Şimdi Ara

SON DAKİKA VFS YUNANİSTAN VİZE BAŞVURULARINDA ARTIK BOOKİNG KABUL ETMİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
6.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bilmek için acenta da çalışmaya gerek yok girersin siteye bakarsın ve yazıyı okursun buraya yapıştırırsın, kısaca ezbere konuşmaya gerek yok araştırmak yeterli.

''iDATA, Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu ve Almanya Büyükelçilik/Konsolosluklarının vize başvuruları için resmi olarak yetkilendirdiği kurumdur. Almanya ve İtalya Vize başvuru işlemlerine ait tüm bilgilere ülke seçiminizi yaparak ulaşabilirsiniz.''

https://www.idata.com.tr/

Sonra kesmez ise örneğin almanya konsolosluğunun sitesine de bakarsın bilgilenirsin.

http://m.tuerkei.diplo.de/contentblob/4516614/Daten/6706933/03allgemeineinformationenschengenvisa.pdf

• mericbey kullanıcısına yanıt
    visli pasaporta randevu alınabiliyordu o yeni bitti

vis siz pasaportlar için kontenjanı 19 Temmuzdan sonra dolduğu için vermiyor.

ama vis olmayan pasaporta vis li diye randevu almayın çünkü orada vis olmadığını görünce evrakları almıyorlar ve sonraki başvurun içinde listeye alıp vermiyorlar.

randevular pasaport seri numarası ile alındığı için direk yasaklanıyorsun öyle bir şey denersen
  • dozdoz kullanıcısına yanıt
    İzmir'de İtalya'ya VFS bakıyor.

Otel rezervasyonunu otelden kaşe imzalı konfirme istiyor.

İDATA'nın sorumluluğunda olmayan bir ülke için vize başvuru işlemlerini İDATA'dan takip etmek, gerekli evraklar için onlarla irtibata geçmek yada onları referans almak ne denli doğru?
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Şehirler özelinde konuşmamız daha mantıklı o halde.
    bunun şehirle vs. ile ilgisinin olduğunu sanmıyorum.

vize başvurularında o kadar çok fake rezervasyonlar kullanıldığı için konsolosluklar buna önlem almaya başladı.

Çek Cumhuriyeti istemeye başladı. Macaristan(ki İzmir'de Macar yok İstanbul'da orange üzerinden alınıyor bilirsiniz) istiyor.

https://forum.donanimhaber.com/vize-basvurusu-icin-imzali-otel-rezervasyonu--127909720 (son mesaj)

Hollanda, Avusturya, Danimarka, Polonya istiyor.

Almanya gerek duyduğunda istiyor, geçen hafta Alman konsolosluğu (izmir) 2 başvuru sahibini arayıp otelin konfirmesi ile uçağın biletini getirin vizeyi basalım dedi.

Sadece yazılanlar üzerinden yada sene başında belirlenen kurallar sürekli böyle devam edecek diye bir kaide yok malesef, gerekli gördüğünde güncelleyebilir. bunu web sitesinde güncellemeyebilir.

esas sorulacak soru neden böyle bir uygulamaya gittikleri? Keyfi mi? vize vermek mi istemiyorlar? yoksa herşeyin suyunu çıkardığımız gibi bunun damı suyunu çıkardık.

Benim şahsi görüşüm en son belirttiğim husus, olmayan rezervasyonları göstermek, resmen evrakta sahtecilik üstelik bunu başka bir ülkenin elçisine, görevlisine o ülkeye gitmek için ihtiyacın olan izni almaya çalışırken yapıyorsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 25 Temmuz 2017; 10:49:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

bunun şehirle vs. ile ilgisinin olduğunu sanmıyorum.

vize başvurularında o kadar çok fake rezervasyonlar kullanıldığı için konsolosluklar buna önlem almaya başladı.

Çek Cumhuriyeti istemeye başladı. Macaristan(ki İzmir'de Macar yok İstanbul'da orange üzerinden alınıyor bilirsiniz) istiyor.

https://forum.donanimhaber.com/vize-basvurusu-icin-imzali-otel-rezervasyonu--127909720 (son mesaj)

Hollanda, Avusturya, Danimarka, Polonya istiyor.

Almanya gerek duyduğunda istiyor, geçen hafta Alman konsolosluğu (izmir) 2 başvuru sahibini arayıp otelin konfirmesi ile uçağın biletini getirin vizeyi basalım dedi.

Sadece yazılanlar üzerinden yada sene başında belirlenen kurallar sürekli böyle devam edecek diye bir kaide yok malesef, gerekli gördüğünde güncelleyebilir. bunu web sitesinde güncellemeyebilir.

esas sorulacak soru neden böyle bir uygulamaya gittikleri? Keyfi mi? vize vermek mi istemiyorlar? yoksa herşeyin suyunu çıkardığımız gibi bunun damı suyunu çıkardık.

Benim şahsi görüşüm en son belirttiğim husus, olmayan rezervasyonları göstermek, resmen evrakta sahtecilik üstelik bunu başka bir ülkenin elçisine, görevlisine o ülkeye gitmek için ihtiyacın olan izni almaya çalışırken yapıyorsun....

evrakta sahtecilik olarak görmüyorum ben bu olayı şahsen. sonuçta ben de vizeye başvurdum. booking ten rez yaptırdım. ama iptal ettirmedim. vize çıktıktan sonra girip iptal ettirdim. yani aslında o esnada gerçek bi rezervasyondu. tıptı arkadaşımdan para aldığım bankaya yatırdığım gibi. vizeyi aldıntan sonra iade ettim.

istanbulda olayıp izmirde (yunana için konuşuyorum) bence sırf şengen vizesi almak için paravan olarak kullandıkları için bu tarz bi olaya giriştiler. çünkü benim de tanıdığım bi sürü insan izmirden günü birlik sakıza gidip geliyor. vizeyi aslında başka yerde kullanmış oluyor.

not: lan bi kağıt basıyon 60 euro alıyomn. bu işten deli gibi para kazanıyon ne zorluyon be yunan...

not: bulgaristan bansko ya gitmek için arkadaşlara vize başvurusunda bulunmak için. kalacağımız otele mail atıp rez yaptık. isimleri yaz kaşele bize gönder dedik. onlar da ok dedi. gönderdi. e vizeyi aldıktna sonra. adamlara mail atıp ya abi ksura bakma bizim tur iptal oldu. vize vermediler gibi bahane sunup iptal edemiyor muyuz sonuçta o oteli?

not: başka bir konu başlığındabu mesajı yazmışsın. Otel voucher'ı kişinin yaptırmış ve ücretini ödemiş olduğu otel rezervasyonunun bu işlemleri yaptığına karşılık üzerinde giriş - çıkış günü, kişi adı, oda tipi vs. bilgilerin yazdığı giriş günü otele girişinde bunu ibraz eden belgedir.

eğer rezervasyonu bir seyahat acentesi veya bir aracı kurum üzerinden yapıyorsanız bu belge acente / aracı kurum tarafından düzenlenir.

yani bu uygulamadan sonra turkiyedeki turizm acenteleri otel vaucheri verip vize başvurusu yapıp, daha sonra iptal edecekler. bu işlem için de kendilerinden vize başvurusunda bulunmalarını talp edecekler. böylece 40-50-60 euro kim nasıl tutturursa cebe inderecek.

yani bu uygulamayı delmek isteyen her türlü deler. uygulama saçma. vize prosedürleri daha da saçma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 25 Temmuz 2017; 11:7:10 >

Siz bu işin içinde olduğunuzdan dolayı kafanızda çok şey canlanıyor o yüzden bu şekilde genelleme yapıyorsunuz anladığım kadarıyla . Yoksa evrakta sahtecilik falan değil abi bu yapma allah aşkına :) eğer ben photoshopu açıp kafamdan uydurmasyon şeyler yapar ve booking.com logosunu kullanıp bunu resmi belge olarak sunarsam o evrakta sahteciliktir.

Eğer İzmir de İtalya ve Almanya için istiyorlar diyorsan ben de sana İstanbul idata'yı aradım sordum öyle bir şey olmadığını söyledi diyorum bu yüzden şehirle alakalıdır o halde diyip orta yol bulmaya çalışıyorum ama sen şehirle ilgisi olduğunu sanmıyorum diyorsun ne yapıcaz peki? :) Gerek duyması ayrı bir şey standart kural ayrı bir şey bu arada onu karıştırmamak gerek ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 25 Temmuz 2017; 11:13:10 >
    aynen senin dediğin gibi photosopla yapıyorlar.

acentenin vizecilerinin elinde bir konfirme var, kalkıp üzerinde isim, konaklama tarihi ve booking numarası üzerinde değişiklik yapıp konfirme diye veriyor.

mesela ben bir acente aracılığı ile rezervasyon yapıyorum. otel benim kofirmemi ve voucherımı yolluyor, vizeci kendine yedek alıyor, sonra sen vize başvurusu yaparken üzerinde oynamayı yapıp veriyor rezervasyon diye, konsolosluk oteli arayınca patlıyorlar.
    O apayrı bir şey bunu genelemek olmaz , O vizeciyi yıkarlar çok net....
    Hocam Yunanistan' a aynı gün gidiş dönüş feribot bileti koyduğumuz pasaporta 1 ay süreli çift giriş, 5 gün konaklama vize geldi. Otel konaklaması eklemeden almak hiç mantıklı değil bunu denemiş olduk.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.