bende bu konuyu ciddi ciddi düşünmeye başladım ama net bilgi bulamadm pek.. şu an bıraksam 12.sınıf olarak devam edicem ve 1 yılda biticek mi açıköğretimden? okul puanı filan kırılcak mı?
quote:
Orijinalden alıntı: spurdo
quote:
Orijinalden alıntı: Cetger
quote:
Orijinalden alıntı: aslancaca
quote:
Orijinalden alıntı: Yealdıraum
Kardeşim daha bugün geçtim açık liseye. Sistem şu; açık liseye geçtiğinde sana okul 172 kredi veriyor. Sen bu krediyi 190a tamamlayacaksın ocak ayında ki sınavda. Sonra diplomanı alacaksın eline. Açık lise sınavları 20 soru. 9unu yaptım mı geçersin. 12 ve üstünü yaparsan açık lise bu sene ki uygulamaya göre sana daha çok puan veriyor üniversite sınavında. Sistem bu sene değişti sen geçen senelerde gitseydin açık liseye okuldan daha az puan verecekti ama bu sene o kalktı. Yazın bu belli değildi o yüzden yaptırmadım kaydımı ya daha düşük puan gelirse diye. Okul başladı yürürlüğe girdi bu. Allahtan şansımada açık lise kayıtları uzamış 12ekime kadar. Bugün bi 7 saat falan ders çalıştım çokta verimli oldu. Ama sakın dershane de mezun bölümüne gitme. Çünkü orada hocalar nasıl olsa bunların temeli var geçen seneden diye direk zor örneklerle başlıyormuş. Verimli olmaz yani. Ve dersini ev ortamında değilde kütüphaneye falan git. Herkes çalışıyor. Insanın içinde daha da bi çalışma aşkı oluyo. Eğer sabrederim 1 sene dersen git yaptır kaydını.
Hocam bu puan olayını anlamadım fazla şimdi hocalarla hesapladık 60 üzerinden bana 40 puan gelıcekmış oraya gitsem ne kadar değişir ? sınavlar kolay oluyormuş iyi bi anad lisesinde 3 sene eğitim aldım sınavlardan 80 üstü yapabılırmıyım ? hangi derslerin sınavına giricem açıkta? birde şimdi açık a gidersem herhangi bi sakat durum var mı yani ülkeyi biliyorsun yani her an her şey değişebiliyor oraya gitsem 1 ay sonra karar çıkıp kalmayalım son olarak 12. sınıf bilgileri (türev integral , limit organık kımya) bunları dışarda öğrenemezsin diyorlar illa okulda eğitimini alıcakmıssın yoksa yapamıyormussun diyor hocalar ne kadar doğru
Aynen güvenemiyorum ülke olarak hani 2 ay sonra derse açık öğretim obpsi normal lisenin yarısı kadar derse harbi kötü olur :( olmaz öyle şey derseniz.. Ülke olarak durum belli her şey olabilir. :) bu kumarı oynamaya değer mi bilmiyorum?
Ayrıca mezun grubuyla ilgili.. iyi bi sınıftayım zaten tüm hocalar siz bunu biliyorsunuz diye geçiştiriyor sağlam örnekler çözüyor :/ hah bide o var bak harbi iyi net yaparak girdim sınıfa (açıklanmıyor ama eminim çok iyi olduğuna) yeni dershanede büyük ihtimal ortalama bi sınıfa atarlar :(( off ulaan off
olmaz öyle şey okul olmayan köyler var,oradaki insanlar öyle okuyor. hapise girenler var islah evinde okuyanlar,okulu zorlukla bitiremeyenler , kendi oy veren kitlesi falan var. öyle bişey yapamazlar,yetim hakkı yemek gibi bişey olur o.
Türkiye gibi bi ülkede yetim hakkı haksızlık vs. Tabii çok uzak ihtimal..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
kayıt süresi bitmiş mi 21 eylül yazıyo?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme