Şimdi Ara

Son zamanlarda FASTFOOD zinciri ürünlerin kalitesizliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kendime Yaptığım Süper Boy Dubleks Hamburger (15tl maliyet 250gr et)

Hocam bende evde yapmaya başladım. Zaten spordan dolayı öğünlerimi kendim pişirip cam paketlerle iş yerine götürüp yiyorum. Canım hamburger ve fastfood istediğinde yukarıda ki konuda anlattığım gibi kendim yapıyorum.

Mc Donals'dan boş bulunup bir burger yedim ve 20 liraya yakın para ödedim. İçerisinde muhtemelen 50-80 gr et vardı ve çok kalitesizdi. Ben saf 250gr dana eti kullandım ve yan malzemelerle 320gr et elde ettim. Bunun yanında onların koyduğu 10gr'lık peynire karşı ben 100gr peynir kullandım ve 15tl masrafla 4-5 kat daha nitelikli bir burger elde ettim. Bence bahane üretmek yerine genç erkeklerin mutfakla haşır neşir olması lazım.

Yine arkadaşım, onun eşi ve ben sözleştik beraber bir şeyler yiyelim dedik ve muhtemelen dışarda yesek uyduruk menülere toplamda 100tl ödeyecektik, 1kilo yağsız kıyma ve köfte harcı için 50tl ödedik ve 1300gr malzeme elde ettik, akşamdan yoğurup dolaba attım ve yarın yacağız, kişi başı 400gr'dan fazla köfte yiyeceğiz ve yanında ev yemekleri olacak...

Mutfakta yapılan daha ucuz, daha nitelikli ve daha lezzetli oluyor. Gençleri mutfağa çekecek kamu spotları yapılsa keşke.

• FastFood ne zaman kaliteli oldu ki zaten şimdi kalitesizleşti diyorsun?

Bir bak bakayım ABD'de neden milyonlarca insan obez diye? Al sana kalite!

Yemeyin kardeşim şunları, zaten TR'de pahalı fastfood, artı sağlıksız.

Misal bir Dominos'tan pizza alacağın paraya kaç tane lahmacun alınıyor yahu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dışarıda ekmek arası balık ve dürüm dışında hiçbir şey yemem daha da. özellikle hamburger... her yememde dudaklarım kuruyor. aşırı tuzlu , şekerli...

ve de doyurmuyor beni. patateslerin tadı leş , kolanın tadı leş , küçücük şekerli ekmek , etin veya tavuğun üstü full yağ...

dürüm de sağlıklı değil ama en azından karnın doyuyor.
  • Öncelikle güzel bir Lava marka olabilir döküm tava alıyorsunuz. Eğer ev kokmasın diyorsanız ki böyle yapmanızda fayda var küçük tüp alıp balkonu kullanıyorsunuz. Marketten yada kasaptan antrikot, bonfile, kontrafile, kuzu külbastı yada tercihize göre herhangi bir et alıyorsunuz. (Kilosu 60-70 TL bandında T-Bone yada Dallas satan hala uyanamamış marketler var). Youtube'dan pişirme teknikleri öğrenip pişiriyorsunuz. Emin olun denendi. Kendiniz uğraş verince daha bir güzel oluyor.

Örnek Menü;
    500 gr. T-Bone x 2= 65₺
    2 ad. Şişe kola= 4₺
    Patates ve Salata=10₺
    Toplam: 79₺ (ortalama)

Menü harici daima kullanacağınız malzeme;
    2 ad. Mambu ağacı düz tabak: 30₺
    1 ad. Döküm tava: 90₺
    2 ad. Et kesme bıçağı: 25₺

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fast food dükkanlarının ürünleri her zaman kalitesizdi zaten...İçlerinde binbir tür kimyasal madde var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShinQda

Yemek yapıyoruz O sorun değil.
    hobi olarak kurslara gidip geliştiriyoruz kendimizi.
    ama bazen oluyor , dönüşte hadi hazır yiyelim dediğimiz durumlarda ki değişik yorumları görmek istemiştim

Alıntıları Göster
    İki üye de haklı ve mantıklı yazmış çok ilginç hakimler böyle konularda nasıl karar veriyorlar acaba hep merak etmişimdir hani hep deriz ya te işte adam suç işledi şu kadar yattı çıktı diye ama öyle durumlar oluyor ki hakimler bile arada kalıp seçim yapmakta zorlanıyordur o yüzden sizin aranızdaki mesajlaşma da bana çok eşit geldi. Arkadaşın dediği gibi kendi yaptığınız yemekler size her zaman en güzel yemek olacaktır ve sizinde dediğiniz gibi olası durumlarda nasıl yaparıza gelince vallahi bilgim yok yaşayarak öğreneceksiniz diye düşünüyorum. Hüüü üzünlendim eşim yok evli değilim para yok KFC 'ye gidemiyorum bana kim cevap verecek. :) :(

• pizza pizza da hamur taban üzerine bir kaç malzeme ye döndü

• yakınlarda kanatçı var. Mangalda kanat (veya başka şeyler, ciğer,adana, kuşbaşı vs) yapıyorlar.
    25 TL/KG olarak satılıyor.Yanına salata ve bulgur pilavı var,tabii pidesi de.
    Söylüyorum 1 KG, eve paket olarak geliyor. 4 kişi doymasa da,2 kişi tıka basa doyuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Soruma cevap verirseniz ona göre anlatacağım.
    Özel hayat her yerde konuşulmaz.

• ø kullanıcısına yanıt
    Hocam attığınız link kaldırılmıştır diyor.

• Sercan_000 S kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=136481650

Buradan bakabilrsiniz hocam.

• izayoi kullanıcısına yanıt
    Sanki yatak odanı soruyoruz. Evlendin mi evlenmedin mi? yoksa bol keseden atıyor musun evlilik hayatı hakkında onu merak ettim sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Sanki yatak odanı soruyoruz. Evlendin mi evlenmedin mi? yoksa bol keseden atıyor musun evlilik hayatı hakkında onu merak ettim sadece.
    düzgün konuş terbiyesizlik yapma müsrifsen o senin sorunun

• fastfood diye bir şey olmaz varsa o bir tuzaktır. aynı kola gibi, aynı bakkaldaki yiyeceklerin %80'i gibi, aynı türk toplumunda 20 milyon kölesi olan kanser çubukları gibi. hepsi tuzak

sistem gerçek et, gerçek bal gerçek yiyeceği vermek yerine fake food ile zihinsel bariyerleri örüyor. tuzak
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Terbiyesizlik yapmıyorum. İnsan gibi soru sordum, vereceğin cevaba göre konuşacağım diye. Olayın müsriflikle alakası yok. Şartlarla alakası var.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.