Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Filmi zaten Dts modda izleyememişsinizki performansını nasıl ankadıniz.Film Dts ise ayarlarındada bir problem yoksa film başladığında Avr Dts moduna kendi geçer zaten..Sizin Avr den mod seçmenize gerek yokki...Bizim genelde vatandaşın sıkıntısı filmi takktiği zaman Avr yi kurcalamak ,normali filmi takarsin Disk yada Hdd filmin kodu neyse Avr zaten direk o moda otomatik olarak gecer.

Bir Yanlış anlaşma söz konusu sanırım. DTS olarak izlemediğimi nereden çıkardınız. Avr den mod seçimi yapmıyorum. Avr dediğin gibi dts olarak açıyor zaten.

Ama bir dolby deki ses kalitesini alamıyorum. 2 kanal bir dolby filmde çevre sesler surround ve tavan hoparlörlerden geliyor. Bu benim beklemediğim güzel bir süpriz oldu. Ama dts filmlerde beklediğim hazzı alamıyorum. Dts:x hiç yok. Dts:x filmde ekranda "dts:x ma" ibaresi çıkıyor. Ama tavan hoparlörlerde ses yok. Dolby atmos ise canavar gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bowers wilkins kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Hazırladım aslında kendimi buna, umarım fazla kalite kaybı olmaz.

• Öncelikle selamlar, belki yeri değil ama burada bilgi sahibi birileri vardır diye yazıyorum. Sony ct390 soundbar aldım hdmi kablosuyla arc girişinden tv ye kurdum. Ps4 oynarken sorunsuz çalışan sistem, digitürkün humax 9505 uydu receiverıyla uyumlu çalışmıyor. Uyduyu açtığım anda *ses sistemi iletişim hatası sebebiyle tv hoparlörü aktif* diyerek soundbarı devre dışı bırakıyor.

Digitürkün ses ayarlarıyla oynadım ama olmadı, bu konuda fikri olan varsa çok memnun olurum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sodostre kullanıcısına yanıt
    Benim diğer tv de de soundbar var. Samsung marka h450. Arc ile bağlı . dijital ses çıkışı çok kanal olarak ayarlamışım digiturkte.

Yine de sorunu aşamazsanız soundlbarın Hdmi in portuna bağlayıp deneyebilir siniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnakresss

Herkese merhaba. SONY STR-DH770 alma arifesindeyim. amfim ile birlikte maksimum 1000-1500 arası hoparlör 2. el sıfır farketmez ne alabilirim? önerileriniz nelerdir. film ve müzik için kullanıcam. Bütçemi ne yazıkki arttırmam mümkün değil. zaten alıcağım herşeyi taksitle alıcam.
    Müzik için stereo amfi gerektiğinin farkındayım ancak durumum şu anda ancak buna el veriyorki daha öncesinde z5500 ile müzik dinleyen ve bundan bile zevk alan bana bu sistemin başka bir zevk yaşatacağını düşünüyorum.
    Odam 20 m2 ancak gelir. ancak bir kaç seneye zaten taşınıcam. haliyle yer sorunumda var.

ONKYO SKS HT 528 kolonlar uygun olurmu? Almanya amazondan 1000 tl civarına alınıyor galiba. tabiiki teslimat yapılıyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcin

Bugün ben de aldım bir DN1080.

GG'un birkaç saatlik %5 indirimi ile worldpuan kampanyası birleşince fena bir fiyata gelmedi.

Emektar 2400es ile vedalaşma vakti.

hayırlı olsun,
    deneyimlerini paylaşır mısın.
    2400es ile arasında kalite farkı var mı? ve ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: odesy

quote:

Orijinalden alıntı: tarikahmet

hayırlı olsun..

dts-x filmlerde sorun yaşıyor musun?
    ben de bir sorun var.
    ekranda DTS:X MA ibaresi çıkıyor ve 360 derece ses yok
    d.atmos ta herhangi bir sorun yok..

filmin sesinde bir sorun vardır int dts x demo indirdim sorunsuz 5.1.2 çalıştı (avr onkyo 656 ) dts x destekli ham bluray temin etmeye çalışın birkaç güne kadar zaten bende deneyip buraya yazarım

merhaba,
    ham bluray disc alıp denemeye karar verdim
    yalnız bu sefer bluray player da sıkıntı yaşama ihtimali geldi aklıma
    bluray player sesi işlemeden gönderir değil mi?
    benim cihaz samsung ht-h5500
     SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU
    işaretlediğim yerde "av alıcınızın ses bit akışını çözebilmesi için yalnızca ana özellik ses akışını üretir. bonusview ses ve navigasyon ses efektleri duymazsın" gibi bir şey yazılı.
    ne demek ister
    bluray a şimdi 55 tl vermeyeyim boşuna..

düzeltme: verdiğim resim bd-ht5500 e aitmiş. aradaki fark benim oynatıcı hazır paket sistem.
    ses çıkış ayarlarında hoparlör ve tv var. şu an tv yaparak kullanıyorum. haliyle hdmi avr ye bağlı. ama özellikle avr diye bir çıkış yok.
    resimdeki açıklamalar benim cihazın kılavuzundakiyle birebir aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikahmet -- 14 Eylül 2017; 12:5:9 >

• tarikahmet kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

5.1.2 olarak kuracağım ancak henüz bağlantılarını yapmadım, kutusunu bile açmadım aslında. Biraz daha bekleyecek evdeki tadilat işleri tamamlanana kadar.

Kullanmaya başlayınca tabi ki paylaşırım

• arkadaşlar merhaba.

1 hafta önce dn1080 aldım şuan sadece müzik amaçlı kullanıyorum. sistem olarak magnat 820+202+252 var ve amfinin ses çıkışı bana yetersiz geliyor. yani kanal başına 165 watt verdiğini yazıyor ama ses bariz yetersiz 20 m2 bir odada. volume max'da bile yetmiyor bir gariplik var çözemedim. işin ilginç tarafı bazen bir şarkı açtığımda ilk dakika ses gerçekten yüksek ve istediğim seviyede oluyor sonradan azalıyor sanki amfi kendi kendine sesi kısıyor gibi hissediyorum. bu amfi sıcakken de soğukken de aynı. tüm ayarları kurcaladım ama bir fayda görmedim. ne yapmam lazım bilmiyorum :(
  • DRAGci kullanıcısına yanıt
    Reset attınız mi amfiye? Fazla kurcalayip volume e sinirlama vs getirmiste olabilirsiniz yoksa max volume de 20m2 de deprem etkisi yaratir.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

Reset attınız mi amfiye? Fazla kurcalayip volume e sinirlama vs getirmiste olabilirsiniz yoksa max volume de 20m2 de deprem etkisi yaratir.

hiçbir ayarı değiştirmeden ilk denediğimde de böyleydi. ister usb ister bluetooth ister bilgisayardan ister hdmi dan bağlanayım fark etmiyor. üstelik multi ch seçeneğinde dinliyorum yine aynı.
  • O cihaz bence çöp. Yeni ses kodeklerine destek vermesi ve network bağlantısı dışında tek kanal aktifken 165w verebilen ve 10 kg lik bir sinek sıkletten birşey olmaz. Aynısını O zaman tüm formatları çözüyor diye aldığım DH520 mi nedir onda da yaşadım ve hemen sattım. DA1200 es 4-5 sene sonra da DA5300es e geçtim. Bu cihazlarda şöyle bir numara vardır çoğunuz bilmez. En başta amaç ev sinemasıdır müzk dinlemek değil. O nedenle tüm kanallar ayrı ayrı örneğin 150W gücüne sahiptir ama tüm kanallara aynı sinyali verdiğinizde güç kaynağı gücü kanallara dağılacağından 50 watt bile alamazsınız. Filmlerde sesler tüm kanallardan aynı anda aynı şiddette çıkmadığından sorun olmaz ama arkadaşın bahsettiği gibi yüksek seste 2 yada daha çok kanaldan müzik dinlerken güç düşer. Bu aynı borudan beslenen evlerde bir musluk açıkken diğerini de açtığınızda ilk açık olanın su debisi nasıl düşer aynen öyledir. O nedenle cihaz alırken etiketinde kaç watt trafo gücü var ona bakın. Örneğin 1200es 430 watt, 5300es 480 watt besleme gücündedir. Bu sayede müzik dinlerken bile bayılmadan gücü verir. Maalesef Türkiye'ye üst model Sony'leri getirmiyorlar getirselerde fiyat uçuk oluyor. DN1080 Amerika'da perakende de 500 usd. Belki daha da ucuz bulunur. Türk Lirası olarak 1750 TL. Burada 2750 TL 5300 ayarında bir cihaz 5-6 bin TL yi geçer kimse de almaz. Sonra çıkıp diyorlar ki Sony dandik cihaz yapıyor. Yani aslında her sınıfta cihazı var ama buraya gelmiyor, gelince de çok pahalı oluyor. Açıkçası 2400 ü felan kaldırmayın. dn1080 sesi çözsün ama tabi onda da preamp çıkışı olsa daha güçlü anfiye girin diyeceğim ama ben almış olsam şemasından güç katına giden uçları ayırıp çıkartır güzel bir çok kanal anfiye girerdim. Ayrıca eminim sesi de teneke gibidir. İyi bir hoparlör setiniz yoksa müzik zevkinizin içine eder. Doğal olarak müzik anfisi değil bunu unutmayın. Yıllarca DE435 kullandım hem cd ile arada ekolayzer vardı. Kendi ton kontrolü bile tatmin etmiyordu. DA ve DB serileri dışında deneme şansım olan 2 Amerikan pazarına ait DE serisi cihazda güzel ses aldım onlar da DE995 ile DE835.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Tv ile Avr den ayni anda ses gelmesinin mantiği nedir niye böyle bir seçenek koymuşlarki sesler üst üste biner karışır yani

AVR yi açmadığınız zamanlarda da sesi tv den verebilmek için. Avr açılınca tv yi sessize alırsınız olur ama diğer türlü her zaman avr açılmıyorsa aç menüden tv ye ver kapat uzun iş.
  • Sorunu çözdüm. Sony'nin "Music Center" uygulamasından amfiye bağlandım. Level sekmesinde her kanalın gücünü -10 ile +10 arası ayrı ayrı ayarlayabiliyorsunuz. Ben ilk baktığımda hepsi 0 olarak duruyordu. +10 yaptım çok geldi +8 de kullanıyorum amfi baya güçlüymüş :D
  • Merhaba bende de aynı amfi ve aynı magnatlar var. Ses yükseklik sorunum yok. Bence Microfon ile bir kalibrasyon yapın yapmadıysanız.

• Cihazın trafo gücü 240 watt. 40 watt gücü iç devrelerinde harcasa geriye 200 watt kalır. Kataloğunda tek kanal sürülürken 165watt güç verebildiği belirtilmiş. Bu demektir ki cihaz 2 kanalda 80-90 watt civarı güç verir. 4 kanalda kanal başına 40-45 watt verebilir. Zaten müzik dinlerken 2 kanal güçlü surroundlar düşük güçlü çalışır. 20-30 m2 odalara bir de iyi bir hoparlör seti varsa doyurucu ses verebilir ama genel olarak bu kadar yüklü bir cihazın bu kadar düşük güçlü olması iyi olmamış.
  • Merhaba muadil cihazlardan yani aynı fiyat seviyesi ve özellikteki 5.1.2 cihazlar arasında muhtemelen en güçlülerden biri.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertb

Merhaba bende de aynı amfi ve aynı magnatlar var. Ses yükseklik sorunum yok. Bence Microfon ile bir kalibrasyon yapın yapmadıysanız.

kalibrasyonu ilk aldığımda yapacaktım ama subwoofer olmayınca hata verdi. ayrıca tavan hoparlörleri de yok şuan. sub siparişi verdim bakalım bekliyorum gelince kalibrasyon yapacağım zaten mikrafonu kutusuna koymadım hazır bekliyor.
  • günaydın..

benim dts:x sorunum hala devam ediyor..
    en son orjinal bluray disk ile de denedim ama yine aynı. tavan hop lerden ses alamıyorum.
    hem bluray oynatıcı ile hemn de ps4 pro ile denedim nafile..
     SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU
    genel olarak yaşadığım atmosfer şöyle..
    sadece dts:x filmlerde değil bütün dts filmlerde sıkıntı var.
    ne var.
    mesela dts filmleri daha yüksek seste dinleme ihtiyacı oluyor. dd i 15 volum de dinliyorsam dts 20 gibi.
    dolby digital seslerde film 2.0 kanal olsa bile diğer kolonlarla beraber tavan hop lerden de çevre sesleri alıyorum.
    ps4 pro da bile fark ediyor. ps4 çıkışını dolby yapınca ses mükemmel ve tavan hop ses var, dts yapınca zayıflıyor ve tavan hop de ses yok.

tabi bir de şöyle bir şey var..
    filmi açtığımda ses dolby ise avr otomatik d.surround ile oynatıyor.
    ses dts ise neural:x ile..

5.1 kanala kadar dts filmler açıldıktan sonra manuel olarak oynatma şeklini dolby surround yaptığımda tavan hop lerden ses alabiliyorum.
    ses dolby digital kadar doyurucu olmasa da idare ediyor açıkçası
    ama dts:x e geldiğimizde bu bir işe yaramıyor.

sony den konu ile ilgili bir muhatabım var. olayı anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyor.
    yaşadığım bütün süreci ona aktardım.
    bir kere avrupa sony ile itrtibata geçti
    gelen cevap ta avr ekranında görünen DTS:X MA ibaresini bir hata olmadığı yönündeydi.
    hakikaten kullanım kılavuzuna bakınca DTS:X yanında ayrıca DTS:X MA formatı da yazılı.
    neyse izlediğim kaynaktan emin olunamadığı için yeterli cevap verilememişti.
    orjinal bluray ile de olmadığını da yeni ilettim. bakalım ne cevap gelecek.

bir ara erayçelik80 in dediği gibi yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.
    dn1080 kullanıp tecrübe etmiş arkadaşlardan yardım istiyorum. yordu bu mesele beni..
    sony de ki muhatabıma sormam gerekenler konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.
    bir de avr ekranında DTS:X MA ibaresi alan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: tarikahmet

günaydın..

benim dts:x sorunum hala devam ediyor..
    en son orjinal bluray disk ile de denedim ama yine aynı. tavan hop lerden ses alamıyorum.
    hem bluray oynatıcı ile hemn de ps4 pro ile denedim nafile..
     SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU
    genel olarak yaşadığım atmosfer şöyle..
    sadece dts:x filmlerde değil bütün dts filmlerde sıkıntı var.
    ne var.
    mesela dts filmleri daha yüksek seste dinleme ihtiyacı oluyor. dd i 15 volum de dinliyorsam dts 20 gibi.
    dolby digital seslerde film 2.0 kanal olsa bile diğer kolonlarla beraber tavan hop lerden de çevre sesleri alıyorum.
    ps4 pro da bile fark ediyor. ps4 çıkışını dolby yapınca ses mükemmel ve tavan hop ses var, dts yapınca zayıflıyor ve tavan hop de ses yok.

tabi bir de şöyle bir şey var..
    filmi açtığımda ses dolby ise avr otomatik d.surround ile oynatıyor.
    ses dts ise neural:x ile..

5.1 kanala kadar dts filmler açıldıktan sonra manuel olarak oynatma şeklini dolby surround yaptığımda tavan hop lerden ses alabiliyorum.
    ses dolby digital kadar doyurucu olmasa da idare ediyor açıkçası
    ama dts:x e geldiğimizde bu bir işe yaramıyor.

sony den konu ile ilgili bir muhatabım var. olayı anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyor.
    yaşadığım bütün süreci ona aktardım.
    bir kere avrupa sony ile itrtibata geçti
    gelen cevap ta avr ekranında görünen DTS:X MA ibaresini bir hata olmadığı yönündeydi.
    hakikaten kullanım kılavuzuna bakınca DTS:X yanında ayrıca DTS:X MA formatı da yazılı.
    neyse izlediğim kaynaktan emin olunamadığı için yeterli cevap verilememişti.
    orjinal bluray ile de olmadığını da yeni ilettim. bakalım ne cevap gelecek.

bir ara erayçelik80 in dediği gibi yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.
    dn1080 kullanıp tecrübe etmiş arkadaşlardan yardım istiyorum. yordu bu mesele beni..
    sony de ki muhatabıma sormam gerekenler konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.
    bir de avr ekranında DTS:X MA ibaresi alan var mı?

Avr ler güncel le me yedikten sonra Dts x yerine Dts x ma yazisi geldi telif hakkı ile ilgili mis orda sorun yok yanı

Ama ordan ses az gelir burdan çok gelir bu isler iste bu bayilerin gazına gelip alınan giriş segment tüm avr ler de böyle

Hele bu Sony buna hiç girmemek lazim

Arkadas gırın denon. Alın marantz alın Pionnrr alın Yamaha alın

Bu Sony bayii lerine güvenmeyin

Bu is Sony Nin isi değil

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.