Arkadaşlar uzun bir süredir notebook araştırıyorum. Bütçe, 1,500 - 2,000 YTL civarı ayırdım. Marka olarak SONY veya HP düşünüyorum. Amaç, film, internet oyunları sorunsuz orta seviyede oynayabilme. Aşağıdaki iki model (SONY FW21E vs. HP DV5-1021) arasında kararsız kaldım. Son kararı vermemde yardımcı olursanız sevinirim. Bu iki markada verdiğim fiyat aralığında daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir model varsa fikirlerinize açığım. Saygılar.
Bana göre ikisinin de birbirine göre + ve - leri var, en göze çarpanları: HP: + Ekran kartı - Blu-Ray yok
SONY: + 16.4" monitör, Blu-Ray - Ekran kartı
HP DV5-1021 İŞLEMCİ Intel Core 2 Duo P8400 2.26 Ghz.3 MB L2 Cache işlemci
RAM 4 GB DDR2 800 MHz Ram (Max 8 GB)
HDD 320 GB SATA (5400rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ DVD+R DL WRITE LightScribe Super Multi 8X DVD±R/RW with Double Layer Support
ÖLÇÜLER VE AGIRLIK Derinlik 2.9-3.7 cm Yükseklik 26.1 cm Ağırlık 2.65 Kg Genişlik 38.4 cm
arayüzler DC in 1 Microphone Jack 1 RJ-11 Direct Port (Modem) 1 RJ-45 Direct Port (Network) 1 USB Speed Yüksek/Tam/Düşük USB Port 4 USB Version 2.0 USB Connector Type A Connector for Monitor VGA TV out 1 Audio out 1 Hdmı 1 Express Card Slot Type 1 Express Card Slot 1 HDMI 1
FİYAT: 2200 TL
SONY FW21E İŞLEMCİ Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHZ 2.26 GHz. 3 MB Cache P8400 İşlemci
ÖLÇÜLER VE AGIRLIK Derinlik 2.9-3.7 cm Yükseklik 26.1 cm Ağırlık 2.9 Genişlik 38.4 cm
arayüzler 4 Pin i.LINK™ (IEEE1394), 400 Mbps 1 DC in 1 Memory Stick™ Slot 1 Memory Stick Slot Type Memory Stick Std/ Duo. Memory Stick PRO std/ Yüksek hızlı veri aktarımı SD Card Slot 1 Microphone Jack 1 RJ-11 Direct Port (Modem) 1 RJ-45 Direct Port (Network) 1 USB Speed Yüksek/Tam/Düşük USB Port 3 USB Version 2.0 USB Connector Type Wi-Fi VGA Connector for Monitor 1 TV out 1 TV out type HDMI Audio out 1 Express Card Slot Type 1 Audio out Type(s) 1 Express Card Slot 1
FİYAT: 2029 TL
bende aynı ikilemi yaşıyorum .. tabi Hp markasını ben düşünmüyorum çünkü bir önceki bilgisayarım Hp idi ve surekli arızalanıyordu. en sonunda iade ettim ve o parayla bilgisayar alacagim.. sony beni de cezbetti taki ekran kartinin 64 bit oldgunu gorunceye kadar. ama forumu biraz incelersen ekran karti bayagi garip bir ekran karti cok ustun ozelliklerle 64 bit i birlestirmis.. ve genel kani orta seviyede dx10 lu oyunlari bile oynatabildigi yonunde... asil olarak ise film ve muzik icin cok iyi bir sistem. ozellikle ekrani kendine hayran biraktiriyor... aynı zamanda sana Packard Bell i de tavsiye ederim 15.4" olan bir modelei var bilgisayarcılarin sitesine bakarsan bulursun fiyatı bu verdigin civarlarda ozellikleri ise soyle 2.53 hiz 6mb onbellek 4gb ram 512 mb ati hd3650 320 gb hdd 5400mhz yine forumu incelersen o bilgisayara dair sadece klavyesini begenmedikleri yolunda bir yorum bulacaksin kotu yonde ama ozellikleri tartisilmaz ve her turlu ihtiyaci fazlasiyla karsiliyor gorunuyor. simdiden hayirli olsun diyorum...
3 haftadır vaio yu kullaniorum yok böyle bi cihaz ölüm makinası ekran çözünürlüğü 1600x1200 görüntüyü tarif bile edemem nba 2K9 u yükledim performansi harika oyuncuların yüzü falan çok net gözüküyo zaten hd yada full hd tvye hdmi dan baglayip bluray görüntü verirseniz acaba mi bile demezsin şu anda alabileceğiniz en yüksek çözünürlükteki görüntüye sahip oluosunuz..! vista olmasından dolayı ara sıra bir kaç işlemi yaparken kasmalar olmuyo değil.!! şarj süresi de çok etkileyici şarj olma süresi ve şarjın ne kadar kullanabileceği ile ilgili sony nin verileri birebir tutuyo en düşük performans da msn ve birkaç internet sitesinde gezdigim zaman 2sa 45dak kadar kullanabildim. arkadasim da hp den bahsetti onu da inceledim o da süper bi makinaya benzio eğer kişisel işlerinizi halledip ara sıra oyunda oynuyabileceğim bi cihaz olsun diosanız media player ozellikleri agir basan vaio yu kesinlikle tavsiye ederim - iş amaçlı kullanıp çizim programları vs kullanıosaniz hp ekran kartıyla daha tatmin edici duruyo...
fiyat olarak da newferhat' in msj indan sonra degisiklikler olmus sanirim su anda piyasada vaio 1850-1950 tl civarı hp 1700-1900 tl civarı hp yi duyduguma gore bir firma 1599 dan kampanyalı satıomuşşş...
quote:
Orjinalden alıntı: PasifiCboy
fiyat olarak da newferhat' in msj indan sonra degisiklikler olmus sanirim su anda piyasada vaio 1850-1950 tl civarı hp 1700-1900 tl civarı hp yi duyduguma gore bir firma 1599 dan kampanyalı satıomuşşş...
Vaio için 1850 - 1950 TL civari fiyatlar nerde acaba? Ben Sony Shop a sordum, 2260 TL diyor.Laptop Sony Shopdan alınır mı?
Vaio için 1850 - 1950 TL civari fiyatlar nerde acaba? Ben Sony Shop a sordum, 2260 TL diyor.Laptop Sony Shopdan alınır mı?
kusura bakma bi süre buralarda değildim zaman aşımına uğramış gibi olucak ama 1999 TL' ye bursa media markt targus çanta ile satmıştı daha sonra ellerinde kalmadığı için aynı ürünü yine aynı targus çanta ile birlikte Bursa Carrefour Sony Shop dan bir arkadaşa 2050 TL' ye aldık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme