Şimdi Ara

SONY Action Cam HDRAS20 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
6.037
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onder.t

quote:

Orijinalden alıntı: asdzxcas3507

Xiaomi yi varken maalesef sınıfta kalır bence(fiyatı hesaba katılırsa)üstüne birde aksesuar fiyatları çok fazla
    Mikrofon takip normal kamera gibi kullanacaksaniz o zaman alinabiliretisi en yuksek cihazlardan biri

Xiaomi'nin kulakları için de ilk böyle dendi, en iyisi fiyatına göre vs. vs. yazıldı. Sonrada şikayet edenler de çok oldu.

açıp izleyebilirsiniz teknoseyirden xiaomi yi incelemesini

go pro kalitesindeymiş
  • Loggerheads kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Tam olarak yol kamerası niyetinde kullanmıyorum. Gezdiğim yerleri çekiyorum bazen. Yeni yeni öğreniyorum kamerayı bende henüz çekimlerim o kadar iyi değil.

Yol kamerası olarak tavsiye etmem. Neden derseniz yol kamerası için ayrı kameralar var. Aksiyon kamerası ile plaka okumak biraz sıkıntı. Bize lazım olan da bu. Ayrıca sürekli kayıt etme ve eski kayıtları silme özelliği yok. Hem de bataryası da kısıtlı. Fakat araç kameraları bu özelliklerin hepsine sahip ve çakmaklıktan çalışıyor. Marşa bastığınız anda kayda başlar kapatınca da durur. Hatta GPSli olan modelleri yerinizi ve hızınızı bile kaydediyor.

Forumda da çok güzel bir başlığı var.http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/tm.htm Burayı incelemenizi tavsiye ederim.

Video editleme programı olan, bilen bana bir PM atsın lütfen. Güzel projelerim var

• Ürünü dün bir arkadaşımızdan denedik ve aldık. Henüz 2 kez kullanılmış sıfıra yakın As30v modeli ;
    Fanboy luğu asla sevmem fakat yaklaşık bi kaç aydır muadilleri ve birebir deneyerek karşılaştırmış biri olarak uzuuuun bir izlenim vereyim ilk kullanım sonrasında.

Öncelikle ben bu kamerayı video blog projesi için aldım , kullanım alanım motosiklet , araba , su altı , konser , hava atlayışları , fiziki aktiviteler ve doğa çekimleri gibi şeyler olacak. Go pro da steady shot özelliği olmaması,mono ses kaydı yapması ve gece çekimi daha grain li (karıncalanma) olduğu için muadili olan Hero 3 + ı eledim .
    Xiaomi Yi nin yurtdışı ve yurtiçi forumlarını okudum ve kullanıcıların %60 ının halledilebilir olsa dahi sorunlarla uğraştığını gördüm.Focus sorunu , iç kasadaki topraklama sorunundan dolayı kendi kendine şarj bitirmesi , ses sorunu , wifi bağlantı ve bazı yazılım sorunları, teknik servis ve bayii olmaması , satın alma esnasında clone (sahte) çıkma ihtimali , aparatlarının ayrı satılması , sony exmor sensor e sahip olsa dahi videolardaki titreşim , renk (neden renk? beyaz kasa yansımalı ortamda parlama yapar) gibi birtakım kişisel tercihlerden ötürü ve yepyeni bir ürün aldığım halde elimde tornavida ekran karşısında uğraşmak istemediğim için eledim. Fakat kurcalamayı sevenler için mod yapma kısmı güzel.

sj 3000 - 2000 gibi seriye bakmadım bile çünkü profesyonel anlamda kamera/fotoğraf işleri ile ilgili arkadaşlarım bulaşmamamı tavsiye etti. Benim için bir diğer etken ise tasarım ve aerodinamik oldu. Diğer tüm kameralar bildiğiniz üzere kübik tasarıma sahip , sony de ise fusiform dediğimiz eliptik/uzun füze formu bir tasarım baz alınmış,bu da yüksek hızlarda dış mekanda kameranın aerodinamiğini etkileyen bir etken.

Çin mallarının kalitesi hakkında tavsiye veren arkadaşa selamlarımı iletiyorum.Kore malı motora binen,Çin malı (lifan) bayisi ile çalışan , japon motosikletini mumla arayan biriyim. Evet Çin in iyisi ve kötüsü vardır.Bakalım bi 5 - 10 sene sonra iyisi dediklerimiz bu savaştan galip çıkabilecek mi?

Gelelim fanboyluk mevzusuna ; Türkiye de ve dünyada kapitalist sisteme karşı ufak firmaların direnişini daima tüketici olarak desteklerim,bizler almazsak zaten büyüyemez ve iyi ürün getiremezler bu bir gerçek. Fakat sağlamlığı tescillenmiş bir ürüne de kullanmadan sallamam. Bugüne kadar Honda motosiklet alabileceğim halde Kymco , Apple Imac imi satıp Asus , Iphone satıp samsung/general mobile , Pioneer i bırakıp Numark .... vs birçok alternatifi olan ürünlerde alternatifi seçtim ve şans verdim , fakat yıllardır gördüğüm şu oldu. Bu iş tamamen bir piyango. Ve bazı projelerde piyango oynamamanız gerek.

Günlük bir kullanıcı iseniz , tatilde , havuzda , bahçede sağda solda basit , montaj iddası olmayan , hobi amaçlı işler , spor yapacaksanız sj cam ve xiaomi alın. Zaten starter/başlangıç seviyesi ve orta seviye makineler.İhtiyaçlarınızı çok güzel bir şekilde en ucuz yolla karşılar. Hatta hatta güzel bir telefonunuz varsa ona güzel bir kılıf ve balık gözü lensi , birkaç el yapımı aparat ile bu mevcut Çin kameralardan çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. DIY Rullaz !
    Yol kamerası olarak alacaksanız bence pahalı bir alternatif sony ve go pro. Fakat GPS özelliğindeki harita takibi ve hız göstergesi sanırım bu noktada faydalı olabilir. Tabiki sizin keffinize ve kesenize kalmış.
    Ama iş yapacaksanız Go Pro veya Sony zaten kendini kanıtlamış olmuyor mu?

Playstation,TV,Kamera,Fotoğraf makinesi gibi ürünlerinden memnun kaldığım için ben bunu seçtim , ayrıca Go Pro almak esas bana Fanboy luk gibi geliyor. Keza ürün konumlandırma diye bir strateji vardır ve Apple bu gizli ambargoyu zaten senelerdir yapıyor. Bu durumda yine alternatif olarak en iyi seçenek Sony oluyor ki rekabet kızışsın , aradan tüketici olan bizler karlı çıkalım.

Gelelim kameraya ;

Şu bi kaç saatte ilk izlenimlerim . Görüntü kalitesi kontrol bilekliğinde kötü , telefon ve tablette kötü (muhtemelen hız ve aktarma değerlerinden kazanmak için) fakat bilgisayara attığımda RAW - yani ham dosyaların netliği ve kare hızları beni şaşırttı. Özellikle gece.

Ürünü malzeme ve işçilik kalitesi çok tatminkar , hafif bir ürün , plastik kalitesi ve bağlantı yerleri çok düzgün. Lens 'i Carl Zeiss , 170 ve 120 derece olmak üzere 2 farklı açı seçeneğiniz var , Wifi akıcı ve anında bağlanıyor , yazılım desteği kullanıcı kaydı ve resmi yeterliliği güzel.
    Ürün 5m / 16 ft su geçirmez Housing (koruma kılıfı ) ve buna ait bir düz bir de eliptik yapıştırıcılı geçme tepsi ile geliyor. Kutu içinden usb kablo ve batarya çıkıyor.
    Download lar Macintosh ve Pc destekli , Linux desteği olmaması bir eksi .

-- Bağlantı aparatları pahalı / az / bulunmuyor ! kısmına gelelim ; ufacık bir klips değişimi ile SJCAM , XIAOMI YI , GO PRO daki her aparat , yan sanayi ürün buna da uyuyor. Yani o sorunu DH cılar zaten çözer.

Bunun dışında kontrol bilekliğindeki ekran çok işe yarıyor . Kayıt tuşu ve ekran var. Bileklik 3m ye kadar su geçirmiyor.

Menü ler tüm bu tarz kameralarda olduğu gibi basit ve bi adet minik ekran var. Işığı olsaymış daha iyi olabilirmiş.

Arka kapakları hassas , kolay açılıyor , bence eksi bir yön . Eğer kılıfsız çekim yapılacaksa bantlamak gerek.

Uçuş modu özelliği eklemeleri yararlı olmuş,uçuş esnasında wifi gibi özellikleri uçağı etkilemesi diye kol kontrol ünitesinde bile düşünülmüş bir güvenlik önlemi.

Housing in aksiyon esnasında kayıt tuşu yerinin kitlenmesi güzel.

Micro usb , mini hdm ve mikrofon jack çıkışı var . Bu da dışarıdan ek bir mikrofon ile daha net ses alabilmeniz demek. Dahili mikrofonun ses kalitesi gözle görülür derecede yüksek. Kap içindeyken bile çok rahat sesi alabiliyor. Motosiklet tepesinde bir dezavantaj olabilir rüzgardan fakat filtrelenebilir.

Henüz birkaç saatlik izlenimlerim böyle , haftasonu detaylı vakit geçirme fırsatım olacak . Youtube kanalı açıldığında orada zaten bolca video paylaşacağız. Fotoğrafları da bir ara eklerim , google da gördüğünüz fotolardan farklı birşey yok. Boyutları şaşırtıcı , bir adet Cricket çakmak boyundan kısa .

Özetle As 30 / as 20 / as 15 / as 100 / as 200 almayı düşünenlere şiddetle tavsiye ederim. Alınır mı? Kesinlikle alınır bence.

Vatan ve Teknosa ya boşuna gitmeyin tükenmiş , Mediamarkt ın sanal gittigidiyor dükkanında sıfırını bulabilirsiniz.Doğubank taki Akticaret inde stoklarında uygun fiyata alınabilir. Sahibinden de de gayet temiz 2. el leri var.
     SONY Action Cam HDRAS20 SONY Action Cam HDRAS20 SONY Action Cam HDRAS20

• Fiyat güzel motosiklette otomobildr kullanılabilir. Can güvenliğiniz için böyle cihazları alın mutlaka.

Xiaomi y. Kullanmamış adamlar da bok atmasın allah aşkına gidip kumda oynasınlar hadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi kullaniyorum 10 numara cihaz 1000tllik goprolardan kalir yani yok hatta tasarim olarak falanda bana gore Xiaomi baya hoş. En guzel yanida fiyati nuvo %25 kampanyasiyla aliexpressden 130TL'ye aldım.

• @buraxdj hayırlı olsun kameranız, ürünü kaça aldınız acaba?

@Speedy9355 teşekkür ederim bilgi için, sanırım baya araştırmam gerekecek 2 si arasında karar vermeden önce :)
  • Loggerheads kullanıcısına yanıt
    700 tl ye aldım dostum. Biraz şans ve tanıdık işi oldu.

Çinli dostlarımız şöyle bir alet yapmışlar ve yok satmış , umarım gelir bir daha stoklara. Sony Action cam deki steady shot özelliğini de koymuşlar sanırım. Valla çoklu kamera projesi için ileride alabilirim belki. Linkim de şurada otlayadursun.
    Sony action cam klonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraxdj -- 10 Temmuz 2015; 20:28:56 >
  • Bu arada aldığımız akşam çok düşük ışıkta yaptığımız deneme çekimi ve geyik video.

Hızlı ve Köfteli
  • Aksiyon kamerası alacaklar hangi amaçla kullanacaklarını iyi tespit etmesi gerekir.
    Örneğin motosiklet kullanıyorsanıx alacağınız marka countour kullanmalı. Tek bir hamle ile kayıda başlıyor.

Günlük kullanım için sj5000 gibi alternatifler düşünülebilir.

Daha bol aksiyon vide edit vs yapılacakda go pro alınır.

Benim kullandığım ise gopro ve çin malları arası bir ürün. Toshiba camelio xsport. Bol aksesuarlı, ekranlı,wifili, bilekten kumandalı, 1080p 60 fps kayıt imkanı var.
    Örnek çekim:

https://m.youtube.com/watch?v=7IEovOSfffY

• Sony as200 kullandım kameranın en ayırt edici ve cezbeden özelliği stredyshot ve 170 derece acılı lensi kesinlikle pişman etmez sony

• quote:

Orijinalden alıntı: bireysel.emeklilik

Aksiyon kamerası alacaklar hangi amaçla kullanacaklarını iyi tespit etmesi gerekir.
    Örneğin motosiklet kullanıyorsanıx alacağınız marka countour kullanmalı. Tek bir hamle ile kayıda başlıyor.

Günlük kullanım için sj5000 gibi alternatifler düşünülebilir.

Daha bol aksiyon vide edit vs yapılacakda go pro alınır.

Benim kullandığım ise gopro ve çin malları arası bir ürün. Toshiba camelio xsport. Bol aksesuarlı, ekranlı,wifili, bilekten kumandalı, 1080p 60 fps kayıt imkanı var.
    Örnek çekim:

https://m.youtube.com/watch?v=7IEovOSfffY

Toshiba'nin çekimleri güzelmiş. Nereden hangi yol ve yöntemle kaç paraya aldınız acaba?

• izazen kullanıcısına yanıt
    Amazon.de den aldım 130 euro ya. O zaman ki kurla 400 e denk gelmişti. Şuan fiyatı ne bilmiyorum.

• arkadaşlar bende AS 20 aldım 2. el olarak. Avda kullanmak istiyorum vew kafaya göz hizasında takmayı düşünüyorum oyle pek videosunu bulamadım internette. cihaza Hafıza kartı da almayı düşünüyorum hafıza kartı alırken neye dikkat etmem gerekiyor onuda bilmiyorum. birde Kaç gb olsun yani 1080p de dakikada kaç mb yer dolduruyor yada 1 saatte kaç gb yer kablar. kafa ya takmak için aksesuarlarını nereden temin etmeliyim. en uygun olarak. tşk
  • Güle güle kullanın. Ben Xiaomi Yi ile Samsung Evo kullanıyorum. Hızlı, güvenilir, fiyatı uygun ve suya dayanıklı bir kart. En az 16, mümkünse 32 GB'lık almanızı tavsiye ederim.
    Bu arada ne avlıyorsunuz, tüfek ne var?
    http://hizlial.com/samsung-32gb-evo-class10-uhs-i-microsdhc-kart-bellek-mb-mp32datr/10591338
  • wakiza W kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim. Tüfeğim huğlu baba yadigarı çift Tetik süperpoze. Ayriyetten yine süperpoze torun 307 alüminyum alaşımlı kuş için ideal bi Tüfeğim var. Karadeniz de samsun civarı mevsimine göre her avı yapıyorum. Domuz avı hariç. Ya siz hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu kameranın aparatlarını daha uygun fiyatlı olarak yurtdısı sitelerden bulmak mümkün mü? Kask yan bağlantı aparatı almak istiyorum ama 120 lira

• yurtdışından aksesuar seti tavsiye edebilecek var mı?

• selamlar konuyu hortlatmak istedim.
    cihazı bir süredir kullanıyorum, tek şikayetim koruyucu kabında bir müddet sonra buhar yapıyor, onun daönüne geçebiliyoruz kolayca.
    Ben cihazı avcılıkda çekim yaparak kullanıyorum, görüntü kalitesi bence yeterince güzel, renkleri olduğu gibi gösteriyor. kısaca cihazımdan memnunum.
    Kullananlara sormak istediğim birşey var bende sd kard olarak samsung evo U1 32gb var. 1080p 60 fps videolarda fps kaybedermiyim. sizce bu kart yeterlimidir. Yoksa Değiştirmelimiyim.
    size çektiğim Videolardan link atayım.
    https://www.youtube.com/watch?v=Vas3CHuv6zs
    https://www.youtube.com/watch?v=Rny0uRNNDMc

• gkndmr55 kullanıcısına yanıt
    Valla bütün sayfaları okuyacaktim neyse ki xioamiyi 130 a aldım yazısını gördüm

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.