Şimdi Ara

Sony MDR-1RBT bluetooth kulaklık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
8.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burhanbayar

merhabalar arkadaşlar ben kulaklık almak istiyorum ama şu 5 kulaklık arasında kaldım sizin yorumlarınız sayesinde
    sony xb910
    sony xb950bt
    sony mdr 1rbt
    sony mdr 10rbt
    sony mdr zx750bn benim istediğim yüksek ses olsun ama dışarıyı rahatsız etmesin. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler :)

Ses kalitesi istersen rbt 1. Çok güçlü bass istersen xb910. Bu ikisine bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar nette video izlemekten yazı okumaktan başım döndü. Sayacağım ürünleri deneyen bir arkadaşım yardımcı olabilir mi..?
    Sony MDR-1RB Extreme --- SONY MDR-XB950BT arasında kaldım.

Kablosuz olarak pc ve ps3 de ilerde de nasipse ps4 de kullanmayı düşünüyorum ayrıca cep telefonundan da kullanmayı planlıyorum. Elektronik müzik, new age, dupstep, trance tarzları müziklerle kullanacağım. Bir de Sony MDR-XB910 var ama sadece yüksek bass içinmiş gibi bir izlenim oluştu bende. Nette gezdikçe kafam karışıyor.!!
  • bende bu kulaklığı kullanıyorum.
    sony mdr-1rbt bu kulaklıkta hem baslar hem tizler inanın çok dengeli.
    sesi son seviye açsanızda ne cızırtı ne gürültü olmuyo. seslerde boğulma olmuyor.
    özellikle klasik müzik severlere tavsiye ediyorum. orkestradaki tüm enstrümanların sesini sonuna kadar duyabiliyorsunuz.
    en iyi yanıda kablo derdinden kurtulmanız. ben çok sık seyahat ediyorum ve seyahatlerimin vazgeçilmezi. takıyorum kulağıma
    bakıyorum yol bi anda bitmiş. beet kontrolleri var. stop. next back ileri sarma geri sarma. pause mevcut. nft var. bağlantı çok hızlı.
    teknik verilerinde 4hz ile 80khz arasındaki sesleri desteklediği yazsada, ben çok bariz bi fark göremedim. ayrıca pc ye kablosuz bağlandığımda
    kulaklık özelliklerinden 20khz olarak gözüküyor. ilaveten. pc üzerindeki ses kartının ortam seslerini efektleri kulaklıktan almıyorsunuz. sanırım
    kulaklık kendi işlemcisini kullanıyor. Ancak telefon veya harici müzik çalıcısını kullandığınızda ekolayzer ayarlarını destekliyor. her türlü eko ayarına anında yanıt veriyor.
    benim kulak zevkim tiz lerden yanadır. bas sevmem. ve tizleri sonuna kadar alabiliyorum. usb üzerinden şarz edilebiliyor. müzik dinlerken telefonunuz çaldığında üzerinde bulunan cevaplama düğmesi ile görüşme yapabiliyorsunuz. mikrofonu gömülü gayet başarılı. ancak telefon görüşmeleri stereo ses değil. modo. yani telefon görüşmelerinde çok kaliteli ses alamıyorsunuz. Birçok kulaklıkta olduğu gibi bu kulaklıktada ter yapma sorunu mevcut. Kulaklığın en büyük avantajı büyük olması kulağı sarması, dış ortamdan sizi izole etmesi.
    bu kulaklığı almadan önce prestij serisinden bir model daha vardı sony mdr-1rnc idi sanırım. aktif gürültü engelleme sistemi ve 50mm neodimium hoparlör kullanıyodu. ikisi arasında kaldım
    ancak 1rbt modelinin kablosuz olması en büyük avantaj oldu. tamamen serbestsiniz kablo derdinden kurtuluyosunuz. taşıma çantası var. gayet başarılı. paket içeriğinden bir adet usb kablo. ve bir adet kablo ile kullanmak için kablo bağlantısı çıkıyor.
    ben ürünü başarılı buluyorum. Piyasada bulabileceğiniz fiyt perfoman ürünlerinden en üst sıralardaki ürün diyebilirim. 600 tl ye almıştım. ve hiç pişman olmadım. umarım tereddüt edenler için faydalı olmuştur. tam dolu şarj ile bir hafta müzik dinleyebiliyorum. günlük 4-5 saatlik dinlemeyle bir hafta gidiyor. yani şarjıda oldukça başarılı. hergün şarz etme derdinizde yok. çok çık ve kulağa iyi oturuyor. kulak şekline göre geometrik bir tasarım yapılmış. yani diğer kulaklıklar gibi düm düz değil. kulaklık kanatlarını açtığınızda. kafa bandı kafanızın tam üzerine değil biraz alın bölgenize doğru öne çekerseniz kulaklrınızı tam sarıyor. tasarım o şekilde yapılmış. havalandırma kanalları var. hafif basında hava çıkışlarını duyabiliyorsunuz. hoşuma gitmeyen bir tek yanı, içinden çıkan usb kablo çok basit ve kalitesiz. bu ürünün paketine nasıl olmuşta bu usb kabloyu koymuşlar anlamadım. sony bunlara dikkat etmeli bence.
    sözün özü. 600 tl lik fiyatını hak eden bir ürün. mizik dinlemenin keyfine varıyosunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xcamplus

bende bu kulaklığı kullanıyorum.
    sony mdr-1rbt bu kulaklıkta hem baslar hem tizler inanın çok dengeli.
    sesi son seviye açsanızda ne cızırtı ne gürültü olmuyo. seslerde boğulma olmuyor.
    özellikle klasik müzik severlere tavsiye ediyorum. orkestradaki tüm enstrümanların sesini sonuna kadar duyabiliyorsunuz.
    en iyi yanıda kablo derdinden kurtulmanız. ben çok sık seyahat ediyorum ve seyahatlerimin vazgeçilmezi. takıyorum kulağıma
    bakıyorum yol bi anda bitmiş. beet kontrolleri var. stop. next back ileri sarma geri sarma. pause mevcut. nft var. bağlantı çok hızlı.
    teknik verilerinde 4hz ile 80khz arasındaki sesleri desteklediği yazsada, ben çok bariz bi fark göremedim. ayrıca pc ye kablosuz bağlandığımda
    kulaklık özelliklerinden 20khz olarak gözüküyor. ilaveten. pc üzerindeki ses kartının ortam seslerini efektleri kulaklıktan almıyorsunuz. sanırım
    kulaklık kendi işlemcisini kullanıyor. Ancak telefon veya harici müzik çalıcısını kullandığınızda ekolayzer ayarlarını destekliyor. her türlü eko ayarına anında yanıt veriyor.
    benim kulak zevkim tiz lerden yanadır. bas sevmem. ve tizleri sonuna kadar alabiliyorum. usb üzerinden şarz edilebiliyor. müzik dinlerken telefonunuz çaldığında üzerinde bulunan cevaplama düğmesi ile görüşme yapabiliyorsunuz. mikrofonu gömülü gayet başarılı. ancak telefon görüşmeleri stereo ses değil. modo. yani telefon görüşmelerinde çok kaliteli ses alamıyorsunuz. Birçok kulaklıkta olduğu gibi bu kulaklıktada ter yapma sorunu mevcut. Kulaklığın en büyük avantajı büyük olması kulağı sarması, dış ortamdan sizi izole etmesi.
    bu kulaklığı almadan önce prestij serisinden bir model daha vardı sony mdr-1rnc idi sanırım. aktif gürültü engelleme sistemi ve 50mm neodimium hoparlör kullanıyodu. ikisi arasında kaldım
    ancak 1rbt modelinin kablosuz olması en büyük avantaj oldu. tamamen serbestsiniz kablo derdinden kurtuluyosunuz. taşıma çantası var. gayet başarılı. paket içeriğinden bir adet usb kablo. ve bir adet kablo ile kullanmak için kablo bağlantısı çıkıyor.
    ben ürünü başarılı buluyorum. Piyasada bulabileceğiniz fiyt perfoman ürünlerinden en üst sıralardaki ürün diyebilirim. 600 tl ye almıştım. ve hiç pişman olmadım. umarım tereddüt edenler için faydalı olmuştur. tam dolu şarj ile bir hafta müzik dinleyebiliyorum. günlük 4-5 saatlik dinlemeyle bir hafta gidiyor. yani şarjıda oldukça başarılı. hergün şarz etme derdinizde yok. çok çık ve kulağa iyi oturuyor. kulak şekline göre geometrik bir tasarım yapılmış. yani diğer kulaklıklar gibi düm düz değil. kulaklık kanatlarını açtığınızda. kafa bandı kafanızın tam üzerine değil biraz alın bölgenize doğru öne çekerseniz kulaklrınızı tam sarıyor. tasarım o şekilde yapılmış. havalandırma kanalları var. hafif basında hava çıkışlarını duyabiliyorsunuz. hoşuma gitmeyen bir tek yanı, içinden çıkan usb kablo çok basit ve kalitesiz. bu ürünün paketine nasıl olmuşta bu usb kabloyu koymuşlar anlamadım. sony bunlara dikkat etmeli bence.
    sözün özü. 600 tl lik fiyatını hak eden bir ürün. mizik dinlemenin keyfine varıyosunuz.

Evet kardeşim dediklerinde tamamen katılıyorum fakat biraz daha ayrıntı isterseniz sivi kristal polimer diyaframlar neodimium yapılara göre daha basit ve daha sönuk denedim bizzat gordum. Hee 1r 1a modelleri çok iyi Türkiye piyasasında fakat bende 7510 var ki 1r bence sesiyle yarışamaz he geçtim z1000 var o zaten ulaşılması guç bir ses veriyo. 1a yıda ona nazaran çıkardılar ki hala yakın bir ses alamıyosun. He z7 varki onu kulaklık kategorisine koynuyorum mükemmel bir sesi var. 3 100.000hz. Bluetooth kulaklıkları rahat o aşikar 1rbt tabiki iyi seçim ama bası biraz daha iyi oldu dersen 950bt daha doğru seçim olucaktır emin ol. Zaten 20-20.000hz aralığında vericek sesi farketmicek biri bası daha iyi vericek. Hee neodimium bence daha iyi tabi ses rengi kişiden kişiye değişir ben 1r ın sesini begenmiyorum o frekansa o ses olmamış. Aynı frekanstaki emsallerine göre tabiki. Bendeki kulaklıklara kıyasla onu almıyorum.hatta mdrx10 var bence ondan daha bir sese sahip kablolu modda. Kulaklık almak kolay değil bence en zor iş. Her muziğe göre farklı kulaklık kullanıyorum ben. Su anda xb90ex siparişi verdim japonyadan geliyo. Bakalım nasıl performansı var.

• xcamplus Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum, attığım özel mesaja verdiği cevaptan sonra fikrimi değiştirdim ve MDR 1RNC aldım. Aman diyorum... Bu nedir arkadaş, aradaki farkı anladıkça hayranlığım arttı. Bugüne kadar dinlediğim her şeyi tekrar dinlemek istiyorum. Derin bass özelliği muazzam. Gerçi MDR-XB950BT test etme şansım olmadı ama 1rnc nin temiz bass seviyesi beni her türlü doyurdu. Trance - dubstep - trap tarzı müziklerde bass tiz dengesini şimdilik sevdim. Akustik müzikler de zaten sony nin "sanatçının istediği sesi duyuyorsunuz" sloganı yerinde olmuş. Ses engelleme özelliği ise ilk defa deneyimleyen bana çok tuhaf geldi. Alışkanlıkla oda hallolur. Kısaca test ederek zaten bir fikir sahibi olursunuz. Ama kablolu diye es geçmeye kalkmayın.
  • haganeno kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. 1rnc kulaklığı hakkında biraz daha bilgi verir misin. Teknik detay anlamında. 1r ı denediysen arasında çok fark var mı ve 50mm surucu fark yarstmış mı

• quote:

Orijinalden alıntı: dauvnsvl

Merhabalar. 1rnc kulaklığı hakkında biraz daha bilgi verir misin. Teknik detay anlamında. 1r ı denediysen arasında çok fark var mı ve 50mm surucu fark yarstmış mı

Rnc her türlü daha iyi r den. Ben rnc kullanıyorum. Harika bir kulaklık.

• travers kullanıcısına yanıt
    Harika ama ben 1a ve 1adac modelini merak ediyorum. 1r benmde hoşuma gitmedi. V700dj bile daha iyi ondan. Teknik anlamda ustunluk nasıl sağlıyo. Müzik turlerine göre ornek verir misin zahmet olmazsa

• quote:

Orijinalden alıntı: dauvnsvl

Harika ama ben 1a ve 1adac modelini merak ediyorum. 1r benmde hoşuma gitmedi. V700dj bile daha iyi ondan. Teknik anlamda ustunluk nasıl sağlıyo. Müzik turlerine göre ornek verir misin zahmet olmazsa

Rnc de s master ses amfisi var ve sürücüleri 50 mm. Ancak s master sadece noise canceling açıken çalışıyor. NC çalışırken de ses biraz parlama yapıyor. A ve adac için birşey diyemem ama rnc hepsinden üsütn. Tabi bass seviyorsanız bu kulaklıklara yaklaşmayın.
  • Aşağıdaki linklerden az çok bilgi alabilirsin. Ama illa deneyime yönelik soruyorsan 1r ve 1rnc arasında test şansım olmadı, en iyisi gidip denemen.

http://forum.donanimhaber.com/m_94400423/tm.htm MDR 1R incelemesi

http://www.youtube.com/watch?v=gkPsmA7OytQ Teknoseyirin 1RNC incelemesi.

Ve son olarak versusu dan karşılaştırdıgında ki sonuç

http://versus.com/tr/sony-mdr-1rnc-vs-sony-mdr-1r

Kim ne derse desin önemli olan senin ne düşündügün, denemeden alma bence.

Son olarak sony nin kendi sitesi..

http://www.sony.com.tr/electronics/hoparlorler/t/kafa-ustu-kulakliklar
    ----------------------------------------

Sanırım traversin söylemek istediği, Extra bass arıyorsanız yaklaşmayın. Yoksa rnc de basslar yerinde ve bogmuyor. Ama 950 de ki gibi bir bass deneyimi yaşatmaz. Yanlışlık olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haganeno -- 11 Ocak 2015; 15:28:37 >

• Bazı arkadaşlar kulaklığın detay seviyesini sormuşlar.1-R modeli için konuşacak olursam, çok detaylı bir kulaklık sayılmaz.Detay için bu kulaklık alınmaz bana göre.
  • Selam arkadaşlar. DH ve yabancı forumlardan araştırma yaptım. Ama işin içinden çıkamadım açıkcası. Konu ile alakalı tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlar var. Almayı planladığım BT özellikli kulaklık seçiminde aşağıdaki ürünler arasında seçim yapmayı planlıyorum. BT olması öncelikli sebebim. Fiyat konusu da zaten yazdıklarım 3 aşşa 5 yukarı aynı fiyat bandında sayılır. :D Ürünler sırasıyla şunlar.

1-Sony MDR-1ABT
    (Güncel 1RBT' nin güncel ve yükseltilmiş özellikli modeli) Hi-Res olması daha uzun soluklu kullanıma uygun diye düşünüyorum. Gelecek vadeden teknoloji zira Sony bu konuda yatırımı yapmış durumda. Sizlerin de belirttiği şekilde çok dengeli bir ürün olduğunu heryerde deneyenlerden okudum. Açıkçası ilk tercihim bu ürün ama diğer ürünlerin + özellikleri açıkçası soru işareti oluşturdu kafamda.
    +pil ömrü
    +dengeli ses çıkışı
    +Hi-Res
    +ergonomik olması

-gürültü giderici yok.(Bildiğim kadarıyla)
    ?BT de Iphone ve mac uyumluluğu nasıldır şaibeli yazılar okudum yabancı kaynaklardan bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
    http://www.sony.com.tr/electronics/kafa-bantli-kulakliklar/mdr-1abt

2-Bose QuietComfort 25
    En büyük artısı Gürültü giderici özelliği olması (Sony de yok)
    +ses kalitesi Sony ile arasındaki fark açıkçası bilmiyorum. İkisini de deneyen bir arkadaş var ise açıklama yaparsa sevinirim.

http://www.denizfoto.com.tr/QuietComfort-25-Gurultu-Giderici-Kulaklik,PR-3866.html

3-SENNHEISER MM 550-X
    Bu ürün için hatrı sayılır yabancı bir sitede 1. sırada seçilmiş. 2. Bose
    +değiştirilebiliri batarya (piller ölünce değiştirilebiliyor en azından kullanıcı tarafından)
    +nc Gürültü giderici
    +Ses kalitesi (???) (bilen varsa ellerinden öper)
    +kulaklığı çıkarmadan dış sesi duyabilme özelliği tek tuşla mikrofonları yardımıyla dışarıdaki konuşmaları duyabiliyormuşsun ( yenilikçi bi özellik hoşuma gitti yalan yok. :D)

http://www.theverge.com/2014/12/17/7407799/best-wireless-headphones

4-Parrot Zik 2.0 Bluetooth
    her nekadar diğer firmalar gibi ses ürünleri üzerine sektörde söz sahibi olmasa da bu alet için de forumlarda hiç olumsuz bişey okumadım.
    +tasarım (tartışılır)
    +ses kalitesi (??) deneyen arkadarşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
    +gürültü giderici
    +app ile eq ayarı yapabilmesi ve ıvır zıvır bir sürü özellik.

http://www.apple.com/tr/shop/product/HGWX2TU/A/parrot-zik-20-bluetooth-kulaklık

Genel olarak bu 4 ürün arasında seçim yapmayı planlıyorum. Ancak ses kalitesi ve uzun ömürlülük önceliğim. Açıkçası 4 ürün arasında farklı zamanlarda tecrübe etmiş arkadaşlar var ise yorumlarını okumak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

• emreyalchin kullanıcısına yanıt
    Bose ile Abt kıyaslanmamalı çünkü sony nc modeli Mdr1RNC dir. Deli gürültü kesme yeteneğine sahiptir. Parrotu denedim daha önce sesi güzeldi fakat verdiğin paranın karşılığı mı diye sorarsan, cevap kesinlikle hayır olur. Sennheiser için bir fikrim yok denemedim. Sony uyumluluk konusunda kendi modellerinden bile iyi senkronize oluyor apple ile.
  • travers kullanıcısına yanıt
    Nc konusunda evet sony nin 1RNC modeli var ama bluetooth özelliiği yok. Benim önceliğim kablosuz ve taşınabilir olması. Bunlara dayanarak bu modeller arasında kalmıştım. NC özelliği hakkaten bahsedildiği gibi matah bir olaymıdır. Yani 1abt NC siz yalıtım konusunda nasıldır. Öyle dağlar kadar fark varmıdır yani?
  • mrb arkadaslar ben de kablosuz kulaklık modellerine bakıyordum ve sony mdr 1 abt ile sony mdr 10 rbt arasında kaldım. fiyat baakımından 1 abt 2 katı pahalı. ses ve kalite bakımından abt nin iyi oldugunu tahmin ediyorum. fakat yinde kaarsız kaldım. Bu modelleri kullanan, bilgisi olan arkadaslardan yorumlarsa sevinirim. Birde bu modeller ile tv izlemek mümkünmü
  • Kimse yok mu? Arkadaslar sorduğum soruyu cevaplayacak kimse yok mu? Birde iki kulaklık ile film izleyebilirsiniz?

• emreyalchin kullanıcısına yanıt
    selamlar...kulaklık tercihinde benim size önerim parrot zik olacaktır ve eğer doğruysa parrot zik 3 piyasaya çıkmak üzere...bekleme imkanınız varsa size yeni modeli almanızı tavsiye ediyorum...diğer bahsetmiş olduğunuz modeller kasa olarak çok narin ve zayıftır...parrot kasa ve ses olarak sizi tatmin edicektir...nose artık bence üst düzey bir kulaklıkta vazgeçilmez bir özellik olmaya yolundadır ve dışarı ses ortamında oldukça faydalıdır...nose teknolojisi şimdilik sesi tam anlamda kesemekle beraber uğultu,vibrasyon vs gibi kendini tekrarlayan sesleri (insan sesleri hariç) mümkün olduğunca izole etmektedir...parrot zik her yönüyle diğer modellerden kat be kat üstündür denilemez...her birinin kendine göre olumlu,olumsuz özellikleri var...ama seçim yapmak gerekirse ben parrot zik diyorum...umarım yardımcı olabildim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ERKAN_09 E kullanıcısına yanıt
    selamlar...ben mdr1 rbt modelini kullandım...aralarındaki donanım farkı tam olarak neymiş yazabilirmisiz...tamam

• Mrb teknelojik olarak bilgim yok ama soyle diyebilirim mdr 10 rbt mdr 1 rbt nin ust versiyonu mdr 1 abt de baktığım vr sorduğum kadarı ile su anda sonunun en iyi kablosuz kulaklığı fakat bunları gözle grup elimle inceledim cunku bulundugum yerde maalesef yok fiyat olarak abt rutin nerdeyse iki katı

• ERKAN_09 E kullanıcısına yanıt
    selamlar...Ben bu iki kulaklık arasında tercih yapacak olsaydım mdr1 abt modelini tercih ederdim...mdr1 abt nin öne çıkan özellikleri dokunmatik yüzey ve daha geniş frekans aralığıdır...kasa ve görünüm olarak mdr1 rbt nin devamı niteliğindedir...mdr1 10 rbt modeli ise daha alt ve ara bir versiyon olduğunu düşünmekteyim...mdr1 abt modelinden memnun kalmanız daha olası fakat diğer alt model olan mdr1 10 rbt modelinden emin değilim...ben bu modeli kasa olarak beğenmedim frekans aralığı olarakda,diğer modellere göre daha düşük değerlere sahip olduğundan ben sıcak bakmıyorum...ama giriş seviyesi olarak denenebilir...bir fiyat performans ürünümüdür,bilemiyorum...fiyat konusunda hepsisony de bakmanızı tavsiye ederim...benim görüşüm bu yöndedir daha bilgili arkadaşlar varsa onlarda görüşlerini yazabilirler...benim kulaklık bilgim kullanıcı düzeyindedir...tamam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.