Forumda bir arkadaş, philips 3D konusunda başarılı değil, sony daha başarılı demiş. Bunu neye göre söylediğini öğrenmek isterim. Zira bu konuda bayağı bir yol katetmiş kişi olarak gözlemlerimi aktarayım.
Neye göre bu kıyaslamayı yaptığını bilmiyorum, ama görüşlerim şöyle.Piyasada ve televizyonlarda o kadar farklı çeşit 3D film ve belgesel varki, ne seyrettiğinizi iyi bilmek gerekiyor. Bunlar birkaç çeşit. Bir çeşidi, orjinal 3D kamera ile çekilmiş ve efektleri dahil herşeyi ile 3D için tasarlanmış bluray formatlı filmler. ( Örnek Avatar, Polar express gibi )
İkincisi, 720 P ve daha aşağı çözünürlüklü filmler, ücüncüsü ise eski filmlerin birtakım cihazlar yardımı ile 3D ye çevrilip, 3D diye satılması şeklindedir.
En üstte yazdığım bluray formatlı orjinal kameralar ile çekilmiş filmlerden piyasada çok çeşit var. Ben bu filmlerden sekiz on tanesini seyrettim. Seyretkiklerim en üst düzeydeki filmler oldukları halde, hepsinden aynı keyfi ve görüntü kalitesini alamıyorsunuz. Bu kesinlikle televizyon kalitesi ile ilgili değil, seyrettiğiniz filmin kalitesi ile ilgili. Bu nedenle, bir mağazada seyrettiğiniz 3D içerikli bir filmi beğendiğniizde, bir başka mağazada yada aynı mağazada aynı filmin aynı enstantanelerini seyredekek karşılaştırın. Yoksa doğru sonuca varamazsınız. Mesela Avatar seyredin Philipste, mesela Polar Expres seyredin, o zaman görüntü kalitesini daha iyi anlayacaksınız. Ama Sony de seyredip beğendiğniz filmden yada demodan sonra, Philipste Shark seyrederseniz, beğenmezsiniz elbet. Çünkü kimse beğenmiyor. Görüntü kalitesi iyi gibi, ama 3D film için keyif verici değil. Buna benzer film çok, piyasada satılıyor ama alın seyredin televizyon kötü sanıyorsunuz. Ama öyle değil tabiki. Hangi televizyonu seyrederken kaliteli 3D filme rastlarsanız, o film size televizyonu sevdiriyor.
Ayrıca 52PFL 8605 kullanıyorum, hem SD hem HD görüntülerini çok beğeniyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: albani
Phil 9705;kağıt üzerinde ve teknik olarak Sony nin her panelinden daha iyi vaziyette! Hatta şuanda dünyada en iyi seri paneldir! Üzerinde Sharp UV2a Modül vardır bunun çok ciddi artısı vardır ama bu artı Phil de çok fazla etkili değildir!(bu teknik bir sorundur Phil in Sharp Modül kullanımında) 9705 için Avrupadan kullanıcı yorumlarını bulup okuman gerekiyor,benim şimdilik vazgeçtiğim bir seri,çünkü sürekli 9704 gibi(2009 Model) "sorunlar" dan bahsediliyor,kağıt üzeri ile pratik kullanım arasında oldukça fark var ve piyasadaki tek böyle örnekte 9705 lerdir,örneğin Avrupalı kullanıcılar açısından 8605 ise(ki buda Sharp Modüllüdür,yada ben Sharp Modülllü panelden bahsediyorum!)en fazla tutulan vede en önemlisi en "stabil" olan seridir!
Sharp UV2a ile Samsung(SLCD)S_PVA Modül karşılaştırması yapmıyorum,çünkü benim için kağıt üzeri ve teknik olarak Sharp lar çok üstün ama S_PVA lar stabilite ve genel çalışmada en iyisidir(bana göre tabiki ve bende Tosh panel kullansamda üzerinde S_PVA olduğunu için tercih ediyorum)
Diğer seçtiğin panel benim için stabilitede ve kullanışlılık ve sorunlar v.s açısından çok daha rahat ve iyi bir panel ama kalite/çalışma sistemi v.s olarak 9705 daha iyi olmasına rağmen ben NX8x i seçerim(aslında sadece HX9x seçerim 2010 model Sony ler içinden!!)
55NX8x de S_PVA Modül kullanılıyor(ama 52" ve 60" lar ise Sharp tır) Sanırım 81x leri 2011 Model olarak çıkardılar (EDGE-LED+Local-dimming)*
ANCAK,benim kafama takılan EDGE-LED ile Local-dimming işlemini nasıl beceriyorlar yaw
Local-dimming in esprisi FULL-LED baclit olursadır!! X45x/9705/SV685 gibi paneller böyledir ve bu işi bugün için en iyi yapanda Tosh SV685 dir,bende bunu kullanıyorum ve bu sistemde dahi her panelde değilse bile yinede sorunlar olabiliyorken EDGE-LED ile nasıl LD çalışıyor bunu bilmiyorum,bu işi bilen birisi olarak 9705 FULL-LED+LD ancak Phil bu konuda fazla başarılı değil!!
NX8 lerde ise bu baclit çalışması hk.kullanıcı bazlı yorumlar fazla yok,çünkü çok yeni bir model! USA da $ 2600/2800 lere satılmaktadır 55" leri bizde kaç para bilmiyorum! Bulduğun her iki panel içinde fiyatları nedir? Acelen yoksa bir kaç ay bekle!
++ Sonuç;illa hangisi olsan dersen ben NX8x derim ama bu panel aslında 9705 den teknik olarak v.s olarak iyi değildir ve benim seçimim diğer bazı çalışma kriterlerine göredir! 9705 alırsın,işin şansa kalır ve şansın iyiyse süper olur ama NX alırsan stabilite alırsın!!! tercih senin
+ Dikkat ederseniz ben yukarıda ebattan hiç bahsetmedim! aslında bana göre büyük ebat her zaman kesinlikle tercih edilmelidir(ancak bu yapacağınız uygulamalara da bağlıdır,yani gün boyu SD izleyecekseniz 55 in fazla bir espirisi yoktur!!ama "FILM" hastası iseniz(HD) o zamanda 55 bile küçük kalır!!)
++ Yine 3D ye hiç girmedim;çünkü hem çok erken hemde bu paneller ilk nesil 3D lerdir,"bugün" için tek bir 3D paneli vardır o da Pany VT2x serisidir(veya 2011 model VG ler gibi)PDP olmasının burada ciddi bir teknik avantajı vardır
++ 9705 için TR de maalesef prof.manada kullanıcı yorumu bulamazsın,hatta normal kullanıcı yorumuda pek bulamazsın!(ben işin fazla teknik kısmına hiç girmiyorum çünkü özellikle Phil MARKA fanatikleri veya bu işten zerre kadar anlamayanlar veya Phil alıpta en iyisi bu olduğunu sananlara malzeme vermemek için yazmıyorum,ayrıca çok fazla teknik şey yazıpta kafanızıda bulandırmak istemiyorum)
9705 bir kere TR de çok pahalı ve bana göre şuanda bu rakamlara değmez! paneli öğrenmek içinde yabancı Avrupa forumlarına takılacaksın! AVF dekiler ise ya amatör yada marka fanatikleri(yani orada da var böyle tipler) Alman lara takılacaksın en iyisi!
++
albani usta yahu yazılarının hepsini takip etmeye çalışıyorum ama, bir kaç ay bekle dediğin yerlere kadar kafada bir şeyler oluşuyor, orayı okuyunca yahu ne zaman yazılmıs bu dıye bakınca teeee ne zaman olduğunu goruyorum...:) sana zahmet bir ara birisi yapmıştı shafter galiba yanlışsa kusura bakmasın. özelliklere göre şu tv ler alınabiliri bi hazırla ya.. bizide elli tane yazının hepsini okuma zahmetinden kurtar forumda ki konumun belli sen ne dersen o alınıp satılıyor.. hayır seni uğraştırmamak için bütün yazıları okiim diorum ama inan gönül veren benim için bile çok zorlaştı, senin yazın cevap verdiğin cevaba cevap verdiğin derken ortalık toz duman oluyor. shafter ın klasmanı ıyıydı sen de sana zahmet yap boyle bır seyde bızlerı kurtar.....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme