Şimdi Ara

Sony DCR-HC45E ile DCR-HC47E arasında seçim yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kamera almak istiyorum epeydir tüm modelleri ve formatları inceledim ve sonunda Sony DCR-HC45E ve DCR-HC47E modellerine kadar eleme yaptım. Fiyat ve aradığım özellikler bu kameralarda var. Ancak birinde olan özellik diğerunde yok sanki mahsustan koymamışlar gibi :)
    ____________________________DCR-HC45E________ DCR-HC47E
    Görüntü Aygıtı: Boyut_____________1 / 6,0____________1 / 6
    Brüt Piksel Sayısı (K)_____________800______________1070
    Kamera Modunda Piksel Sayısı (K)__400______________04:03 Modu ; 690 / 16:09 Modu ; 670
    Minimum Aydınlatma (lüks)________5,0______________4,0
    Kamera Gürültü Giderme__________YOK_____________VAR
    Telemakro______________________Yok_____________VAR
    F______________________________1,8-4,1__________1,8-3,2
    f (Odak Mesafesi) (mm)___________1,9-76___________2,5-62,5
    Zoom Oranı (Optik)_______________40,0_____________25,0
    Hassas Dijital Zoom_______________YOK_____________VAR
    Fotoğraf Çekimi__________________YOK_____________VAR
    Görüntü Boyutu: Maks.____________Yok______________16:9 Modu ; 1152 x 648 / 4:3 Modu ; 1152 x 864
    16:9 Geniş (Tam) Kayıt____________YOK_____________VAR
    Hibrit LCD Ekran_________________YOK______________VAR

Birbirinden farklı yönleri kısaca bunlar, benim için optik zoom önemli, sırf optik zoom yüzünden kararsız kalıyorum. İki makina arasındaki optik zoom farkı çok mu sizce yani 25 zoom kullanıpda 40 görünce pişman olurmuyum(Paparazilik yapmayacam :)). Veya 47E nin artı özellikleri aradaki 15x zoom farkını kapatırmı?
    Kısaca takıldığım tek konu optik zoom olayı yoksa zaten fark açık açık gözüküyor. Tavsiyeniz ne olur 15x optik zoom dan feragat edip 47E almamı tavsiye edermisiniz.
    Teşekkürler

• arkadaşlar henüz bir cevap alamadım, bari 25x ile 40x zoom arasında ne kadar görsel bir fark var örnek verebilirmisiniz. teşekkürler.
  • 25x ile 40x optik zoom arasında ciddi fark var ancak biraz araştırırsan göreceksinki kaliteli Video Kameraların optik zoom oranları hep düşüktür.
    Kendi kullanım tecrübelerimde kamerayı genelde yakın mesafe,misal veledin cimcimelikleri,tatil anıları gibi aktivasyonlar hep 5mt.'lik mesafelerde ancak çok ender ihtiyac oluyor buda bendeki 10x zoom bile yeterli geldi. Ayrıca yüksek zoomda objeleri elle tutulan bir kamerada sabit tutmak çok zor olacak tripod gerekecektir.
    Haftasonu İstanbul park'taydım F1 serederken 10x den daha yüksek zoom ihtiyacı duymadım.
    Bence Video Kamera alırken zoom oranından çok kayıt kaliesi ve donanımsal özelliklerini ön planda tutmalısın.
  • hocam aydınlatmanız için teşekkür ederim. dediğinize göre bana 25x zoom haydi haydiye yeter.
  • DCR-HC47E
  • yahu hocam aldıysanız makineyi hayırlı olsun bize örnek çekimleri de gönderseniz çok şahane olacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony dsc-hx400v ve tavsiye
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.