Şimdi Ara

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
2
Favori
26.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aticus3

Maşallah maxwell hık demiş babasının burnundan düşmüş...
    evde bebek çok güzel bir şey.
    ama dostum sana diyeyim bebeğin yeri ayrı hifinin yeri ayrı
    kısa süre içinde snide yeniden aramızda görmek dileğiyle.
    Hatta Sertaçla birlikte bakının amfi işini bence

Ahhh Atilla ahhh ... Yaramı deşdin. Hifi ile on yıl önce bi vedalaştık, o gün bugün kavuşmak hayal oldu. Zira sistemdeki çocuk sayısı 4 desem. Büyük üniversite, bi küçüğü lise de desem. Üçüncü ise daha üç yaşında. sonuncu da 5 aylık. Gelde bu ev de hifi dinle be dostum. Umarım beni Sertaçla anlarsınız. Yaş artık elli oldu ve bizim hifi ile kavuşmamız imkansız. Hanımla anlaştık bol bol kulak eğitimi için canlı konserlere gidiyoruz ...

• max-well kullanıcısına yanıt
    3 yaşında ve 5 aylık iki bebe varken konsere nasıl gidiyorsun be hocam.
    ben de esas çocuk yokken giderdim sinemaya ve konserler.
    çocuk ve çocuklar sonrası buralara gidemez olunca eve daha çok bağımlı olunca sinemayı ve konser salonunu eve kuralım bir nebze de olsa evde bu keyfi yaşayalm diye kalkıştık bu işlere.
    yoksa bana kalsa filimi sinemada, müziği konser salonlarında (hoş konser mekanı da pek kalmadı yaa istanbulda) (heleki tiyatro salonu kalmadı ona çok üzülüyorum, güzelim taksim sahnesi , akm , ve emek gitti)
    sinema ve müzik ile caz festivallerinin öğrencilik yıllarından çocuk olana kadarki dönemde 15 sene müdavimi olduktan sonra, çocuğu bırakacak kimse bulamaz oldukça eve mahkum yaşamaya ve ev eğlence işlerine giriştik işte kendi çapımızda.
    Sen yine de silme bu işi kafandan,
    sinema neyse de müzik her daim evde dinlenmeli kanımca

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    Atilla bi yandan sen, bi yandan Sertaç verin bakalım virüsü Sonuncu doğduktan sonra ne tiyatro ne de konser yalan oldu. Akşamları evdeki tek müzik ninniler. Ateş düştüğü yakarmış. Biraz büyütelim kerataları başınıza bela olacağım. Merak etmeyin ....
  • max-well kullanıcısına yanıt
    maaşallah maaşallah bir tanede bende var 3 aylık olacak . ben acıktım diye aglaması sanırım 100 db falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Selamlar dostlar, ben de benim dört parçadan oluşan sistemin son parçasını paylaşmak istedim sizlerle. Son parça henüz 5 aylık ve daha pişme sürecini tamamlamadı. İnşallah büyüyerek pişecek. Tabi ki sizlerin hifi sistemleri ile kıyaslamak istemem ama özellikle ağladığında çıkardığı sesi duysanız high end cihazların tahtını sallar alim allah. İşten eve geldiğimde power düğmesine ( yanağından makas alarak ) bastığınız da sistem çalışmaya başlıyor. Dinlemesi de sevmesi de çok keyifli. Elektrik sarfiyatı sıfır. Tamamen anne sütü kullanıyor. Yani pure and pure ... Atilla umarım konuyu sulandırmamışımdır dostum. Sağlıcakla herkese iyi dinletiler ....
     SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN

Oy oy oy ..MaşşAllah!
    Şunun yanaklarını benim için bir sıkıver abicim..

• Orijinalden alıntı: max-well

Maşaallah abi Allah analı babalı büyütsün:-))
  • Mevcut sistemden bazı parçalar çıktı yerine yeni parçalar eklendi.
    Emektar Panasonic plazma TV sistemden emekliliğini istedi ve daha ağırlıkla çocuk kanalları ve oyun konsoluna hizmet vermek üzere yan odaya geçti.
    Yine üç seneye yakın kullandığım philips BDP8000 blu ray de yolcu edildi.
    Yerlerine Epson EH-TW9100W ve Oppo BDP 103D dahil oldu.
    Haa bir de tabiii SilverCrest sinema perdesini unutmamam lazım sevgili maxwell üstadın katkısıyla...

Uzun süren boya badana ve tadilat süreci (usta ve beceri eksikliği yüzünden çoğunluk kısmı ve bazı aksilikler) sebebiyle de sistemi kurmam ve testleri yapmam epey bir gecikti. Aslında hala tam anlamıyla yerleşebildiğimi de söyleyemem. İş güç arasına sıkıştı bu işler.
    Henüz uygun bir rack temin edilemedi ve evdeki tv sehpası şimdilik rack olarak tüm ekipmanı barındırma görevi üstleniyor aslında kötü de durmuyor hanii....
    Perde ve hoparlör yerleşimi sonrası tüm elektronik, sol tarafa toplandı. Bu kısma bir kısmı sıva altı bir kısmı dışardan devam eden (tıpkı aksaray-havalimanı metrosu gibi) yeni ve ayrı bir hifi sigortadan çekilen 2x1,5 luk (2,5 luk malesef bulamadım ) ekranlı elektrik kablosu ile iki priz yerleştirildi. Projeksiyon yaklaşık 4 metre mesafe ile tavana monte edildi. Bunun için de yeni bir hat çekildi tavana.
    İlk yerleşim sonrası hemen amfi ve kaynakları bağlayıp ilk sesi duymak adına gece yarısı açtım. İlk gelen ses vınlama sesi oldu
    Mevcut hoparlör kablolarımın metrajı yeni yerleşimde kısa geldiği için geçici olarak kullanmak üzere temin ettiğim (ama bence fiyatının çok üstünde iyi bir kablo) AR nin reference hoparlör kablolarından şüphelendim. Acaba kırıkmıydı kablo vs.. diye. Eski kabloyu yakın olan hoparlöre bağlayıp yine denedim olmadı ses devam etti. Bunun üzerine bu forumda da tartışma konusu edilmiş bu tür seslerden şikayeti olan kullanıcıların mesajları aklıma geldi. (forumu yakından takip etmenin faydası )
    Toprak hattından kaynaklanabileceğini düşündüm (ve hala öyle düşünüyorum) fişlere elektrik bandı yapıştırdım bir de öyle denedim bir miktar vınlamayı kesti ama tamamen gidermedi. Bunun üzerine ikinci prizde kullandığım HTS1000 ( bunu stereo kısımda kullanmamayı düşünüyordum o yüzden 1. hatta sadece stereo amfi ve cd çalar bağlanmıştı ilk olarak) devreye sokayım dedim ve stereo amfi ve cd çaları HTS1000 ne bağladım. Ses bir miktar daha azaldı ama hala vardı. Bu sefer HTS1000 nin fişine bantı yapıştırdım ve öyle denedim. Ses çoooook derinlere indi ve azaldı. Ama hala duyuyorum tamamen kesilmedi. Sanırım toprak hattını iptal etmem gerekecek

• Topraklama yaptirsaydiniz keske bu islere girismisken. Fislerdeki topraklardan birini iptal edip deneyin.
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Evet bu hafta sonu o şekilde yapacağım.
    topraklama var zaten de çok iyi olduğunu sanmıyorum. yeni topraklamayı çektirecek durum yok

Bu vınlama sesi haricinde de bazı sıkıntılarım oldu. Hafta sonu bunlara da bir çözüm üretmeye çalışacağım bakalım
    Şöyle ki wireless transmiterı AVR ye bağlayıp kaynakları (bluray,uydu,medya oynatıcı) da avr üzerinden gönderince hiçbir görüntü alamadım. transmitera avr den sinyal gitmedi. Bir kaç alternatif denedim olmadı.
    Sonra tüm kaynakları transmitera doğrudan bağladım 3 kaynaktanda görüntüyü aldım.
    Ama bu seferde ses alma konusunda sıkıntılar oluştu tabiii. Oppo bu konuda çift çıkış HDMI sunması ile işimi kolaylaştırdı ve bir HDMI çıkışı transmitera diğer HDMI çıkışı AVR ye bağladım orada sesi aldım.
    Ancak medya oynatıcı (dune) sadece HDMI ve optik çıkış sunuyor. optik çıkıştan AVR ye giriş yaptım sesi pek beğenmedim, dengesiz bir ses geliyor. Uydu (digitür HD kutu) coaksiyel audio çıkıştan AVR ye giriş yaptım o da TV yayınlarında nedense iyi ses vermedi. HD kanalda sadece centerdan ses geldi. Diğer kanallarda surroundlar çalışmadı vs.. Bundan da pek verim alamadım.

Üstüne bir de sanırım sağ surroundın kablo montajı sırasında kabloyu gizlerken fazla mı sıkıştırdım ne yaptıysam artık sağ surroundan da ses alamıyorum. O da yeniden kablo çekilecek

SilverCrest gri perdenin yüzeyinin gri olması güzel etki yaratıyor ancak uzun süre kapalı mı kaldı nedir storlu olmasınında etksiyle perde de hafif dalgalanmalar ve izler var. Yüzey yansıtması çok iyi değil. Perdenin dokusu bazı sahnelerde hissediliyor. Belki de Sinan abinin projeksiyona sihirli ellerinin dokunmasını bekliyor
    Aşağı yukarı perde ölçüm belli oldu. Yakın zamanda fixed bir perdeye geçmekte fayda var.

Mevcut hoparlör kablolarımdan bir tanesini center için kullanırım diye satıştan çekmiştim. Ancak o bile (2.4m.) yetmedi. O yüzden AQ CV-8 leri tekrar satışa koydum

Bu arada geçici olarak AR nin hoparlör kablolarını kullanıyorum. 2x4.5 m. ve center içinde 3.5 metre olarak.
    Bana kablo işi epey masraf çıkaracak anlaşılan

• Abi hayırlı olsun operasyon fiziksel anlamda tamamlanmış gözüküyor tadilat-yerleşim bitmiş ya korkma gerisi gelir birkaç resim paylaşmanı bekleriyorum dört gözle
    Atilla adım adım mutlu sona yaklaştın maşallah. Topiğindeki resmi olan Çınar beyefendi ( oğlum olur kendileri ) Atilla amcasına hayırlı olsun dileklerini iletti.
  • Hayirli olsun, ama kuru kuru olmaz resim isteriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resim de eklyeceğim arkadaşlar.
    Aslında resme ne hacet demek lazım atlayın gelin bir akşam diyecem de siz anya da ben Konya da
    Attilla davet ederken dikkat et. Çekirge sürüsü gibiyiz. Serdar ın toplantıda gördün bizi. Tatlı ikramları benden ....
  • hele bi Konya dan döneyim
    stabiliteyi de sağlarsak müsait olan herkesi beklerim.
    Geçen gün tesadüfen forumdan olmayan ama benim Acuphaseleri bir şekilde duymuş ve
    çok merak eden kendiside bir accuphase kullanıcızı olan birisi ile iletişim kurdum o da gelip dinlemek istediğini çok merak ettiğini söyledi.
    Artık olmadı ekipler kurarız bir kaç güne yayarak yaparız toplantıları abiii.
  • Yok oyle yagma, ya hep ya hic :)

• by@li kullanıcısına yanıt
    bugün sayın valiaikaista ile yemek yedik. İstanbula bir uçak yolculuğu uzaklıkta olduğunu bir hafta sonu fırsatı yaratıp gelmesini hatta bizim toplantılardan birine denk getirirse bir çok forumdaşıda görme imkanı olacağını söyledim. Kış döneminde zor olacağını düşünüyor ama belli de olmaz

by@li ev müsait zaten gelmek isteyen herkese kapımız açık. Durumu müsait olmayıpta gelemeyenler için ikinci bir organizasyon da yaparız diye dedim ben zaten.

Ama öncelikle şu sıkıntıları çözmem lazım. Akabinde en az 2x4m veya4.5m hoparlör kablosu edinmem lazım iyi kalite. Bir de rack işini çözmem lazım. Peşi sıra perde konusu gelecek. Veya belki perde önce olur bilemiyorum. Perde konusunda acele etmek istemiyorum. Vakit bulup alternatifleri görmek istiyorum aslında.

• Desene sana daha iki sene zaman lazim :)))

• Bu da sistemin ağıııır abisi

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.