Şimdi Ara

SONY KAMERA BİLENLER YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar bn sony DCR-HC24 kullanıyorum ancak şöyle bir problemim var.ben bunun cd sini bilg. e yükledim bilgisayara görüntüleri aktardım ama bi eksik var.SES.evt ses yok sadece görüntü var.bn sesli aktarımı nasıl yapıcam.Ha bide sormuşken ya bn kameradan aktardıklarımı izlerken görüntünün okadarda kaliteli olmadığını gördüm tam ekran izlerken.acep bunun bi ayarı varmıdır piksel vs.gece çekimim vardı bi tane ışık yok ordamda sanki telefon vidiosu gibi mesela.cvplar için şimdiden SONSUZ tşkkrler

• kamerayı usb den mi bağladın, yoksa başka yerden mi. usb görüntüsünde kalite çok düşük oluyor. IE1394 bağlantısı yaparsan kalite o zaman ortaya çıkıyor. Belki ses sorunu bile bağlantındandır. Birde hangi programda videolara baktın. Biraz ayrıntı senden, yardım bizden.
  • usb den bağlamıştım başka yeri hiç denemedim
  • Ben genel işi anlatayım sana. Kaliteli bir kayıt için Kesinlikle USB değilde bilgisayarda IE1394 çıkışını kullanman lazım. Bu masaüstü pclerin genelinde yoktur (eğer seninkin de bu çıkış varsa ve kablosunu temin etmişsen kullanabilirsin) ama 30 ytl ye piyasada satılıyor. Bu kartı satın alıp bilgisayarının anakartında boş bir slot a takacaksın. (inşallah boş vardır). Bu kartın yanında genelde bağlantı kablosuda verirlir. Kameranı USB kablosu ile değilde bu kablo ile IE1394 çıkından bağlayacaksın. Bu bilgisayara bağlantısı idi. Artık istediğin programı kullanarak net görüntü aktarabilirsin. En basiti XP nin içinde hazır bulunan movie maker dır. Movie maker da 60 dakikalık bir görüntü güzel bir netlikte wmv formatında 650 mb kadar yer kaplıyor. Ama çok çok net, cam gibi görüntü elde etmek için değişik programlar da var. Oralarda farklı formatlar ve çeviriciler kullanarak biraz daha fazla yer kaplayan güzel görüntü elde edebilirsin, ama biraz çalışmak lazım onun için. en basiti movie maker da wmv yapmak.

• tşkkrler
  • Rica ederim. Amaç paylaşım.
  • AKINLASINN gerekenleri anlatmış.

Ben de bir iki şey ekleyeyim.ieee1394 kart takıp bunun üzerinden aktarım yapacak isen,movie maker de AVİ seçeneğini tercih et.Bu kayıpsız dijital video aktarımını sağlar.Bir saatlik dijital video yaklaşık 12 gb yer tutar.Hardsikte yeterli yer olması lazım yani.Bunu ister doğrudan DVD ya da VCD ye yazdırırsın istersen yine movie maker ile daha küçük boyutta WMv dosyasına çevirirsin.Bu kadar yerim yok diyorsan yukarıda anlatıldığı şekilde WMV olarak aktar.Görüntü kalitesi bakımından pek fark olmaz zaten.Aynı şekilde nero ile wmv yi de DVD ya da VCD yapabilirsin,istersen o haliyle bilgisayarda seyredersin.Senin bileceğin iş.Kalite tatmin edici olacaktır.

Ses olayı için de aktarım öncesi ayarlarda movie maker video aktarım sihirbazında ses ayarları bölümünde bunun seçeneği vardır.Orayı seçmez isen video seszi kaydedilir bilgisayarına.Önce bu ayarı düzenlemen lazım.

yukarıdai arkadaşımızın dediği gibi doğrudan WMV olarak da kaydedebilirsin.Görüntü kalitesi yeterlidir.Bu işleme capture diyoruz.En iyi kalitede capture AVİ formatında olur.

Bir çok video edit programının capture özelliği vardır.AVİ olarak ya da mpeg olarak da yapabilirler bu iş.Ancak onlarla hiç kafanı karıştırma.Eğer kullanmayı bilirsen move maker ile gayet güzel DVD kalitesinde işler çıkarırsın.Zaten hepsinin mantığı aynı.Önce movie makeri ve ayarlarını öğrenmeye çalış.En temeli ve kolayı budur.

İEEE1394 kartın yoksa,USB üzerinden aktarım yapacaksan AVİ formatında kayıt yapamazsın.Mecburen WMV formatında kayıt yapacaksın.Fakat bu durumda video kalitesi düşük olur.Kumlu,grenli hatta pikselleşmiş görüntülü video oluşur.Hatta videoda kare atlamaları da olabilir.Eğer kameradan bilgisayara sık sık video aktarımı yapacaksan en ucuzundan bir tane ieee1394 kartı al.Tak.Sürücü falan istemez.XP hemen tanır onu.Tıkır tıkır kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 2 Haziran 2007; 15:40:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.