Şimdi Ara

Sonunda Başladım CM690 Mod sonunda bitti..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar uzun süredir PC mde görsel anlamda değişiklikler yapmak istiyordum tabiki öncelikle kapaktan başladım bu proje hali

buda kapağı kestikden sonraki hali (kesim biraz kötü oldu ama ilk denemeler mazur görün)

şimdi sormak istediğim 1:kapak kenarlarınıcam fitili ile kaplamak istiyorum nereden temin ederim?

2: pleksi yi cam fitilinin içinemi monteliyoruz ? yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofix -- 24 Mayıs 2013; 19:10:03 >

• Buda benim PC

• Kolay gelsın kazasız belasız modunuzu bitirirsiniz inşallah. Önerilerim bir rc690 kullanıcısı olarak ve modlayan biri olarak

Zaten kasa içini siyaha boyuyacaksınız ön ve ust paneldeki plastık şeritleri kesin
    O parlak şeritleri sökün siyah haricinde belirliyeceğiniz hangi renk ise ona boyayın örnek için imzamdaki mod linkinden bakabilrsiniz
    Üst 2adet 12cmlik fanların oradaki metal mesh e benzeyen demir plakayı kesin ki hava daha rahat aksın

Şimdilik aklımdaki bunlar kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Kolay gelsın kazasız belasız modunuzu bitirirsiniz inşallah. Önerilerim bir rc690 kullanıcısı olarak ve modlayan biri olarak

Zaten kasa içini siyaha boyuyacaksınız ön ve ust paneldeki plastık şeritleri kesin
    O parlak şeritleri sökün siyah haricinde belirliyeceğiniz hangi renk ise ona boyayın örnek için imzamdaki mod linkinden bakabilrsiniz
    Üst 2adet 12cmlik fanların oradaki metal mesh e benzeyen demir plakayı kesin ki hava daha rahat aksın

Şimdilik aklımdaki bunlar kolay gelsin

Önerilerin için teşekkürederim evet kasa için boyuyacağım ama şimdilik başka müdahale yapmak istemiyorum (buarada bu mod işi gerçekten hem zor hemde yorucuymuş ) sormak istediğim bu pleksiyi nasıl montajlama yapmalıyım sanırım cam fitili ile montaj olabiliyor konu hakkında bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum....

• Mobil sürümden bakınca tam görememiştim o kapağı törpüle önce hiç güzel durmuyor
    Plexiyi köşelerden delik delip alyan vida alıp plexiyi tutturabilirsin şimdilik bu kadar yardımcı olabilir şehir dısındayım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mobil sürümden bakınca tam görememiştim o kapağı törpüle önce hiç güzel durmuyor
    Plexiyi köşelerden delik delip alyan vida alıp plexiyi tutturabilirsin şimdilik bu kadar yardımcı olabilir şehir dısındayım

tavsiyen için sağol bakalım uğraşıcam artık
  • Arkadaşlar boyama işine nekadar boya gider birde cam fitili konusunda yorumlarınızı bekliyorum
  • Arkadaşlar şu cam fitili konusunda yardım edecek kimse yokmu acaba???
  • Dostum cam fitiliyle hiç uğraşma derim. Pleksiyi yan panele dışarıdan ve biraz taşacak şekilde yapıştır ya da vidala ve pleksinin kenarlarından 2cm kadar siyah, kırmızı ya da hangi renk istiyorsan şerit şeklinde boya at. Pleksiyi CNC ile kestirebilirsen çok iyi olur. Başka hiçbir şeye gerek kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Dostum cam fitiliyle hiç uğraşma derim. Pleksiyi yan panele dışarıdan ve biraz taşacak şekilde yapıştır ya da vidala ve pleksinin kenarlarından 2cm kadar siyah, kırmızı ya da hangi renk istiyorsan şerit şeklinde boya at. Pleksiyi CNC ile kestirebilirsen çok iyi olur. Başka hiçbir şeye gerek kalmaz.

öncelikle tavsiyen için sağol kapak kesimi düzgün olmadığı için cam fitili düşünüyorum zaten pleksi kesilmiş halde hazır
  • Sonunda fitil buldum ve geçici montajını yaptım... tabiki son kat boya yapılmadı!

Arkadaşlar bu arada önerileriniz bekliyorum!!

• yanlız bu işaretli köşeleri nasıl birleştirebilirim ?? tek parça dönmüyor kavis verince bombe yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: nofix

yanlız bu işaretli köşeleri nasıl birleştirebilirim ?? tek parça dönmüyor kavis verince bombe yapıyor

oyle bi parça kesmen lazxım ki hani o köşelerdeki kısa olan kısıma çapraz gelicek şekilde aynı açıda kesilmiş tek bi fitille de işi çözersin yani tek parça daha eklemen gerek
  • Sıcak hava tabancan olmadığını varsayarak, alttan çakmağı tutup fitili biraz yumuşatırsan bombe yaptırmadan köşeleri döndürebilirsin. Eski usta hilesidir Saç kurutma makinası yeterince ısıtmaz. Çakmak da biraz fazla ısıtabilir, sabırlı ol, fitili eritme
  • quote:

Sıcak hava tabancan olmadığını varsayarak, alttan çakmağı tutup fitili biraz yumuşatırsan bombe yaptırmadan köşeleri döndürebilirsin. Eski usta hilesidir Saç kurutma makinası yeterince ısıtmaz. Çakmak da biraz fazla ısıtabilir, sabırlı ol, fitili eritme

Öncelikle önerin için sağol çakmak fikri benimde aklıma yatti ve ufak bir parçaya deneme yaptım işe yarıyor kapak boyama işi bitti birkaç gün kurumaya bırakacağım ondan sonra fitili uygulamaya başlıyacağım inşallah kazasız belasız halledebilirsem iç boyamaya başlıcam

• eğer yapamazsan birtane eğe al geniş ağızlı olsun kestiğin yerleri güzelce eğele fitil kullanma bence öyle çok daha iyi olur
  • quote:

quote:

Sıcak hava tabancan olmadığını varsayarak, alttan çakmağı tutup fitili biraz yumuşatırsan bombe yaptırmadan köşeleri döndürebilirsin. Eski usta hilesidir Saç kurutma makinası yeterince ısıtmaz. Çakmak da biraz fazla ısıtabilir, sabırlı ol, fitili eritme

Öncelikle önerin için sağol çakmak fikri benimde aklıma yatti ve ufak bir parçaya deneme yaptım işe yarıyor kapak boyama işi bitti birkaç gün kurumaya bırakacağım ondan sonra fitili uygulamaya başlıyacağım inşallah kazasız belasız halledebilirsem iç boyamaya başlıcam

Ne varsa eski ustalarda var takıl bana hayatını yaşa Çalışma güzel gidiyor, takipteyim.

• quote:

eğer yapamazsan birtane eğe al geniş ağızlı olsun kestiğin yerleri güzelce eğele fitil kullanma bence öyle çok daha iyi olur

Aslında ilk başta fitil hiç aklımda yoktu taki kapağı kesene kadar eğe ile elimden geldiğince düzeltme yaptım ama istediğim gibi olmadı bende fitil dönmeye karar verdim bakalım inşallah ortaya güzel birşeyler cikacak
  • quote:

quote:

quote:

Ne varsa eski ustalarda var takıl bana hayatını yaşa Çalışma güzel gidiyor, takipteyim.

Bakalım bulaştık birkere bu işlere kısıtlı malzemeyle birşeyler çıkacak ortaya

• fitil değilde aliminyumdan yapılma hani pervaz gibi L formatında malzemeler var ama genişliği en fazla 1cm falan, eğer bulabilirsen öyle birşey

veya örnek veriyorum 3mm plexiyi belirlediğin bir kalınlık (örn1cm koyu renk tercihin olsun) kes ve fitil gibi kapağın üzerine vidala hem vidalar kapaktan geçsin arkadaki plexyidie tuttursun, tabi oval köşleri tekrar kesip köşeli hale getirrsen bu yapacağın şekilde güzel olur diye düşünüyorum.

başka bişe yazacaktım yazarken aklıma geldi, buda aklında bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 18 Mayıs 2013; 11:05:40 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.