Şimdi Ara

Sony, geçen yılı 6.4 milyar dolar kayıpla kapattığını açıkladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 6.4 milyar dolar zarar edecek kadar zenginmiş demekki.bu firmaların ceoları milyon dolar yıllık kazanç alıyor ama yeri geldiğinde 5 kuruşluk iş yapamyorlar çünkü değişemiyorlar .son 5 yılda sektörün altı üstüne geldi ama sony ciddi bir hamle yapmak için 6 milyar dolar zarar etmeyi bekledi ve muhtemelen geç kaldı.sony ye genç bir ceo lazım google bile şımite yol verdi gençlerin vizyonu çok açık yaşlılar yaşlı kalıyorlar yeniliklere halbuki ölenlerin yerine gençler geliyor hep..
  • sony sony dir efsanedir o sony ıt s a sony
  • Bu rakamlar, gerçekden tarihi bir zarar maliyeti, Sony en durumlara düşdün sen ya ailen toparlanması lazım, adamlar gelecekde karımız geri gelicek diyor ama insanlar geleceği görseydi...
  • Sony hayatımıza birçok yeni ve farklı çözümler soktu. Playstation, Walkman vs birçok güzel ürün tanıttı. Rekabeti kızıştıran firma oldu, Ama bugün aynı donanıma sahip ürünlerini piyasadaki diğer firmaların kat kat fazlasına satıyor. Durum böyle oluncada tüketici diğer markalara yöneliyor. Vita tanıtıldı hala benim kartımı kullan diyor. Madem böyle zorunlu tutucan en azından fiyatını ucuzlat. PS3 satışlarıda artık durgunlaştı. Böyle devam ederse daha çok zarar ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxx1

Sony bu hale sokan Amerikalı Ceo!.. Japonlar değil...99,2001 gibi yıllarda kadar Japon yönetiminde idi Sony...sonra Amerikalı ceo geldi şirket gerilemeye başladı...geçen ay arka yönetim fotoğraftaki Japon'u ceo olarak geç kalınmışda olsa getirdi...

Sony Ericsson gibi on numara şirketi bile eski Ceo mahvetti...ama toplanır, Sony sınırsız kredileri olan bir şirkettir...

Bu pazarda ne markalar battı gitti. Hiçbirinin sınırsız kredisi yok. Hele ki Samsung gibi firmaların olduğu bir pazardaysan, dikkat etmek zorundasın. Her türlü lüks ürünü hacimli olarak üretebilme, her türlü üründe talep yoklaması yapabilme ve her türlü ürünü rekabetçi fiyatlarla piyasaya sürebilme serbestisine fazlasıyla sahip olan bu tür firmaların yanında Sony'nin her adımını ölçüp biçerek atması lazım. Çünkü Sony'nin bunları yapacak durumu yok. Kaynakları çarçur etmeden, isabetli seçimler yapmak zorundalar.

Şu mesajımda açıklamaya çalışmıştım elimden geldiğince:

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

bu piyasaya ilk girenlerden sony, oled pazarından maliyeti gerekçesiyle zarar açıklayıp çekilirken samsung, bundan çok kısa bir süre sonra bunda yoğunlaşıyor. nasıl yapıyorlar merak ediyorum.

http://www.yomiuri.co.jp/dy/business/T120210005875.htm

Son yıllarda rekor zararlara imza attılar. Böyle bir ortamda sadece zenginlerin oyuncağı olabilecek maliyette OLED TV gibi gereksiz şeylerle uğraşarak dertlerine dert katmak istemediler belli ki.

Yalnız bu bazı şeylerden tamamen vazgeçtikleri anlamına gelmiyor. Haberde yazılana göre Sony TV pazarını en önemli silah olarak görmeye devam ediyor. Hatta yönetici arkadaş "TV pazarı bir anlamda bizim müşterilerimize olan taahhüdümüzdür" diyor. Bu da bazı dönemlerde alınan kararların geçici olabileceğinin göstergesi. 2 yıl içinde kazanç sağlamaya başlayacaklarını düşünüyorlar. Sonrasında AMOLED TV bile gelebilir, hiç belli olmaz.

Samsung, Sony'ye göre çok büyük bir firma ve stratejileri de agresiflik üzerine kurulu. Girdikleri tüm pazarlarda çok rekabetçi fiyatlarla yarışıyorlar. Çok geniş ürün yelpazeleri var. OLED veya diğer teknolojilere yatırım yapacak kadar da sermayeleri var belli ki. Sony gibi ince hesaplar yapmak zorunda değiller. Pazarı yoklayacaklar önce. Burada diğer firmaların dua etmeleri gereken şey de talep olmaması. Aksi takdirde birçok teknolojiyi elinde bulunduran ve geniş çapta üretme kapasitesine sahip böylesine bir firmaya yetişmeleri çok zor olur. Yıkıp geçerler tek kalacakları için. Samsung'u yavaşlatmak adına hangi firmaların birleştiklerini biliyordur takip edenler. Durdurmak değil, yavaşlatmak.

Hoş, rekabet genelde sözde olur kapitalist ekonomilerde ama yine de biz kendimizi kandıralım. Başka türlü düşünmesi bile kötü çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: yumyjikk

quote:

Orijinalden alıntı: deepblueseebatsın ne olacak Türk firması batsa bu kadar üzülmezsiniz.bu ülkede bu zihniyetlerle bir adım ileri gitmez.10000 kişinin çıkarılacağı haberine onların ailelerine üzülün.sony bir şekilde kurtarılır.ya işsiz kalanları kim kurtaracak
    Hangi türk firması Sony gibi nam saldı dünyada?

Eskiden sony dendiğinde insanların kafasında kalite simgesi oluşuyordu,eski trinitron tv'ler,müzik setleri,amfileri,betamax'lar,walkman'ler,ve tabikide playstation son dönemlerde üretim kısmı çin'e kayınca sony de kalitesini düşürdü,yıllarca sony sattıysa sırf kalitesinden satmıştır,şimdiki nesil bilmez bunları,türk halkında yeride ayrıdır zaten benim gözümdede sony yeri ayrıdır herzaman,batacağını zannetmiyorum,japonlar akıllı adamlar biryolunu bulur,tekrar eski ününe dönerler.

• Fiyatları bu kadar yüksek tutarsa kaybetmeye mahkum
  • sony bakkal dükkanımı batsın saçmalamayın samsungun tvlerde bedavaya izlettirdiği bir çok film sony pictures dünyanın en iyi müzisyenleri sony musıc bilmeden sallama yorumlar yapmayın sony teknoloji üretir. Samsung dediğinz firmanın geçmişi elektronikte en fazla 5-6 yıl sony 50 yıl.Samsung yalan dolanla tv satsın. Ben ne samsung tvler gördüm üzerindeki kontrast oranları her ay değiştirilen. Traktör üreten firma tv bugün bu kadar çok satıyorsa iyi yalan söyleyebildikleri içindir malum bizler yalan dolanı seven insanlarız.
  • Çoğu kişinin dediği gibi bu politikayla hak ettiler ama yine de bu politikayla devam etseler bile sony almam yine de sony gibi bir markanın kodak gibi yok olmasını istemem.

Çoğumuzu teknolijiyle tanıştıran sony , ey gidi zamanında babama playstation 1 aldırmak ıcın ne ugrasmıstım , ilk walkmanimi senelerce sorunsuz kullandım , ilk mp3 çalan telefonum vs uzar da gider , başka firma bu politikada olsa yok olsun gitsinler derdim ama sony için maalesef bu cumleyı kuramıyorum , bırcogumuz da istemeyiz.biraz duygusala mı bagladık ne
  • Sony yok olur mu ya? Efsanevi bir markadır ve dünyanın en bilinen markalarından biri. Tabi insanlar sadece ismine bakarak almıyor ama yine de Sony bitmez kesinlikle.
  • Sıradan ve kötü yönetilen Sony. Sony'nin iç işleyişini biraz tanıyan biri olarak Sony tam bir dinozorlaşmış kurumsal şirket gibi yönetilen bir yer. Sürekli Sony'nin kalitesinden geçmişinden bahsediyorlar ama bir teknoloji firmasının olması gereken yenilikçilik, hızlılık ve ekonomiklik maalesef pek yok. Mesela Xperia ne zaman piyasaya sunuldu? Rakiplerinden aylar sonra ve aslında fark yaratacak ciddi hiç bir özelliği yoktu. Televizyon ve bilgisayarlara bakınca da durum çok farklı değil hep daha pahalı ama ciddi bir üstünlük yok. Pahalı olup fark yaratarak da kazanabilirsin. (Örnek Apple) Maalesef Sony'de bu yok. Playstation'da görece bence daha iyi pazardalar daha az rekabet var. Ama Playstation ile sürekli hata yaptılar. Yanlış PSP ürünleri çıkardılar PSP GO. Playsation3'te ekran kartı ve işlemci seçimleri de yanlıştı gereksiz yere maliyeti artırdılar ve oyun tasarımını zorlaştırdılar. Online oyunda da ciddi bir yenilik getirmediler. Bluray gibi artık demode olmaya başlana disk teknolojisinden büyün umutlar beklmekte yanlıştı. Tamam bluray iyi ama flash bellek teknolojisi hızla ilerlerken mantıksız.

• Daha çok zarar ederler

Eskiden tasarım + ekrandan kazanıyordu şimdi tasarım ve ekranda rakipleri daha iyi duruma geldi üstelik yarı fiyatına artık sony devri kapanmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 11 Nisan 2012; 11:11:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Daha çok zarar ederler Eskiden tasarım + ekrandan kazanıyordu şimdi tasarım ve ekranda rakipleri daha iyi duruma geldi üstelik yarı fiyatına artık sony devri kapanmıştır

kimmiş o tasarımı daha iyi olan model
  • quote:

Orijinalden alıntı: talerk

quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Daha çok zarar ederler Eskiden tasarım + ekrandan kazanıyordu şimdi tasarım ve ekranda rakipleri daha iyi duruma geldi üstelik yarı fiyatına artık sony devri kapanmıştır

kimmiş o tasarımı daha iyi olan model

+1

Cep telefonunda hala sony den daha ıyı tasarım yapan firma yok. hepsı bırbırının benzerı , Htc , samsung , apple , lg ? kusura bakmadan hıcbırısı xperia serısınden daha guzel tasarıma sahıp degıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Çoğu kişinin dediği gibi bu politikayla hak ettiler ama yine de bu politikayla devam etseler bile sony almam yine de sony gibi bir markanın kodak gibi yok olmasını istemem.

Çoğumuzu teknolijiyle tanıştıran sony , ey gidi zamanında babama playstation 1 aldırmak ıcın ne ugrasmıstım , ilk walkmanimi senelerce sorunsuz kullandım , ilk mp3 çalan telefonum vs uzar da gider , başka firma bu politikada olsa yok olsun gitsinler derdim ama sony için maalesef bu cumleyı kuramıyorum , bırcogumuz da istemeyiz.biraz duygusala mı bagladık ne

Biraz mı ?

• Sony ürünlerine verdiğim fiyat farkı hiçbir zaman benim gözüme batmadı çünkü bana mükemmel servis ve ürün kalitesi olarak döneceğinden daima eminim
  • Vay anasını yahu ne hale geldi şirket... Sony efsaneydi 10 sene önce... Şimdi ağaçlarda elmalar türedi...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.