Şimdi Ara

Sony BDV-N9100W 4K 3D Blu-ray Ev Sineması Sistemi alacağım yardım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
15
Favori
40.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu problem sadece DLNA üzerinden kullanılan kaynaklarda var. Direkt USB üzerinden kullandığın kaynaklarda bildiğim tüm formatları alt yazı sorunu olmadan açıyor.
  • @serdar1968 Tesekkur ederim..
    Samsung s7000 serisi arc ozelligi hdmi2 tvde.. direkt cihazimda dediginiz yere bagli..

Soyleki misal digiturkun sesini aliyorum fakat smart tvye gecis yaptigimda tvnin tarayicisindan veya youtube uygulamasindan ses alamiyorun veya usbden film izlerkende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkozturkoz -- 3 Nisan 2014; 13:36:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar n9100 de usb den film izlerken altyazıda sıkıntı yaşanıyor mu? (türkçe altyazı desteği vs.) ayrıca usb den 3d film izlerken altyazı desteği var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!! BATIKAN !!!

quote:

Orijinalden alıntı: istanbulçocuğu

Bize sony centerların söylediği, arada çook önemli bir fark olmazsa çok büyük bir fiyat farkı olmayacağıydı.

Size iyi bir haberim var, babam bugün sony centerı aramış. Sony center da dağıtıcı firmanın n9100lerden bir parti daha getirdiğini söylemiş. Stoklarda açılmamış n9100 varmış şuan. N9200 tahmini nisan sonunda gelecekmiş.

çok güzel bir haber bu hangi şubelerde var acaba belli mi ben bir kaç yeri aramıştım ellerinde yoktu. n9200w geleceğini söylemişlerdi.

Babam kozyatağı carrefour sony center ile konuşmuş sanırsam orda var.
    Düşündük acaba n9100ü alsak mı diye ama aeada 200w güç farkı var. O yüzden n9200 beklemekten yanayız

• istanbulçocuğu İ kullanıcısına yanıt
    siz şimdi samsungdan uzak mı dur diyorsunuz?

ben 1000 tl.yi aşmayacak bir sistem istiyoum. çünkü 2 yıl içinde profesyonel bir sistem kuracağım, avr, ho, sobw vs şeklinde....o yüzden beni 1-2 yıl idare edecek arıyorum. 1500-1600 lere çıkmak istiemiyorum. en fazla 1000 tl. bu aralıktaa da sony 6100 ve samsung 5550 var.

lgyi ise bana yaşattıklarından sonra, belki 100 tl.ye falan verirlerse alırım, onda bilr düşünürüm. evde 42 inç tvsi var 2012 mdel 3dli. konuşma sahnelerinde hopler cızırdıyor...neyse..

samsung sanki altyazı oynatma, menü, istedgin ayarı yapma konusunda daha kullanışlı gibi geldi. tabi denedgimden değil. burda okuduklarımdan.

sony alsam 1000 tl.ye, tr altyazılarda okuma sorunu, 3d filmlerde altyazı sorunu yaşar mıyım ki?
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    ben kesinlikle samsung tavsiye etmiyorum. Teknosa da n9100ün samsung'ta ki bir üst modelini dinledim. Bassların sesi boğması vs. hiç beğenmedim açıkçası. Sony'de belki çok yüksek ses yok ama en azından samsunga göre daha kaliteli ses alabiliyorsunuz. Bu benim fikrim tabi..
    Altyazı hakkında hiçbir fikrim yok açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulçocuğu -- 6 Nisan 2014; 19:25:39 >
  • istanbulçocuğu İ kullanıcısına yanıt
    bende bekliyorum kardeşim fiyat farkı aman aman yoksa n9200w alırım tabiki her zaman yeni model daha iyidir düşüncesindeyim ne bilim. bakalım durumlar neyi gösterecek.
  • arkadaşlar bende n9100 kullanıyorum , cihazın bas sesleri çok iyi fakat tizler yok gibi-yetersiz, klipler tizsiz seyrediliyor, bu cihazda ayar yapabileceğim bir ekolayzır ekranı varmı? yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar yeni BDV-N9200 hepsisony ve morfare ye gelmiş

fiyatı 2200 siyah renk olanı.

2639 beyaz olanı !!!!

http://www.hepsisony.com/?urun-7111-sony-bdv-n9200-yuksek-cozunurluklu-ses-ozellikli-5-1-ev-sinemasi---beyaz

http://www.morfare.com/asp/product/6839/Sony-BDV-N9200WB-Yuksek-Cozunurluklu-Ses-Ozellikli-5-1-Ev-Sinemasi

arkadaşlar yeni seriyi almaya değer mi arada 200w fark var.
    n9100 ün tipi daha iyiydi sanki

• yeni n9200 de beyaz renk olanında önde ortada şerit şeklinde ve arkalarda led lambalar var.
    sanırım ekrandaki görüntünün renk tonuna göre değişiklik gösteriyor.
    film izlerken rahatsız etmez mi ???

Sony BDV-N9100W 4K 3D Blu-ray Ev Sineması Sistemi alacağım yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_n -- 15 Nisan 2014; 12:37:15 >

• arkadaşlar n9200 almayı düşünen var mi ???

• 2000tl ve uzeri verecekseniz bu tur sistemler yerine en alt duzeyde avr-hop-playerla daha iyi performns alursiniz diye dusunuyorum

• Arkadaslar dun n9200 aldim, bugun gelecek, aksam size goruslerimi atarim, renk konusunda yine maalesef sadece siyah gelmis ve beyaz olan modeli turkiyeye gelmeyecekmis.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskinci -- 17 Nisan 2014; 11:35:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskinci

Arkadaslar dun n9200 aldim, bugun gelecek, aksam size goruslerimi atarim, renk konusunda yine maalesef sadece siyah gelmis ve beyaz olan modeli turkiyeye gelmeyecekmis.

Selamlar

Hocam nerden ne kadara aldınız?
    inceleme ve görüşlerinizi bekliyoruz. bir de foto eklerseniz tam olur.
    şimdiden teşekkürler.
  • biz de bu akşam n9200ümüzü aldık.. beyaz rengin bizim eve uymayacağını düşündük ve aradaki fiyat farkı çok gereksizdi siyah rengini aldık. yarın montaja geliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulçocuğu

biz de bu akşam n9200ümüzü aldık.. beyaz rengin bizim eve uymayacağını düşündük ve aradaki fiyat farkı çok gereksizdi siyah rengini aldık. yarın montaja geliyorlar

dostum öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. İncelemelerinizi bekliyoruz. Merak ettiğim 3d altyazı desteği var mı? test edersen sevinirim bende almayı düşünüyorum.
  • Herkese iyi akşamlar. 40 metre karelik bir salon ve 65 vt 50 TElevizyonum var. Maç ve film izlemek sistem bakıyorum. Bugün kapalı kutu 9100'ü 1350TL ye buldum. Sizce bu fiyata 9100'ü almak mantıklımıdır yoksa başka bir model mi tavsiye edersiniz. Mağazadaki arkadaş 1650 tl ye LG 9530'u tavsiye etti ama ben Lg ye bulaşmak istemiyorum.

• Herkese iyi pazarlar.. N9200 Cihazımızı teslim aldık şuan müziğimi dinliyorum .
    velakin alacaklara birkaç uyarıda bulunmak istiyorum, cihaz çok yeni ve teknik serviste hala bu cihazı kurma tecrübesi olmayan arkadaşlar da var. cumartesi günü ufak bir problem yaşadık ama halloldu bu problemin ayrıntısına pek girmeyeceğim. fakat cihazı alanların uyması gereken bazı şeyler olduğunu söyleyeyim.
    öncelikle cihazın fabrika çıkışı yazılımı çok ama çok eski. bu yüzden arayüzler vs. çok takılıyor.. cihazın menüsü çok yavaşlıyor ilk montede. cihaz açılınca internete bağlansın mı sorusu çıkıyor karşınıza. buna birçok kişi evet diyecektir. işin dikkat edilmesi gereken kısmı burada. bizim modem içerideki odalardan birindeydi, sistem salonda. cihaz modem gücünü 2 çizgi gösteriyordu. bağlayalım dedik ve cihaz dondu. düzeltemedik ne yaptıysak aynı sorunla karşılaştık. sonra yetkililerle iletişim vs. kurduk ve başka bir yol bulduk. aynı adımları tekrarladık ve internet kısmında bu sefer modeme bağlanırken interneti yükleme kısmında cihaz dondu. neyse ki bu sefer donup kalma olmadı yavaş ta olsa çalıştı.
    Sonra neyse ki aklıma birden bir fikir geldi. eğer aklıma bu fikir gelmeseydi mesajımın bundan sonraki kısmı maalesef hiç keyifli olmayacaktı. Telefonun hotspotunu açma fikri geldi aklıma. Telefonun hotspotunu açtım, evdeki modeme bağlamak yerine xperiaZ telefonumun hotspot sistemine bağlandık. tabi sinyal gücü ful çıktı bu sefer. internete bağlandı ve bir güncelleme ekranı ile karşılaştık. güncellemeyi indirmeyi başardık ve ondan sonra cihazımız olması gerektiği gibi çalışmaya başladı.
    Tabi cihazı yeni yeni çözüyorum.
    Öncelikle şunu söyleyeyim, hadi akşam burayı diskoya çevirelim cıstak cıstak bassın canını okuyalım vs. gibi şeyler istiyorsanız bu sistem size göre değil. Doğru ekolayzır ayarını yaparsınız evet çok güzel tatlı ve orijinal bir bass alabiliyorsunuz ama uçurmaz. anlayan anlamıştır beni zaten basslı ayarlarda arka hoparlörleri biraz daha pasif kılıyor zaten. eski dvdimiz oldukça şikayetçi olduğumuz hiç memnun kalmadığımız ve en sonunda arıza yapan ve tamir edilemeyen philips hd dvd idi. bozulunca tekrar emekli sony dvdmize geçiş yapmıştık. yeni aldığımız n9200 ile görüntü çok değişti. televizyonumuz da öyle çok ahımşahım birşey değil. philipsin birkaç yıl öncekki orta model lcd televizyonu model kodunu hatırlamıyorum. ambilight özelliği olmayanlardan. ona rağmen görüntüler resmen 1 gömlek düzeldi.. gelelim ses kısmına.. öncelikle çok sevdiğim, her şarkısını büyük keyifle dinlediğim phill collinsin konser cdsini denemek istedim. uygun ekolayzır ayarını bulmam biraz zaman aldı ama bulduğum zaman da oldukça keyif aldım elimde izleyebileceğim yeni dvd yada bluray yoktu. hepsi izlenmiş. son hava bükücü hediye olarak geldi de onu izlemeyi istemedim quantum of solace dvdsi taktım bol müzikli veya bol aksiyonlu sahneleri izleyeyim bakalım dedim. bondun opera salonunda gizlice kulaklık çalıp katıldığı operalı sahne, aston martin ve alfaromeoların kovalamacaları, dc9 uçaklı sahne.. şahane filmlerde o kadar ayrıntı sesleri duyuyorsunuz ki daha önce birsürü kere izlediğim filmde ilk defa bazı sesleri duydum. kıyafetlerin hareket etme sesi bile duyulabiliyor.. müzik performansı da oldukça iyi fakat müzikte birkaç eksik bulabiliyorsunuz. zaten bu sistem bir ses sistemi değil, sinema sistemi. bu yüzden tahmin ediyordum böyle düşüneceğimi ki dinledim yeteri kadar bayilerde. şöyle güzel bir film taktığınızda işte o zaman işte bu bee!!! diyebiliyorsunuz ve '' sinema sistemi'' kavramını anlayabiliyorsunuz. naçiziane tavsiyem cihazınızın potansiyelini görmek için ilk deneyişlerinizde önce güzel müzikleri ve ses kaydı olan bir film izleyin, deneyin. dublajın türkçe olmamasına dikkat edin. türkçe dublajlar maalesef kalite olarak düşük. ingilizce ses seçeneklerine göz atın.
    ondan sonra dedim böyle olmaz bu iş d&rdan film bakmaya indim, öyle film de bulamam ki. sadece sevdiğim oyuncuların filmlerini izlerim. dolanırken ismini çok duyduğum ve bir gün izlemek istediğim george clooney'nin ''syriana'' filmini buldum. dedim bunda aksiyon vs. de vardır da keyifle izleriz.. film içerik ve konu olarak çok başarılıydı. konu ve verilmek istenen mesajlar çok başarılıydı ama o tarz bir filmi beklemiyordum. aksiyon sahneleri, film müzikleri yoktu.. arkada bazen müzikler çalıyordu ama öyle limit müzikleri değildi tabi.. film pek o tarz değilmiş...neyse film izlemiş olduk en azından. film izlerken bir ara çok ilginç birşey oldu. bir sahnede çocuklar elektrik direklerinin altındaydı. ufaktan kablolarının yanma sesi gibi bir ses geldi. farkında değiliz meğersek o sıra ikimiz de aynı anda pür dikkat bu sesi anlamaya çalışıyormuşyz. babam da ben de bu sesi uzunca dinledik. ses tam da arka hoparlörlerin ordan geliyordu. ulan dedim amfimi yanıyor bu ses ne böyle. bildiğiniz ufak ufak yangın başlangıcı sesiydi. ''çıtırt çıtırt'' babamla aynı anda ani bir telaşla arkamıza döndük ve arka kablolara, ve arka amfinin olduğu yere baktık. uzun uzun var mı yok mu birşey diye baktık koklamaya çalıştık dokunmaya çalıştık. bu sırada ses devam ediyor tabi.. ben tatmin olmadım sesi kapadım. sonra sesin filmden geldiğini anladım ve yüzümde ironik bir ifade oluştuğunu görmesem de anlamış oldum.. o kadar gerçekçiydi ki o ses ikimiz de gerçek sandık..

çok konuştum, toparlıyorum.
    bu sistemi almak isteyenler. evet bu bir 5+1 bir sistem ama adı ' sinema sistemi'. bassın da sesin de kalitesini alıyorsunuz ama amaç farklı. he '' yav ben filmde o kadar şeye bakmam ki ben öyle müzik dinleyebileceğim özellikle de bana bol bol bol bass verebilecek bir sistem bakarım ama aynı zamanda maddi imkanım kısıtlı, içinde dvdsi de olsun wifiı da olsun kaliteli hoparlörü de olsun'' diyenlere samsung veya lgnin modellerini tavsiye ederim. samsungun modelini de dinledim bu kadar kaliteli ses yok ama daha fazla bass var. hatta sesi boğduğu bile oluyor. ama daha çok sesin derinliklerine inmeyi sevenler için ve bassı da az çok diye değil de doğal mı yoksa yapay mı diye ayırt edenler için sony daha iyi. ama tekrar söylüyorum bu bir ses sistemideğil sinema sistemi..
    benim sevdiğim tarzda müziklere oldukça iyi uyum sağlıyor. sting, earth wind & fire, phil collins vs. dinlediğim zaman keyfimi çok rahat alıyorum.

''tamamdır işte bu ben sony alıyorum!!'' diyorsanız buraya dikkat edin.anlatacaklarımın nedenini sormayın
    sistemi aldınız eve geldi. montajı yapacak arkadaş direk modeme bağlamak isteyecektir. modeminizi arattırın. ama eğer sinyal gücünüz 4ün altındaysa internete sakın ola bağlamayın. ya modeminizi alete yakınlaştırın ya da internet pakedinize kıyıp telefondan hotspot açın. uyarıyorum, yeterli internet sinyali yoksa cihaz donuyor !!!! çünkü cihazın fabrika çıkış program sürümü çok eski ve çok yavaş..onun üzerine modeme bağlanmakla uğraşıyor ve donuyor. sinyal yeterli değilse yani riske atmadan söylüyorum 4tikin altındaysa internete bağlamayın cihazı !!!. velakin cihazın sürümünü güncellemeniz şart çünkü cihazla gelen sürüm çok eski ve çok yavaş çalışıyor. son sürüme güncellemeniz şart oluyor. güncellendikten sonra bir problem olmuyor çok güzel kullanılıyor cihaz o konuda endişeniz olmasın. ama güncellemeyi yapmak için bir şekilde 4tikten daha fazla çeken internet sinyali bulmanız gerekir.
    başka bir uyarı daha yapayım cihaz açılır açılmaz menüleri çok zorlamayın.. sürüm de eski, işinizi zorlaştırırsınız..

onun dışında alacaklara şimdiden hayırlı olsun. n9100 ve n9200 arasında kalanlar ikisini de mağaza da dinlesinler lütfen. açıkça söyleyebilirim ki n9200 ses kalitesi olarak çok daha iyi.. basslar çok daha başarılı. umarım yardımcı olabilmişimdir. almayı düşünen tüm dostlarıma şimdiden hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulçocuğu -- 20 Nisan 2014; 13:17:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the-infinite

arkadaslar bu sistemi alacagim. ama dts olayini tam anlayamadim.
    simdi ekledigim resimde belirttigim hdmi yok yazisi ne anlama geliyor ?
    hdmi ile degil de optik cikisa mi baglamak gerek optik cikis var tv nin.

Cihaz sadece kendi loaderına konulan diskten veya cihaza taktığınız usb bellekten bu kodları çözer.

Yani dışarıdan bağlayacağınıız bir konsol, bilgisayar, televizyon gibi cihazlardan gelecek olan dts sesleri çözmez. Dışarıya kapalı şekilde imal edilir bu tür sistemler hep.

Tamamen satış stratejisi.

Her ne kadar Sony de olsa bu tarz paket sistemleri tavsiye etmem. Verilen paraları zerre haketmiyorlar. Onun yerine AVR'li bir sistem kurmanızı tavsiye ederim. Hatta bütçenizi artırarak daha da iyilerine sahip olabilirsiniz.

Alacağınız en vasat avr ve hoparlörler bu paket sistemlerden daha iyidir diyebiliriz hatta.

İleriye dönük sistemler toplamak istiyorsanız biraz tutulmuş, desteği olan yeni modellere bakın.

Sadece ses kalitesi önemli diyorsanız o fiyata güzel 2. el avr li sistem de kurabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba,

Bende sony n9100W sinema sistemini aldım.bütün ayarlarını yaptım.Flim konusunda gerçekten çok başarılı bir sistem.Müzikle pek uğraşmadığım için teste gerek duymadım.
    Hoparlörleri ayarlama konusunda auto kalibrasyon diye birşey var.merak ettiğim konu bunu deneyen arkadaşlar varmı.gerçekten bu ayarın yararını görebiliyormuyoz.birde auto kalibrasyonu çalıştırdığımız zaman sistem çok yüksek bir test sesi veriyormuş bunu kısamıyormuşuz.kitapçıktaki bilgi bu.Bende haliyle cesaret edemedim.
    auto kalibrasyonu deneyen arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirm.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.