Şimdi Ara

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
2
Favori
26.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aticus3

bu forumda hem bu başlıkta ve diğer bazı başlıklarda sistemimin resimlerini hep paylaştım. Ben paylaşımdan yanayım. Ketumluk bana göre değil

Teşekkürler aticus
    Resimlerinize bakacağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aticus3'ün yorumlarına normalde kesinlikle inanmazdım ama gerçekten sistemde neredeyse %0,001 gibi bir değişimi anca hissettik desem inanın yalan olmaz. Bırakın hoparlör kablosunu XLR ile RCA bağlantı arasında bile fark algılayamadık desem o da yalan olmaz herhalde. Onun için bu yazdığı yoruma gerçekten hiç şaşırmıyorum. Çünkü dediğim gibi buna bizzat ben de tanık oldum. Normalde sıradan sistemlerde bile çok çok az da olsa kablo değişimlerinde hiç değilse %0,1 bir değişim zaten oluyor. Ama Aticus3'ün sistemde sanki her şey sabitlenmiş ve çakılı kalmış gibi ne detaylarda, ne desibel seviyesinde, ne derinlikte, ne boyut hissiyatında hiç bir değişiklik hissedilmiyordu. Çok ilginç ama gerçekten öyle. altanpsx'in ve eraycelik80'in yorumlarına katılıyorum ve bana göre o sistemin duyarlılığını azaltan nokta Sonus Faber'ler. Aklıma bir şey daha geliyor aslında. Aticus3'ün binası eski ve bina eski olduğu için maalesef Aticus3'ün dairesinin ve binasının elektrik tesisatında hiç topraklama yok. Topraklamayı geçtim zaten de binanın neredeyse her yerinde Nötr ile toprak köprü bağlı ve Nötr üzerinden de geri dönen voltaj var. Belki de sorun bu olabilir. Ama eğer sorun bu değilse, sorun kesinlikle kolonlar. Çünkü ne Power kablosu ne interconnect ne XLR ne de hoparlör kablosunu değiştirdiğinizde hiç bir şey değişmemekte sanki inat ediyor. Sanki Ampli her şeyi otomatik olarak aynı dengeye sokuyor gibi durum. Çok ilginç bir durum.

• Aynı hoparlörler ve naim elektroniklerle kablo denemeleri yapmış, naim in kendi kablolarını çok kararlı bulmuştuk(Diğer kablolarla kolayca duyulabilir farklar vardı). Hoparlörlerde yapısal bir problem yoksa, tecrübe ettiğimden yola çıkarak hoparlörlerden ziyade başka yere bakmak lazım diye düşünüyorum. Özellikle xlr ve rca bağlantı arasında fark olmaması mümkün değil, en azından kazançlar değişiyor, sesin daha yüksek çıkması ve arka planın nispeten temizlenmiş olması gerekli, en averaj sistemde bile bu farkları alıyor olmak lazım. Ben olsam önce kaynak tarafından denemelere başlardım, yada aldığım sesten mutlu isem hiç bir yerden başlamaz, kablolara para vermek zorunda olmamanın verdiği huzurla sevdiğim müzikleri takır takır dinlerdim.
  • Accuphase'ler sert ve parlak tonaliteye sahip Ampliler. Burada hem kaynak hem de ampli Accuphase. Sonuslar'a bağlayınca ilk dikkatimi çeken nokta Accuphase'lerin ciddi şekilde sönümlendiğiydi. O sebeple kolonlardan şüpheleniyorum ben. Ama yukarıda da yazdığım gibi Sorun binanın her yerinde toprak nötr köprülemesi olmasından da kaynaklanabilir. Çünkü toprak nötr köprülemesi ciddi şekilde sistemden alınan performansı downgrade yapıyor. Buna çok kez sistem kurumlarında rastlıyorum. Sahne ve simultane seslendirmelerde de aynı sorunu yaşıyoruz. O sebeple burada sorun kaynak veya ampli olamaz bence. En güçlü 2 ihtimal var ve onlardan biri. Hatta her ikisi. Benim günlük oturma odamdaki mini müzik setinde bile kablo değişiminde ciddi farklılıklar. Aticus3'teki durum aynen yazdığım sebeplerden kaynaklanıyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Aynı hoparlörler ve naim elektroniklerle kablo denemeleri yapmış, naim in kendi kablolarını çok kararlı bulmuştuk(Diğer kablolarla kolayca duyulabilir farklar vardı). Hoparlörlerde yapısal bir problem yoksa, tecrübe ettiğimden yola çıkarak hoparlörlerden ziyade başka yere bakmak lazım diye düşünüyorum. Özellikle xlr ve rca bağlantı arasında fark olmaması mümkün değil, en azından kazançlar değişiyor, sesin daha yüksek çıkması ve arka planın nispeten temizlenmiş olması gerekli, en averaj sistemde bile bu farkları alıyor olmak lazım. Ben olsam önce kaynak tarafından denemelere başlardım, yada aldığım sesten mutlu isem hiç bir yerden başlamaz, kablolara para vermek zorunda olmamanın verdiği huzurla sevdiğim müzikleri takır takır dinlerdim.

Sn. Altanpsx,

Xlr bağlantı için yaptığınız genelleme bu cihazlar için doğru değil. Genellikle söylediğiniz gibi aynı cihazda rca 1.5 - 2 - 2.5 volt çıkış sağlarken, Xlr bu değerlerin 2 katı gibi oluyor. Ancak bu iki cihaz özelinde (bu yapıda başka cihazlarda var tabi ki) durum böyle değil, kaynağın hem rca hem Xlr için çıkış voltaj ve empedansı aynı 2.5 v 50 ohm, keza amplinin de giriş hassasiyetleri de min/max çıkış gücüne göre aynı. Hem rca hem Xlr için 14.2mv ile 190 mv arasında. Dolayısı ile belirttiğimiz şekilde bir ses farkı olmaması normal çünkü kazanç farkı da yok görebildiğim kadarıyla...Hatta gördüğüm kadarıyla rca girişinden gelen sinyal için sinyal gürültü oranı 110 dBa iken Xlr da bu 93 dBayani daha düşük. Bu oranın yüksek olması daha iyidir gerçi evimizde 93 db lik bir dinamik aralığa ulaşıp bunu sorgulamak zor ama yine durum rca lehine.

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    3 Yıl önce kablo arayışlarımı sonsuza dek sonlandırdığım gün aklıma geldi. Kablo değişimlerinde bir miktar farklılık hissedilmesine karşın (bu miktar çok küçük) öyle anlatıldığı gibi gece ile gündüz kadar fark hissedemezsiniz.

Kulağınızda ve hoparlörünüzde bir sorun yok bence. Olması gereken sonuç bu..
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Bende bu tavri anlamıyorum arkadas

Hangi seviye hoparlör
    Hangi seviye anfi
    Hangi seviye kaynak
    Hangi seviye akustik
    Hangi seviye elektrik tesisatına

Sahip bir mekan da hangi kabloları karşılaştırdınız

Da bu kadar genelleme yaptınız forum U okuyan
    Binlerce insana yanlis yon verecek bir yorum yaptınız

Daha once de bahsettigim gibi 3000 liralık hoparlöre 3000 anfiyi 2000 USD lik kablo ile bağlamak zaten farkı girmeyeceğiniz bastan belli

Ama 10000 liralık hoparlör ve 10000 liralık anfiyi 3000 liralık kablo ile bağlarsan 200 liralık kablodan fark Alman çok normal.

Davul dengi dengine. Bunu unutmamalı

Yada hepsi size ters se emin olun duyma yetiniz yetersiz her insan farklı bu olay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdığım yoruma eksi atan arkadas yorumunu yazda bilgi alalım eksinin sana bana faydası yok

• 500 liralık mini müzik setinde bile kablo farkettiriyorsa, kablo fark ettirmiyor diye yazan yorumlara anca gülerim. Tabiki bu fark atla deve farkı gibi zaten olmaz ama ciddi farklarda oluyor.

• Sıradan bir oynatıcıya King Cobra takarsan bir fark görülmemesi normal eğer o King Cobrayı Oppo 105D ye takarsan Hoparlörlerde GoldenEar olursa benim gibi ağzın açık kalır ki,King Cobra da öyle ahım şahım bir kabloda değil yani...

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Sn. Kdundar,

Yazdıklarınız doğrudur, accuphase ler sadece tonal denge anlamında tecrübe ettiğim cihazlar. Yazdığınızdan anladığım, rca lehine pozitif bir farkın en azından teorik olarak duyulması gerektiği yönünde. Bu dırumda ilk tezimin, yani sistemi zincerleyen bir bileşeni sorgulamanın doğruya ulaşmak yönünde sağlıklı bir adım olacağını düşünüyorum hala. Tabi bu nedir bulmak kullanıcının işi ....
  • Kablo konusu yeterince tartışma götürüyor zaten. Tatminkar bir fark duyabilenler haklıdırlar ne diyelim, ben artık bu kablo konusuna takılmıyorum. Gözden kaçırılmaması gereken şey; kablo değişimlerinde bir fark gözlemlenmiyorsa bunu normal olarak kabul etmek gerektiği. Bu bağlamda diğer sistem bileşenlerinizde (özellikle amfi ve hoparlör) bir sorun aramaya başlarsanız, bu hobinin ana fikrini kaçırmış olursunuz..
  • Geçen haftaki kablo deneyimlerimle ilgili görüş bildiren, yorum yapan tüm forumdaşlara teşekkür ederim.
    Fırsatını buldukça kablo denemelerine devam edeceğim. Sizlerin de varsa deneme imkanı sağlayacak kablolarınız bana yönlendirmenizi rica edeceğim. Geçen haftaki denemelerimde anlamlı bir sonuç alamamış olmam kanımca ne elektrik tesisatı ne hoparlör ne kaynak ne amfi ile ilgili olamaz. Zira bu başlık altında daha önce denemesini yaptığım Nordost Heimdal kablonun da etkisini de paylaşmıştım bir kaç sayfa geri de olması lazım. Nordost Heimdal kablo ile net olarak farklı sesler duymuştum. Bu duyduğum sesler benim hoşuma gitmemişti. O yüzden gümüş kablo defterini o zaman kapadığımı da belirtmiştim zaten.
    Kablo değişimlerinin etkisinin nasıl olduğunu az çok biliyorum kendi sistemim de daha önce de denemelerini ve kullanımlarını yaptığım kablolardan ve diğer gidip dinleme imkanı bulduğum sistemlerdeki kablo değişimlerinin sonuçlarını kendi kulaklarımla duyduğum için de kablonun önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten bu kablo arayışlarına da bu sebep ile girişmiş bulunmaktayım. Transparent kabloların referans serilerine bu aşamada hem bütçem hem de zaten mevcut sistemim itibariyle geçemiyeceğim için giriş ve orta seviye Transparentların benim sistemime de anlamlı bir katkı vermemesinden dolayı bu markayı da üzülerek elemiş oldum. Beni tatmin edecek anlamlı bir şeyler duyabilseydim alacaktım sırf deneyeyim geri göndereyim diye düşündüğüm bir ürün değildi.
    Aynı şekilde Audience Au24se içinde bu geçerli. Ha keza Ixtirius için de.
    Daha önce sağolsunlar kendilerine bu başlıktan da teşekkür ettiğim Extreme Audio bu sefer demo edebilmem için talpe ettiğim Van Del Hul kablo isteğimi geri çevirdi. Gelen cevap şirket politikalarının dışarıya demo için kablo vermemek yönünde olduğunu bildirdiler. Demekki politika değişikliğine gittiler. Bu da kafadan Van Del Hul kablo düşüncesini listemden çıkarmak anlamına geldi benim için
    AQ kablo hevesim hala var ama malum orda da deneme için kablo edinme imkanımız yok malesef.
    Bunun dışındaki seçeneklere yönelip bana deneme imkanı verecek firma ya da kablo satıcılarının kabloalrı arasından seçim yapacağım önümüzdeki dönemde.

• Bizim burada eş dost arkadaşın satın almadığı bir kabloyu denemek biraz zor. Almaya bile gitsen burnundan kıl aldırmıyor bazıları (para ile rezillik noktasında ürün aldığımız çok oldu).. Bir yerle çok iyi ilişkiler kurunca bir nebze kolaylaşıyor. Diğer yandan birçok kabloyu deneme imkanı buldun bir şekilde abi bayağı tecrübe katacak bu denemeler orası güzel en azından ne alıp ne kullandığını neyi alıp neyi almayacağını canlı bir şekilde en azından şu anki sistemin için göreceksin. Bugün karşı tarafta işim vardı dönerken Aktüel'e de uğradım bir iki kablo gözüme çarptı aldım. Pek birşey kalmamış ellerinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Tam bir ornek olmayacak ama genede yazayım zamanında forumdan arkadasım olan Mecanica evinde ikon 7 varken ve supra kablo kullanırken benim kablolarla yani analysisplus big silver oval le

Deneme yapmaya beni davet etti fakat değiştirdik kabloları cidden hic değişmedi ses daha sonra ikonları sattı Mecanica opera quinta aldı. Ben kablo bir daha götürdüm supra kabloyu çıkardık ve big silver oval kabloları taktik cidden şaşkına çevirdi bizi yani sistemi ikon 7 dizginliyordu

Daha sonra Dac değiştik sistem bir kademe daha yukarı gitti sonra interconnect gene silver oval olanı taktik sistem iyice yukarı cikti pesine Dac i aku ile besledik iyice detaylandi sonra xrcd Ler dinledik daha güzelleş ti ve en son sigorta değiştik anfide iyice fark oluştu bütün bunlardan sonra benim silver oval çıkarıp suprayi takınca cidden sistem çöktü

Yani Altan bey yuzde bin hakkı sistem de bir barel var orayı asmadan çözüm olmayacak

Yazdıklarım tamamen kendi yorumum

haa bir de aklımdayken yazayım dedim.
    eray tam bir örnek olmamış yahuu haklısın
    ikonlar ile pek tabiiki bir şeyleri aşmak belli bir noktaya kadar olabilir. 10 bin dolarlık kablo da ikonlara sınıf atlatamayabilir beklendiği gibi.
    Ama liutoların sınırlarının ikonlara göre epeyce fazla olduğunu biliyorum.
    bunu sadece aralarındaki 3 kata varan fiyat bandı için söylemiyorum. Ben liutoları aynı elektronik bileşenler ve birbirine yakın ortamlarda hem farklı hem kendi elektroniğim ile dinledim.
    Yakın seviyedeki hoparlörler ile de karşılaştırma yapma şansım oldu az da olsa o dönem.
    Sonuçta varsa da bir limit ve sınırlama şu aşamada hoparlör tarafında bir değişiklik zaten düşündüğüm ve istediğim bir değişiklik değil. Ne olacaksa bu sistem içinde olacak bu yakın vadede.

• Pazar günü yerleşimde tekrar bir takım değişiklikler yaptım.
    waf faktörünün de etkisi ile sistemi tekrar sol köşeye topladım. Dünya Emekçi Kadınlar Günün de eşime hediyem de bu olsun dedim. Pazar günümün 4-5 satini bu iş aldı.
    Bir süredir sistem ortada iken kapıdan girişte sistemin arkasında görünen ve bir türlü düzene koyamadığım kablo karmaşasından son zamanlarda iyice şikayetçi olmaya başlamıştı haklı olarak.
    Hem onun gönlünü almış hem de sistemi daha derli toplu hale getirmiş oldum kendimce
    önce eski halini bir hatırlatayım bir iki foto ile sonra da son halinin fotoğraflarını ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 10 Mart 2015; 17:50:24 >

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    Bence bu yerleşim daha güzel olmuş

Bence tek yapılması gereken Center'ın sehpasını değiştirmek, biraz daha alçak ve Center genişliğinde tek parça bir sehpa olursa daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furai

Bence bu yerleşim daha güzel olmuş

Bence tek yapılması gereken Center'ın sehpasını değiştirmek, biraz daha alçak ve Center genişliğinde tek parça bir sehpa olursa daha iyi olur.

Ben olsam center'ı pedenin alt orta kısmına duvara raf yapıp üstüne koyardım.

Ayrıca çiçeklerde orada olmamış.
  • by@li kullanıcısına yanıt
    Aman ali çiçekler hanımın. Benim o kadar cihazın arasında iki de onun sevdiği bir şeylerin girmesine sesimiz çıkmaz artık.
    Center sehpası için de mevcut rack in takımından olduğu ve masif ve çok rijit yapıda olduğu ve de dörder ayak ile yere sağlam bastığı ve ayrıca spike ları da olduğu için değiştirmeyi düşünmüyorum. Sisteme katılan en son parça da Center sehpası üstelik.
    Ama sinema sistemini ileride tamamen onwall veya inwalla dönmek gibi düşüncelerim de yok değil hani. Mevcut gördüğünüz duvar alcipan duvar. Arada 7/8 cm duvar boşluğu var. Duvar hoparlörleri ne dönüştürürsem setup o zaman alcipan duvara Center ve frontlar gomulebilecek.
    Müzik setup ini da başka bir oda da daha minimal ölçülerde yeniden kurabilirim belki. Hepsi bir arada sistemlerin birbirini kısıtlayan durumlarını asamiyoruz malesef. Waf ve yaşam alanı faktörleri de işin bir başka kısıti malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 10 Mart 2015; 21:42:05 >

• :) peki

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.