Şimdi Ara

Sony 32w4000-Philips 32PFL7803-Samsung 32a656-Lg 37lg6000 hangisi dersiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mustafa982

Ben 1 aydir 32'' alacagim. halen karar veremedim. Lakin mediamarket te uzun uzun baktim bu modellere. sony nin bahsi gecen bu 2 modeli, samsung 32a656 ve yanlarinda da philips vardi. hepsinde ayni blu-ray film oynuyordu. hareketli sahnelerde sony ler bariz sekilde takila takila gosteriyordu. 40w4500 haric. bu tv de hemen altlarinda idi ve akiciydi. yalniz bu sony nin 32 leri bariz sekilde takiliyordu. philips yag gibi akiyordu ama kontrast yok. samsung ise hem kontrasti canliligi sony gibi hem de akici goruntuye sahipti. inanmiyorsaniz tv ler orada acik. gidip bakabilirsiniz. hepsinin uzerinde kumandasi da var. acaba sony lerin menulerinde bir ozellik kapali olabilir mi diye dusundum ama oyle bir secenek yok zaten menusunde. hepsini aliyorum default degerlere. atiyorum hepsinin arka isik 10 da. parlaklik yari da vs. sony bariz sekilde takilarak oynatiyordu. onlari gordukten sonra samsung da karar kildim.

ayni seyleri kurtkoy electroworld de de gordum. sony nin o bahsi gecen cercevesi beyaz renkli modelleri dahil 32'' ler icin konusuyorum; orada da Iron Man oynuyordu. sony akici gosteremiyordu. yoksa ben de onceden sony diyordum ama bunlari kendi gozumle fark edince sony den vazgectim. 32'' olanlarindan tabi ki. dedigim gibi baskasi soylese hayatta inanmazdim. sony boyle birsey yapmaz derdim ama kendim tanik oldum buna. tv ler orada, gidip kendi gozlerinizle gorebilirsiniz yanyana.

Öncelikle hayırlı olsun,güle güle kullanın.Filmleri bilemem de umarım oyun oynamak için almamışsınızdır Samsung'u.Bu işten anlayanların hiç tavsiye etmediği seriler,5 ve 6 serileri.Oyunlardaki başarısızlığını,yurtdışı inceleme sitelerinde de okudum.

Saygılar..

• dostum ben de kararımı samsung LE32A656 ya doğru kaydırdım zaten.. artık uygun fiyat araştırmasına başlıyorum. sony'deki eksikliği teknosadaki yardımcı olan arkadaş da bize göstermişti.. takılmalar vardı akıcı değildi.. fakat hakkını vermek lazım görüntü netliği keskinliği diğerlerinden bariz iyiydi.. yalnız bahsettiğim karşılaştırmada lg, philips ve sony vardı. samsungu görme fırsatım olmadı.

sonuç olarak ben de samsung almaya karar verdim. hem samsungun 32' olarak en yeni ürünü olmasına hem de kağıt üstünde özelliklerinin iyi olmasına güveniyorum. yurtdışı sitelerinde de çok övmüşler. tek kusurunun sesi olduğu belirtilmiş ki bu bayağı yerde yazıyordu... artık onu da ses sistemi falan gideririz zaten.. bence çok mühim değil..

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=05.011.1271.0006

yukarda linkteverdiğim ürün %18 kdv indirimli peşin fiyatına bonusa 10 taksit yapmasından dolayı almayı düşündüğüm ürün.. yalnız resimler LE32A656 ya ait olmadığından şüpheye düştüm..

• @bluelabel ;hocam tesekkur ediyorum iyi dileklerin icin ancak henuz almadim. ben birsey soracagim yazdiklarin uzerine. ben ps3 te kullanacagim. tv yayini izlemek icin almiyorum. simdi ps3 te surekli hdmi dan bagli olacak. 1080p 60hz goruntu olacak. oyun oynadigim kadar film de seyrediyorum. orj. blu-ray takip izlemiyorum da, yine 720p mkv leri izliyorum. onceden tsmuxer ile ceviriyordum ama media server sayesinde direkt pc den izlenebiliyor artik. neyse benim sorum su; ister oyun oynayayim ister video seyredeyim, ps3 un tv verdigi cozunurluk hep ayni. 1080p veya 720p 60hz. bu sekilde ben film seyredecegim guzel olacak, oyun oynayinca mi kotu olacak goruntu? samsung icin konusuyorum. boyle birsey olabilir mi. bence olamaz. cunku ha oyun acmisim ha film. tv ye giden sinyal hep ayni. gerisi tv nin 1080p isleme hizina kalmis birsey. akici sekilde gosterebiliyorsa film oyun farketmez bence. he ayrica bd player takip da 24p kabul eden hdmi girisinden baglarsin akici oynatir, ona birsey diyemem. kaldi ki iki marka da da var bu ozellik.

• @himpton ; dostum 32a656 mediamarket te pesin 1700 tl idi zaten. tek cekim veya 3 taksit vardi bu fiyata. yani internet sitelerinden almana gerek yok zaten. Lakin ben bu modeli almayi dusunmuyorum. cunku gercek din.kontrast degeri 15000:1 olan tv yi kasim ayindan bu yana 50000:1 olarak lanse ediyorlar. Resmen insanlari kandirmaya calisiyorlar. samsung un yurtdisi resmi sitesinde ve incelemesini yapan yabanci sitelerde hep 15000:1. Turkiye de 50000:1 O da 6 ay satista durduktan sonra birden bire kontrasti yukseliyor tv nin. komik sadece.
  • quote:

@bluelabel ;hocam tesekkur ediyorum iyi dileklerin icin ancak henuz almadim. ben birsey soracagim yazdiklarin uzerine. ben ps3 te kullanacagim. tv yayini izlemek icin almiyorum. simdi ps3 te surekli hdmi dan bagli olacak. 1080p 60hz goruntu olacak. oyun oynadigim kadar film de seyrediyorum. orj. blu-ray takip izlemiyorum da, yine 720p mkv leri izliyorum. onceden tsmuxer ile ceviriyordum ama media server sayesinde direkt pc den izlenebiliyor artik. neyse benim sorum su; ister oyun oynayayim ister video seyredeyim, ps3 un tv verdigi cozunurluk hep ayni. 1080p veya 720p 60hz. bu sekilde ben film seyredecegim guzel olacak, oyun oynayinca mi kotu olacak goruntu? samsung icin konusuyorum. boyle birsey olabilir mi. bence olamaz. cunku ha oyun acmisim ha film. tv ye giden sinyal hep ayni. gerisi tv nin 1080p isleme hizina kalmis birsey. akici sekilde gosterebiliyorsa film oyun farketmez bence. he ayrica bd player takip da 24p kabul eden hdmi girisinden baglarsin akici oynatir, ona birsey diyemem. kaldi ki iki marka da da var bu ozellik.

Dostum,

Oyun uygulamalarında tv bağlantısı ile ilgili "INPUT LAG" denen bir kavram vardır. Kısaca; Oyun kolundan verdiğin komutun tv tarafından geç algılanması ve geç gösterilmesidir. Bu belki benim gibi kırk yılda bir oyun oynayan birisi için sorun teşkil etmez iken, sıkı oyuncuları rahatsız eder.

Şimdi...mantıken düşünürsek, film seyrederken ekrana gelecek kareler bellidir. 1.kare sonra 2. kare...Eğer ilk karede bir gecikme varsa bile bu aynı oranda 2. karede de olur. Ve bu bu şekilde gider. Dolayısıyla bir kusur göremezsin görüntüde gecikmeden kaynaklı.

Fakat oyunlarda ekrandaki görüntü oyuncunun komutlarına göre değişiklik gösterir. Birinci kareden sonra ekrana hangi karenin geleceği belli olmaz. Bir araba yarışında örneğin: Benim direksiyonu sola kırdığım yerde sen sağa kırarsın. Bunun yüzlerce kademeside olabilir. Sen sola dön dediğinde araba gecikmeli sola dönüyorsa bu sıkı oyuncuları rahatsız eder. Veya online bir oyunda silahı çevirip ateş edeceğin yerde henüz görüntüde düşman oluşmamış olabilir.

Tabi ben biraz anlaşılsın diye böyle anlattım. Bu gecikmeler mili sn.ler mertebesindedir. Ama oyuncular için önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 14 Ocak 2009; 23:23:10 >

• mustafa982

Arkadaşım mediamarket hangi şubesinde gördün bu tv leri yan yana tepeüstü meydandakimi yoksa e5 teki optimum dami .

Şunuda söyliyim samsunglarda sinema plus özelliği vardır görüntüyü hızlı işlemek için ama oyunlarda olsun filmlerde olsun dikkat ettikçe anlayacaksın yavaştan hızlıya doğru giden görüntüde farklı bir fülülaşma gibi oluyor. Oyunlarda çok kötü yapıyor görüntüyü ama 40M87 modelinde bir çok X360 oynadım sinema plus modu her zaman kapatırım ama genede akıcı sahnelerde çok çok iyi bir tv birde 656 serisi M serisinden 2 gümlek yukarda bir tv .
  • optimum mediamrkt.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

@bluelabel ;hocam tesekkur ediyorum iyi dileklerin icin ancak henuz almadim. ben birsey soracagim yazdiklarin uzerine. ben ps3 te kullanacagim. tv yayini izlemek icin almiyorum. simdi ps3 te surekli hdmi dan bagli olacak. 1080p 60hz goruntu olacak. oyun oynadigim kadar film de seyrediyorum. orj. blu-ray takip izlemiyorum da, yine 720p mkv leri izliyorum. onceden tsmuxer ile ceviriyordum ama media server sayesinde direkt pc den izlenebiliyor artik. neyse benim sorum su; ister oyun oynayayim ister video seyredeyim, ps3 un tv verdigi cozunurluk hep ayni. 1080p veya 720p 60hz. bu sekilde ben film seyredecegim guzel olacak, oyun oynayinca mi kotu olacak goruntu? samsung icin konusuyorum. boyle birsey olabilir mi. bence olamaz. cunku ha oyun acmisim ha film. tv ye giden sinyal hep ayni. gerisi tv nin 1080p isleme hizina kalmis birsey. akici sekilde gosterebiliyorsa film oyun farketmez bence. he ayrica bd player takip da 24p kabul eden hdmi girisinden baglarsin akici oynatir, ona birsey diyemem. kaldi ki iki marka da da var bu ozellik.

Dostum,

Oyun uygulamalarında tv bağlantısı ile ilgili "INPUT LAG" denen bir kavram vardır. Kısaca; Oyun kolundan verdiğin komutun tv tarafından geç algılanması ve geç gösterilmesidir. Bu belki benim gibi kırk yılda bir oyun oynayan birisi için sorun teşkil etmez iken, sıkı oyuncuları rahatsız eder.

Şimdi...mantıken düşünürsek, film seyrederken ekrana gelecek kareler bellidir. 1.kare sonra 2. kare...Eğer ilk karede bir gecikme varsa bile bu aynı oranda 2. karede de olur. Ve bu bu şekilde gider. Dolayısıyla bir kusur göremezsin görüntüde gecikmeden kaynaklı.

Fakat oyunlarda ekrandaki görüntü oyuncunun komutlarına göre değişiklik gösterir. Birinci kareden sonra ekrana hangi karenin geleceği belli olmaz. Bir araba yarışında örneğin: Benim direksiyonu sola kırdığım yerde sen sağa kırarsın. Bunun yüzlerce kademeside olabilir. Sen sola dön dediğinde araba gecikmeli sola dönüyorsa bu sıkı oyuncuları rahatsız eder. Veya online bir oyunda silahı çevirip ateş edeceğin yerde henüz görüntüde düşman oluşmamış olabilir.

Tabi ben biraz anlaşılsın diye böyle anlattım. Bu gecikmeler mili sn.ler mertebesindedir. Ama oyuncular için önemlidir.

+1Ve inan lag sorununu farkettiğin anda oyun oynamaktan soğursun.Saygın sitelerin incelemelerinde 6 serisinin bu sorunundan bahsediliyor.Hatta Call Of Duty 4 de headshot yapmanın imkansız olduğunu söylüyor.Tv senin komutu algılayana kadar düşman çoktan kaçmış oluyor mesela.Sitede saygı duyulan ustaların da oyun hiç hiç tavsiye etmediği bir seri ayrıca.Sony'ler bu konuda tüplü tv gibi,lag sorunundan eser yok.(W,V,S,L mesela)

Böyle şeyler 1 kere alınıyor dostum,kullanım amacını gözönüne alıp biraz daha araştır istersen.%90 film izlerim arasıra da oyun oynarım diyorsan Samsung da iyi bir seçim olur tabii ki.Filmlerde Sony'lere göre biraz daha üstün olduğunu okuyorum yorumlarda.

Saygılar..

• yani bende yakında w4000 alacagım ve derin bir arastırma icerisindeyim ki bunu buradaki yada xbox bolumundeki konularımda gorebilirsin

a656 icin biraz ing varsa yabancı forumlarda bak hdtv test yada av forumlarında yerden yere vuruyorlar ama ne hikmettir ki sammyyi ne kadar yere vuruyorlarsa w4000 ide o kadar goklere cıkartıyorlar

media markete gelince bu tarz showroom olan magazalrda sakın olaki gidip tv bakmayıncunku 1 kaynaktan sayısız coklayıcı ile goruntuyu dagıtırlar buda dogal olarak goruntu kaybına denk gelir ben eminimki sammynin kablosunu sonyye taksan aynı kaliteyi alırsın

o yuzden netten iyi arastırıp tvnizi direk alın mumkunse satıcıyla bile konusmayın
  • 32pfl7803
    saygılar.
  • Abi şimdi yabancı siteleri okumasam tv ye çok kötüymüş diyip geçecem ama bahsettiğin HDTV Test sitesi de dahil bir çok sitede LE32A656 modelini övmüşler..

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le32a656-review-20080813125.htm

Fazla oyun oynamadığım ve bu konuda çok hassas olmadığım için oyunlarda yaşanabilen lag sorunları falan beni ilgilendirmiyor. Ses sorunu da varsai ses sistemi kullanacağımdan onu da aşacam. Ekran kalitesi iyi olduktan sonra benim için uygun olduğunu düşünüyorum. Tek kafamı taktığım nokta 100 Hz var zannediyordum. O yokmuş. Bu tutarsızlıklar beni şüpheye düşürdü.

• lag konusunda bir çok yazı yazanlar gidipte yan yana görsünler tv leri vede %99 lag sorununu anlamayacaklardır ki öyle konuşulacak bir durumda değil nerdeyse bütün lcd tv lerde var .

Kafama öyle bir vuruyorumki 32A656 sıfır kutusunda hiç akılmamış 750 ytl buldum arkadaş vasıtasıyla ama üstüne durmadım satıldı gitti. Bu tv yi önümüzdeki 2 sene boyunca bu fiyattan alamam kesinlikle piyasadan kalksa bile olmaz
  • ahahaha sonuna kadar haklısın. son 5-6 aydır bu televizyonları takip eden herkes bu rezilliği fark etmiştir. Samsung 6 serisi 32"lerin kontrast oranını "yeter ki sen iste", "isteyince oluyormuş bak" dermişçesine 15.000'den 50.000'e çıkardı. bütün orijinal kataloglarını öyle güncelledi, tekno marketlere öyle yazdırdı; ama bizde mal değiliz, eski katalog duruyor herhalde :D

gerçi dinamik kontrast oranının aslında tüm firmalar tarafından sallanarak yazıldığını, her görüntünün, ortamın (dvd film başka, hd tv yayını başka, sd tv yayını başka,ps3 başka...) kendine göre dinamik kontrast oranına sahip olduğunu da duymuştum. belki samsung geç fark etmiştir sallayabileceğini.

velhasıl kelam bu rezilliğe rağmen aylardır ps3 için samsung'un 5 ve 6 serisinde karar vermeye çalışıyordum; ama şu forumda özellikle ps3 için alanlar o serilerden uzak dursun, deneyenler anlatıyor filan deyince iyice allak bullak oldu kafam.

size bir şey söyleyeyim mi? konsol-yeni nesil tv uyumu, salt ticari kaygıdan ibaret olmasın. yani baksanıza, aslında lcd ve plazmalar hala tüplü tv'lerin teknolojisine erişemedi (normaldir tüplü dediğimiz onların son teknolojisi, lcd'ler filan daha geliştirme aşamasında) ve ben 1 aydır tüplü philips (90ların ortalarında çıkan powervision) tv'mde ps3'ten çok iyi görüntü alıyorum. ne dersiniz?

quote:

@himpton ; dostum 32a656 mediamarket te pesin 1700 tl idi zaten. tek cekim veya 3 taksit vardi bu fiyata. yani internet sitelerinden almana gerek yok zaten. Lakin ben bu modeli almayi dusunmuyorum. cunku gercek din.kontrast degeri 15000:1 olan tv yi kasim ayindan bu yana 50000:1 olarak lanse ediyorlar. Resmen insanlari kandirmaya calisiyorlar. samsung un yurtdisi resmi sitesinde ve incelemesini yapan yabanci sitelerde hep 15000:1. Turkiye de 50000:1 O da 6 ay satista durduktan sonra birden bire kontrasti yukseliyor tv nin. komik sadece.

• quote:

Orjinalden alıntı: ACÖ

Abi şimdi yabancı siteleri okumasam tv ye çok kötüymüş diyip geçecem ama bahsettiğin HDTV Test sitesi de dahil bir çok sitede LE32A656 modelini övmüşler..

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le32a656-review-20080813125.htm

Fazla oyun oynamadığım ve bu konuda çok hassas olmadığım için oyunlarda yaşanabilen lag sorunları falan beni ilgilendirmiyor. Ses sorunu da varsai ses sistemi kullanacağımdan onu da aşacam. Ekran kalitesi iyi olduktan sonra benim için uygun olduğunu düşünüyorum. Tek kafamı taktığım nokta 100 Hz var zannediyordum. O yokmuş. Bu tutarsızlıklar beni şüpheye düşürdü.

Zaten o sitelerde eleştirilen tarafı oyun performansı dostum.Bir de ses kalitesinin yetersiz olduğu.Yoksa incelemelerde gayet güzel puanlar alan bir seri 6 serisi.Oyunla fazla işin yoksa ve HD film izlemek için alacaksan çok güzel bir tv diye bahsediliyor.40" modeli arkadaşımda var ve normal digitürk le görüntü çok güzel.Blu-Ray filmlerde de hiçbir sorun görmemiştim.Tabii ki bu konularda çok bilgili değilim ama son 3-4 haftadır da sadece hata arayan gözlere sahip olduğumdan görüşüm dikkate alınabilir

Saygılar..

• Arkadaslar LG nin 32LG5700 modelini bilen ya da duyaniniz var mi?

Ben de 32" full HD bi lcd alicam, tabi fiyat da cok onemli, fakat bu televizyonla ilgili bi yazı veya test sonucu bulamadim, fakat ozelikleri ve fiyati baya bi ilgimi cekti...

Tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: tekquila

Arkadaslar LG nin 32LG5700 modelini bilen ya da duyaniniz var mi?

Ben de 32" full HD bi lcd alicam, tabi fiyat da cok onemli, fakat bu televizyonla ilgili bi yazı veya test sonucu bulamadim, fakat ozelikleri ve fiyati baya bi ilgimi cekti...

Tesekkurler

http://resim.donanimhaber.com/m_27014623/tm.htm

verdiğim linkte biraz bilgi bulabilirsin ancak türkiyeye daha gelmedi galiba bahsettiğin ürün.. istanbul bilişimde var gözüküyor ama malum orayı herkes biliyor..
  • quote:

quote:

Tesekkurler

verdiğim linkte biraz bilgi bulabilirsin ancak türkiyeye daha gelmedi galiba bahsettiğin ürün.. ****de var gözüküyor ama malum orayı herkes biliyor..

tesekkur ederim oncelikle,

fakat urun turkiyeye gelmis, hatta bana teknosa dan gelen maille haberim oldu bu urunden..

• quote:

quote:

quote:

Tesekkurler

verdiğim linkte biraz bilgi bulabilirsin ancak türkiyeye daha gelmedi galiba bahsettiğin ürün.. ****de var gözüküyor ama malum orayı herkes biliyor..

fakat urun turkiyeye gelmis, hatta bana teknosa dan gelen maille haberim oldu bu urunden..

dostum fiyatı ne kadarmış.. başta uygun falan demiştin.. bende sürekli teknosaya bakarım.. bakmama rağmen görmedim bu tvyi.. mailin içeriğinde nelerden bahsediyor.. bu ara lcd tv alıcam o yüzden herşeyi kurcalıyorum ama elimdeki kredi kartlarına (axcess,bonus,maximum) göre en uygun yerler teknosa ve hizlial.com.. 6-10 arası taksitle ve en uygıun fiyata almak istiyorum çünkü..

• Arkadaşlar bu arada İstanbul Bilişimden (ib'den) LCD TV alanınız var mı yaa.. Ben oraya hiç güvenmiyorum ama bütün modellerde var nerdeyse.. Bir iki model beğendim aslında almayı da düşünüyorum, iyi yorumlarda yazmışlar sitelerinde bazı alanlar, ama güvenemiyorum. Bütçemizi ve LCD TV den beklentilerimi önüme koyduğum zaman, bunu karşılayan TVlerinde hepsi orda.. :)

Lütfen görüşleriniz varsa paylaşın. Teşekkürler..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tesekkurler

dostum fiyatı ne kadarmış.. başta uygun falan demiştin.. bende sürekli teknosaya bakarım.. bakmama rağmen görmedim bu tvyi.. mailin içeriğinde nelerden bahsediyor.. bu ara lcd tv alıcam o yüzden herşeyi kurcalıyorum ama elimdeki kredi kartlarına (axcess,bonus,maximum) göre en uygun yerler teknosa ve hizlial.com.. 6-10 arası taksitle ve en uygıun fiyata almak istiyorum çünkü..

teknosa kart sahiplerine 1.490 gibi bi fiyati var,

zaten bu karti cikarmak da cok kolay hemen orada cikariyorlar,

ayni tv, İB'de de var ama iste herkes oradan alisveris yapmayin diyip duruyor..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.