binilir...

• 2014 den bu yana 2011 model palio kullanıyorum.

gördüğüm sole de plastik aksamları kalite olarak bir miktar aşağı çekilmiş. benim plaio "premio" olduğu için özellik olarak palio için tatmin edici.
    bunun yanında benzinli motoruda sorunsuz hale geldi. şuan 88bin kmdeyim. 55bin km sini ben yaptım.

yani kısaca benim görüşüm motor olarak palioya göre mükemmel hale gelirken plastik aksam ve konfor olarak ta geriye gitti. sole budur. fiat bir alır bir verir.
  • quote:

Bende Palio Sole var ben bile bilmiyorum farkını.
    bizde de vardı önceden bende bilmiyorum
  • Hocam sole dediğiniz bu mudur?

Sole'nin Farkı Nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert3333 -- 20 Eylül 2018; 18:12:7 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.