Şimdi Ara

Sony & Asus - Arasında Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop almak isityorum bu iki model arasında kaldım baştan söylemem grekirse ikisi aynı fiyat olsa kesin sony alırım

================================

Asus F3SV 240DR

özellikler

İşlemci Intel Core 2 Duo T7700 2.4GHz (4MB / 800MHz )

Wireless 802.11a/b/g/N

İşletim Sistemi Windows Vista Home Premium

Ekran 15.4" Color Shine

Çözünürlük 1280 x 800

Bellek 2 GB DDR2 667Mhz (2x 1 GB) max. 4GB

Sabit Disk 250GB (5400 / SATA)

Ekran Kartı NVidia 8600M GS 256MB

Optik 8xDVD Super Multi Dual-Writer

Bluetooth var

Kamera var

Modem - Ethernet 56K faks-modem, 10/100 Mbps

Portlar 4xUSB, 1xFirewire, Tv-out, 4in1 kart okuyucu

Batarya 6 Hücreli Li-Ion

Ağırlık 2.95 kg

Garanti Süresi 2 Yıl

Taşıma Çantası ve Mouse Hediyeli

===============================

Sony Vaio FZ21Z

Özellikler

İşletim Sistemi : Genuine Windows Vista® Home Premium TR-ENG
    İşlemci : Intel® Core#2 Duo Processor T7500; 2;2 GHz; 4Mb Ön Bellek
    Ekran : 15.4 inç Bravia Arkadan aydınlatma Teknolojisi X-black LCD WXGA (1280x800)
    Bellek : 2048 MB DDR2 SDRAM (2x1048MB), 667 MHz, 4 GB Maks
    Sabit Disk : 300 GB, Serial ATA,
    Optik : Sürücü,,Blu-ray Disc(tm) Drive - BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM Drive
    Grafik Kartı,, : NVIDIA® GeForce® 8600M GS; Toplam mevcut Grafik Hafızası 1023MB;Adanmış Video Hafızası 256MB
    Ağırlık,,2,8 kg
    Dahili : Dijital Kamera,,30 fps 1,3 Mega Piksel SXGA (1280x1024)
    Diğer : Intel® High Definition Ses Uyumlu Dahili Stereo Hoparlorler. 3D Surround, Sound Reality
    S-Video + HDMI
    802.11a/b/g/Draft n
    100 BASE-TX/10 BASE-T

Ayrıca Blu-Ray RW ve Full HD

========================================

Asus 'un Fiyatı : 2120 YTL

Sony Fiyatı : 3500 YTL

========================================

Birbirinde olmayan bazı özellikleri mevcut Örneğin Asus ta parmak izi okuyucu var Sonyde blu-ray RW var gibi özellikler öte yandan sony nin tasarımı mükemmel Asus un ise pili dışarı çıkık duruyor bence görüntüyü bozuyor

laptop ile oyunda oynarım her ikisiylede oynanır zaten

sizce hangisini almalıyım yada şöyle demek gerekirse

sony 1380 YTL daha pahalı sizce değermi hangisi daha iyi olur

görüşlerinizi bekliyorum

• Hocam hangisi ucuzsa onu al. Blu ray yazici alirsin sonra
  • Sony'de o model yerine FZ290N5(2 gb)'e baktın mı?

SONY VAIO VGN-FZ290N5 NOTEBOOK

İŞLEMCİ : Yeni Nesil Intel Santa Rosa 800 Mhz. 2.2 Ghz. 4 MB Cache Core 2 Duo T7250 İşlemci
    RAM : 2 GB DDR2 667 Mhz. (Max. 4 GB) Ram
    HDD : 200 GB SATA HDD 5400 Rpm
    OPTİK SÜRÜCÜ : DVD-RW Double Layer & Blu-Ray DL Write
    EKRAN KARTI : NVIDIA® GeForce® 8400M GT Chipset Max. 1023 MB Graphic Card
    EKRAN INC : 15.4 Inch WXGA display (1280x800) with X-Brite™-ECO technology

NVIDIA® GeForce® 8400M GT Chipset 1023 MB Graphic Card
    Yeni nesil SantaRosa 800 Mhz İşlemci mimarisi
    Microsoft Windows® Vista™ Business İng.
    3.075 YTL

Bu modeli 3 haftadır takip ediyorum. Gayet ii.Asus parça üreten bi markada olsa Sony'le hiç bir notebook'u kıyaslama yapmıyorum..
    Bence sen bu notebook'u bi araştır arkadasım. Senin de fikirlerin değişecek. Bilgisayarın senin hayatındır. Bu süreçte seni yarı yolda bırakmıcak makine Sony'dır derim

• öncelikle amacınız nedir?oyun oynamak mı,yoksa mükemmel görüntüye sahip bir lcd den film izlemek mi,yoksa sadece office mi?ya da hepsi mi?öncelikle bunu belirleyin.fiyat aralığınız oldukça geniş.2000-3500 ytl arası sanırım.
    sony yi tüm laptopların önüne çıkaran en büyük (benim düşünceme göre tek) artısı sahip oldukları lcd'lerin mükemmelliği.gerçekten inanılmaz lcd lere sahipler.özellikle çift lambalı olanlar.ama fiyat olarak da çok fazla fark var ne yazıkki.üsttelik daha düşük konfigrasyona sahip olmasına rağmen.aradaki 1500 ytl'lik farka açıkçası odanıza 24" full hd monitör alırsınız,üstüne de para bile artar.yada 32" lcd tv alırsınız....(bu benim düşüncem umarım tartışma yaratmaz).....eğer sağlam bir oyuncuysanız ve oyun için laptopınızı kullanacaksanız biraz da bekleyip 8800m ekran kartlı orta markalı laptopların piyasaya girmesini bekleyin derim.çünkü orta markalar 3500 ytl nin çok üstüne çıkacaklarını sanmam...ama bilginiz olsun 8600m ekran kartlılardan sonraki 8700m ve 8800m ekran kartına sahip laptopların boyutları ne yazıkki büyük oluyor,ısınmadan dolayı.(en az 17")bu yüzden sadece 15,4" düşünüyorsanız ekran kartınız 8600m gt olabilir maksimum......bu durumda tavsiye edilebilecekler; asus g1s (bu laptopı iş yerinize götürmeyin,biraz janjanlı da ), dell1520 (tavsiye etmem) ,dell 1530(tavsiye ederim) , acer 5920g (kasası güzel ama sağlamlık konusunda çok olumlu şeyler söyleyemem) ...eğer oyun oynamayı düşünüyorsanız 8600m gt den aşşağı ekran kartlı laptoplara bakmayın.ama oyun değil dah çok iş amaçlıysa ekran kartı yerine sağlamlık arayın.ama ne yazıkki fiyatından dolayı sony yi bir türlü öneremiyorum.bu arada 1530 a ait bir linke ekleyeyim;
    http://urun.gittigidiyor.com/DELL-XPS-1530-T7500-2-2GHz-3GB-250GB-8600M-GT_W0QQidZZ7466259
    http://urun.gittigidiyor.com/Dell-XPS-1530-HDMI-2-2ghz-3gbram-cam-wifi-8600GT_W0QQidZZ7714155
    http://www.eksencomputer.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,57398/option,com_virtuemart/Itemid,55/lang,tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 29 Ocak 2008; 12:17:59 >

• sony tartısılmaz benceama ben asusu oneririm sana bende kullanıyom cok iyi gercekten kasa kalıtesi falan cok iyi f3sv modeli donanım olarakda guzel laptop 1.000ytl cıvarı fıyat farkı var buda onemli karsılastırmada tabi eger fıyat aralıgın bu cıvarlarsa ekran kartı daha iyi olan f3sa yıda onerırım sana!bu arada f3sv için baktıgın fıyat biraz fazla geldi bana daha uygun olan yerlerde var fıyatları biraz daha arastır almayı dusunursen...eger oyun için ozellıkle ıstıyosan asus g serisi dell xps ve monsterın modellerınede bakabılırsın!kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencn17 -- 29 Ocak 2008; 13:24:48 >
  • arkadaşlar yorumlarınız için teşkkür ediyorum

sony de fan sorunu var diyolar FZ21Z (FZ modellerinde) bu fan sorunu varmı sesli çalışma yani kullanan arkadaşlar yazabilirlermi acaba aynı zaman da ısınma sorunu varmı

bide asus ta ısınma yada bunu gibi başka sorunlar varmı acaba kullanlar yazabilirlermi

1-2 kişide çıkan hatalardan bahsetmiyorum genel olarak karşılaşılanlardan

önümüzdeki 2 hafta içinde alacam bi alptop almışken iyi olsun içime tam yatsın istiyorum
  • ben asus kulandgm için ondan baslıyım ısınma sorunu yasmadım asusda sorun olarak sana tek soleyebılcegm genel sorunlardan boya sorunu denıyo ama ben yasamadım bunu eger asus alırsan sende laptopun ustundeki stıkerları cıkartmassan senınde sorun yasıcagını sanmam bunu dısında bı sorun yok diebılırım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 LG arasında kaldım.
    4 yıl önce açıldı
    3 Laptop arasında kaldım.
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konuyla biraz ilgili bişi soracam,

aynı fiyattaki herhangi asus ve sony laptoplarından asusun donanımının üstünlüğü tartışılmaz..ama sony nin de görüntüsü var ve kalitesi tartışılmaz..bu durumda aynı fiyattaki asus ve sony laptoplardan hangisini almak mantıklı olur..her yönden değerlendirdiğimizde???
  • yeni fz serisini kullanmadım ama kullanan arkadaşlar ısınma ve fan sesinden şikayetçiler,eğer gerçekten öyleyse sony almanın çok bi mantığı kalmıyo,daha önce vaio fe-31m kullandım 1 sene kadar,gerçekten bu kadar sessiz çalışan ve asla ısınmayan bi laptop görmedim.yeni serilerde durum gerçekten bahsedildiği gibiyse yazık olmuş..
  • aslında bu inceleme sitesinde de hiç ısınmadığı ve çok sessiz olduğu belirtilmiş ki bana göre güvenilir bi site,pek anlamadım gerçekten bu olayı
    kullanan arkadaşlar bu konuya biraz netlik getirseler fena olmaz

http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-VGN-FZ21E-Notebook.6394.0.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: Li_on

konuyla biraz ilgili bişi soracam,

aynı fiyattaki herhangi asus ve sony laptoplarından asusun donanımının üstünlüğü tartışılmaz..ama sony nin de görüntüsü var ve kalitesi tartışılmaz..bu durumda aynı fiyattaki asus ve sony laptoplardan hangisini almak mantıklı olur..her yönden değerlendirdiğimizde???

olay sadece sizin amacınıza bakar.alacağınız laptopı oyun amaçlı da kullancaksanız asus , yok oyun oynamam veya evimde zaten oyun için kullandığım masaüstü bilgisayarım var diyorsanız sony.
  • tek cevap sony vaio teknoloji

ayrıcalıktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

quote:

olay sadece sizin amacınıza bakar.alacağınız laptopı oyun amaçlı da kullancaksanız asus , yok oyun oynamam veya evimde zaten oyun için kullandığım masaüstü bilgisayarım var diyorsanız sony.

teşekkürler..dediğim gibi her yönden değerlendirdiğimizde bana asus daha makul geldi ama teknik servis hizmetinden yakınanlar hatta berbat olduğunu söyleyenler var..o yüzden sordum biraz da..garantisi ve satış sonrası hizmetiyle sony mi almak daha uygun acaba..yoksa asusun üstün performansı ve cazip fiyatı buna değer mi??

• Başlık yanlış lutfen düzeltin

Toshiba ile asus , asus ile acer , acer ile lg vs.. bunların arasında kalınır ama ASUS- SONY arasında kalınmaz

Sony azını pahalıya sunar bu acıgı da ekran-estetik ve marka degeri ile kapatır bu tamamen tercih meselesi

Ogrenciyken ASUS alırsın iş hayatına gecince SONY'den devam edersin

edit: Cok sofistike oldu be(;
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

quote:

teşekkürler..dediğim gibi her yönden değerlendirdiğimizde bana asus daha makul geldi ama teknik servis hizmetinden yakınanlar hatta berbat olduğunu söyleyenler var..o yüzden sordum biraz da..garantisi ve satış sonrası hizmetiyle sony mi almak daha uygun acaba..yoksa asusun üstün performansı ve cazip fiyatı buna değer mi??

asus la ilgili garantide bir işim olmadı,o yüzden bu konuda birşey diyemem.asusa hızlı sistem ile boğaziçi bakıyordu yanlış hatırlamıyorsam..şikayet sitelerinde aratırsanız daha doğru sonuçlara ulaşırsınız...sony için sanırım bi istanbul bilişim bide sony euroasia var....zaten uygun fiyatla satan istanbul bilişim.onlar da kendi garantilerini veriyorlar.yani umarım istanbulda ikamet ediyorsunuzdur.çünkü diğer şehirlerde servisi var mı emin değilim.kargolama olayı da bana pek iyi bir fikir gibi gelmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: gio

aslında bu inceleme sitesinde de hiç ısınmadığı ve çok sessiz olduğu belirtilmiş ki bana göre güvenilir bi site,pek anlamadım gerçekten bu olayı
    kullanan arkadaşlar bu konuya biraz netlik getirseler fena olmaz

http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-VGN-FZ21E-Notebook.6394.0.html

FZ-21 serisi çok ısınıyor.Makina kapanmıyor ama her an bir zarar gelecekmiş hissi veriyor insana..Bu çok kötü tabii.
    31M ler gelecek yakında bekleyin derim.Sony bu sorunla ilgili çalışmalar yapıyor.

• arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum fikir edinmemde baya yardımcı oluyor tam kararımı vermedim bu gün gold computere uğradım bonus karta %18 kdv bizden diyordu yani 3500 ytl olan fz21z bu durumda 2900 YTL oluyordu ama gidip sorduğumda stokta yok dediler bence hiç gelmedi zaten bu hayalimde suya düşünce belki yurt dışından getirtecem yada asusu alacam yurt dışından benim için tek sorun garati olmaması ama bir sony sahibi de olmak istiyorum açıkçası

peki hiç FZ21Z sahibi olupta şikayeti olan varmı acaba Yada FZ31 serileri nezaman gelir ve kaç paradan satışa başlarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egxx -- 31 Ocak 2008; 2:51:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: egxx

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum fikir edinmemde baya yardımcı oluyor tam kararımı vermedim bu gün gold computere uğradım bonus karta %18 kdv bizden diyordu yani 3500 ytl olan fz21z bu durumda 2900 YTL oluyordu ama gidip sorduğumda stokta yok dediler bence hiç gelmedi zaten bu hayalimde suya düşünce belki yurt dışından getirtecem yada asusu alacam yurt dışından benim için tek sorun garati olmaması ama bir sony sahibi de olmak istiyorum açıkçası

peki hiç FZ21Z sahibi olupta şikayeti olan varmı acaba Yada FZ31 serileri nezaman gelir ve kaç paradan satışa başlarlar

allah kurtarmış sizi o zaman.gol.d dan niye alıyorsunuz ki? istanbulbilişim var.oraya bakın isterseniz.ya da vatan da bugün son,%18 indirim kampanyası vardı.bilmiyorum vatanda sony var mı gerçi.

• Vatanda Sony varda hep eski seriler.İnternetten araştır derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.