Şimdi Ara

Sony Dav Dz 940 İnceleme ve Bir Kaç Soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
6.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Optik giriş önemli. Onun için paraya bayılabilirsiniz.

Ikiside ayni, digital kablo, sinyali ya %100 iletirler yada %0.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Hayırlı olsun DZ940 güle güle kullan :)
    Neler bağlamayı düşünüyorsun tv ve DZ940,a ayrıca nasıl bağlamayı düşünüyorsun ?

Teşekkür ederim.

Şu an için aten çok bir techizat yok, sıra gelmiyor onlara başka ihtiyaçlardan

Fakat bir sonraki aşamada, kullanabileceğime inanırsam, ps3 olabilir...

kablolamayı da, zaten uydum scartla bağlı tv ye, tv den hem optik le, hemde hdmi ile ses sistemini bağlamayı düşünüyorum.Sonrada tv nin ses menüsünden digital çıkış seçersem, hallolması lazım dıye dusunuyorum.

hdmi 1.4 destekliyor tv fakat, arc desteklemiyormuş ne yazıkki, artık malzeme elime geçince deneme yanılma ile yol alacağım sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: C_e_R_k_H_a_N_n

quote:

Neler bağlamayı düşünüyorsun tv ve DZ940,a ayrıca nasıl bağlamayı düşünüyorsun ?

Teşekkür ederim.

kablolamayı da, zaten uydum scartla bağlı tv ye, tv den hem optik le, hemde hdmi ile ses sistemini bağlamayı düşünüyorum.Sonrada tv nin ses menüsünden digital çıkış seçersem, hallolması lazım dıye dusunuyorum.

hdmi 1.4 destekliyor tv fakat, arc desteklemiyormuş ne yazıkki, artık malzeme elime geçince deneme yanılma ile yol alacağım sanırım.

Hele bir ürün eve gelsinde gerisi kolay,ne zaman gelecek eve bir tarih varmı ?

• bende ses sistemi olarak DV DZ100 var ve arkasında sadece tek scart girişi var dvd seyrederken problem yok ama ben tv seyrederken de sesi ses sisteminden almak istiyorum nasıl bir bağlantı yapabilirim dvd yi hiç kullanmasamda olur acaba scartı tv den çıkartıp receiver a mı takmalıyım işin içinden çıkamadım yardım lütfen
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster

UPS kargo sanırım temkinli davranmak için bana attığı mailde perşembe demişti ama, sabah antebe gelmiş dağıtıma çıkmış.
    Sanırım öğleden sonra büroya getirecekler...

iyide benim hala tekzenden aldığım hdmi 1.4 ile optik meydanda yok, adamlar sözüm ona hala temin edecekler, ölmezlerse

ayar mayar bişeyler yapmak lazımmı yılmaz hocam?

• Orijinalden alıntı: C_e_R_k_H_a_N_n

UPS kargo sanırım temkinli davranmak için bana attığı mailde perşembe demişti ama, sabah antebe gelmiş dağıtıma çıkmış.
    Sanırım öğleden sonra büroya getirecekler...

iyide benim hala tekzenden aldığım hdmi 1.4 ile optik meydanda yok, adamlar sözüm ona hala temin edecekler, ölmezlerse

ayar mayar bişeyler yapmak lazımmı yılmaz hocam?

Ayar yapmak gerekir ama bu ayarlar tamamen senin odan ve kulağın ile ilgili çünkü bana göre iyi olan ayar sana göre kötü olabilir,mesela bir arkadaş forumda DZ-940 için BASS sesi fazla demiş ama bana görede TİZ sesleri özelliklede müzik dinlerken kulak tırmalıyor
    (SOUND MODE ayarından ayarı HI-FI yapınca biraz daha iyi)

HDMI kablo olduktan sonra optik kabloya pek ihtiyaç olacağını sanmıyorum ama bu neler bağlayacağın ile ilgili,mesela ben uyduya önem vermediğim için benim uydu cihazı sıradan bir cihaz ve tv,ye scart ile bağlı ama tv ve DZ-940K birbirine HDMI ile bağlı olduğu için uydunun sesini Stereo olarak 5.1 veya 2.1 olarak dinleyebiliyorum ama iş film izlemek konusu olunca inan keyfi bambaşka.(profesyonel olan sinema sistemlerini söylemiyorum tabiki,kendi klasmanında DZ-940 iyi)

Hemen bir film ve o filmin bir sahnesini tavsiye edeyim en azından DZ-940 gelene kadar hazır edersin.

The Ring Two-2005 (MKV 720P veya 1080P)
    Süre:00:42:20,den itibaren banyo sahnesi müthiş.

Ayrıca bu filmleride öneririm.(Belki hepsini izlemişsindir ama birde DZ-940 ile izle o zaman bana hak vereceksin)

300 Spartans

A Christmas Carol

BODY OF LIES

Dark Knight

Kingdom of Heaven

Shooter 2007

The Lord Of The Rings Series

The Ring Two

Wall-E

Wolfgang Amadeus Mozart

The Bourne Series

Uzun oldu ama yardımcı olmaya çalıştım,umarım faydası dokunur.

• birader kafayı yemek üzereyim
    o kadar hevesle aldıgım seti gecenin bir körüne kadar çalıştıramadım...

çalıştırdım da, dvd izledim sıkıntı yok.. Fakat tv den yayın sesini bir türlü alamadım

akşam akşam eşantiyondan bir durum çıktı saat11e kadar eve gidemedim, sonrada 2ye kdr setle uğraştım olmadı...

şimdi işe gitmem lazım, ama acaba şu olurmuydu soruları kafamdan gitmiyor...

samsung 40c650 kullanıyorum ben. Acaba dz940 ile samsung bağlayanımız varmı içimizde???

hdmi 1.4 ile hdmi 1-2-3 slotlarının hepsinden bağladım teker teker, anynet ile kumanda teke düştü sorun yok...
    ses ayarlarından Hoparlör seçeneğinden Harici hoparlor ude sectim... ses kesildi tv de... hatta bundan sonra kumandadan ses aç kapa tuşuna bastığımda ses sisteminden ses şiddeti yukselip alcalıyor (yani tv ekranından sayısal olarak goruyorum.. mesela sesi ses artışını 10dan 25-30a çıkartabiliyorum, fakat tık yok...
    Anynet e girip, cihaz alıcı listesinden DVD System 1 seciyorum.
    ses sitemi function dan tv ye de getiriyorum...
    anynet ile bağlantı kurunca goruntu önce sony nin arayuzune gidiyor.. sonra ben tv nin kaynak seciminden uydunun baglı oldugu scart ı secıyorum.. goruntu ok. Fakat ses neremi yırtsam cıkmıyor....

tv yi ilk actıgımda, (oncesınde uydu acık), normalde scartı gorup uyduyu acması lazım. Hatta 1-2sanıye uyduyu gosterdı, sonrasında hemen hdmi3e gecıyor. Ses sisteminin arayuzu gelıyor karsıma... Sony home theatre system dıye mavı ekran
    burdan tv kumandası ıle, araclara/anynet+ HDMI-CEC/ alıcı durumu acık ıken cihaz listesine/Dvd System 1 sectıgımde anynet cıhaza baglanıyor dıyor. mavi ekran hala karsımda... Tekrar tv kumandasından kaynagı scart a getırıyorum kı uydu gelsın tv ye dıye...o zamanda anynet baglantısı kaldırılıyor dıyro ekranda ve uydu goruntusu var... ses yok.. kumandadan ses mudahale ettıgıımde tv de garip bir sekilde anlık olarak (tv nın ses sımgesı olmayan baska bı ses sımgesı cıkıyor- sanırım ses sisteminin ses imgesi, ses artıp azalıyor gozukuyor... ama ses yok

ne yapmalıyım bu sesı, sony den getırmek ıcın baska ne ayar var acaba?
    optik kablo yarın gelecek, acaba hem hdmi hem optik mi baglamam lazım olcak.. eger oyleyse bu nasıl hdmi hem ses hem goruntu aktarmıyormu :( deli olmadan lutfen bırı el uzatsın

• Tv,ye bağlı tüm cihazları söktükten sonra sadece Tv+DZ-940 bağlantısı denedinmi ?

Bu arada bildiğim kadarı ile HDMI kablolardan HDMI 1.3 Görüntü - HDMI 1.4 Görüntü+Ses iletebiliyor diye biliyorum,sendeki hangisi 1.3-1.4 ?
  • abi tv ye bağlı sadece dandik bi uydum var scart tan.... astracom3500... onu sökmedim fakat dvd den orjinal film oynattım, gayet mükemmel.. gece 2de ses açamadım ama dolgundu yani...

bendeki kablo inca altın uçlu hdmi 1.4 ....
    tv nin 1.4 desteği var fakat ne yazıkki ARC yok :( samsung usa ile msj lastım kesin eminim yani...
    bu bilgiyi burdaki samsung servisindeki eleman bile bilmiyor, sallıyor... ve bu adan burdaki nerdeyse tüm elektronik marketlerin montajını sadece kendisi yapıyor...
    hdmi 1.3 ile 1.4 arasında en belirgin fark ses ve görüntüye ilaveten ethernet paylaşımı da olması... 3d aletlerde v1.4 ten aktarılıyor...

Dun aksam bir anda kayın pedere tv almamız icab etti.. gold dan 1169 tl ye samsung dahili uydulu 40eh5200 aldık... bu sabah montajı yapsınlar dıye samsung servise gitmem icabedince, gitmişken sorayım dedim...
    eleman beni üzerine hoplatacaktı..

"- OOO abi öyle olmazki o, hdmi la ses olurmu tv den, sen uyduya takmalısın hdmi .." -Herif teknik servis elemanı, hdmi la ne aktarılır onu bilmiyor
    "-kardeşim benim uydu da sadece scart var"
    "- başka nasıl bişey yok vardır ya"
    "- abi yok işte, ben şimdi o kdr parayı boşuna mı verdik? "
    "- yok yok, tv de optik varsa, sen bi optik kablo al onu tak. o zaman hallolur"
    "- peki inşallah"

Allahtan yurtiçi kargoda optik kablom geliyor. heralde bu hızla ancak yarın sabah gelir antebe...

• quote:

abi tv ye bağlı sadece dandik bi uydum var scart tan.... astracom3500... onu sökmedim fakat dvd den orjinal film oynattım, gayet mükemmel.. gece 2de ses açamadım ama dolgundu yani...

bendeki kablo inca altın uçlu hdmi 1.4 ....
    tv nin 1.4 desteği var fakat ne yazıkki ARC yok :( samsung usa ile msj lastım kesin eminim yani...
    bu bilgiyi burdaki samsung servisindeki eleman bile bilmiyor, sallıyor... ve bu adan burdaki nerdeyse tüm elektronik marketlerin montajını sadece kendisi yapıyor...
    hdmi 1.3 ile 1.4 arasında en belirgin fark ses ve görüntüye ilaveten ethernet paylaşımı da olması... 3d aletlerde v1.4 ten aktarılıyor...

Dun aksam bir anda kayın pedere tv almamız icab etti.. gold dan 1169 tl ye samsung dahili uydulu 40eh5200 aldık... bu sabah montajı yapsınlar dıye samsung servise gitmem icabedince, gitmişken sorayım dedim...
    eleman beni üzerine hoplatacaktı..

"- OOO abi öyle olmazki o, hdmi la ses olurmu tv den, sen uyduya takmalısın hdmi .." -Herif teknik servis elemanı, hdmi la ne aktarılır onu bilmiyor
    "-kardeşim benim uydu da sadece scart var"
    "- başka nasıl bişey yok vardır ya"
    "- abi yok işte, ben şimdi o kdr parayı boşuna mı verdik? "
    "- yok yok, tv de optik varsa, sen bi optik kablo al onu tak. o zaman hallolur"
    "- peki inşallah"

Allahtan yurtiçi kargoda optik kablom geliyor. heralde bu hızla ancak yarın sabah gelir antebe...

Tamam Serkan sakin ol bu kadar sinirlenme ölüm harici herşeye çare var bu hayatta ;) hele bi optik kabloda gelsin o zaman belli olacak herşey biraz daha sabır.

(Sonucuda merak ediyorum ama beklemekten başka çare yok şimdilik)

• Arkadaşlar ses sisteminin bağlantısını şu şekilde yapıyoruz.Optik kablo gerekiyor.Onu tv ye bağlıyoruz.Bu ses aktarımını yapıyor.Bir de hdmi kablosuyla bağlantı gerekiyor.Cihazı tv ye bağlıyorum.Böylece tv kumandasından kumanda etmiş oluyorum.Tv ile aralarında veri akışı oluyor.TV yi kapayınca ses sistemi falan da kapanıyor.Scart ile bağlantıyı soran arkadaşım inan skart bağlantısını hiç denemedim.Zaten çok eski bir bağlantı şekli önermem.Diğer seçenekler varken bence hiç uğraşma.Tabi tv de özellik yoksa onu bilemem.

Bağlantıyı bu şekilde yaptığımızda uydudan tv den..usb den film oynatınca yani her türlü ses alabiliriz.Yalnız film indirirken artık ses sistemine sahipsiniz dts li olanlara bakmanızı öneririrm.Ses çok değişiyor.Bir de samsung tv si olanlar ayar yapmayı unutmasın.Tv kumandasında ses düğmesinde ses ayarını dts ye getirmeliyiz.Yoksa tadı çıkmaz.Saygılar..
  • uzun ugraslar sonunda , nasil cozdugumu tam olarak bende bilemememe ragmen sukurler olsun hallettim....

henuz ince ayar yapmaya firsat olmadi...
    misal orhan beyin dedigi gibi nerden giripte dts yapmam lazim tv menusunden.. bilmiyorum fakat, elbet buluruz ins.
    simdilik pcm diye birsey var... o secili hoparlor ek ayarlarinda... bakcaz artik....
    tabi birde ses sisteminin ayarlari var.. ordada yilmaz bey kardesim tavsiyesini yapmis zaten...

kablolarin her biri biryerden emanet, bnm kargo hala yolda ulasamadi bir turlu :)

artik geriye uygun zamanda, arkadaslarin dedigi gibi kaliteli film indirmek kaliyor...
  • quote:

uzun ugraslar sonunda , nasil cozdugumu tam olarak bende bilemememe ragmen sukurler olsun hallettim....

henuz ince ayar yapmaya firsat olmadi...
    misal orhan beyin dedigi gibi nerden giripte dts yapmam lazim tv menusunden.. bilmiyorum fakat, elbet buluruz ins.
    simdilik pcm diye birsey var... o secili hoparlor ek ayarlarinda... bakcaz artik....
    tabi birde ses sisteminin ayarlari var.. ordada yilmaz bey kardesim tavsiyesini yapmis zaten...

kablolarin her biri biryerden emanet, bnm kargo hala yolda ulasamadi bir turlu :)

artik geriye uygun zamanda, arkadaslarin dedigi gibi kaliteli film indirmek kaliyor...

Valla o kabloların her biri bir yerde dedin ya merak ettim,görebilme şansımız varmı acaba ? :))

Not:Nalburlarda 2 metresi 1.5 TL,ye satılan arkası yapışkanlı kablo saklayıcı/gizleyici/toplayıcı denen meret çok işe yarıyor haberin olsun

• hafta sonu olsunda, pazar gunu bi shot cekıp gondereyım sana :)

arkası yapıskanlı kablo kanalını bılmıyordum, saolasın duydugum ıyı oldu...
  •  Sony Dav Dz 940 İnceleme ve Bir Kaç Soru

işte oturma odasının ortasında perdenin arkasına sakladıgım kablo kalabalıgı yoğun istek üzerine...

olsun kac zamandır alıcam ben bu zıkkımı, o kadar eziyeti olacak artık.

• Dün Teknosa.com’dan PHILIPS 47PFL4307K/12 FHD 3D LED LCDTV siparişi verdim. Heyecanla gelmesini bekliyorum. Bu TV’ye uyumlu 500-800 TL aralığında 5+1 ev sinema sistemi almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? TV üç 3D özellikli, 3D film izlemek için, Ses Sisteminin de 3D olması mı gerekiyor? Ayrıca 3D ses sistemi, BlueRay çok gerekli mi? Olmazsa ne olur? Bu konuda oldukça cahilim, her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanbey

Dün Teknosa.com’dan PHILIPS 47PFL4307K/12 FHD 3D LED LCDTV siparişi verdim. Heyecanla gelmesini bekliyorum. Bu TV’ye uyumlu 500-800 TL aralığında 5+1 ev sinema sistemi almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? TV üç 3D özellikli, 3D film izlemek için, Ses Sisteminin de 3D olması mı gerekiyor? Ayrıca 3D ses sistemi, BlueRay çok gerekli mi? Olmazsa ne olur? Bu konuda oldukça cahilim, her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.

Biraz geç oldu ama,son durum nedir acaba ? (neler alındı ? şu an neler kullanılıyor ? herhangi bir sorun varmı ?)
  • quote:

Sony Dav Dz 940 İnceleme ve Bir Kaç Soru

işte oturma odasının ortasında perdenin arkasına sakladıgım kablo kalabalıgı yoğun istek üzerine...

Şu link,i ben bi düzenleyeyim :)

Son durum nedir,haberleşemedik bayadır ?

Not:SubWoofer,ı duvara yakın bir yere koyarsan etkisi daha fazla ve bass,lar daha tok olur.

• quote:

quote:

Not:SubWoofer,ı duvara yakın bir yere koyarsan etkisi daha fazla ve bass,lar daha tok olur.

Alıntıları Göster
    quote:

abi eline saglik beceremedik, mazur gör.. cok uzak kalmısım dijital yaşam dan...
    ahh ah nerde o unıversıte yılları :))

abi evin su anki sekli itibariyle koyulabilecek yegane yer orasıydı... ama yaza dogru tekrar degıstırırsek aklımda bulunsun tavsıyen.. tesekkur ederım...

hazır senle ırtıbata gecmısken sunu sorayım ;
    bu tv de izlerken (gerek usb den, gerek uydudan, gerekse dvd playerdan), ekranın bır kenarında DD veya dts veya sair bir logo çıkması icab etmiyormu izlerken? (hani sesin hakikaten digital oldugunun kanıtı gibi? )

yoksa ben kendı kendımı mı avutuyorum, ahanda 6ch dts ses alıyorum felan gibi kendime havamı yapıyorum

Senin tavsıyelerın hala aklımda ama bir turlu o filmlerin kaliteli lerini indirmeye fırsatım olmadı. onceki zamandan elimde olanlarla su an ıcın idare ediyoruz...

Fakat yıllardır su matrix i kac kez izledim bilmiyorum, hep bu zamanı bekliyordum... bu nedir be kardesim ya.... super, Allah herkese kısmet etsin, bize etti sukur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C_e_R_k_H_a_N_n -- 13 Aralık 2012; 14:56:51 >

• quote:

quote:

abi eline saglik beceremedik, mazur gör.. cok uzak kalmısım dijital yaşam dan...
    ahh ah nerde o unıversıte yılları :))

abi evin su anki sekli itibariyle koyulabilecek yegane yer orasıydı... ama yaza dogru tekrar degıstırırsek aklımda bulunsun tavsıyen.. tesekkur ederım...

hazır senle ırtıbata gecmısken sunu sorayım ;
    bu tv de izlerken (gerek usb den, gerek uydudan, gerekse dvd playerdan), ekranın bır kenarında DD veya dts veya sair bir logo çıkması icab etmiyormu izlerken? (hani sesin hakikaten digital oldugunun kanıtı gibi? )

yoksa ben kendı kendımı mı avutuyorum, ahanda 6ch dts ses alıyorum felan gibi kendime havamı yapıyorum

Senin tavsıyelerın hala aklımda ama bir turlu o filmlerin kaliteli lerini indirmeye fırsatım olmadı. onceki zamandan elimde olanlarla su an ıcın idare ediyoruz...

Fakat yıllardır su matrix i kac kez izledim bilmiyorum, hep bu zamanı bekliyordum... bu nedir be kardesim ya.... super, Allah herkese kısmet etsin, bize etti sukur.

Valla benim tv,de öyle bir özellik yok belki başka tv,lerde vardır ama bilemiyorum inanki ?

6 kanal ses alma olayı DVD taktığında oluyor ama ben bugün USB,den MKV film taktım ve desteklenmiyor diye mesaj belirdi ekranda ancak bir media player alıp takarsak o zaman DD ve DTS olarak filmleri izleyeceğimizi düşünüyorum ?

Bu arada bende bir çok kez MATRIX filmi izlemişimdir,hatırlattığın iyi oldu hemen birde BLU-RAY,de izleyeyim bakalım nasıl oluyormuş.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.