Şimdi Ara

Sony ICS güncellemesi hakkında kurulum,root etme(TR rom çıktı), kullanıcı yorumları,SS,Görüşler (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
2
Favori
16.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: playmaker10

Ya arkadaşlar latitude ve rehber diye 2 uygulama var bunlar systemapp removerda ne isimle çıkıyo bulamıyorum

google maps in programları onlar. google maps i kaldırırsan onlar da gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

Xperia™ Arc S, Xperia™ Ray ve Xperia™ Neo V için güncelleme başladı
    şimdilik iskandinav ülkeleri için çıktı ericsson malum isveç firması olunca ilk onlar alıyor haliyle

türkiye romu çıktı bağlayın pc ye yükleyin gitsin

aşağıdaki rehberin bir espirisi kalmadı

kaynak :http://talk.sonymobile.com/thread/35144?tstart=0

EDIT2: Wotan server firmware flashı ücretli hale getirdi ne yazık ki ücretsiz olarak sadece flashtoolla yükleme yapılabilir şuan

quote:

Flashtoolla Yükleme Rehberi
    Bu rehberden kaynaklı telefonda oluşabilecek herhangi bir sorun anti virüs kaynaklı, usb kablo yada tel kaynaklı ne olursa olsun yapacağınız bütün işlemlerde mesuliyeti size aittir
    güvenemiyorsanız kendinize boşverin türkiye romunu bekleyin şuanki rom bile iyi yani

ics romda wireless sıkıntısı olabiliyormuş bağlanmama yada sık sık kopma dert istemiyorsanız boşver aksiyon istiyorsanız tam yerindesiniz.

bu romu atanlar aşağıdaki işlemleri yapmadıkları sürece iskandiv romu güncellemeleri alabilir tr romuna dönmek için aşağıda belirtilen şekilde düzenlemeleri gerekir.
    birinden türkiye ics romunun yedeğini isteyin flashtoolla atarsını
    kendiniz SEUS programı ile şuanki romu onar deyerek program files dan yedekleyebilirsiniz.

yada root edip build.prop tan türkiye rom numarasını girin tr romu olan birisinden build.prop örneği isteyip kendiniz düzenleyin(telin kutusunda yazan SI number ne yazıkki olmuyor) tele sony programı ile onar deyip tr romu yüklensinz

flashtool programı ile ics romu yüklemek isteyenler

flashtool :http://androxyde.github.com/Flashtool/
    flash 0.7.0.0 update :https://github.com/downloads/Androxyde/Flashtool/update.zip

neo v için :http://www.mediafire.com/?o4v5ttaqsjhv3aq

arc s için :http://jumbofiles.com/0n63z0luvp9o

ray için :http://uloz.to/xV43oXq/st18i-4-1-a-0-562-1252-5332-rar

Sony Ericsson Update Service :http://www-support-downloads.sonymobile.com/Software%20Downloads/Update_Service_Setup-2.11.12.5.exe

Cihazınızın Ayarlar/Uygulamalar menüsünden Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğini, Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme menüsünden ise USB Hata Ayıklama Modunu aktif edin.

flashtoolu yükleyin

İndirdiğiniz ROM dosyasının .ftf uzantılı olduğundan emin olup C:/Flashtool/firmwares dizine yollayın.

update.zip içindekileri flashtool klasörüne kopyalayın sürüm numarası resimdeki gibi olsun

Flashtool.exe dosyasını çalıştırın. Eğer 64 bit işletim sistemi kullanıyorsanız Flashtool64.exe çalıştırın.

Sony ICS güncellemesi hakkında kurulum,root etme(TR rom çıktı), kullanıcı yorumları,SS,Görüşler

şimşek simgesine tıklayın flashmodu seçin

Sony ICS güncellemesi hakkında kurulum,root etme(TR rom çıktı), kullanıcı yorumları,SS,Görüşler

menüden klasörü gösterip firmware yi seçip indirdiğiniz romu gösterin resimdeki gibi seçenekler seçili olsun

flashtool size resimle teli nasıl bağlıyacağınızı gösterecek teli kapatın ekranda çıkan resme göre tuşa basılı tutarak teli usb ile bağlayın

flash finished yazdığında bitmiş olacak teli pc den çıkartın ilk açılış bayağı uzun sürebilir bekleyin acele etmeyin

xda forumunda bazı kişiler Sony Ericsson Update Service programı ile tekrar yükleme yaptıklrında takılmalardan kurtulduklarını söylediler bi nevi onarma yapıyor yapmanız faydalı olur

kaynak :http://www.xperiablog.net/2012/04/15/install-official-android-4-0-ics-update-to-your-xperia-arc-guide/

quote:

ICS romu yükledikten sonra root etme bootloader kilidi açık/kapalı fark etmez hepsinde çalışır

gerekenler pc compation yüklü olmalı(driverlar için) ama hiçbir telefon yazılımı flashtool dahil açık olmayacak

dosyayı burdan çekinhttp://bit.ly/ert_xperia_2011_ics_1

telefonda şu ayarlar açık olmalı yoksa başarılı olmaz
    xperia menüsünden usb modu MSC olarak ayarlayın
    enable "USB DEBUGGING" - (Menu\Settings\Developer Options\Development)
    enable "UNKNOWN SOURCES" - (Menu\Settings\Security)

teli usb den pc ye bağlayın

sonra indirdiğiniz zipi çıkartın içindeki runme.bat dosyasını çalıştırın telefon birkaç kere restart atacaktır
    program ALL DONE demeden birşey yapmayın
    tel rootlanmış olacaktır

hocam bu flash tool ile linki verilen arc s in gb romuna geçme işlemi yapacağım ancak;

1-cihazımın bootloader kilidini açmam mı gerekiyor?
    2-root falan yapmam gerekli mi?
    2- arc s için verdiğiniz gb romu hangi ülkenin romu satbil resmi rom değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ortakligingiderilmesi

1- ics telefonun açılış süresi 40 saniye
    2- ana ekrana dönüşlerde ekranda bulunan uygulamalar 3 saniye geç geliyor ekrana
    3- genel olarak bir kasıntı var telefonda. yazmaya devam edeceğim.
    4- rehberde akıllı arama özelliği mevcut, mesela numarasının içinde 508 sayısı geçen bir kaydı veya içinde ali kelimesi geçen bir kaydı hızlıca bulabiliyor.
    5- ram'i tüketen bir sistem olduğunu düşünüyorum, boş ram 120 mb'a kadar düşebiliyor, program açık olmasa bile.
    6- ics'de bazı uygulamaları dondurabilme seçeneği var, mesela google haritalar ve eklentileri, ama tüm uygulamalar için geçerli değil.
    7- rehberde grup özelliği var, bir arkadaşın dediği gibi kişiyi gruba ekleyince rehberde gözükmeme diye bir şey yok, gözüküyor.
    8-ana ekran fiziksel tuşuna uzun süre basınca arka alanda çalışmaşa devam eden programlar çıkıyor, bunları sağa veya sola çekince kapanıyor fakat uygulamaların bazıları uygulamalar/çalışanlar altında kontrol edildiğinde yine de çalışmaya devam ettikleri gözüküyor.
    9-root başarılı bir sonuç veriyor, link2sd ve titanium backup programları sayesinde telefonunun kullanılabilir alanı arttırılabiliyor. link2sd aynı zamanda önbellek temizleyicisi olarak da kullanılabilir.
    10-internet tarayıcıda eskiden olmayan ve yeni gelen "tümünü seç" seçeneği var, bu sayede önemli gördüğünüz "yazıları" (görüntüleri değil) kopyalayıp mesela word belgesi olarak kayıt altına alabiliyorsunuz.
    11- internet tarayıcı da birden fazla sekme açıksa ekranda sağ üstte bulunan yere dokunulduğunda genel görünüm ile sekmeler açılıyor ve istediğinizi buradan kapatabiliyorsunuz ama kötü tarafı GB de bu sekmelerde siteler açık kalıyordu, ics de ise sekme açık ama site açık kalmıyor, siz açtığınızda tekrar yeriden yüklüyor, bu da veri ücretinin artmasına neden olabilir.
    12- intennette feysbuk ta ya da tvitır da iken kelime kopyalama kesme ya da yapıştırma menüsü gelmiş (gelmiş derken: var olan daha iyi olmuş) ve kullanımı çok kolay olmuş.
    13- kamerada: kamera yatay vaziyette iken eskiden menüler ekranın hemen solunda yer alırdı ve değişiklik yapmak için sağa çekerdik, şimdi ise menü tuşuna basıyoruz. fiziksel tuşu kullanmayı sevmeyen için iyi olmamış, eskisinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. resim boyutuna bakmadım, sıkıştırma var mı yok mu diye.
    14- ekran görüntüsü alma özelliğinin tek tuş yerine iki tuşa bağlanması kullanma kolaylığını ortadan kaldırmış. bazen ekran görüntüsü aldığınızda ses seviyesi de ekrana yapışıp kalabiliyor, zamanlamasını iyi ayarlamak gibi bir zorluğun içine sokabiliyor insanı.
    15- wi-fi ile ilgili sıkıntı hafif de olsa var diyebilirim. ama bu yazılımdan mı kaynaklanıyor bilemiyorum, her zaman aynı yerde bağlanan telefon şimdi zorlanıyor.
    16- ekran kilitli iken ana ekran tuşuna bastığımızda üst tarafta yer alan bildirim simgesindeki bildirimlerle ilgili bir işlem yaptığımızda ekran kilidi kalkıyor. eskisinde böyle bir seçenek yoktu.
    17- performans yardımcısı denen programın adı var sadece gerçekten de işe yaradığını düşünmüyorum, sadece proğram donduruyor ama o da sadece ANT yani bluetooth ile kalp atışınızı ölçen yani spord yaparken kullanabileceğiniz cihazla ilgili..
    18- eskisini tam olarak hatırlamamakla birlikte hem saat hem de alarmlar diye aslında ikisi de aynı yerde olduğu halde ayrılmış iki ikon var. ben bunu da doğru bulmuyorum. gereksiz yük olarak görüyorum ekrana.
    19- proğramlar kendi kendine kapandı mı hiç? Cevap: evet. bu olabiliyor. ağır bir proğram olmadığını düşündüğüm twitter'da bunu yaptı, film izlerken yaptı, GB de hiç olmamıştı.

Benim gözlemlediklerim bunlar, söylediklerim arasında subjektif yani benim yorumlarım da var, objektif olanlar da yani herkes için aynı olan. en kısa olarak ics güzel ama 1.4 Ghz ve 512 mb xperia arc s i yorduğunu düşünüyorum. Ne yapılabilir. Bence araştırılıp bazı özellikleri değiştirilmiş daha optimize edilmiş rom'lar kullananılabiilr ve ya 0.42 rom'a (root yetkisi verildiği için tercih edilmeli diye düşünüyorum, yoksa tabi ki resmi rom'a) geçilebilir, ya da ics nin yeni sürümlerinin gelmesini beklemek gerekir. Bence yeni sürüm beklemek uzun sürer çünkü 4.0.3 te ortalama 1-1.5 ay geç geldi. yeni yazılım demek zorluk demek, bunlar ha deyince olan şeyler değil. Her zaman için sabırla hareket etmek lazım (bu da sosyal mesajım)
    Tüm forum ahalisine sevgi ve saygılarımı sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortakligingiderilmesi -- 2 Mayıs 2012; 15:04:21 >

• fotoğraf sıkıştırma durumu nedir ics de?
  • 2.50 mb civarında otomatik ayarda fotoğraf boyutu
  • peki 2.3 e göre kalite farkı hissettiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

peki 2.3 e göre kalite farkı hissettiniz mi?

Öyle hissedilecek ya da baktığında anlaşılabilecek bir fark yok.
    Eski sürüm ne ise yeni sürümde öyle . Sadece fotoğrafların boyutları biraz daha yüksek.
  • Fotograf kalitesinde düzelme var mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: XperiaTM

quote:

Eski sürüm ne ise yeni sürümde öyle . Sadece fotoğrafların boyutları biraz daha yüksek.

Doğru bir tespit, "evet eskisinden iyi" denilebilecek bir farklılık hissetmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Doğru bir tespit, "evet eskisinden iyi" denilebilecek bir farklılık hissetmiyorum.

Bu ve buna benzer nedenler ile GB ye geri döndüm.. Yeni sürümü görene kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AHZ

quote:

quote:

quote:

geri dönmeyi beceremedim GB'ye, yardımcı olan biri olsa telefonumu gönderirim ki benim için telefonu 0.62 rom lu ve root lu hale getirsin. Acaba Ankara'da kimse yok mu yardımcı olacak? Hayırsever kişiye bir de döner ısmarlasam, iki de sohbet etsek... CİDDİYİM!!!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AHZ

quote:

quote:

quote:

geri dönmeyi beceremedim GB'ye, yardımcı olan biri olsa telefonumu gönderirim ki benim için telefonu 0.62 rom lu ve root lu hale getirsin. Acaba Ankara'da kimse yok mu yardımcı olacak? Hayırsever kişiye bir de döner ısmarlasam, iki de sohbet etsek... CİDDİYİM!!!

Hocam Valla bende yabancıydım sağolsun forumdan bir üstad çok yardımcı oldu. hatta teamviewer ile bağlandı. Bende sana yardımcı olmak için elimden ne gelirse yapayım. Öncelikle bana yardımcı olan @Gurcellonline üstadın bana verdiği linkleri bulayım.. Onları indir.

• @AHZ
    Official olarak verilen 62 icin sunlari yapman gerek.

1)- flashtool 0.6.9.1 i buradan indir Flashtool
    Daha sonra bu dosyayi indir. Update
    Flastoolu C:/flashtool icerisine kur ve Update zip icerisindekileri C:/flashtool icine kopyala. Dosyalari ustune yazdirmani soylerse Tumune Evet de.
    Programi baslatip 7.0.0.0 verison oldugunu gorduysen sorun yok demekdir. Eger bilgisayarin 64bir se C:/flashtool icindeki flashtool64.exe yi calistirman gerekir.
    Sonra Programdan cikip C:\flashool\Firmwares\ klasorunun icindeki herseyi sil bos kalsin yani.

2) Arc S in 62 Rom unu buradan indir >>> Arc S

3) tft uzantili rom dosyasini C:\flashtool\firmwares icerisine kopyala

4) Flashtool u yeniden calistir. Ama 64 bit PC ise flashtool64.exe den baslat. Sol ustteki simsek sekli olan Flash tusuna bas ve Flash Mode yazani secip OK e bas

5) Sol tarafda firmware icerisini goreceksin. Oradan firmware in ustune tikla.

Ama sende 4.0.a.0.62 olarak gorunur buradaki ICS icin gecerli resim.

Daha sonra en sagdaki yerden resimdeki 2 kutucugu isaretle

6) ekranda yuklemeyi baslat
    - sana ekran da gosterdigi gibi once telefonu pc den cikart.
    - telefonu kapat ve 10sn bekle
    - Telefon uzerindegi Geri tusuna basili tutarken telefonun kablosunu PC ye bagla.
    - Yukleme baslayinca elini cekebilirsin.
    yaklasik 5dk sonra yazilar arasinda Finished Flashing yazisini gorudugunde telefonunu pc den cikart ve ac. Biraz gec acilabilir.

Butun bu adimlari dikkatlice yaparsan sorun cikman
    Sarjin en az %50 olsun.
    Daha once soyledigim 3 adima dikkat et
    quote:

1- Telefonun USB ayiklama modu acik olsun
    2- Telefon MTP modunda olacak
    3- PC nin dilini ingilizceye cevir yoksa firmware dosyasi tam olarak gorunmez.

@Gurcellonline 'üstadın bana anlatımı.
    Edit : Arc S , Flashtool gibi yazılar linktir. onları yapamadım :) bende sana sayfayı kopyalayım bari :)
    (http://resim.donanimhaber.com/m_53688300/mpage_33/key_/tm.htm )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AHZ -- 3 Mayıs 2012; 15:41:29 >

• Benim görüşüm hocam HA ics yi kullanmışsın HA GB yi kullanmışsın.
    Gerçekten büyütülecek bir sürüm değil bu ics. Görsellik var sadece biraz.
    Onun dışında Telefon çeviricisi geç açılıyor ona uyuz oluyorum ben onun dışında sıkıntım yok.
  • Ersel telefon çeviricisi dedigin neresi? arama yapma ekranımı?
  • yurtdışından gelen arc s i güncelleme yaptım...

sim kart yok yada kayıtlı değil diyor...

en sağdaki menü tuşuna basıp pc ye bağla mavi ışık yanar demişler...

olmayıp yanmıyor turuncu ışık yanıyor bende_! :(

şimdi bendeki sorun nedir_?

10 dakika önce çalışan telefon şimdi iptal oldu... unlockmu lazım_? nasıl yaparım_?

eski sürüme geri döndüm yine aynı hatayı verdi...

nedir yardımcı olabilirmisiniz_?

saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

yurtdışından gelen arc s i güncelleme yaptım...

sim kart yok yada kayıtlı değil diyor...

en sağdaki menü tuşuna basıp pc ye bağla mavi ışık yanar demişler...

olmayıp yanmıyor turuncu ışık yanıyor bende_! :(

şimdi bendeki sorun nedir_?

10 dakika önce çalışan telefon şimdi iptal oldu... unlockmu lazım_? nasıl yaparım_?

eski sürüme geri döndüm yine aynı hatayı verdi...

nedir yardımcı olabilirmisiniz_?

saygılar.

sim kartı çıkartın tekrar takın yerine oturdugundan emin olun olmadı baska bir sim kart takıp deneyin

birde cihaz simlock lu muydu
  • simlocklumuydu değilmiydi bilmiyorum usta... almanyadan geldi... sim kartımı taktım

pasaporta kayıt ettirdim. sorunsuz kullanıyordum. ics ye geçeyim dedim.

güncelleme tamam ama sim kilitli diyor. sanırım simlock oldu :(

varmıdır çözmenin bir yolu_?

not: sim kartı çıkarmadım usta... yuvasından oynamadan falan değil yani hattın olmaması...
    denedim olmadı yinede :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 4 Mayıs 2012; 1:15:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

simlocklumuydu değilmiydi bilmiyorum usta... almanyadan geldi... sim kartımı taktım

pasaporta kayıt ettirdim. sorunsuz kullanıyordum. ics ye geçeyim dedim.

güncelleme tamam ama sim kilitli diyor. sanırım simlock oldu :(

varmıdır çözmenin bir yolu_?

not: sim kartı çıkarmadım usta... yuvasından oynamadan falan değil yani hattın olmaması...
    denedim olmadı yinede :(

bi ara benim neov de de olmuştu kendi kendine sim i görmüyodu simi çıkartıp iyice bastırdım otursun diye bi daha yapmadı başka bir operatorün simini deneyin

forumlarda baskalarınında basına gelmiş öyle çözmüşler

eski sürüm olarak kaça döndünüz acaba

simlock lu olup olmadığını usb yi pc ye bağlarken en sağdaki menü tuşuna basılı tutarak takın telefonu
    eğer teldeki ışık mavi renk olursa simlocklu değil mavi yanmazsa simlockludur o zaman

• mavi yanmıyor maalesef sorunda orada anladığım kadarı ile :(

halledebilirmi ki bu durum_? :(
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.