Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merak ettigim bir soru var: Sony 810 ile audio return channel ozelligini kullanabilen var mi? LG lw650s tv mevcut ve arc destekliyor. 810 da destekliyor. Arada Sonynin arc destekledigini belirten hdmi kablosu mevcut. Yapmak istedigim sey Digiturku tvye hdmi uzerinden baglamak ama sesi sony uzerinden almak. Tv ve sonyde arci aktifliyorum ama ses aktarimi olmuyor. Sony'de hangi kanali secmek gerek? (sonynin hdmi outu tvnin arc destekleyen hdmi 1 portuna takili)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

Arkadaslar merak ettigim bir soru var: Sony 810 ile audio return channel ozelligini kullanabilen var mi? LG lw650s tv mevcut ve arc destekliyor. 810 da destekliyor. Arada Sonynin arc destekledigini belirten hdmi kablosu mevcut. Yapmak istedigim sey Digiturku tvye hdmi uzerinden baglamak ama sesi sony uzerinden almak. Tv ve sonyde arci aktifliyorum ama ses aktarimi olmuyor. Sony'de hangi kanali secmek gerek? (sonynin hdmi outu tvnin arc destekleyen hdmi 1 portuna takili)

bence dt yi tv ye bağla hdmi ile seside optikle sonyden al bende bu şekil kulanıyorum zira dt nin hdmi üzerinden 5.1 aktarımı yok optikten var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

Arkadaslar merak ettigim bir soru var: Sony 810 ile audio return channel ozelligini kullanabilen var mi? LG lw650s tv mevcut ve arc destekliyor. 810 da destekliyor. Arada Sonynin arc destekledigini belirten hdmi kablosu mevcut. Yapmak istedigim sey Digiturku tvye hdmi uzerinden baglamak ama sesi sony uzerinden almak. Tv ve sonyde arci aktifliyorum ama ses aktarimi olmuyor. Sony'de hangi kanali secmek gerek? (sonynin hdmi outu tvnin arc destekleyen hdmi 1 portuna takili)

bence dt yi tv ye bağla hdmi ile seside optikle sonyden al bende bu şekil kulanıyorum zira dt nin hdmi üzerinden 5.1 aktarımı yok optikten var.

İşte bu sebeple DT yi sevmiyorum ne kadar saçma ve eksik dreambox un gözünü seveyim

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanakgun

Arkadaslar Merhaba,

2 ay sonra evlenecegim insallah, yeni evime bir hi-fi sistem almayi dusunuyordum. Media Markt ta Harman Kardon av 255 + 16bq hoparlor seti indirimdeydi ve 1799tl ye satiliyordu. Buna cok heveslendim tam alayim derken forumda herkes memnun kalinca bende STR-DH520 a cok sicak bakmaya basladim. Sormak istedigim 1-2 soru var.

1. Sistemi Samsung lcd tv ye optik uzerinden baglayip kullansam ses nasil olur? bunu deneyen var mi? (ben logitech z5500 ile denedim, bass lar cok dusuk geldi ve ses tatmin etmiyordu)

2. abimden kalma 2003 model pioneer hop. seti var bunlarla tatmin edici bir ses alabilir miyim? asagida linkleri var.

woofer
    http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/S-W110S-S/index.html

uydu
    http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/S-V70-III/index.html

3. bunlardan vazgecip daha sonra jamo s606 alsam bu avr ile tatmin olmam diyorum. Sizce parayi kiyip Onkyo TX-NR609 avr mi alsam ve bu pioneer ile idare etsem. Sonra Jamo alsam akillica olur mu?

4. son olarak asagidaki blueray player i alsam hdmi ile 3d ses alabilir miyim? (indirime girmis sizde bakin derim)

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-bd-d5300-blueray-player,-dlna,-hdmi,-usb-,-mkv,-bd-d5300/productdetails.aspx?I_ID=56229

benim icin onemli kriter fiyat/performans malum evleniyorum:)

fikir belirten yok mu?

• Ne atakmış be hala tam gaz devam ediyor.
  • quote:

quote:

Arkadaslar Merhaba,

2 ay sonra evlenecegim insallah, yeni evime bir hi-fi sistem almayi dusunuyordum. Media Markt ta Harman Kardon av 255 + 16bq hoparlor seti indirimdeydi ve 1799tl ye satiliyordu. Buna cok heveslendim tam alayim derken forumda herkes memnun kalinca bende STR-DH520 a cok sicak bakmaya basladim. Sormak istedigim 1-2 soru var.

1. Sistemi Samsung lcd tv ye optik uzerinden baglayip kullansam ses nasil olur? bunu deneyen var mi? (ben logitech z5500 ile denedim, bass lar cok dusuk geldi ve ses tatmin etmiyordu)

2. abimden kalma 2003 model pioneer hop. seti var bunlarla tatmin edici bir ses alabilir miyim? asagida linkleri var.

woofer
    http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/S-W110S-S/index.html

uydu
    http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/S-V70-III/index.html

3. bunlardan vazgecip daha sonra jamo s606 alsam bu avr ile tatmin olmam diyorum. Sizce parayi kiyip Onkyo TX-NR609 avr mi alsam ve bu pioneer ile idare etsem. Sonra Jamo alsam akillica olur mu?

4. son olarak asagidaki blueray player i alsam hdmi ile 3d ses alabilir miyim? (indirime girmis sizde bakin derim)

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-bd-d5300-blueray-player,-dlna,-hdmi,-usb-,-mkv,-bd-d5300/productdetails.aspx?I_ID=56229

benim icin onemli kriter fiyat/performans malum evleniyorum:)

fikir belirten yok mu?

Çok ayrıntı olmadan soylemek gerekırse avr 255 + 16bq gayet guzel bır sıstem olur butceye uyuyorsa akıl bulandırmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

Ne atakmış be hala tam gaz devam ediyor.

Atak F/P olarak hala çok başarılı ama esas olan hala başlıgın fayda saglaması ...
  • benhttp://www.sony.com.tr/product/hch-systems-with-blu-ray-disc/bdv-e980w bu sistemi almak istiyorum önerileriniz nedir ? ses kalitesine çok önem veriyorum sizce bende mi toplama yapayım yoksa paket alıp devam mı edeyim ?
  • Arkadaşlar an itibariyle ben de STR-DH520 siparişimi verdim. Hi-Fi sistemler konusunda bilgim sıfır, bu alet için düşündüğüm hop seti Yamaha NSP110. Bu setle AVRnin uyumu nasıldır?

hop seti için ayırabileceğim maksimum bütçe 500-600tl civarı. Bu fiyata alabileceğim F/P oranı çok iyi 5.1 hop seti önerebilir misiniz? Müzik dinlemeyeceğim, sadece tvden mkv ve hd uydu için istiyorum. Apartmanda yaşadığım için yüksek ses takıntım yok, beni asıl ilgilendiren kısık seste kristal berraklığını hissedebilmek. Bu avrdeki gibi fiyat performans ürünü bir hop seti için ustaların tavsiyelerine açığım.
  • Harman Kardon HKTS 9 set aldım. Umarım sonuçlar beni memnun eder :)

Aklıma takılan konu, bu setin sub'ı 200watt. Amfide sorun olmayacak mı ?
  • Hayırlı olsun.
    Sub. aktif, yani kendi içinde amplifikatörü var; Sony'ye yük bindirmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solestar

Hayırlı olsun.
    Sub. aktif, yani kendi içinde amplifikatörü var; Sony'ye yük bindirmeyecek.

Teşekkürler.

Peki sesi çözme işi nasıl olacak ?

amfi sesi çözüp sub'a gönderecek, Sub da gelen sesi yeniden mi işleyecek ?
  • Sesi çözme işini amfi yapacak, gerekli kanala gerekli sinyali gönderecek. Sub. gelen sinyali sese dönüştürecek.
    (Sub/Aktif Sub. ses formatlarını çözmez, gelen sinyali/sesi amplifikatör sayesinde yükseltir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: solestar

Sesi çözme işini amfi yapacak, gerekli kanala gerekli sinyali gönderecek. Sub. gelen sinyali sese dönüştürecek.
    (Sub/Aktif Sub. ses formatlarını çözmez, gelen sinyali/sesi amplifikatör sayesinde yükseltir)

bilgi sahibi olmadan bu kadar fikir yürütebiliyorum :)

bilgi için teşekkürler. size saçma gelebiliri ama bir sorum daha olacak :

ilerde bu hop setini ve AVR amfiyi değiştirmek/upgrade etmek istesem ilk hangini elden çıkartmalıyım, yada hangisi beni daha uzun süre idare eder ?
  • Hangisinin sizi daha fazla idare edeceği tamamen size bağlı. İhtiyaç, beklenti, maddi durum vs...

Normalde amfi değişimi daha kolaydır. Ama sizin için hoparlör değişiminin de çok sorun olacağını sanmam, çünkü HK hoparlör setleri bayağı popüler; daha da önemlisi büyük hoparlör setlerine göre fiziksel olarak fazla hacimli olmadığı için satışı nispeten kolay olabilir.

DH520 amfi giriş seviyesi olsa da özellikleri bakımından son derece tatminkâr ve güncel. Giriş/çıkış bakımından zengin. Onun için yeni ses formatları icat edilip iyice yaygınlaşana kadar(yani yıllarca) giriş seviyesi mütevazi kullanıcılar için iş görür. Ama dediğim gibi bu tamamen kişiden kişiye değişen bir durum.
  • Dediğiniz gibi amfi yeni nesil HD ses formatlarını ve 3D görüntü formatını desteklediğinden dolayı yıllarca eskimeyecek bir ürün gibi duruyor. ama bu konulardaki ilk deneyimim olacağı için tam kestiremiyorum.

Bu işler de biraz hastalığa benziyor :) bir süre sonra tatmin olmayıp daha iyisini istiyorsun gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simetri

Dediğiniz gibi amfi yeni nesil HD ses formatlarını ve 3D görüntü formatını desteklediğinden dolayı yıllarca eskimeyecek bir ürün gibi duruyor. ama bu konulardaki ilk deneyimim olacağı için tam kestiremiyorum.

Bu işler de biraz hastalığa benziyor :) bir süre sonra tatmin olmayıp daha iyisini istiyorsun gibime geliyor.

Bizler gibi olayı abartmaz iseniz zaten aldıgınız sitem normal bir evde uçuk bir ses verecektır vede teknolojı hele tv nın kendı sesı ıle kıyaslarsak gerek muzık gerek sınema gerekse ps3 sizi gayet memnun edecektır abartmaya luzum yok kendimden biliyorum araya binlerce lira girince kalite ve performans artışı aynı orada artmıyor bir yerden sonra nüanslarla ilerler duruma geliyorsunuz bence tadını cıkartın hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2
    Bizler gibi olayı abartmaz iseniz zaten aldıgınız sitem normal bir evde uçuk bir ses verecektır vede teknolojı hele tv nın kendı sesı ıle kıyaslarsak gerek muzık gerek sınema gerekse ps3 sizi gayet memnun edecektır abartmaya luzum yok kendimden biliyorum araya binlerce lira girince kalite ve performans artışı aynı orada artmıyor bir yerden sonra nüanslarla ilerler duruma geliyorsunuz bence tadını cıkartın hayırlı olsun

Teşekkür ederim. hdmi 1.4 kablo aldığımda olay bitecek.

ben gibi hayatında hifi dinlememiş biri için yıllarca götürürse ne ala :)

bu arada arka hoplar için 20-25mt kablo kullansam ses senkronizasyonunda bir sıkıntı olur mu?
    nasıl bir kablo kullanayım ? (ucuz olsun lütfen :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simetri -- 6 Eylül 2011; 14:21:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: simetri

quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Teşekkür ederim. Şu durumda sete 1300 lira harcadım. arka hoplar için ucuz ama kaliteli ayak arıyorum. bir de hdmi 1.4 kablo aldığımda olay bitecek.

ben gibi hayatında hifi dinlememiş biri için yıllarca götürürse ne ala :)

bu arada arka hoplar için 20-25mt kablo kullansam ses senkronizasyonunda bir sıkıntı olur mu?
    nasıl bir kablo kullanayım ? (ucuz olsun lütfen :) )

Eger ucuz kablo alacak ısenız zaten luzum yok hkts9 un ıcınden cıkıyor ama kalıtelı dıyorsanız monstre almanız lazım en uygun dogubanktan metra olarak alabılırsınız ayak konusunda keza oyle hkts nın kuusunda duvar askı aparatları var bence onu kullanın ben bu gune kadar ayak almadım almayada pek nıyetım yok duvar daha banko bence

• herkeze selamlar, arkadaşlar benim bq9 uydu hoparlör içi duvar askı aparatına ihtiyacım var nereden bulabilirim acaba bileniniz var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim, saygılar
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.