Şimdi Ara

[_SONY 40X2000_] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
8.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: guideistanbul

BEN DE SONY 46X 2000 PEŞİNDEYİM ... FORUMLARDA VE BAYİLERDE GEZİP DURUYORUM. ÇOK FARKLI FİYATLAR VAR PİYASADA. ACABA FİYAT FARKI USA, AVRUPA YA DA ÇİN MALI OLUŞLARINDAN MI KAYNAKLANMAKTA? BİR SATICI SONY LERİN YÜZDE 99 UNUN ÇİN MALI OLDUĞU U SÖYLEDİ. KAFAM ACAYİP KARIŞTI YİNE. ARKADAŞLAR BANA ACELE BİLDİKLERİNİZİ YAZIN. SYSTEMFAILURE SİZİN TV AVRUPA MI USA MI ÇİN Mİ?

Satıcı bol keseden atmıs. Paneller Samsung ile ortak fabrikalarında yapılıyor. Avrupa versiyonlarının montajı ise İspanya ve Slovakya da yapılıyor diye okumuştum. Yetkili satıcıların fiyatları hemen hemen birbirine yakındır. Eger siz İstanbulbilisimi de hesaba katarsanız durum degişir. Kendi imkanları ile TV leri getiriyorlar ve kendi garantilerini veriyorlar. 46X2000 nin fiyatı ortada, Sony garantisini mi istersiniz yoksa firmanın kendi verdiği garantiyi mi ?

Amerika ve Avrupa versiyonları farklı özelliklerde ve fiyatlarda olabilir. Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki fiyat farkı ise, bu forumda çok tartışılmı bir konu. Vergiler, ithalatcıların yüksek kar marjları vs. birçok etken işin içine giriyor ama sonucta bizim elimizde olan birşey değil, istedikleri gibi fiyat belirliyorlar

• quote:

Orjinalden alıntı: esoylemez

yaw bi de ben 46X2000'in 3 HDMI çıkışı var diye okuyodum hem specs'lerde ama bugün tv'nin arkasına baktım 2 tane var.

Siz belki X2000 lerin Amerika versiyonu XBR2/3 serisinin özelliklerine baktınız. X2000 deki özelliklere ek olarak 3*HDMI girisi ve VGA baglantısında 1920*1080 çözünürlük destekleri mevcut.
  • Orjinalden alıntı: DubLanC

Satıcı bol keseden atmıs. Paneller Samsung ile ortak fabrikalarında yapılıyor. Avrupa versiyonlarının montajı ise İspanya ve Slovakya da yapılıyor diye okumuştum. Yetkili satıcıların fiyatları hemen hemen birbirine yakındır. Eger siz İstanbulbilisimi de hesaba katarsanız durum degişir. Kendi imkanları ile TV leri getiriyorlar ve kendi garantilerini veriyorlar. 46X2000 nin fiyatı ortada, Sony garantisini mi istersiniz yoksa firmanın kendi verdiği garantiyi mi ?

Amerika ve Avrupa versiyonları farklı özelliklerde ve fiyatlarda olabilir. Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki fiyat farkı ise, bu forumda çok tartışılmı bir konu. Vergiler, ithalatcıların yüksek kar marjları vs. birçok etken işin içine giriyor ama sonucta bizim elimizde olan birşey değil, istedikleri gibi fiyat belirliyorlar

Sony nin servis garantisi ile İstanbul Bilişim'in servis garantisi arasında bir fark yok bence. "Şikayet Var" diye bir site var. Orada Sony sevislerinin ne durumda olduğunu görebilirsiniz. Elinizde ürünün seri numarası olan fatura olduktan sonra sorun -çıkarsa eğer- er ya da geç giderilir diye düşünüyorum. Arada 2000 YTL fark var. Servis garantisine bu kadar para ödemeğe değer mi??

• Aynı konuyu bende çok düşünmüştüm...46X2000 alırken... Doğubanktanmı alayım yoksa Sony orjinal garantisi olmayan bir yerden mi alayım diye..bayaa fiyat farkı vardı sonuçta..Ama düşündüm bir arızası çıkarsa aradaki fark için defalarca değmez dedim kendi kendime...Normal ucuz bir tv alsaydım böyle düşümezdim..Bu güne kadar hep Doğubanktan aldım tüm elektroniğimi çünkü...Ama bu kez 7650€ gibi uçuk bir meblağı gözden çıkaramadım...Ve gittim orjinal garantili X2000 aldım...

Şuanda inanın bir kaç mişyar daha ucuza garantisi belli olmayan bir yerden almadığım için çok memnunum..İçim rahat...Belki yine sorunum halledilecekti ama bunun gaantisi yok sonuçta...Adamlar işi pekala yokuşa sürebilirdi ortada kalma riskiniz var herzaman...sonuç olarak fiyatı belli rakamların üstünde olan cihazlar için (aslnda diğrleri içinde öyle ama burası tercih meselesi olabilir) kesinlikle orjinal garantili almak gerekir diye düşünüyorum...

Bu arada servisten daha ses çıkmadı...Sony ninde kendi içinde sanırım ilginç bir işleyişi var...Mail atacaklarını söylediler...Telefona bakan yok demekki :)

selamlarımla

• beyler bu lcd nin şu an için garantili en ucuz fiyatı nedir ve nerdedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TBB

Bu arada servisten daha ses çıkmadı...Sony ninde kendi içinde sanırım ilginç bir işleyişi var...Mail atacaklarını söylediler...Telefona bakan yok demekki :)

selamlarımla

Kendileri yurtdışı Sony ile haberleşmelerini mail ile yapabilirler ama bu kadar ciddi bir konu, mail atılarak nasıl müşteriye iletilir.

Garanti belgesindeki azami tamir süresi ve geçici ürün verilmesi durumlarına göz gezdirdiniz mi ? Kendi garanti belgemde eger tamir süresi 15 iş gününü aşarsa, firma arıza giderilene kadar geçici bir ürün vermek zorunda. Eğer tamir süresi 30 iş gününü aşarsa, ürünün yenisi firma tarafından verilmek zorunda. Sizde de bu süreler aynı olması lazım. Bu konulara dikkat etmekte fayda var. Garanti belgenizi inceleyin, mail ile müşteriye cevap veren servis, insanın canını sıkabilir ilerleyen sürede

• quote:

Sony nin servis garantisi ile İstanbul Bilişim'in servis garantisi arasında bir fark yok bence. "Şikayet Var" diye bir site var. Orada Sony sevislerinin ne durumda olduğunu görebilirsiniz. Elinizde ürünün seri numarası olan fatura olduktan sonra sorun -çıkarsa eğer- er ya da geç giderilir diye düşünüyorum. Arada 2000 YTL fark var. Servis garantisine bu kadar para ödemeğe değer mi??

Ben kendi TV imi yetkili satıcısından aldım. Aynı şekilde "TBB" arkadasımız da TV sini nasıl ve nerden aldıgını belirtti. Ciddi bir meblag ortada, ben bu riske girmek istemem. Alıp almamak, sizin seçiminizdir.
  • Başlık 40x2000 ama ben "system failure" arkadasımıza kullandıgı ıcın (baska kullanan arkadaslarda varsa ve cevaplarsa memnun olurum) Logitech Harmony olayını sormak istiyorum. Evdeki sistem genişledikce, kumanda kardeşliği durumu kendini iyicene belli etmeye başladı. Şuan sayı 4 ama giderek artması muhtemel, ne seyredersem seyredım, 3 kumanda hazır pozisyonda bekliyor. Bu duruma son vermek istiyorum. Ben Harmony 785 ve 885 arasında kaldım, aradaki fiyat farkını arastırıcam zaten ama ondan once size sormak istediğim bazı sorularım var

1. Cihazın pili ne kadar dayanıyor ? Şarjlı oldugunu biliyorum ama sürekli kullanımda ne kadar gidiyor ?
    2. Karanlık ortamda kullanmak rahat mı ? Geceleri parlayan tuşlar gibi bir özellik var mı ?
    3. En zor soru(belkide en kolayı)

Tek tuş kullanarak kumandaya yapmak istediğimiz işlemleri öğretebiliyormuyuz ?

Diyelim ki, TV, dvd player ve ses sistemini kullanarak film seyredicez. Ben tek bir tuşa bastğım anda sırasıyla,

- 3 cihaz da kapalı oldugu poziyondan acık duruma gecicekler.
    - TV de player ın baglı oldugu terminal, ayarlanıcak.
    - Ses sistem - dvd player icin yapılan digital ses baglantısı, ses sisteminde istenilen konuma gelicek.
    - Player giris menusunde, sürücü kısmı acılacak
    - Ben filmi koyup, kapattıktan sonra geri kalan islemler kumandadan devam edicek.

Cihaz sayıları da artabılır, diyelim ki uzak kumandalı bır HDMI swtıcher aldım, onunda hangı gırısı kullancagı fılan eklenebilir. Ayrıca TV seyrederken de digiturk, TV ve ses sistemi arasında bir senaryo olabilir vb.

Eger kumanda ıle bu sekılde tanıtma, ayar yapabiliyorsak, bu pc ortamında mı yapılıyor ? Ayrıca kullanım konusunda benım gıbı bılgısı olmayan bırı ıcın zor mu ?

• 885 almanı tavsiye ederim söylediklerinden bu söylediklerine + olarak klimanı bile eğer varsa açtırabilirsin yalnız şu dvd player açıldıktan sonra ki kısımda macro devam etmeyebilir dvd bu sırada komutları almayabilir . onun dışında kullanımı çok kolay hiç bir zorluk çekmezsin updateler ve macrolar bütün tanımlamalar pc üzerinden yapılıyor ve zaten cihazların nasıl çalışacaklarını sen orada görüyorsun istediğin şekilde müdahale edebiliyorsun karanlık için tilt sensörü var eline aldığında aydınlatma aktif hala geçiyor yarın sana bir iki foto gönderirim detayları vermeye devam ederim sormak istediğin birşey olursa
  • en son firmware den sonra tilt sensörünün hassasiyeti azaldı ama bununla ilgili en kısa sürede yeni bir firmware update göndereceklermiş.
  • dublanc şu an işten çıkıyorum gs maçından sonra nete girerim foto falanda ayarlayıp sorularını cevaplarım istersen bana pm den msn nini gönder
  • quote:

Orjinalden alıntı: system failure

885 almanı tavsiye ederim söylediklerinden bu söylediklerine + olarak klimanı bile eğer varsa açtırabilirsin yalnız şu dvd player açıldıktan sonra ki kısımda macro devam etmeyebilir dvd bu sırada komutları almayabilir . onun dışında kullanımı çok kolay hiç bir zorluk çekmezsin updateler ve macrolar bütün tanımlamalar pc üzerinden yapılıyor ve zaten cihazların nasıl çalışacaklarını sen orada görüyorsun istediğin şekilde müdahale edebiliyorsun karanlık için tilt sensörü var eline aldığında aydınlatma aktif hala geçiyor yarın sana bir iki foto gönderirim detayları vermeye devam ederim sormak istediğin birşey olursa

Bilgiler için teşekkürler. Son sıradaki işlem o kadar da önemli değil. Baştan itibaren, herşeyi düzgün yapıp, player ın kapagını acıp beklese benım ıcın yeterlı. Zaten fılmı koyduktan sonra kumandadan dvd player secılır ve kumanda o amaclı kullanılır diye dusunuyorum. Makro için kullanılacak maksimum cihaz sayısı gibi bir durum var mı ? 15 cihazı kontrol edebilirler ama bu durum makro ıcınde gecerlı mı ?.

• netten hesap açıyorsun ve kendi hesabını yaratıyorsun .ilk önce cihazları bir bir tanıtıyorsun 15 adet cihaza kadar istediğin ismi verebiliosun

[_SONY 40X2000_]

[_SONY 40X2000_]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 23 Şubat 2007; 22:11:28 >
  • buda aktivitiy ekranı buradanda istediğin aktiveleri yaratıyorsun örneğin tv seyretme aktivitesini oluşturup gerekli cihazları belirtiyorsun tv için işte receiver-tv--digiturk ü seçiyorsun bir sonraki aşmada makrolara geçiyorsun sınırsız makro yapabiliyorsun

[_SONY 40X2000_]
  • buda macro ekranı örnek olarak

[_SONY 40X2000_]
  • ..

[_SONY 40X2000_]
  • Resimler için tesekkurler. Cihazların tanıtımı, aktivite ayarları vs. basit ve yapılması zevklı gozukuyor burdan. Sistem oturtuldugu andan ıtıbaren kumanda derdıne son
  • quote:

Orjinalden alıntı: system failure

885 almanı tavsiye ederim söylediklerinden bu söylediklerine + olarak klimanı bile eğer varsa açtırabilirsin yalnız şu dvd player açıldıktan sonra ki kısımda macro devam etmeyebilir dvd bu sırada komutları almayabilir . onun dışında kullanımı çok kolay hiç bir zorluk çekmezsin updateler ve macrolar bütün tanımlamalar pc üzerinden yapılıyor ve zaten cihazların nasıl çalışacaklarını sen orada görüyorsun istediğin şekilde müdahale edebiliyorsun karanlık için tilt sensörü var eline aldığında aydınlatma aktif hala geçiyor yarın sana bir iki foto gönderirim detayları vermeye devam ederim sormak istediğin birşey olursa

Bu kumandayi nereden temin edebiliriz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: umit_1907

Bu kumandayi nereden temin edebiliriz?

Olası fiyat ve kumandayı gormenız ıcın lınk :

http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=28139&idCategory=294&topnavCategory=36
  • "system failure" sizinle msn de konuşmuştuk, belki benim aklıma takılan soruyu da cevaplamıştınız ama yine de kafamı kurcaladıgı için sormak istiyorum. 2 farklı aktivite arasındaki geçişler nasıl oluyor ? Diyelim ki herşey kapalı konumdayken, tv seyret aktivitesini çalıştırdık ve izlemeye başladık. Daha sonra canımız film seyretmek istedi ve film seyret aktivitesine geçiş yapmak istedik. Şimdi TV seyret aktivitesinde tv, anfi ve digiturk off konumundan on konumuna gecmişti ve dvd off konumdaydı. Ben bu gecisi yaptıgım zaman tv ve anfi acık kalacak, dvd player acılıp, digiturk kapatılacak mı ? Biraz sacma bir soru gibi gelebilir ama 2 aktivite de cihazların acılması ve ayarları ıcın komut belirleniyordu. Geçişte ise bazı cıhazlar acık pozısyonda kalıcak, ayarları degısecek, on off konumu bazı cıhazlar ıcın degısecek. Kumanda bu ışlemı yapabılıyor dımı?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.