Şimdi Ara

Sony 55'' son karar yardımı 55NX720 vs. 55HX850

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süredir 55'' araştırması yapıyorum. Lg den başlayıp samsung ile devam ettim. son olarak sony de karar kılmak üzereyim.

55HX850 Modelini gözüme kestirdim başta. ancak fiyatı da 5000 civarı. o yüzden biraz daha bakındım ve

55NX720 modelini gördüm. 2011 model. fiyatı da 3800 civarı.

1200 tl fark ile ses sistemi alırım diye düşündüm.

nx720 alırsam pişman olur muyum? 1200 tl için değer mi risk almaya? yoksa ne riski, kesin onu al mı dersiniz? iki tv yi de kullananlar özellikle ne düşünür bu konuda?

• Keske konunun basliginda yazilsaymis bu mesaj. Daha derli-toplu olurmus daha sonra ayni ikilemde kalicaklar icin.

Cevap olarak benim diyebilecegim, NX720 eski yani gecen senenin paneli densede guzel bir secenek. Ben NX serisinide begeniyorum. Ha native 200hz degil de 100hz paneldir NX720 o ayri. Lakin 200hz'i ben kullanmiyorum HX850'de. Ayarladan smooth secenegi 200hz yani yazilim ile 800hz'e cikartiyor. Oysa cogumuz 100hz de kullaniyoruz yani "clear" secenegi ile.

HX850 5.000 degil 6.000 dir. Turuncu-mor vs indirimleri takip ederseniz dediginiz gibi 5.000 hatta biraz daha altina bile alma sansiniz olur.

Para konusu zorlamiyacaksa hic dusunmeden HX850 oneririm. Yok zorluyor ise NX720 de olabilir. Biraz daha bekleyip HX850 son onerimdir.
  • Sony e o kadar para baymana değecek kadar bir şey oldugunu sanmıyorum saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Sony e o kadar para baymana değecek kadar bir şey oldugunu sanmıyorum saygılar

Aynen
  • Bütçen müsaitse hiç düşünmeden HX850 al. Keşke biraz daha bekleyip HX720 yerine HX850 alsaymışım diyorum şimdi.
  • dün akşam teknosa ya gittim tv lere bakayım diye.

55nx720 nin fiyatı mağaza indirimi ile 3099 tl idi.teşhir falan da değil gebze depodan getirilecek hatta. az ilerdeki sony de 4070 tl diyordu.

ben de kaçırmak istemedim ve aldım.

yanında 2 adet 3d gözlük ve 2ay dsmart hd de geldi.

çarşamba günü gelip kurulacak. fiyat/performanstan umutluyum, bekleyip görücez artık.
  • Nasıl yani !!! Var mı daha ? hayırlı olsun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatayhh2 -- 31 Temmuz 2012; 14:14:24 >
  • sağolasın. 2 aylık arayış son buldu sonunda. yarın belli olacak artık iyi mi yaptım kötü mü..

var daha evet. şimdi teknosanın sitesine baktım da, fiyat 3099 olmuş her yerde de..http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/led_tv/1053/119960105/sony_55nx720_fhd_3d_edge_led_lcd_tv_1_1001_1675__x2_sony_tdgbr100_3d_gozluk_goruntu_aksesuar_1_1001_1488

uzun süreceğini sanmam bu fiyatın, almak isteyenler ve bir tv ye 3000 den daha fazla vermek istemeyenler için ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raja_ss -- 31 Temmuz 2012; 14:21:05 >

• bu haftaki turuncu indirimde 55 nx 720 yi 3199 tl ye indirmişler gözlükleri de uçurmuşlar
  • Bu konuda başıma gelenleri yazayım.

Evdeki 10 yıllık, Arçelik 72 ekran televizyondan dumanlar tüttüğünde fişini çekip tatile gitmiştik. Tv konusunda çok da bilgim yok ama daha önce aldığım Sony 40 ex 40b (dahili blu-ray oynatıcılı) televiyonumdan memnum kaldığım için internetten Sony fiyatlarını araştırırken Teknosa'nın fiyatlarını görünce (46 NX720 2.400 TL, 55NX720 de 3100TL) Teknosa'ya gidip boyutlarını canlı görmek istedim.

Gözlük kampanyası internet satışları için geçerli değildi sadece bazı mağazalar için vardı ve de benim uğradığım mağaza bunların arasında yoktu. Ben tatil dönüşü internetten alırım diye düşünürken oradaki eleman mağazalarında 1 tane açılmamış kutu olduğunu ve yapacakları çapraz kod uygulamasıyla 2 gözlükle beraber verebileceklerini söyledi.

Evet tv alacaktım ama o ana kadar 55 ekran bir tv almak hiç aklımda olmadığı için tamam o zaman dedim ama akşam eşimle bir görüşeyim, yarın geliriz. Hatta telefon numaraları falan alındı ve elime kod ve fiyatın yazıldığı bir kart verildi.
    Bir sonraki gün satın almaya gittiğimde ise televizyonun fiyatının ( şu an da olduğu gibi) 4.400TL ye çıktığını görünce şok yaşadık. Elemanlar merkeze konuyla ilgili mail attılar ama olumsuz cevap verdi. Biz de o sinirle eve geri döndük.

Bir kaç gün sonra ise mağazadan tekrar aradılar ve fiyat 3.300 TL ye geri çekildi diye haber verdiler. İki adet gözlükle beraber ama o gözlüklerden birisi de teşhir ürünüydü 3.300 TL ye aldım. Olan benim 200 TL ye oldu.

Belki yine de uygun fiyata aldım ama böyle kampanya olmaz olsun. Teknosaya hiç bir sempatim kalmadı.

Televizyon 2 gün önce evime geldi fakat HepsiSony.com dan aldığım Sonorous MD-8240 sehpa daha gelmediği için kutusunu açmadım. Hepsiburada.com dan da 299 TL ye Sony 3D Blu-Ray Oynatıcı BDP-S480 aldım. Sonuç olarak hiç hesapta yokken 4.500 TL yi bu işe bağladık.
    Daha iyisi sizlerin olsun arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 10 Ağustos 2012; 16:26:45 >

• Eylülde evleneceğim için bir kaç ay öncesinden araştırmaya başladım. Elektronik mağazasında çalıştığım için her gün modeller arasında kıyaslama yapma şansım oluyordu. Alıcı gözüyle bakmaya başladığımda ilk göz ağrım 46NX720 idi. Renk anlamında çok kaliteli ve doğal olduğunu düşünüyorum. O zaman fiyatı 2.900 - 3.000 TL civarındaydı.

Daha sonra Tv bölümü çalışanı arkadaşların anlatımları ve tavsiyeleri sonucunda Panasonic 50ST50 modeline dönüş yaptım ve fiyatı da 2.800 TL civarında değişiyordu. Vakit daraldıkça fiyatı yavaş yavaş düşmeye başladı ve en son 2.399 TL ye düştü fiyatı. Gözlük hediyesi olmaması ve gözlüklerinin de pahalı olması biraz düşündürmeye başlamıştı beni.

Bir ara LG 46LM660 almaya niyetlendim tasarımı ve gözlük hediyeleri cezbetmişti. Son karar LG derken Sony'de çalışan arkadaşım 55NX720 model televizyonun 2 adet gözlük hediyesiyle birlikte 3.199 TL olduğunu söyledi Darty'de. Bir kaç ay öncesinde bu fiyata 46" olanı alabiliyorken şimdi 55" olanı neredeyse aynı fiyata alabilme şansım oldu.

Sonuç olarak ilk gözağrıma döndüm ve dün İzmir Balçova Darty mağazasına gidip hemen bir tane 55NX720 aldım. Çarşamba günü kurulumu yapılacak. Uzun zamandır gözlemlediğim NX serisini tavsiye ederim. Çok teknik olarak bilmesemde görüntü ve renk kalitesi, hem HD kanal ve özel yayınlarda, hemde SD yayınlarda gayet başarılı.

İyi forumlar.

• mehmetsirin bahsettiğin fiyat aralığında yapılabilecek en güzel secimi yapmışsın. NX serilerini bende begeniyorum. Hatta canlı değerlendirme sansımda oldu. HX850 yada HX920 alamayanlar için NX cok iyi secim.Sonuçta kore tuzagına düşmemeniz cok iyi olmuş.

NOT: Bu arada bugün LG 55LM960V nano led tv yi 1 saatten fazla test etme imkanım oldu LG servisi arkadasım bizzat evine almış beraber gidip inceledik. Paneli begendim. Bence lg yada samsung gibi kore menşeili birşey almak isteyenler için bu model tek secim olmalı.Panelin tasarımı mukemmel. Sadece clouding biraz fazla yogun gibi ama normal izlemede pek farkedilmiyor. PS3 takıp oyun oynadım oyun performansıda fena gelmedi bana. Resnkler samsunga gore kıyas edilemeyecek kadar naturel. Ama tabi hiçbirzaman bir sony HX850 yada HX920 gibide degil. Sadece illa samsung-lg alacagım diye tutturanların bir tercihi olmalı yoksa HX850 yada HX920 varken yinede tercih edilmez bana gore. Bu arada cihazın mediacenter yönu cok güçlü. Yalnız bizim sony lere gore baktıgın zaman nebilim boyle biraz daha çin işi gibi geldi bana. Malzeme kalitesi filan cok iyi gelmedi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: raja_ss

dün akşam teknosa ya gittim tv lere bakayım diye.

55nx720 nin fiyatı mağaza indirimi ile 3099 tl idi.teşhir falan da değil gebze depodan getirilecek hatta. az ilerdeki sony de 4070 tl diyordu.

ben de kaçırmak istemedim ve aldım.

yanında 2 adet 3d gözlük ve 2ay dsmart hd de geldi.

çarşamba günü gelip kurulacak. fiyat/performanstan umutluyum, bekleyip görücez artık.

Tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi de paylaşsanız seviniriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.