Şimdi Ara

Sony A57 alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: spirituals

quote:

Orijinalden alıntı: yasinemir

Açıkçası bende a58'in çok farklı olacağını zannetmiyorum, beklememin sebebi biraz stratejik :) yani hem a58 yeni bir seçenek olacak, hemde a57'nin fiyatı düşecek, diye düşünüyorum :)

Büyük ihtimalle megapixel artışıyla sensör gelişimi de görülür . Sony bu işi iyi biliyor . Gerçi diğer firmalarda bu konuda hassas . D5200 yada D3200 de olduğu gibi . A58 geldiğinde eminim A57 dahada düşecektir . 1800 lerde seyrederken bir anda 1300 lere bulunabilecek olması çok iyi olur tabi ki . Ama çıkış tarihi belli olmayan ürünler bunlar . 1 senede olabilir . Uzunca beklemek ve fotoğraf hobinizden biraz geri kalmak zorunda kalabilirsiniz

5200 ve 3200 ün sensörünü de sony sağlıyor a57 bana kalırsa da 600d den daha üstün

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

quote:

quote:

Açıkçası bende a58'in çok farklı olacağını zannetmiyorum, beklememin sebebi biraz stratejik :) yani hem a58 yeni bir seçenek olacak, hemde a57'nin fiyatı düşecek, diye düşünüyorum :)

Büyük ihtimalle megapixel artışıyla sensör gelişimi de görülür . Sony bu işi iyi biliyor . Gerçi diğer firmalarda bu konuda hassas . D5200 yada D3200 de olduğu gibi . A58 geldiğinde eminim A57 dahada düşecektir . 1800 lerde seyrederken bir anda 1300 lere bulunabilecek olması çok iyi olur tabi ki . Ama çıkış tarihi belli olmayan ürünler bunlar . 1 senede olabilir . Uzunca beklemek ve fotoğraf hobinizden biraz geri kalmak zorunda kalabilirsiniz

5200 ve 3200 ün sensörünü de sony sağlıyor a57 bana kalırsa da 600d den daha üstün

Nikonun %80 inin algılayıcısını Sony sağlıyor zaten . Nikondaki megapixel gelişimi güzel üzerine birde bozmadan o boyutları verebilmeleri çok güzel . A57 video , seri çekim odaklama gibi konularda rakibinden daha üstün kesinlikle . İso başarıları hemen hemen aynı . Resim kalitesi olarak Canon biraz daha iyi ama ; aman aman farklar yok tabiki .

• Şu an slr-like ile idare ediyorum, en erken haziran ayında alabileceğim için sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

quote:

quote:

yanlış biliyorsunuz hocam :) bugune kadar hep sony sağladı sensörü (fullframe d800 d600 kendi üretimi istisna yanılmıyorsam) şuanda da kesti diyemeyiz belki ama d3200 ile d5200 lerin sensörünü toshiba yaptı :) esasında okadar megapıksele gayet iyi diyebileceğim iso başarımı var cihazların fakat kişisel olarak nıkonlara bir türlü ısınamadım özelliklede gövdelerine bence vasat. a57 iso konusunda bariz daha iyi tabiki. dpreview karşılaştırmalarından apaaçık görünüyor(iso 1600 değerler).

http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare#baseDir=%2Freviews_data&cameraDataSubdir=boxshot&indexFileName=boxshotindex.xml&presetsFileName=boxshotpresets.xml&showDescriptions=false&headerTitle=Studio%20scene&headerSubTitle=Standard%20studio%20scene%20comparison&masterCamera=sony_slta57&masterSample=dsc00310&slotsCount=4&slot0Camera=sony_slta57&slot0Sample=dsc00310&slot0DisableCameraSelection=true&slot0DisableSampleSelection=true&slot0LinkWithMaster=true&slot1Camera=canon_eos600d&slot1Sample=img_6879&slot2Camera=nikon_d5200&slot2Sample=dsc_0013&slot3Camera=nikon_d3200&slot3Sample=dsc_0012&x=0&y=0&extraCameraCount=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan66_ -- 13 Şubat 2013; 0:35:49 >

• Dogru aslan sen yazınca fark ettim bir de toshiba girdi değil mi sensör piyasasına

• Evet bende biraz bakındığımda Toshiba nın D3200 D5200 sensörlerini yaptığını gördüm . Çokta eleştirilmiş forumlarda lakin çok iyi işler başarıyor algılayıcısı .
  • toshıba için yeni diyebiliriz iyide işler çıkartıyor ancak bana göre yeterli seviyede değil henüz bunu da siftah yaptığına verebiliriz tabiki :) cihazlar çok yeni merak ediyorum bi elimize geçseydi ama önceki mesajımda da dediğim gibi nikon beni heycanlandırmıyor sadece ff de diyebilirim o da pek fazla değil :)
  • Ben olsam SLT modellerden biri yerine düzgün bir Nikon, Canon yada Pentax SLR makina alırdım

İlla aynasız olacaksa NEX modelleri ne güne duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Ben olsam SLT modellerden biri yerine düzgün bir Nikon, Canon yada Pentax SLR makina alırdım

niye sony yamukmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

quote:

Ben olsam SLT modellerden biri yerine düzgün bir Nikon, Canon yada Pentax SLR makina alırdım

niye sony yamukmu?

SLT sevmiyorum (kişisel düşüncem, iyi yada kötü olduğuna yorum yapamam kullanmadıgım için ) Yoksa neden yamuk olsun taş gibi firma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

quote:

niye sony yamukmu?

SLT sevmiyorum (kişisel düşüncem, iyi yada kötü olduğuna yorum yapamam kullanmadıgım için ) Yoksa neden yamuk olsun taş gibi firma

anladım hocam tercih meselesi diyosun

• cahilliğime verin belki saçma soru ama, srl lem hiç olmadı alacağım ama. sony, saydam hareketsiz ayna sensör kullanıyormuş. foto çektiğinde perdenin açılıp kapanma sesi gelmiyor mu.canon nikon gibi .dijital bi ses mi veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe80

cahilliğime verin belki saçma soru ama, srl lem hiç olmadı alacağım ama. sony, saydam hareketsiz ayna sensör kullanıyormuş. foto çektiğinde perdenin açılıp kapanma sesi gelmiyor mu.canon nikon gibi .dijital bi ses mi veriyor.

Ayna ile perde farklı şeyler canikonda ayna sayesinde optik vizòre görüntü dikkar ettiysen fotograf çekerken bi an optik vizör kararir işte tam o anda ayna kalkar perde açılır ve kapanır sonydeyse ayna sabit ve yarı saydamdır bu yüzden optik vizör yerine elektronik görüntü verir deklanşöre bastığında ayna hareket etmez perde açılır ve kapanır ayna her seferinde kalkmadığı için daha seri ve titreşimsiz bir çekim gerçekleşir

• Sony'nin birde şöyle bir artısı var. Eğer kit lens ile başlıyorsanız diğer markalara göre 1-0 önde başlıyorsunuz işe. Çünkü takip ettiğim kadarıyla Sony 18-55 diğer 18-55 lere göre daha üstün bir lens
  • Gövdede af motoru ve titreşim önleyici ve bütün zeiss ve minolta lensleri kullanabilmesi de pastanın çileği oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bf5

Sony'nin birde şöyle bir artısı var. Eğer kit lens ile başlıyorsanız diğer markalara göre 1-0 önde başlıyorsunuz işe. Çünkü takip ettiğim kadarıyla Sony 18-55 diğer 18-55 lere göre daha üstün bir lens

%100 crop alan ayrintili testlerde olabilir ancak sizin benim gibi amator kullanicilar icin fark yaratacagini sanmam

Illa fiyat/performans deniliyorsa pentax modellerine bakilabilir, sony gibi göz boyayan(10fps cekim, panaromik vb) ozelliklerden degil de ciddi anlamda onemli ozellikleriyle öne cikiyorlar

• Sony bu kamerası ile sınıfındaki 550D-600D-650D D3100 D5100 hepsinden üstün özellikleri bir araya koymuş ve çok harika bir cihaz çıkartmış..

600D bence o paraya en kötü fotoğraf makinesi ödülüne layık...HDR yok,videosu çamur gibi,fotoğrafıda rakiplerine göre iyi değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Sony bu kamerası ile sınıfındaki 550D-600D-650D D3100 D5100 hepsinden üstün özellikleri bir araya koymuş ve çok harika bir cihaz çıkartmış..

600D bence o paraya en kötü fotoğraf makinesi ödülüne layık...HDR yok,videosu çamur gibi,fotoğrafıda rakiplerine göre iyi değil...

fanboyluğun alemi yok. 600D nin videosu çamur gibiymiş.. Peh
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Sony bu kamerası ile sınıfındaki 550D-600D-650D D3100 D5100 hepsinden üstün özellikleri bir araya koymuş ve çok harika bir cihaz çıkartmış..

fanboyluğun alemi yok. 600D nin videosu çamur gibiymiş.. Peh

Ben gördüğümü söylüyorum hocam d5100 en kötü video çekimi olan sonra 600d bu ikisi çok kötü geldi gözüme...

Kodak Z990 diye bir dslr-like makine var arkadaşımda videosu ikisindende güzel. O mercimek sensör dediğimiz makina bile...

600d için konuşuyorum yine, videosu çamur gibi..

• arkadaşlar bende Sony A57 almayı düşünüyorum aşağıda linkini vereceğim paket sizce fiyat ve yanında verilen parçalar ile birlikte nasıl değerlendirilebilir? uygunmudur sizce ?

http://www.fotografium.com/urun/sony-a57k-18-55mm-55-300mm-dslr-fotograf-makinesi.aspx

ayrıca bir sorum daha olacak amatörler için bu fotoğraf makinesinin sunduğu elektronik vizör olayı ne gibi bir kolaylık sağlıyor, çok bahsedilen bir konu ama ben tam olarak çözemedim nasıl bir kolaylık getirdiğini yardımcı olursanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.