Şimdi Ara

SONY BDP-S185 Blu-ray Oynatıcı. nasıl bilirsiniz. ALINDI. AMA ALINMAZ OLAYDI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sony BDP-S185 Blu-ray oynatıcı almak istiyorum. Günlerdir araştırdım. Bu cihazda karar kıldım gibi. Bunu almamdaki en önemli unsur Analog iki kanal ses çıkışına sahip en ucuz oynatıcı olması. 3D cihazlar önermeyin. 3D alsam bile TV'nin 3D olması uzun vadede hayal.

Bu cihaz hakkındaki fikirleriniz neler.

Ekleme yapıyım. Bu cihaz her yerde 180 - 190 TL'lerde gezerken Media Markt'te 140 TL. Gerçekten iyi ise kaçırmak istemiyorum. Şu anda Samsung BD-ES5000 kullanıyorum. İşimi de kısmen görüyor ama samsungta analog ses çıkışları yok. sadece optik çıkış var. Oradan ses alacak donanıma sahip değilim. Ama 5.1 ses sistemim var. Analog çıkışlara bağlayıp onunla ses alabileceğim.

SONY BDP-S185 Blu-ray Oynatıcı. nasıl bilirsiniz. ALINDI. AMA ALINMAZ OLAYDI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 9 Ocak 2014; 15:20:32 >

• Bu akşam alıyorum.
  • Cihazı Media Markt'ten 139 TLye aldım. 1 TB'lık WD harddiskimi okumaması dışında hiç bir sorunum yok. Kopya okumuyormuş. Seçiyormuş. Hiç önemli değil. Korsan veya kopya disk seyretmiyorum. Harddiskimi notebookta, LG DVD Playerde ve yine LG LED TV'de USB'den görüntüleyebiliyorum.

Cihazın görüntü kalitesi çok güzel. Kutu içinde altın kaplama HDMI kablo birlikte geliyor. Kumandası çok hoş. Parmaklarınız tüm tuşlara kolayca erişebiliyor.

Tek olumsuz yanı var. Cihazın menuleri arasında türkçe yok. Ayrıca nette türkçe kullanma kılavuzu da bulamadım.
  • Ben de almak istiyorum bi blu-ray ama köydeki evde HDMI girişi yok tüplü TV yani. analog ses çıkışından kastın şu kırmızı-beyaz yuvarlak girişler mi ? çünkü evdeki TV de kırmızı-beyaz-sarı girişler de var ve bu senin aldığın model de bu girişler mevcut. şu ana kadar bir senin aldığında bir de samsungun bir modelinde gördüm bu girişlerden.

Samsung BD-D5100 87 TL

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/dvd-bluray/bluray-player/BD-D5100/TK

senin aldığın da BDP-S185 129 TL

http://www.sony.com.tr/product/blu-ray-disk-oynaticilar/bdp-s185

Çok da para vermek istemiyorum açıkcası DVD lerimi sorunsuz okusun yeter benim için. Zaten blu-ray film yok ben de geleceğe yönelik olsun diye almak istiyorum.

Kullandıkça daha da yazar mısın. DVD lerinin beğendiğin kısmı nedir , beğenmediğin kısmı nedir, neyi okurken zorluk çekiyor falan. Ben korsan demeyim de böyle sağdan soldan indirdiğim divx videoları izlemeyi seviyorum. film olur belgesel olur dizi olur amatör video olur . benim için çok önemli. Bu ocak-şubat döneminde alacam. ama mutlaka ya Scart ı ya da sarı-kırmızı-beyaz girişleri olmalı alacağımın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disection -- 24 Kasım 2013; 17:13:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Disection

Ben de almak istiyorum bi blu-ray ama köydeki evde HDMI girişi yok tüplü TV yani. analog ses çıkışından kastın şu kırmızı-beyaz yuvarlak girişler mi ? çünkü evdeki TV de kırmızı-beyaz-sarı girişler de var ve bu senin aldığın model de bu girişler mevcut. şu ana kadar bir senin aldığında bir de samsungun bir modelinde gördüm bu girişlerden.

Samsung BD-D5100 87 TL

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/dvd-bluray/bluray-player/BD-D5100/TK

senin aldığın da BDP-S185 129 TL

http://www.sony.com.tr/product/blu-ray-disk-oynaticilar/bdp-s185

Çok da para vermek istemiyorum açıkcası DVD lerimi sorunsuz okusun yeter benim için. Zaten blu-ray film yok ben de geleceğe yönelik olsun diye almak istiyorum.

Kullandıkça daha da yazar mısın. DVD lerinin beğendiğin kısmı nedir , beğenmediğin kısmı nedir, neyi okurken zorluk çekiyor falan. Ben korsan demeyim de böyle sağdan soldan indirdiğim divx videoları izlemeyi seviyorum. film olur belgesel olur dizi olur amatör video olur . benim için çok önemli. Bu ocak-şubat döneminde alacam. ama mutlaka ya Scart ı ya da sarı-kırmızı-beyaz girişleri olmalı alacağımın.

Cihazda Scart yok. Zaten inceleyip görmüşsünüz. HDMI'nin yanında Composite video çıkış var. Bir de L-R analog ses çıkışları var. Blu-ray performansı çok iyi. Yanında gelen altın kaplama HDMI kablosundan mıdır, cihazın SONY olmasından mıdır, ya da psikolojik midir bilmiyorum ama cihazın Samsung Blu-ray oynatıcıdan bir parça daha net ve canlı görüntü oynattığını farkettim.

Dün akşam Charlton Heston'un Planet Of The Apes DVD'sini koydum. 32. dakikadan itibaren duraklama ve donma yaptı. Sahne atlatmama rağmen düzelmedi. Cihazı kapattım. Tekrar açtım ve aynı yere getirdim görüntüyü. Bu sefer hiç bir takılma, atlama yapmadan filmi bitirdi. Bundan önce kumanda problemi yaşadım. Cihaz kumandayı hiç bir şekilde algılamadı. Cihazı kapattım. Fişini çektim. Tekrar taktım. Algıladı.

Cihaz kopya DVD oynatıyor. Denedim. Sorun yok. Ayrıca DivX filmlerde altyazıları türkçe karakter yapabiliyorsunuz. Bunun için kumandadan SUBTITLE tuşuna 3 veya 4 kere basmanız yeterli. Tek sıkıcı yanı bunu her yeni bir DivX seyretmeye başladığınızda tekrar yapmanız. Yani hafızada tutmuyor. Veya ben bulamadım. Çünkü menuler ingilizce. Kullanma kılavuzu ingilizce.

• Bir sorunum var. Özellikle Bas Oynat DVD'lerde yaşadığım bir sorundan bahsedeceğim.

Bas Oynat DVD'lerde, filmin içinde chapter list yok. Oynatıcıya takınca baştan sona kesintisiz seyretmek zorundayım. Yarıda bırakıp çıktığım zaman kaldığım yerden başlatma şansım yok. Cihaz kaldığı yerden devam etmiyor. Baştan oynatıyor. Kumanda üzerinden filmin kaldığı süreye de gidemiyorum.

SONY BDP-S185 ile filmin belli bir süresine direkt gitme imkanımız yok mu? Cihaz bunu yapmıyor mu? Yapıor da ben mi bilemiyorum.

Bu cihazı kullanan kişiler yardım edebilir mi?
  • Yukarıdaki soruma hiç bir şekilde cevap alamadım. Çözüm de bulamadım. Son çare olarak SONY Blu-ray oynatıcımdan kurtulmak istedim. Ve bugün itibari ile SONY'den kurtuldum. Bir daha asla SONY marka hiç bir cihazı evime sokmayacağım.

Bugünden itibaren Samsung BD-ES 5000 kullanacağım.
  • Peki üründe harddikten film oynatma özelliği var mı mkv, avi, mp4 vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bordello86

Peki üründe harddikten film oynatma özelliği var mı mkv, avi, mp4 vb.

Bahse konu cihaz 1 TB harddiski tanımadı. Okumadı. 32 GB flash diski okutabildim sadece.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Kötüymüş her filmi flasha atıp izlemek lazım o zaman sizce alınabilir bir ürün mü yoksa gerçekten çok kötü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bordello86

Kötüymüş her filmi flasha atıp izlemek lazım o zaman sizce alınabilir bir ürün mü yoksa gerçekten çok kötü mü?

Kime, neye göre kötü. Bilemem. Benim ihtiyaçlarımı karşılamadı. 1 TB harddiskimi okumadı. Menülerinde Türkçe yok. Özellikle yıllardır Türkiye piyasasına TV, video, müzik setleri satan bir firma için çok büyük ayıp. Terbiyesizlik. Saygısızlık. Neyse. Bu işin toplumsal boyutu. Bunu da boşverelim.

DVD ve Blu-ray performansı çok iyi. Kopya DVD'leri oynatmıyor. VCD oynatıyor. Ne Blu-ray filmlerde, ne DVD filmlerde, ne de DivX filmlerde istediğiniz süreye gidemiyorsunuz. Sardırarak gitmek zorundasınız. Bu husus özellikle Bas Oynat DVD'ler ve DivX filmlerde çok can sıkıcı bir durum. Filmi çalıştırdı iseniz bir kerede baştan sona izlemelisiniz. Kapatıp, bir yere gidip geri gelirseniz kaldığınız yere sardırarak gitmek zorundasınız.

DivX'lerde Türkçe karakterler çalışıyor. Fakat her yeni bir film başlattığınızda Türkçe karakterleri tekrar ayarlamak zorundasınız. Cihaz hafızaya almıyor.

Bunun dışında cihazda Kompozit çıkışlar var. Analog 2 kanal ses çıkışları var. Günümüzde bir çok videoda bu bahsettiğim çıkışlar artık yok. Bu iyi.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim bu hususları değerlendirip alıp almamayı düşüneceğim sağ olun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.