Şimdi Ara

SON ŞEHİTLERİMİZDEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kabuska
    2000-2002 arası nerdeyse hiç sehit vermedik, bitirememişler mi? Askeri güç kendine düşeni yaptı, ama siyasi güç ne Apo'yu asabildi, ne de kendilerini toparlamalarına engel olabildi.

Kısaca silah kendine düseni yaptı, ama demokrasi 10 yıl bekledi işini yapmak için.

Rakam vermek kolay lafınıza sadece gülüyorum. İstatistikler, veriler olmadan tarışma mı olur?

bitiremişmişmiş; toparlanmışlarmış....

terör nasıl biter; adam çıkar derki; BİZ SİLAH BIRAKTIK.
    budur bitiş.

senin bahsettiğin sey, terörist saldırı riskini azaltmaktır ama risk halen vardır.
    sıfır değildir.
    şehit vermediğimiz dönemde pkk ne yapıyormuş, bi araştırma varmı bununla ilgili?
    yok.

gülmek; insanlar sizin yazınızı okurken, GERİLLLA SAVAŞI kavramınıza bi tarafları ile
    gülüyo olabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

quote:

2000-2002 arası nerdeyse hiç sehit vermedik, bitirememişler mi? Askeri güç kendine düşeni yaptı, ama siyasi güç ne Apo'yu asabildi, ne de kendilerini toparlamalarına engel olabildi.

Kısaca silah kendine düseni yaptı, ama demokrasi 10 yıl bekledi işini yapmak için.

Rakam vermek kolay lafınıza sadece gülüyorum. İstatistikler, veriler olmadan tarışma mı olur?

bitiremişmişmiş; toparlanmışlarmış....

terör nasıl biter; adam çıkar derki; BİZ SİLAH BIRAKTIK.
    budur bitiş.

senin bahsettiğin sey, terörist saldırı riskini azaltmaktır ama risk halen vardır.
    sıfır değildir.
    şehit vermediğimiz dönemde pkk ne yapıyormuş, bi araştırma varmı bununla ilgili?
    yok.

gülmek; insanlar sizin yazınızı okurken, GERİLLLA SAVAŞI kavramınıza bi tarafları ile
    gülüyo olabilirler.

Apo yakalandığında zaten silah bıraktılar.

Belki gidip son vuruşu yapmadık, ama en azından 3-5 yıl boyunca toplamda 15 şehit belki verdik(2000-2002 0). Asker üstüne düşeni yaptı, biraz da siyasetçiler yapacaktı. Ama ne yaptılar? Apo'yu alıp ada tahsis ettiler, bu da yetmedi örgütün toparlanmasına müsade ettiler.

Şehit vermediğimiz zaman toparlanma süreçleri vardı, çünkü saldıracak adam gibi askeri güçleri yoktu. Tabi son vuruş yapılmayınca 4-5 yıla toparlandılar, 7-8 yıla eski güçlerini kazandılar.(Çok uzaklara bakmayın, bu dediğim yıllar mevcut hükümetin yılları)

Ben güldüğümü söyledim ama nedenini açıkladım. Aynı özveriyi sizden de bekliyorum.

Not: Askere başarısız diyenlere nispet olarak yıllara göre öldürülen hain sayısını yazdım, bu askerin başarılı olduğunun kanıtıdır. Aksini iddia eden varsa, istatistik ve verilerle ispatlasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 22 Ekim 2011; 19:39:39 >

• GERİLLLA SAVAŞI kavramı yeterince bi taraflarınca gülünecek bir durum.

BAKIN SİZDE DİYORSUNUZ, son vurusu yapmadık........... hani bitmişti? :)

askerin vahim durumunu ben neye göre söylüyorum acaba;
    ışık koşaner neler sööyledi. biliyormusunuz?

ya neyse, bu böyle msn havasında devam etmesin.
    siz kendi kabugunuzdan ultra modern süper ötesi tsk mıza bakmaya devam edin.
    bilmiyorum askerligi yaptınızmı ama , gidincede-içine girincede dahada iyi görceksiniz.
    saygılar.
  • quote:

GERİLLLA SAVAŞI kavramı yeterince bi taraflarınca gülünecek bir durum.

BAKIN SİZDE DİYORSUNUZ, son vurusu yapmadık........... hani bitmişti? :)

askerin vahim durumunu ben neye göre söylüyorum acaba;
    ışık koşaner neler sööyledi. biliyormusunuz?

ya neyse, bu böyle msn havasında devam etmesin.
    siz kendi kabugunuzdan ultra modern süper ötesi tsk mıza bakmaya devam edin.
    bilmiyorum askerligi yaptınızmı ama , gidincede-içine girincede dahada iyi görceksiniz.
    saygılar.

Neyine gülüyorsunuz, söyleyin de ben de güleyim

Son vuruş sadece askeri olarak değil, demokratik olarak da yapılmalıydı. Demokratik oalrak bir şeyler yapılsaydı(O bölgeye yatırım vs.) bu dert büyüyemezdi. 6000 terörist öldüren ordu 200-300 tanesini de öldürürdü, tabii vur denseydi.

Işık Koşaner'in söylemesine gerek yok illa da, oralarda bulundum bilirim bazı durumları. Katırlarla nasıl silah kaçırıldığını, köylülerin nasıl yardım ettiğini, sabah garson akşam terörist olanları ve en kötüsü askerin tüm bunları bilmesini....

Bizim Anayasamı'za göre TSK'ya saldırı emrini Bakanlar Kurulu verir, ultra süper TSK emir almadan kafasına göre iş yapamaz. Ayrıca inatla aynı şeyleri söylüyorsunuz, 6000 teröristi öldürmüş orduya başarısız diyorsunuz. Bunun açıklamasını bekliyorum.

• ""TSK'ya saldırı emrini Bakanlar Kurulu verir""
    bakanlar kurulu verdi yetkiyi, ama dediki " aman sakın terörü bitirme ama istedigin kadar terörist öldür ""

saygılar.
  • quote:

""TSK'ya saldırı emrini Bakanlar Kurulu verir""
    bakanlar kurulu verdi yetkiyi, ama dediki " aman sakın terörü bitirme ama istedigin kadar terörist öldür ""

saygılar.

Sanırım 2004 yılından sonra tam anlamıyla Bakanlar Kurulu'na devredildi bu yetki. Önceden kesin kadar alma yetkisi MGK'da idi. MGK artık tavsiye kararları, Bakanlar Kurulu ise kesin kararlar alıyor.

Eh sonunda yanlış bir şekilde olsa da kabul ettiniz siyasi idarenin eksikliği yüzünden bitmediğini Sonuçta öldürmüş, kendine denileni yapmış.

Saygılar..

• bazıları burda bile tsk'yı kötülemeye çalışmış..
    tsk'dan önce pkk konusunda hiçbir plan programı olmayan hükümete söyleyecek sözlerin olması gerek..
    ne gibi mi..yazayım..

1) terör bölgesinde o bölgeyi çok iyi bilen komutanların çoğu emekli oldu diğerleri de o bölgeden alındı..bölgeyi terörist isimlerine kadar bilen komutanlar o bölgeden neden alındı?

2) pkk kamplarının yerleri armut gibi bilinirken bu kamplara bomba yağdırmak için neden çok sayıda şehit vermemiz beklendi? bu kamplar bilindiği halde neden önceden vurulmuyor?

3) abd ile işbirliği yapan hükümet 24 şehit olurken abd'den neden istihbahrat alınmadı? uydudan ağaçtaki böceği gören abd istihbahrat vermiyorsa abd ile neden hala işbirliği yapılmaktadır?

4) mit - pkk görüşmesi ayrı bir facia zaten de o konuya girmeden yüzeysel soralım..mit ne iş yapar ?
    mit kime bağlıdır ve mit'teki bu vurdumduymazlığın "uyurgezerliğin" sebebi nedir?

5) hükümetin "kürt açılımı" politikasının duvara tosladığı görüldüğü halde hükümetin pkk konusunda bir plan ve programı var mıdır? varsa söyleyin..

tsk'yı eleştirmeden önce bu konulara cevap verrirsek hükümetin pkk konusunda ne kadar biçare olduğunu ve pkk'yı önlemede HİÇBİRŞEY yapmadığını net bir şekilde görebiliriz..

• quote:

quote:

saygılar.

Sanırım 2004 yılından sonra tam anlamıyla Bakanlar Kurulu'na devredildi bu yetki. Önceden kesin kadar alma yetkisi MGK'da idi. MGK artık tavsiye kararları, Bakanlar Kurulu ise kesin kararlar alıyor.

Eh sonunda yanlış bir şekilde olsa da kabul ettiniz siyasi idarenin eksikliği yüzünden bitmediğini Sonuçta öldürmüş, kendine denileni yapmış.

Saygılar..

ben orda alay etmiştim........

soho; her komutan 4-6 yılda bir rotasyona ugruyor. ve cogu da dogunun dogusuna gidiyor.
    kan uykusunda ne diyordu bizim komutan; "cogu komutan oraya gitmek istemedigi için bana teklif edildi."

olayı sadece hükünete baglamayın.
    bakınzı yaklaşık 30 yıl olmuş. bunun 1o yılında 1 hükümet vardı, 20 yılında 10 tane hükümet vardı.
    bu 30 yılda ne yapılmış? hiç birşey.
    vur kaç yapılmış, saldırı azaldı diye bırakılmış.

ayrıca, yine söylüyüm. tsk yı benim-senin onun bunun kötülemesi önemli değil.
    bakınız son yıllardakiolaylar ortadadır.
    askerin elinde bomba patlatıyorlar, mayınlı yola askerleri sürüyorlar(dava daha yeni sonuçlandı),...
    herşeyi gectik, genelkurmay başkanının söyledikleri ortada.
    çok hatalı ve eksik buluyorum tsk yı.
    not; ben bunları askerliğimi aktütün karakolundan gelen bir komutan sorumlulgunda yapmış bir kişi olarak yazıyorum.

• quote:

quote:

quote:

saygılar.

Saygılar..

soho; her komutan 4-6 yılda bir rotasyona ugruyor. ve cogu da dogunun dogusuna gidiyor.
    kan uykusunda ne diyordu bizim komutan; "cogu komutan oraya gitmek istemedigi için bana teklif edildi."

bakınzı yaklaşık 30 yıl olmuş. bunun 1o yılında 1 hükümet vardı, 20 yılında 10 tane hükümet vardı.

askerin elinde bomba patlatıyorlar, mayınlı yola askerleri sürüyorlar(dava daha yeni sonuçlandı),...
    not; ben bunları askerliğimi aktütün karakolundan gelen bir komutan sorumlulgunda yapmış bir kişi olarak yazıyorum.

O komutanın adı Osman Pamukoğlu

Dikkat ettiyseniz askeri %100 iyi olarak nitelendirmiyorum, tabii ki hataları var. Ama terörün bitmemesinin sorumlusu asker değildir. Bu ülkenin siyasi idaresinin 2-3 ay boyunca sürekli "askerimizin arkasındayız, terör bitecek" dediğini duydunuz mu? (Tabii bu 2-3 aydan kastım sınırötesi saldırı zamanları.) Ama ben Bush'un her gün bu tip sözler sarf etmesine tanık oldum...

Bunu çok net söylüyorum, son 2-3 yılda tavan yapan terör saldırılarının sorumluluğunun büyük kısmı siyasi idarenin, geri kalan kısmı silah bırakıp kaçanlarındır.

Yine aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz. 30 yılda hiç bir şey yapılmamış diyorsunuz ama ben yapıldığını ispatladım. Buna rağmen hala yapılmamış demek neyin götergesidir bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 23 Ekim 2011; 11:44:58 >

• quote:

quote:

quote:

saygılar.

Saygılar..

bana göre tsk'nın da hataları var ama unutmayalım ki 2000-2001 senesinde terör yok denecek kadar azalmışken de tsk vardı..

tsk'nın yanlış yerlere karakol kurduğu ve bazı ihalelerde alınan savaş araçlarındaki eksiklikleri sözkonusudur böyle derseniz katılırım lakin tsk'dan önce pkk terörü adına hiçbir plan ve programı olmayan hükümetin eleştirilmesi daha önceliklidir..
    açık şekilde tekrar sorayım; pkk kamplarının yeri armut gibi bilinirken neden buralar zamanında vurulmuyor ?
    pkk'yı vurmak için neden çok şehit şehit verilmesi bekleniyor..işte asıl sorun burada, asıl kafa karışıkılığı burada..
    bunun nedenini hükümetin açıklaması gerek tsk'nın değil.

• Zamanında teskerenin ret edilmesi iyi olmadı gibi görünüyor.
  • kuzey ırak a amerikan komutasında girecekti bizimkiler..büyük olasılık uzun süre orada kalamayacaklardı...
    70-80 bin amerikan askeri güneydoğuda konuşlanmış olacaktı....
    şimdiki durumdan daha kötü olacaktı durum....
    üstelik hükümetin basiretsizliği neticesi oldu herşey.....tezkerenin reddedilmesi ile alakası yok...
    meclis(akp) ilk tezkerede amerikaya gel dedi, adamlar hazırlıklarını yaptılar, sonra gelme dendi....
    yoksa baştan red edilseydi amerikada buna saygı duyardı..
    ama ortada saygı duyulacak bir politika yoktu...
    zaten reddedildikten sonra bile amerikaya çok yardım ettik stratejik konumumuz gereği..
  • genel kurmay başkanı cıkıp demedimi gecen aylarda, TEZKERE ÇIKMALIYDI diye.

bu adam askeleri yönetecek kişi.
    o zaman gk baskanıdamı amerika yanlısı.
    siz halen hükümet hükümet.
  • Teskere mutlaka çıkmalıydı.
    Medya çok büyük yaygara yaptı. Yok bilmem ne kadar şehit olabilir, neden bu risk alınıyor filan.
    O zamandan beri Irak tarafında yüzbinler öldü. Biz bir sürü şehit verdik.
    Anlamı yok deniliyorsa şimdi neden sınır ötesi harekat, gidelim çıkmayalım, tampon bölge yaygarası yapılıyor ?
  • Yıllardır askerimizi yerden yere kime çalıştığı belli oldu(gerçi biliniyordu): Daha önce de şehitlerimiz ile ölen teröristleri aynı cümlede kullanma adiliğini göstermişti bu gazete.

SON ŞEHİTLERİMİZDEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 23 Ekim 2011; 21:05:02 >
  • taraf gazetesi özellikle insanları tahrik etmek için çıkarılmış bir gazete
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

taraf gazetesi özellikle insanları tahrik etmek için çıkarılmış bir gazete

Aslında bütün gazeteler böyle. Ama bazıları belirgin yapıyo bu işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Teskere mutlaka çıkmalıydı.
    Medya çok büyük yaygara yaptı. Yok bilmem ne kadar şehit olabilir, neden bu risk alınıyor filan.
    Anlamı yok deniliyorsa şimdi neden sınır ötesi harekat, gidelim çıkmayalım, tampon bölge yaygarası yapılıyor ?

1999 ve 2000 de teskere mi vardı terör bitmişti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Teskere mutlaka çıkmalıydı.

1999 ve 2000 de teskere mi vardı terör bitmişti?

Terörü sen mi (şahsınız değil devleti diyorum) bitirmiştin ?
    Pkk dönem dönem eylemsizlik kararı alıyor.
    Bunu defalarca yaptı. Akp döneminde de yaptı.
    Bugün eylemsizlik kararı alsa ve terör bitse pkk bitti artık terör kalmadı diyebilirmisiniz ?
    Aynen o zaman da pkk vardı, kendi insiyatifi ile durdu, daha sonra yine başladı.
    Peki neden o zaman eylemsizlik kararı almıştı ?
    Apo yakalanmıştı ve asılmasını istemiyordu.

• quote:

Peki neden o zaman eylemsizlik kararı almıştı ?
    Apo yakalanmıştı ve asılmasını istemiyordu.

Ek olarak 5701++ gerillasını kaybetmişti. Eylemsizlik kararı almayacaktı da ne yapacaktı..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.