Şimdi Ara

SONY DSLR SLT A37 1299 TL.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.998
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alacaklar, dijital vizor'ü dikkate alsınlar. Fotograf mı çekiyorum yoksa canlı canlı LCD tv mi seyrediyorum diye arada kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gulyunus

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Almayın 850 TL yide görür

Peki sizce sony'mi yoksa linkteki makinamı?
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=60002029&Productid=ftaynszpenep1m

bugün almam gerek birini...

Valla kardeş öncelikle lens fiyatlarına bak.

Sony lenslere N11 de bak.

Bir de fotozeynep te olympus lenslere bak.

Olympus lensler tamam kabul ediyorum kaliteli ondan pahallı. Ama orta karar bir şey isterseniz alternatifiniz yok.

Hep hesap ediyorum. E PM1 + 75-300mm lens = 540+1300 = 1840TL yapıyor. 150-160 daha verip Nex 5NY ( NY modeli 2 lens ile gelir. Biri bundaki gibi biri de Tele. ) de almak daha mantıklı geliyor mesela.

He yok kit lens ile takılacağım dersen durma atla olympus a.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 21 Haziran 2013; 15:18:33 >

• bunun canon daki karşılığı nedir ?
  • BUNDAN YAKLAŞIK 3-4 AY ÖNCE YANILMIYORSAM BİR ARKADAŞ DAHA PAYLAŞMIŞTI MEDİAMARKT BU FİYATA SATTI..BENCE PEK SICAK DEĞİL..AYRICA BENİM İÇİN MAKİNANIN LCD EKRAN KALİTESİDE ÖNEMLİDİR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: gulyunus

ekran çözünürlüğü bence en son düşünülcek şey..

size şunu söyleyeyim aşağıdaki 650d ile karşılaştırma analizini gördükten sonra herkes durup düşünür bence...

http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-650D-vs-Sony-SLT-A37

bakın ve şaşırın... sony bütün karşılaştırmalarda, 3100,5100, 600d,650d.. hepsinde açık ara önde.. çok ilginç...

Ne alaka.

Motor hacmine bakıp araba alınmazki.

Kaldı ki bunun dışında ekranın yüksek çözürlüklü olmasının önemli olacağı nokta şudur.

Bir nesneye manuel netleme yaparken optik vizör kullanılmıyor ise düşük çözünürlük kabus olabilir. En rahastsız edeceği nokta budur düşük çözünürlüğün.

Bu arada Satürn de de aynı fiyat.

+1 kesinlikle katılıyorum

@gulyunus

ayrıca bu modelin 650d den çokta önde olduğunu düşünmüyorum özelliklerin bir ikisinde sony önde başka özelliklerde canon ve altta tercih edenleri ben göz önüne almıyorum
    bence odak noktası vizör boyutu küçük olsada 650d sonyden daha iyi vizör kalitesinden dolayı

• özelliklere göre Sony açık ara önde demek biraz abartı olmuş...
    bazı özelliklerde Sony bazılarında da Canon önde...

Ha şu denebilir...
    2 makine arasında, fiyat farklılığını haklı gösterecek önemli bir üstünlük yok, o nedenle çok daha uygun fiyatlı olan tercih edilebilir....

Ancak burada da unutulmaması gereken bir şey var...
    Gün gelir de makinenizi değitirmek isterseniz, 650D yi her ortamda çok rahat satabilirsiniz ve kaybınız Sony ile kıyasla çok daha az olacaktır...
    Ayrıca lens çeşitliliği, fiyatları, ikinci elde bulunabilmesi vs gibi faktörleri de hesaba katarsanız kararınız değişebilir...
    Ama beni ilgilendirmez, ben zaten amatör kullanıcıyım, ekstra lens falan almam, kit lens bana yeter de artar... 3-5 sene kullanır sonra da yenisini alırım derseniz Sony daha mantıklı olabilir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytepire

özelliklere göre Sony açık ara önde demek biraz abartı olmuş...

Ha şu denebilir...
    2 makine arasında, fiyat farklılığını haklı gösterecek önemli bir üstünlük yok, o nedenle çok daha uygun fiyatlı olan tercih edilebilir....

Gün gelir de makinenizi değitirmek isterseniz, 650D yi her ortamda çok rahat satabilirsiniz ve kaybınız Sony ile kıyasla çok daha az olacaktır...
    Ayrıca lens çeşitliliği, fiyatları, ikinci elde bulunabilmesi vs gibi faktörleri de hesaba katarsanız kararınız değişebilir...
    Ama beni ilgilendirmez, ben zaten amatör kullanıcıyım, ekstra lens falan almam, kit lens bana yeter de artar... 3-5 sene kullanır sonra da yenisini alırım derseniz Sony daha mantıklı olabilir....

İkinci elde lafı bile edilmeyen Samsung GX-10 makine +kit lensi 1150 TL' ye ve sonradan 250 liraya da Sigma 70-300mm Apo lensi satın alıp 5 yıl tepe tepe hatta yere düşürüp bayoneti yamultana kadar kullandım ve geçen sene hepsini 650 TL sattım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Ha şu denebilir...

İkinci elde lafı bile edilmeyen Samsung GX-10 makine +kit lensi 1150 TL' ye ve sonradan 250 liraya da Sigma 70-300mm Apo lensi satın alıp 5 yıl tepe tepe hatta yere düşürüp bayoneti yamultana kadar kullandım ve geçen sene hepsini 650 TL sattım.

vah vaaah.... satın alan arkadaşa acıdım şimdi!!!
    Bu yazdıklarını okuyor mudur acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Ha şu denebilir...

Bir nevi dediklerimi doğrulamışsınız....

Samsung GX-10 dediğiniz makine, pentax K10D dir aslında ve meraklısı bunu bilir. Zamanının popüler ve talep gören bir makinesidir. Dönemi itibariyle Canon 400D ile Canon 40D arasında bir makinedir.

Sattığınız Sigma Lens de popüler bir lenstir, hali hazırda satılığa koysanız 200 tl ye yine gider.

Velhasılı siz makineyi ve kit lensi 450 TL ye vermişsiniz diyebiliriz. Aslında daha fazla etmesi gerekirdi. Malum kusurları nedeniyle bu fiyata verdiniz demek ki...
    Sonuç itibariyle kusurlu olmasına rağmen iyi bir fiyata vermişsiniz makineyi diyebilirim.

Yine o dönemlerde çıkan Sony A100 bir makineyi alıp bugün satıyor olsaydınız, belki 400 TL gibi bir fiyata satabilirdiniz... o da satana kadar epey bekleyebilirdiniz büyük ihtimalle...

Sözün kısası aslında... benzer dönemlerde çıkan Pentax K10D, Canon 400D, 40D, Nikon D40, D50, Sony A100, A200, A700(1500-2000$ gibi fiyatları vardı) vb makineleri şimdi satılığa çıkardığınızda hangisi önce satılır ve hangisi daha az kaybettirir? Aynı cevap Canon 650D - Sony A37 için de geçerli olacaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: waspistool

quote:

quote:

Ha şu denebilir...

Alan kişiye durumu açıkça anlattım.
    Zaten fotoğraf işinden anladığı söyledi hatta yumuşak plastik üzerinde ellerin terlemesi sonucu kalan lekelerden ötürü daha da indirim istemişti ama kabul etmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Fena bi cihaz değil bu fiyata düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thuglife

Fena bi cihaz değil bu fiyata düşünülebilir.

axess ile alırsam 50 tl chip para, avantajixtende 20 tl gelse makina baya uygun gibi duruyor. 2 elleri bile bu kadar ucuz değil, biri cesaret verse hemen alıcam ama..:)
  • Benim ihtiyacım olsa idi alırdım açıkcası :) Canon var SX 150 şimdilik ihtiyacımı karşılıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: snomask

bu fiyata bu özellikleriyle çok iyiymiş. yanlız merak ettiğim nikon yada canon lensleri uyumlu oluyor mu? herhangi ara aparatla da olsa kullanabiliyorsak kaçmaz derim.

A37 :http://img.photographyblog.com/reviews/sony_a37/sample_images/sony_a37_10.jpg
    650D :http://img.photographyblog.com/reviews/canon_eos_650d/sample_images/canon_eos_650d_11.jpg

http://www.photographyblog.com/reviews/sony_a37_review/sample_images/
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_650d_review/sample_images/

yurt içi yurt dışı girdiğim bütün sitelerde, bütün inceleme (Review) lerde sony hem 600d, hemde 650d den önde.. ki 650 de en çok tutulan makian şu zamanda... ama sony nin fiyatı 600 tl daha ucuz... 10 larca site yanlış yada kasıtlı değerlendirme yaparmıki?

• sadece Sony Alpha lensleri uyumluymuş. nikon için çevirici baktım, amazon fiyatı 35$ ama ne kadar performanslıdır bilemicem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: waspistool

quote:

quote:

Ha şu denebilir...

Alan kişiye durumu açıkça anlattım.
    Zaten fotoğraf işinden anladığı söyledi hatta yumuşak plastik üzerinde ellerin terlemesi sonucu kalan lekelerden ötürü daha da indirim istemişti ama kabul etmedim.

Dürüst satıcı!!!!!

• 999 TL' YE aldım sonunda... fiyat 1299 oldu.. anlamdım bu değişimin sebebi ne.. 1299 olunca sıcak fırsat olmaktan çıkıyor....
  • a37 yi yaklaşık 2,5 aydır kullanıyorum. İlk DSLT makinem olmasına rağmen oldukça memnunum. Bana göre tek dezavantajı gece çekimleri (DXOmark: 799 ISO), onun dışında fotoğrafçılığa yeni başlayacak biri için kullanımı kolay, taşıması kolay (aynalılara göre), hızlı ve özellikleri çok. Özellikle videolardaki phase detection olayının giriş seviyesi bir makinede bulunması bir nimet bana göre (hızlı odaklanma).

Araştırırken ephotozine ve photographyblog sitelerinde aldığı tam puandan etkilenerek aldım ve önceden de dediğim gibi giriş seviyesi bir makine için oldukça iyi.

Yalnız 2. elini düşünen biri için Türkiye'deki Canon ve Nikon hegemonyasını düşünürsek elden çıkarırken bir değer kaybını göz önüne almalısınız. Sadece a-mount lenslerle uyumlu (adaptör kullanılmıyorsa), bir de bulabilirseniz eski konica minolta lenlerle de uyumlu diye biliyorum...

Tamron 70-300 makro lens 300 TL civarında...

Bazı örnek çekimler ve ana konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_18366536/mpage_118/f_//tm.htm#76378156

• quote:

Orijinalden alıntı: neowho

a37 yi yaklaşık 2,5 aydır kullanıyorum. İlk DSLT makinem olmasına rağmen oldukça memnunum. Bana göre tek dezavantajı gece çekimleri (DXOmark: 799 ISO), onun dışında fotoğrafçılığa yeni başlayacak biri için kullanımı kolay, taşıması kolay (aynalılara göre), hızlı ve özellikleri çok. Özellikle videolardaki phase detection olayının giriş seviyesi bir makinede bulunması bir nimet bana göre (hızlı odaklanma).

Araştırırken ephotozine ve photographyblog sitelerinde aldığı tam puandan etkilenerek aldım ve önceden de dediğim gibi giriş seviyesi bir makine için oldukça iyi.

Yalnız 2. elini düşünen biri için Türkiye'deki Canon ve Nikon hegemonyasını düşünürsek elden çıkarırken bir değer kaybını göz önüne almalısınız. Sadece a-mount lenslerle uyumlu (adaptör kullanılmıyorsa), bir de bulabilirseniz eski konica minolta lenlerle de uyumlu diye biliyorum...

Tamron 70-300 makro lens 300 TL civarında...

Bazı örnek çekimler ve ana konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_18366536/mpage_118/f_//tm.htm#76378156

teşekkürler bilgi için... alabileceğim lens linki verebilirmisin? bu tamron yada minolta lensler direkt takılabiliyormu? ayrı bir aparat gerekiyor mu? birde gece çekimleri kötü demişsiniz, harici flaş alsak sorun giderilirmi acaba?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.