Ben de kararsız kalmış,sonra bütçemi de gözönüne alarak FZ-5 almıştım.Ama makineyi sevemedim.neden dersen,çok ayrıntılı,teknik birşeyler yazamayacağım ama sevemedim işte.Bir de resimlerde odaklama (metre ayarı) sorunu yaşıyorum genelde.Bu konuda makinenin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Plastik malzemesi çok kalitesiz,manuel metre ayarı yok. Keşke Sony H1 alsaydım diyorum.
Bence alette sorun yok, sorun sendedir. biraz fotoğraf tekniklerini öğrenirsen başarılı sonuçlar elde edebilirsin, kullanmasını bilmeden cihazları suçlamak doğru olmaz çünkü aynı sorunları H1 lede yaşayabilirsin bu durumda H1 içinde kötü makinedir demek doğru olmaz
Böyle bir cevap gelebileceğini düşünmüştüm....Haklı olabilirsiniz,belki de makineye biraz daha alıştığımda daha net fotoğraflar elde edebileceğim.(umarım) Ancak,çok da acemi bir kullanıcı değilim.Uzun yıllar analog kullandım.Dijitale gelince;FZ5'ten önce Canon A520'm vardı. 6 ay boyunca yüzlerce resim çektim.Her karede gayet net ve renk tonları çok canlı fotograflar elde ettim.Aslında,bana göre FZ5, optik zum başta olmak üzere birtakım artı özelliklere sahip olması dışında,resim kalitesi olarak Canon A520 kadar bile değil. İsteyen dener.Benim vardığım sonuç budur. Sevgiler.
quote:
Leica sadece lens üretiyor kardeş. Ancak daha öncede hep tartıştığımız ve sölediğimiz gibi O lensleri leica üretmiyor. Yine pana üretiyor. Bu tamamen satış politikaları ile alakalı bir durum... Yani tamamen leica adı altında lens üretiyor kendileri. Aynen carl zeiss lenslerin sadece carl zeiss lens taşıması gbi bişey. sonuçta lens üretmek deveye hemdek atlatmak diil... Üretim tekniği satıcıdan belli bir ücret karşılığında satın alınıp, daha sonra bu ünlü üreticinin kiimliği altında makinalarda kullanılıyor
lecia makine alıp birde panasonic makinenin üretim yerine bakın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme