Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Urthas

Benim R1 zoom konusunda gariban kaldı iyice

R1 i öp de başına koy aga,
    sony dsc-p93 de bile 1.8 ccd var

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
  • Bizim HX1 in modası geçtimi yani ? Ne yapalım satalımmı ?
    DSLR den DSLR LİKE a geçtikten sonra bu makinede alışamadığım tek şey otomatik fokustu. Yeni modelde manuel fokus olması çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 8 Şubat 2011; 21:05:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

sırf şekil yapmışlar
    gerisi boş, geyik bi makine
    koysana aps-c sensör
    o zamanda nexleri satamaz
    hay sizin ticari oyunlarınıza

katılıyorum ... ben nex5 kullanıyorum bi arkadaşımda hx1 var ve sensör nedeniyle hx1 nexlerin yanında ezik kalıyor foto bakımından ki fiyat farkı fazla değil aslında yani bence nex almak daha mantıklı ... aps-c sensör koysalar nex lerden daha fonksiyonel ve daha iyi olurdu bu hx100 ve iyi de satardı ayrıca bence nexler yine satardı taşıma rahatlığı açısından :)
  • 1. raw yok
    2. flash menzili 4mt fiğrleri 6-7
    3. harici flash takılamıyor
    4. macro 5 cm en yakın

bu özelikler daha iyi olabilirdi.

HS20 ise 700 mm küsür olarak biraz daha zoomu düşük. ayrıca hx100 de optik görüntü sabitleme varken HS20 de sensör de görüntü sabitleme var. ISo verilerini de HS20 de daha iyi söyleniyor.

SX30 ise bu ikisine göre de aslında çok iyi ama da CCD sensör ile 1.3 /sn kare yakalıyor. CMOS sensörler göre biraz yavaş ayrıca sx30 un video çözünürlüğü HS20 ve HX100 göre düşük.

Bende bu 3 ü arasında kaldım. Videoda hx100 iyi olacağını düşünüyorum. Ama yukarıdaki maddelerdeki farklar düzeltilse veya sx3* un cmos sensörlü yeni bir versiyonu olsa süper olurdu.
  • Dünden beri bu makinayı inceliyorum Net' ten bulduğum belki 100' e yakın fotograf inceledim.
    Örneğin alacakaranlıkta 1600 ISO' da çekilmiş aşağıdaki fotograf çok dikkatimi çekti.
    http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1009&thread=38310824
    1600x1200 pix ölçüsündeki bir fotograf belki ISO performansı hk. kesin bir bilgi vermez ama detaylara bakıldığında özellikle detayı mahvetmeden makina tarafından uygulanan NR algoritmasını ben FEVKALADE buldum aşağıda verdiğim linkte bulunan forum kullanıcıları tarafından yüklenmiş fotograflar her ne kadar fotograflar küçük ölçekte de olsa makinanın 1/2.33" ölçek ve 16 mpx te inanılmaz bir performans gösterdiği anlaşılıyor. Fuji HS20 belki donanım özellikleri ile daha iyi ama (Tepe flaşı+ daha kullanışlı açılı dönebilen LCD gibi) ama fotograf kalitesi olarak verdiğim linklerdende görerbileceğiniz gibi HS20, HS10 dan iyi ama bu makina neredeyse netlik ve keskinlik açısından hatasızmış gibi diyebilirim.
    http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1009&page=1
    http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1009&page=2
    Makina, erken konuşmuş olmakta istemiyorum ama 1/2.3" (6.17 x 4.55 mm) ölçekte Sony tarafından geliştirilen Exmor R BSI-CMOS sensör ile BIONZ işlemci ile çok iyi bir uyum sağladığı görülmekte. Tabi iyi hesaplanmış Carl Zeiss Vario Sonnar*T objektifinde 27 mm geniş açıda 2.8 diyafram ile max. zoom da 5.6 diyaframda bu absürt zoom değerinde iyi denilebilir. Bu objektif hk. kısa bir bilgi vereyim. Objektif te yer alan T * "Şeffaf" anlamına gelmektedir. Böylece max. kullanılabilir kontrast elde edilirken, bu objektifte yansımaları en aza indirmek ve hayalet görüntüler ile flare bastırmak için (T *) mercek üstlerinin multi-kaplama olduğunu gösterir. bu objektifte kullanılan IS karşılığı Optical SteadyShot sitemi ek olarak Aktif Modu bir (3-way shake) destekler. Yeni ilave edilen "Aktif Kip" (OASS) diğer bir değişle Yeni SteadyShot bildiğimiz"Standart kipi" ile karşılaştırıldığında 10 kat daha fazla makina sarsıntısını düzeltme anlamına geldiği iddia ediliyor. Yani yürüyüş ve koşu sırasında hareket sonucu oluşan titreşim ve sarsıntılar özellikle geniş açıda görüntü ve video çekimde yararlıdır. Bu yolla "Aktif Kip" ile telefoto da düzgün filmler ile daha az bulanıklık elde edildiği bazı test kullanıcıları tarafından ifade edilmektedir. Video da Full 1920x 1080 px 60fps değeri de dikkat ç'iekici ve 3 ayrı sıkıştırma kipi kullanılmasıda enteresan (AVCHD ve MPEG-4 AVC / H.264). Hafıza kartı olarak 2. seçenek SD kart' ta kullanılması iyi olmuş. Sony' e özgü Memory Stick Duo vb. seri hiç sevmediğim zaman içinde data kayıpları oluşturan bir kart çeşidiydi. Özellikle gezi fotografçılığı yapanlar için GPRS ile bir çeşit pusulanında bulunması artık makinalara bir de cep telefonu ilave ederlerse daha da güzel olacak.
    Beğenmediklerim: Motorlu zoom: Keşke Fuji S ve HS serisi gibi manuel zoom+manuel netleme halkaları olsaydı, Makinanın bataryasına en az 250 çekim ilave olurdu ve zırt-pırt arıza çıkartması muhtemel olan bir motordan kurtulunurdu. Böyle bir like makinada Tepe flaşının olmayısı USB 2+HDMI nin dışında diğer çıkışların (Str. Mic+Remote Cont. olmayışı) ve en önemlisi CMOS sensörün getirdiği baygın renkler. En azından mutlaka bu renklerin bir prg. ile işlenmesi gerekiyor. Nikon-Fuji hepsinde o bir türlü sevemediğim renk tonlaması malesef bu makinada da var.
    Sonuç: Şu ana kadar bu gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim 3. Sony makina R1-HX1V ve DSC-HX100V
    Bol ellenmemiş fotograf bulabileceğiniz, tamamen amatörlerin çekimi bir galeri....
    http://www.pbase.com/aland100/hx100v_g2
    Buradan seçtiğim ve mukayese için yaklaşık 6 mpx' e indirdiğim bir geniş açı fotograf. T* objektifin marifeti açıkça görülüyor. Objektif açısından bizim S6000 FD' yi açık ara eziyor.
    http://www.pbase.com/aland100/image/133873102
    Basit bir karşılaştırma tablosu da yapalım benzer BSI CMOS sensörlü like makinalar arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Nisan 2011; 15:29:18 >

• Bülent Bey inceleme çok güzel, elinize sağlık, HX-1 kullanıcısı olarak uzun zamandır Sony like'lar hakkında olumlu bişeyler duymayı istiyorduk açıkçası.
    Özellikle yukarıda verdiğiniz ağaçlı foto gerçekten Cmos'tan beklenmeyecek keskinliğe sahip, dslr makineden çıkmış gibi.
    Bu sınıfta artık sensörün büyümeyeceği ve işin; yazılım-işlemci ve lenslerle halledileceği anlaşılmış oluyor.
  • @albati,
    Konu tamamen dürbünden daha fazla yakınlaştırmada ısrar edilmesi sensörün büymesini engelleyen en önemli neden.Aslında sensörün küçül kalması eğer teknolojik olarak herbir pix'in birbirini etkilemesi ve ısınmasını engelleyecekse pixellerin ürettiği voltaj imal edildiği yarı iletken dip gürültülerinin üstüne çıkabilecese veya daha temiz çevrim ve yükseltme işlemi yapabilecek konvertörler, şiddetlendiriciler geliştirilebilecese ki bu makinede bu iş önemli ölçüde halledilmiş görülüyor ,ilaveten daha kaliteli dizaynlarla çok yüksek yakınlaştırma oranlarına sahip objektiflerde oluşan mor saçaklanma ve renk dağılmalarıda önemli şekilde kabul edilir seviyelere çekilebiliyorsa neden sensör 1/2.33" seviyelerinde kalmasın. Görünen o ki ben bunu cep telefonlarındaki kameralarında da görüyorum. BSI CMOS ta oluşan gelişmeler bende başta benimseyemedim, bazı bu tip kameralarda inanılmaz görüntüler ve video' da çekilebiliyor. Galiba yakın gelecekte "FF-ASPS-C sensör şarttır" gibi hepimizin şartlanarak kabul ettiği kalıplar "ŞEHİR EFSANESİNE" dönüşecek gibi. 2-3 sene önce ilk Four Thirds (Micro Four Thirds) sistem çıktığında ben bunun geleceğin sistemi olduğunu yazdığımda beni bir dövmedikleri kalmıştı. Şimdi görüyoruz işin nereye gittiğini.....
    quote:

Orijinalden alıntı: albati

Bülent Bey inceleme çok güzel, elinize sağlık, HX-1 kullanıcısı olarak uzun zamandır Sony like'lar hakkında olumlu bişeyler duymayı istiyorduk açıkçası.
    Özellikle yukarıda verdiğiniz ağaçlı foto gerçekten Cmos'tan beklenmeyecek keskinliğe sahip, dslr makineden çıkmış gibi.
    Bu sınıfta artık sensörün büyümeyeceği ve işin; yazılım-işlemci ve lenslerle halledileceği anlaşılmış oluyor.

• üstadım zoomlamanın manuel olmayışı bozulabilir demişsin. ben bunu alırsam eğer yurt dışından alacam. o zaman problem olmaz mı garantisi sonuçta yurt dışını kapsayacak. birde türkçe menüsü var bu çok güzel sanırım. şunuda sormak istiyorum. hs20 ye uyumlu lensler mevcut ama buna lens takma imkanımız olur mu ilerde. fiyat aralığı hakkında biliniz var mı acaba birde. teşekkür ederim
  • @demir622,
    "hs20 ye uyumlu lensler mevcut"? Herhalde "Converter" den bahsediyorsunuz. Hiç tavsiye etmem. 30x zoomdan sonra 1.7 veya 2x converter alsanız ne olur? görüntüyü bozmaktan başka. Ben S6000FD için o günün parasıyla orjinaline 150 TL verdim bir hafta sonra sattım.
    Mutlaka bozulur diye bir kaide yok motorlu zoomun ama 2. ve en önemki arıza yapacak bir özellik. İlaveten zoom yaparken istenilen çerçeveyi tutturmak zor Bir ileri-bir geri. Uçan kaçan takımı çekiyorsanız uçanda gitti, kaçan da. KISACASI BANA HİÇBİR ZAMAN MOTORLU ZOOM MANTIKLI GELMEDİ. Fiyat olarak makina Nisan başında piyasaya verilecekti ve 450 USA $ olacağı söyleniyordu. Araştırmak lazım.
    quote:

Orijinalden alıntı: demir622

üstadım zoomlamanın manuel olmayışı bozulabilir demişsin. ben bunu alırsam eğer yurt dışından alacam. o zaman problem olmaz mı garantisi sonuçta yurt dışını kapsayacak. birde türkçe menüsü var bu çok güzel sanırım. şunuda sormak istiyorum. hs20 ye uyumlu lensler mevcut ama buna lens takma imkanımız olur mu ilerde. fiyat aralığı hakkında biliniz var mı acaba birde. teşekkür ederim

• üstadım sizin tavsiyelerinize göre almak istiyorum makinemi. eğer bana şiddetle bunu tavsiye ediyorsanız bunu alacağım. hs 20 baya içime sinmişti ama siz eğer bunu al diyorsanız bunu alacağım
  • Hs 20 için söyleyevbileceği youtubeda bir video var. sincap çekmişler zoomlu. Bulanık, netleyememiş. Zaten sensör stabilisazyon var. SX30 iyi ama ccd sensörün hızı ile snde 1.3 kare baya az. HX100 bunlara göre biraz daha iyi ama filtre takılamıyormuş.
  • makinayı bilmiyorum, gelmeden yorum yapamam ama üzerindeki lens 'eğer gerçekten yazan lens ise' mükemmele yakın bir lenstir. Carl Zeiss Vario Sonnar T kaplamalı lensi sony R1'de de kullanmışlardı.

bu makina iş yapar gibime geliyor. heleki piyasanın sensör kralı tarafından üretildiğinide gözönünde bulundurursak bayağ iyi satış rakamlarına ve nispeten iyi karelere hazırlanmalıyız..
  • ben hs20 ve hx100 arasında kaldım arkadaşlar. fotoğraf kalitesi olarak hs20 dayak yer hx100 den anladığım kadarıyla. sizcene yapmalıyım hx100 sipariş edeyim mi hemen. ne dersiniz
  • @demir622,
    "fotoğraf kalitesi olarak hs20 dayak yer" Bunu ben değil siz söylediniz. Bunu ben HS10 yada 20 topiğinde deseydim dayağı ben yerdim. İmkanınız varsa hiç düşünmeyin. Hem fotograf hem Video Panaramatik çekim, ard arda 10 hızlı çekim.... @NovariX' in dediğinede dikkat edin. Sony lensleri benden de iyi tanır. Verdiğim linkte HS20 fotograflarıda var. Kolay mukayese edersiniz.
    quote:

ben hs20 ve hx100 arasında kaldım arkadaşlar. fotoğraf kalitesi olarak hs20 dayak yer hx100 den anladığım kadarıyla. sizcene yapmalıyım hx100 sipariş edeyim mi hemen. ne dersiniz
  • teşekkürler dostlar... 2 saattir hs20 ve hx100 fotoları inceliyorum. dikkatimi şu çekti hs20 de sadece merkezde odaklanan objede netlik varken hx100 hemen hemen fotonun genelinde netik sağlamış. fotoğraf bilgisi çok iyi olan biri değilim ama sizinde yönlendirmelerinizle bunu farkettim. sony hx100 almaya karar verdim. 15 20 gün içerisinde tahminim elimde olursa ilk fotolarımı burdan paylaşma imkanım olur insallah. bana yaptığınız tavsiyeler için teşekkür ederim
  • @demir622

bence doğru karar vermişsin, şimdiden hayırlı olsun.

Sony bu modeliyle 'lens - sensör - çözünürlük' üçlüsünü teknolojinin tüm nimetlerini sonuna kadar kullanarak optimum seviyede başarmış görünüyor. @bipekkan hocamın da dediği gibi; 1/2.33" sensörü bu kadar başarılı kılmak her markanın haddine değildir. fotoğrafları inceliyorum, inceliyorum gerçekten enfes görünüyorlar. genel -uluslararası- yorumlarda çok olumlu. ilgi alanıma girmiş durumda bu makina.
  • bipekkan hocam hs20 deki gibi manuel zoom yok demişti ama benim videolardan anladığım kadarıyla manuel zoom var fakat lensi çevirince makine yine motoruyla mı zoom yapıyor tam olarak anlayamadım. manuel netleme yok. olsun artık bunda profosyonel oluruz sonra bakarız manuel olaylarına. bu arada fiyat aldım. yurt dışında 850 900 civarı olduğunu söylüyorlar. bence çok makul bir fiyat. hemde bu fiyata bu performans süper gibi duruyor. deneyip göreceiz insallah
  • @demir622,
    Like olsun, Compact olsun bu kadar uzun bir odak uzunluğunda en önemli nokta sizinde farkettiğiniz gibi çerçevenin tamamında "hx100 hemen hemen fotonun genelinde netik sağlamış. merkezdeki netlik ve keskinliğin sağlanabilmesidir. Bunu sağlamanın yoluda kenar ve köşelere doğru mor saçaklanma ve renk dağılmalarının en aza indirilmesidir. Tabiki bunu sağlamanın yolu bilinen merceklerin yanısıra APS-H ve ED tip mercekler ve bu mercekler üzerine yapılan özel kaplamalar ile bunların en uygun dizaynıdır. Elbette tek bir sabit lensle bir dSLR lensinde elde edilen iyi bir BOKEH vb. özellikleri elde edemezsiniz ama bu makina gerçekten @NovariX' inde dediği gibi üstelik 1/2.33" bir sensörde 'lens - sensör - çözünürlük' üçlüsünü çok iyi sağlamış görünüyor.
    Bence de çok iyi bir tercih yaptınız. Hayırlı olsun, İyi günlerde kullanın ve yaptığınız çekimleri bizlerlede paylaşırsanız memnun oluruz.
    quote:

teşekkürler dostlar... 2 saattir hs20 ve hx100 fotoları inceliyorum. dikkatimi şu çekti hs20 de sadece merkezde odaklanan objede netlik varken hx100 hemen hemen fotonun genelinde netik sağlamış. fotoğraf bilgisi çok iyi olan biri değilim ama sizinde yönlendirmelerinizle bunu farkettim. sony hx100 almaya karar verdim. 15 20 gün içerisinde tahminim elimde olursa ilk fotolarımı burdan paylaşma imkanım olur insallah. bana yaptığınız tavsiyeler için teşekkür ederim

• @demir622,
    Manuel yani elle zoom özelliği malesef yok zaten olsaydı lens üzerinde onu çevirerek tırtılllı bir çember olurdu. Fotofgraf çekerken kullandığınız düğmeyi kullanıyorsunuz. Video' da fotograf çekerken ki gibi denklenşöre yarım basarak mı netleme yapıyorsunuz(AF) yoksa makina doğrulttuğunuz hedefe doğru kendisimi AF yapıyor yada sürekli olarak ortalama sabit bir netliğe mi ayarlı açıkçası bir bilgiye de şu ana kadar rastlayamadım. Zaten Video camera kullanma özürlü de sayılırım
    quote:

bipekkan hocam hs20 deki gibi manuel zoom yok demişti ama benim videolardan anladığım kadarıyla manuel zoom var fakat lensi çevirince makine yine motoruyla mı zoom yapıyor tam olarak anlayamadım. manuel netleme yok. olsun artık bunda profosyonel oluruz sonra bakarız manuel olaylarına. bu arada fiyat aldım. yurt dışında 850 900 civarı olduğunu söylüyorlar. bence çok makul bir fiyat. hemde bu fiyata bu performans süper gibi duruyor. deneyip göreceiz insallah

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.