Şimdi Ara

SONY ''G''LENS Mİ ''CARL ZEISS'' LENS Mİ DAHA KALİTELİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
25.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • G Mercek, profesyonel fotoğrafçıların ve mümkün olan en iyi performansta ısrarcı olan meraklıların tercihidir.

Sony’nin mühendisleri her merceğin optik tasarımı için zorlu kriterler belirler. Kusursuz görüntü kalitesi tüm odaklama uzaklıkları için zorunludur. Mercek durdurulmuş olsa bile arka planlar güzel bir biçimde oluşturulmalıdır. Minimum renk bulanıklığı, mükemmel netlik ve yüksek kontrast da vazgeçilmez özelliklerdir.

Tutarlı performans düzeyleri elde etmek için her objektif nanometre hassasiyetine sahip optik yüzeyde yapılan önemli ölçümlerle çok iyi toleransa sahip olacak biçimde üretilir. En küçük kusur bile ışığı dağıtır ve nihai görüntülerde kontrastı düşürür. Ayrıca, birden çok mercek parçası kullanıldığında her türlü tutarsızlık etkisi büyüyecektir. Maliyetleri kaçınılmaz şekilde artırsa bile, en yüksek kalibrasyon ve denetim standartlarını başlangıçta belirlemek çok önemlidir.

Örneğin 70-300mm F4,5-5,6 G SSM mercek (SAL70300G) zoom aralığının her iki ucunda da en yüksek performansı korur. Ayrıca, görüntü kalitesi en yakın odak uzaklıklarında bile bozulmaz: Bu özelliği sağlayabilecek çok az telefoto tasarımı vardır.

Objektif silindirleri yüksek hassasiyete sahip mekanik parçalar kullanır; bu parçalar parlama ve düşük kontrasta neden olabilecek silindir içindeki ışık yansımalarını gidermek üzere tasarlanmıştır. Optik hassasiyet kadar önemli olan diğer bir öğe ise çalışma duygusudur. Zoom mekanizması ve diğer hareketli parçalar mükemmel eşleşme ve sorunsuz çalışma için bir araya getirilmiştir.

Her α sistem merceğinin performansına katkıda bulunan bir başka faktör ise SteadyShot INSIDE'dır. Sony’nin görüntü dengeleme sistemi, elde çekim sırasında oluşan fotoğraf makinesi titremesi etkilerini telafi eder. Diğer sistemler genellikle merceğin gövdesine yerleştirilmiştir, bu da kaçınılmaz olarak optik performans kayıplarına yol açar.

SteadyShot INSIDE ise doğrudan fotoğraf makinesi gövdesinin içine yerleştirilmiştir. Bu, ilave titreme önleyici mekanizmalar eklemesi için tasarımcının önünde hiçbir engel olmadığı anlamına gelir. Böylece tasarım takımının sadece görüntü kalitesine odaklanması için daha fazla alan sağlanır. Bu özellik farklı lenslerin kalabalık ve ağırlık yapmasını da engeller, böylece fotoğrafçılar çalışma sırasında daha az ağırlık taşır.

G Merceğin öne çıktığı bir başka alan ise odaklanmamış alanları ("bokeh"-bulanıklık olarak da bilinir) oluşturmasıdır. Örneğin bir portrede çekilen kişinin yüzünün net odaklama içinde net olarak görünmesi, arka planın ise hafifçe odaklanmaması idealdir. Burada, G Mercekler mükemmel odaklama dışı alanı rakiplerinden açık ara önde ve hiç çaba harcamadan oluşturur.

• Bende bu aralar benim Leica M9 için lens arayışı içinde olduğum için 50mm Zeiss Sonnar f 1.5 ilgi alanıma girdi. Gördüğüm kadarı ile Zeiss lensler tamamen Almanya'da üretilmiyor, Cosina tarafından Japonya'da da üretiliyor. Web sayfasındaki açıklama şu şekilde...

Some types are manufactured by Carl Zeiss in Oberkochen, some types are manufactured by Cosina in Japan. The production is split-up to make the Carl Zeiss T* ZM-mount lenses affordable in price and therefore to open them to an expanded public.

Bu iyimi kötümü birşey diyemem ama tamamen Alman lensi değil.... Zeiss isminin saygınlığının Cosina'dan daha iyi olduğu da bir gerçek...
  • sony g serisi Full frame objektifler
    http://www.sony.com.tr/product/ddl-full-frame-lenses
  • konuyu hortlatıyorum ama
    eski fotoğraf makinem sony dcs L1 4.1mp carl zais mercekli idi, çok iyiydi kızım işini bitirince (3 yıl kullandıktan sonra)
    sony lensli makine aldım 10mp (yanlışlıkla)

yeni makine facia gece netleme yapamıyor.görüntüde kirlilik yüksek video berbat renkler çoğu zaman kötü

g serisi lense iyi deseler de zor alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumuta -- 3 Aralık 2010; 13:43:07 >

• evet oldukça pahalı ,
  • kompakt ve like makinalarında lensin fazla önemi yoktur.
    sizin L1 Pixel density 19 MP/cm² olduğu için yeni makinanızdan iyi foto çekiyor.
    netleme af gelince makinada sabitleme varsa açık olup olmadığına bakın.
    quote:

Orijinalden alıntı: cumuta

konuyu hortlatıyorum ama
    eski fotoğraf makinem sony dcs L1 4.1mp carl zais mercekli idi, çok iyiydi kızım işini bitirince (3 yıl kullandıktan sonra)
    sony lensli makine aldım 10mp (yanlışlıkla)

yeni makine facia gece netleme yapamıyor.görüntüde kirlilik yüksek video berbat renkler çoğu zaman kötü

g serisi lense iyi deseler de zor alırım

• marka değeri olarak zaten cz diğerinden kat kat üstün ama mesele bu değil, cz ile G serisi birbirini tamamlar nitelikte. şu anda üst kalite tele isteyenler G serilerine bakıyor, 4 tane tele lens mevcut. sanıyorum 70mm nin altında sadece 35mm f1.4 var G serisinde. geniş açıda ve günlük kullanım için carl zeiss sony i sırtlıyor. portre için de carl zeiss mükemmel(85mm ve 135mm)
    bahsetmek istediğim şey, ikisini kıyaslamak anlamsız. çünkü yöneleceğiniz alana göre G serisi ile carl zeiss arasında kalıyorsunuz. kompaktlarda zaten bunun önemi yok.

bu arada fiyatlar diğer markalara göre hiç de uçuk değil. hatta güncel lenslerde (üst seviye) sony daha ucuz ama bunda sony in lenslere is özelliği ekleme gereğinin duymamasının da etkisi var. 700 dolara genel kullanım amaçlı carl zeiss lens(16-80mm) bile alabilme imkanı sunuyor adamlar

ama üst seviyeye nazaran düşük kalitedeki lensler biraz daha pahalı, gerçi en son fiyatlarda iyileştirme çabasına girmişlerdi ama tahminen yine diğer markalara göre biraz daha pahalıdır.

• bilyorsunuz şimdiki videokameralar fotoğraf makinası lensleri kullanmakta sony NEXCAM hd nex fs 100 sony ve nex vg 10 gibi sorum şu yazınızda söyle bir ibare geçiyor 35mm format için standart objektif 50 ya da 55mm'dir. SLR satın alırken bu odak uzaklığındaki fotoğraf makinesinin fiyatına dahildir. Çektikleri görüntüler, aşağı yukarı çıplak gözle görülenin aynısı olduğu için standart objektif diye bilirler. tv kanallaında yayınlamak üzere klip veya klipler çekmek istiyorum bu iş için 50 ya da 55mm objektif yeterlimidr.
  • İki lenslede çekilen fotoğraflara bakarsanız farkı göreceksiniz. Tabiki "Carl Zeiss"
    35 mm Sony G Lens
     SONY ''G''LENS Mİ  ''CARL ZEISS'' LENS Mİ DAHA KALİTELİ?

35 mm Carl Zeiss Lens
     SONY ''G''LENS Mİ  ''CARL ZEISS'' LENS Mİ DAHA KALİTELİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkstrike -- 16 Ocak 2013; 23:09:32 >

• Çok fazla fotoğraf çeken biri olarak, carl zeis derim. 2 si arasında 70-100 tl fark olabiliyor aynı makinada. Doğrusu G lensi kullanmaya cesaret edemedim. Günde nerdeyse 200 resim çekerim ve resimlerde netlik ararım. Sony sitesinden anladığım kadarıyla aynı üretim yerinde Zeis istediği kalite standartında yapılıyorlar. Zeis kendi kuralları uygulandığı lenslerde lisans parası alıp marka bastırıyor. Muhtemelen aynı atölyede aynı elemanlar sony nin G adını vereceği üretimi de yapıyorlar. Eğer böyle değilse durum farklı. G yi iyice incelemeden kötülemek istemem.

Yalnız diğer markaların küçük makinalarıyla SONY nin hangi lens olursa olsun karşılaştırma yaptığımda SONY fark atıyor arkadaşlar. Yani bunu günde 200 resim çeken biri olarak rahat yazıyorum.
  • af ye ihtiyacnız varsa kesinlikle nikkor g nano
  • 3 sene sonra cevap vermek de garip olmuş.
  • g lens için netlik olarak çok iyi değerlerde diyemem ama renkleri çok canlı veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980

G serisi lensler oldukça yüksek MTF değerleri ve çözünürlüklere sahipler. Sony nin prestij serisi olduğu doğrudur. Kompakt makineler için küçücük sensörlerde kullanılan lensin çok çok fazla bir anlamı yok. Ayrıca maliyetin cam miktarı çok daha az olacağı için daha düşük olacağı belli.

Lenslerin apsc sensörlerde kıyaslanması daha doğrudur. Kompakt makine alırken lense bakmayın demiyorum ama çok çok bir anlamı yok.

Hocam kompak makinelerde lense bakmanın çok çok bir anlamı yok yazmışsınız. Bu dediğinize katılmıyorum. Size tavsiyem Olympus XZ-2 ile çekilmiş fotoğrafları bir incelemeniz. Lensin keskinliğinin fotoğrafları nasıl etkilediğini görürsünüz. Lens kompak olsun dslr olsun hepsinde büyük önem taşıyor.

Ama burada kompak makinelerde lensin markası bencede önemli değil. Üzerinde Carl-Zeiss yazan veya G yazan kompakların hepsi başarılı olamıyor. Sadece ismini kullanıyorlar. Aynı şekilde Panasonic'te de durum aynı. Kompak makinelerin lenslerini Leica yapıyor ama Leica yaptı diye müthiş lenler olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.