Şimdi Ara

Sonsuz enerji (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: yanng

senin yaptığın tasarım beklediğin gibi dönmez durur kalır öyle ancak, mıknatıs ı elektromıkantıs yapıp periyodik olarak açıp kaparsan beklediğin gibi döner bu sayede de 221 yıllık elektirik motoru nu yeniden icat etmiş olursun

/>

Olsun oda bi buluş :D bu çok enerji üretmiyo değilmi üretse bundan kullanırlardı
  • enerji üretme diye bir olay yok zaten. Enerji yok edilemez, yoktan var edilemez. Ancak bir enerji türünü başka bir enerji türüne çevirebiliriz, elekttirk motoruda elektiriği mekanik enerjiye yani harekete çevirir. Bunun üstüne hiçbir enerji çevirimi 1 e 1 yapılamaz her zaman bir miktar enerji kaybı olur
  • neden dönmesi gerektigi ben anlamadım. ayrıca suyla çalışan araba nedir ya? herkes tutturmuş suyla çalışan araba ama bir marifet görmedk yok 1 litre suyla 50 km gidiyormuşta yok bilmem ne benzinden bile daha çok gidiyor vaybe su neymiş.

birde suyu elektroliz edip enerji kazanıyoruz ne hikmetse... 6. sınıftada suyu elektroliz etmiştik ama enerji kazanmamıştık harcamıştık. bu adamları önce 6. sınıfa göndermek lazım

benim fikrime göre yakıt hücreleri gelecegin teknolojisidir. ve küresel ısınmanın etkisini ancak bunlar azaltır güneş enerjisiyle suyu elektroliz edip aynı h2 ve 02yle yine yakacagız
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

Hani çalışma masalarımızda süs olarak durran şeyler vardır ne oldukları aklıma gelmedi şimdi onlarda mıknatıslı onların dev modellerini yapsan hareket enerjisinden elektirik üretilemezmi bu tekerlekde onlara benze bir durumda çalışıyor gelgit devinimi koysan yürürmü orası meçhul .:)

onlar elektromıknatıs. devreyi aç-kapa yaparak hareketin devamlılığı sağlanıyor.
  • Enerjinin aslında çok basit bir formulü var. Harcadığınız /Kullandığınız enerji = Ürettiğiniz Enerji + Kayıplar. Burda enerji kaynağınız güneş, su, petrol, gas vs olabilir ve bunları kullanarak enerji üretirsiniz. Doğal bir enerji kaynağı ve tükettiniz bir enerji kaynağı olmadan enerji üretemezseniz.

Dünyanın aslında en büyük enerji kaynağı sudur. Su bileşininde H2O vardır ve saf su parçalandığında Hidrojen ve Oksijen ortaya çıkar. İkiside yanıcı maddedir ve hatta oksijen bize gereklidir. Zannersem Almanya'da Siemens'in geliştirdiği bir sistem Denizaltılarda kullanılabiliyor. Burda Hidrojeni yakıt olarak kullanıp oksijeni içeri veriyorlar.

Gelecekte Su dünyanın en büyük enerji kaynağı olacak. Hatta şu an bile olduğu söyleniyor. Ancak dünyada çok güçlü bir enerji lobisi var ve dikkat ederseniz su ile çalışan sistemler ortadan kaldırılıyor. Türkiye için bile bu geçerli. Düşünün benzinden alınan vergiler ne kadar yüksek ve kaza ile bir firma su ile çalışan bir araba modeli çıkartsa kayıp ne kadar büyük olur.

Suyu kimyasal ve çok hızlı birşekilde ayrıştırıp hidrojeni çıkan oksijenle birlikte yakan bir sistemi kontrol etmeyi başarırlar ise bu sistem nükleer enerjiye en büyük rakip olacaktır. Bu sistemde yanan su tekrar H2O olarak su olarak ortaya çıkacaktır.

• Bu konuda elektirkle çalışan jenaratörleri düşünmelisiniz. Elektirik enerjisi olmadan mıklatızlar yeterli bir enerji üretebilir mi? Söz konusu tekerlek veya tekerlekler bir jenaratörü, diamayı çalıştırabilir mi?

Konu tekerin veya tekerleklerin dönmesi deği, diamonun çalışması olmalıdır!
  • quote:

Enerji,
    endüstriyel ve teknolojik ham maddeler,
    besin, hava ve su.

Enerji bugün toplumun dayandığı esastır.

Tüm sosyal işlevsellik için en kritik faktörlerden biridir.

Petrol ve fosil yakıtların çağı, tüm kirliliğin sonucuylabirlikte sona yaklaşıyor.

Yapay ilgi yaratılmış ve kâr amaçlı olup, yeni ve temiz
    enerji ihtimallerini bir köşeye atan fosil yakıtları kullanmak için
    artık hiçbir sebep yoktur.

Hatırlayın, enerji endüstrisinin istediği en son şey bolluktur;

paraya dayalı sistemde kâr kaybına yol açtığı için.

Bugün farkına varmamız gereken önemli enerji kaynaklarından
    bir tanesi, jeotermal güçtür.

2006 yılı Massachusetts Teknoloji
    Enstitüsü raporuna göre:

Yaklaşık 2000 zetajullük enerji şu anda dünya çapında mevcut.

Dünyadaki tüm ülkelerin yıllık toplam enerji tüketimi sadece 0.5 zetajul.

Bu demektir ki, 4000 yıllık enerji kısa zamanda kullanılabilir duruma getirilebilir.

Rüzgar enerjisi olarak, 2005'te Stanford Üniversitesi tarafından yayınlanan birjeofizik araştırma bülteni,

dünyadaki rüzgar potansiyelinin %20'si çalışır hale getirilecek olsa,

"tüm enerji ihtiyacımızı" karşılayacağını ortaya koydu.

Güneş enerjisi olarak, dünya yüzeyine her yıl, yıllık enerji
    tüketiminin 10.000 katından fazla enerji içeren güneş ışınları çarpıyor.

Basit fotovoltaik paneller enerjiyi bataryalara veya kişisel kullanım için tam
    ölçekli güneş santrallerine depolayabilir.

Bu konuda potansiyeli büyük çapta geliştiren yeniteknolojiler sürekli ortaya çıkıyor.

Az bilinen gelgit gücü, okyanustaki gelgit oluşumundan elde edilir.

Bu hareketi yakalayarak yüklenen türbinler enerji üretir.

İngiltere'de 42 alan bu konuda elverişli olarak tespit edildi

ve İngiltere'nin %34'lük enerji ihtiyacının sadece gelgitten karşılanması tasarlanıyor.

Ayrıca daha etkili olan, okyanusun yüzey hareketlerinden enerji sağlayan dalga enerjisinde,

küresel çapta yıllık 80.000 terawatt-saat'e ulaşan bir potansiyel tahmin ediliyor.

Bu demektir ki, dünyanın enerji ihtiyacının %50'si sadece bu kaynaktan üretilebilir.

• Bu konuda dünya kaynaklarıyla düşünmeyiniz derim. Nükleer enerji nin önemi de burdadır diye düşünüyorum. Elektrik önemli veya enerji, ama onu nasıl elde ettiğiniz daha önemli...

Saygılarımla,
  • Eğer ortamda 2 mıktanıs varsa. İkiside birbirini çeker veya iter. Şekildeki tekerlek mıknatıslar özdeşse hareket etmez. Çünkü 2 mıknatısta eşit itileceğinden dolayı net kuvvet 0 olur. Ama mıknatıslardan biri büyük veya kuvvetli olursa döner. Sonsuza kadar dönermi bilmem. Galiba mıknatıslarında ömürleri var.

quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

Bu konuda dünya kaynaklarıyla düşünmeyiniz derim. Nükleer enerji nin önemi de burdadır diye düşünüyorum. Elektrik önemli veya enerji, ama onu nasıl elde ettiğiniz daha önemli...

Saygılarımla,

Sadece post kasmak için Konularla ilgi alakası olmayan yorumlar yazmayı bırakınız. Gerekirse 1 post arttığı için ben bu yorumumuda silerim. Çünkü sizinkiler gibi konularla alakası olmayan yorumlardan kaçıyorum.

SAygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 14 Temmuz 2009; 2:28:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ImbaLanceD

quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

Bu konuda dünya kaynaklarıyla düşünmeyiniz derim. Nükleer enerji nin önemi de burdadır diye düşünüyorum. Elektrik önemli veya enerji, ama onu nasıl elde ettiğiniz daha önemli...

Saygılarımla,

Sadece post kasmak için Konularla ilgi alakası olmayan yorumlar yazmayı bırakınız. Gerekirse 1 post arttığı için ben bu yorumumuda silerim. Çünkü sizinkiler gibi konularla alakası olmayan yorumlardan kaçıyorum.

SAygılarımla,

"Post kasmak " sanırım yeni bir deyim. Öyle bir kaygım yok. Yazdıklarıma bakarsanız anlarsınız. Öyle bir izlenim edinmiş olmanız, ne yazık belki !? benim hatam.

Ek: Yorumumun alakalı olup olamadığı konusunu size bırakıyorum. Sizce alkasız olsa da bu "benim " yorumum. Yanlış veya doğru da olsa...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 14 Temmuz 2009; 2:37:16 >

• @ Massaimassai

Dikkat edersen konu sınırsız enerji. Senin bahsettiğin konuysa enerjinin önemi.

Bu arada " Post kasmak" Cümlesine fazla takılma. Olayı net olarak anladıysan problem yok. Deyim kültürünüzün gelişmesi dileği ile

Saygılarımla,
  • Çizim in imkansız bir şeydir böyle bir sistem i asla kura mazsın mıknatısları oşekilde asla yerleştiremezsin
  • dönmez
    dönmesi için birkaç ek yapmalısın
    örnegin
    veya ust-alt önemsiz simetrik olan(4 tane diyelim) elektromıknatıs yapmalısın
    --------
    bu sistemi kullanan japonyada trenyolu var
    trenin altı ve yanlardan 1mt si elektromıkatıslarla döşeli.tren yere hiç degmeden havada gidiyor.
    yani motor ve yol işlemini bu mıknatıslar saglıyor
    yanlış hatırlamıyorsam tren/metro olarak enyüksek hıza ulaşan taşıt olması lazım
  • Bana göre o şey ilk başlarda düzensiz birkaç hareket yapar ardından dengede kalır. Diyelimki istendiği gibi çalıştı. Bu sefer de elimizde kendi içinde dengede olan ve kendi kendine dönen bir tekerlek sistemimiz olmuş oluyor. Buna bir dinamo takıp da bundan enerji elde edemeyiz. Aslında hiç bu kadar karmaşık düşünmeye gerek yok. Alın bir tekerlek, bir ilk hız verin, sonsuza kadar dönsün. Aha sonsuz enerji Aynı mantığa dayanıyor zaten..
  • Forumda ki birçok genç arkadaş hatırlamaz.
    90 yıların başlarında bütün haber kanallarında hep aynı haber vardı: "Soğuk füsyon yapıldı."
    Detaylarını pek hatırlamıyorum ama laboratuvar koşullarında güneşi elde ettiklerinden bahsediyorlardı. Nedense o gelişmeler diğerleri gibi unutuldu ya da unutturuldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Forumda ki birçok genç arkadaş hatırlamaz.
    90 yıların başlarında bütün haber kanallarında hep aynı haber vardı: "Soğuk füsyon yapıldı."
    Detaylarını pek hatırlamıyorum ama laboratuvar koşullarında güneşi elde ettiklerinden bahsediyorlardı. Nedense o gelişmeler diğerleri gibi unutuldu ya da unutturuldu.

yanlış hatırlamıyorsam da daha sonra bilim adamları bunun sahtekarlık olduğunun ortaya çıkarmıştı. aynı ekip bir kaç proje daha duyurdu ancak bu projelerde aynı soğuk füzyon gibi sahtekarlıktı.. Şimdilerde bu ekip ciddi olarak mimlendi
  • Jeotermal enerjiyi verimli kullanabilsek zaten çok büyük bir miktarda enerji elde edecez hem kısa süreli de değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: firtinakusu

Fizikçiler sonsuz enerjinin mümkün olmadığını söyler dudur. Bende lise yıllarında imkansız olduğu için çok düşündüğüm bu sistemi sizinle paylaşmak istedim.

Sonsuz enerji

işte size sonsuz enerji formülüm.
    Bu güne kadar çizip anlattığımda hiç bir kimse olamıyacağını söylemedi. Birde forumda tartışılsın istedim.
    Yukarıdaki şekilde bulunduğu yerde rahatça dönebilen bir tekerleğin yarı kesitini çizmeye çalıştım. Tekerleğin üzerine çapraz şekilde monte edilmiş doğal mıknatıslar bulunmakta. Yine tekerleğin bulunduğu yuvanın üstündede tekerleğe paralel şekilde yerleştirilmiş kutupları şekildeki gibi olan mıknasıtlar bulunmakta. Bu düzenekteki bir sistem sizce yerinde sabit dudurmu yoksa sürekli olarak tekerlek dönermi?

Şekili iyi inceledinizde sizinde aklınıza daha pratik ve sistemi daha hızlı ve performanslı döndürebilmek için yöntemler gelecektir diye tahmin ediyorum. Olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum ve merak ediyorum.

Benim aynı şekilde tasarladığım bir tren sistemi vardı. Raylara ve trenin altına döşenen yine çapraz şekilde yerleştirilen mıknatıslarla oluşturuluyordu. Uzun süre buna uygun mıknatıs aradım durdum bulamadım. Başlangıçtaki küçük bir enerjiyle sürekli devam edebilir. Öyle olmasa da öyle düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.