Şimdi Ara

Sony MDR-ZX700 mi AKG K 518 mi yoksa Creative Aurvana Live! mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce hiç kafaüstü kulaklık kullanmadım, kulakiçi kullanıyordum. Sennheiser CX-300, CX-380, Brainwavz M2 kullandım, şimdiki kulaklıgım ise Meelectronics A151. İçlerinde en iyisi Brainwavz M2'idi onu da kaybettim :S

Birkaç gündür forumlarda araştırıyorum, kulaklık rehberini de inceledim. Kulaklıgı yurtdışından alacagım, daha dogrusu Amazon'dan alıp bi arkadaşıma getirteceğim. Şu kulaklıklar arasında kararsız kaldım. Fiyat tabi ki önemli, ciddi bir fark olmazsa daha uygun fiyatlı olanı alacagım. İzolasyon ve terleme yapmaması cok önemli. Değişik müzik türleri dinledigim için dengeli -belki Bass ağırlıklı- bir kulaklık arıyorum, Bass'lar yetersiz olmamalı ki Meelectronis A151'de bu sıkıntıyı yaşıyorum. alternatif rock, indie rock, yerli-yabancı pop, trance, house dinlerim.

Diğer sorum sizce kulakiçi mi kafaüstü mü? Kafaüstü aramakla hata mı ediyorum??
    Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler dostlar.

Sony MDR-ZX700 $83.00
    http://www.amazon.com/Sony-MDRZX700-Outdoor-Headphones/dp/B004P150LY/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1344713826&sr=1-1&keywords=Sony+MDR-ZX700

Sony MDR-V6 $67.91
    http://www.amazon.com/Sony-MDR-V6-Monitor-Headphones-Voice/dp/B00001WRSJ/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1344713795&sr=1-1&keywords=Sony+MDR-V6

Creative Aurvana Live! $99.99
    http://www.amazon.com/Creative-EF0060-Aurvana-Live-Headphones/dp/B000ZJZ7OA/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1344713869&sr=1-1&keywords=Creative+Aurvana+Live%21

Audio-Technica ATH-M50 $133
    http://www.amazon.com/Audio-Technica-ATH-M50-Professional-Monitor-Headphones/dp/B000ULAP4U

AKG K 518 50$
    http://www.amazon.com/AKG-518-Limited-Folding-Headphones/dp/B0028N78D4/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1344713929&sr=1-1&keywords=AKG+k518le%2Fdj

AKG K430 $79.99
    http://www.amazon.com/AKG-430-Foldable-Mini-Headphone/dp/B0028N78BG/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1344719693&sr=1-1&keywords=akg+430

AKG K450 $71.53
    http://www.amazon.com/AKG-K450-Premium-Foldable-Headphone/dp/B0028N78C0/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1344719580&sr=8-2&keywords=akg+540

Sennheiser PX200-II $71.85
    http://www.amazon.com/Sennheiser-PX-200-II-Headphones/dp/B002VPDOHS/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1344714115&sr=1-1&keywords=Sennheiser+PX200-II

Sennheiser HD 429 $69.00
    http://www.amazon.com/Sennheiser-HD-429-Headphones-Black/dp/B0065VKQ34/ref=dp_ob_title_ce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodallega -- 12 Ağustos 2012; 13:33:02 >

• Neden bilmiyorum fakat hem galaxy s ile hemde ipod shuffle ile k 518 i denedim ve hayal kirikligina ugradim. Ses basbaya az geliyor. Ayrica kafaya gore ayarlanan çıtçıtları cok yetersiz. 10 a getirmeme ragmen kafama tam sigmadi.

not: kafam buyuk degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz bir amfi al bence.

• İzolasyon yaparsa terlersin. Birinden vazgeçeceksiniz. Hem karnım doysun, hem pastam doysun yok malesef.

Aralarından Creative Aurvana Live'i alın. Ama bilin ki izolasyonu var ama terletir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 12 Ağustos 2012; 11:56:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

İzolasyon yaparsa terlersin. Birinden vazgeçeceksin. Hem karnım doysun, hem pastam doysun yok.

Aralarından Creative Aurvana Live'i al. Ama bil ki izolasyonu var ama terletir.

CAL! izolasyonu için düşük puan almış head-fi'den kafamı karıştırmıştı biraz daha araştırayım o zaman. Sony ZX-700 nasıl? en cok o kulaklıgı merak ediyorum ama bir konu başlıgı göremedim. gayet iyi puan almış, fiyatı da uygun. acaba sony'nin ses rengi nasıldır? bass agırlıklı mı dengeli mi? her müzik türüne gider mi?
  • ZX700ü bilmiyorum malesef. Soran çok kişi var, şekli de güzel ama birşey diyemem.

Verdiğiniz modellerin hepsinin izolasyonu aşağı yukarı aynı. Sadece M50'nin izolasyonu kulağı tam olarak çevrelediği için daha iyi denilebilir. Fakat o da dışarıda kullanmak için iri ve ben sesini pek sevmemiştim.

Bir de bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama eğer çıkabilirseniz kesinlikle Denon D1100 tavsiye ederim. İzolasyonu ciddi anlamda iyidir, sesi de bu listenin tamamından iyidir. (Terletebilir)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İzolasyon yaparsa terlersin. Birinden vazgeçeceksin. Hem karnım doysun, hem pastam doysun yok.

Aralarından Creative Aurvana Live'i al. Ama bil ki izolasyonu var ama terletir.

CAL! izolasyonu için düşük puan almış head-fi'den kafamı karıştırmıştı. biraz daha araştırdım forum içinde değerlendirmeniz üzere.
    forum içinden 'CAL! mini inceleme'
    fortress34(3009): Ses yalitimi maalesef pek iyi degil, ancak evde kullanacaksaniz zaten cok onemli yok bence.. İncelemeyi yapan arkadaş da lvcom07(92): yapısı ve yalıtımı itibariyle sürekli dışarda kullanılacak bir kulaklık değil.

Sony ZX-700 nasıl? en cok o kulaklıgı merak ediyorum ama bir konu başlıgı göremedim. gayet iyi puan almış, fiyatı da uygun. acaba sony'nin ses rengi nasıldır? bass agırlıklı mı dengeli mi? her müzik türüne gider mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodallega -- 12 Ağustos 2012; 12:03:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda dediğim gibi izolasyonları aşağı yukarı aynı. Kafaüstü kulaklıklardan IEM izolasyonu beklemek zor.

Orada izolasyonu daha iyi olan 3 kulaklık olabilir. Biri M50, biri Sony V6, diğeri ise Sony ZX700. M50 ve V6'yı zaten dışarıda kullanmanız mümkün değil, büyükler. ZX700'ü de fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, o da büyük.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yukarıda dediğim gibi izolasyonları aşağı yukarı aynı. Kafaüstü kulaklıklardan IEM izolasyonu beklemek zor.

Orada izolasyonu daha iyi olan 3 kulaklık olabilir. Biri M50, biri Sony V6, diğeri ise Sony ZX700. M50 ve V6'yı zaten dışarıda kullanmanız mümkün değil, büyükler. ZX700'ü de fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, o da büyük.

bi önceki mesajınızı görmemişim cevap yazarken kusura bakmayın. Denon bütçenin üzerinde refurb. ya da 2. el'i bile yaklaşık 150$ ki benim verebilecegim max. 100$ civarı ama gerçekten güzel kulaklıkmış :D Birinden birini feda etmek gerekiyor İzolasyon-Kullanım kolaylığı(büyüklük)-Terleme, ses kalitelerinin yeterli oldugunu düşünerek konuşuyorum. ZX700 kullanan biri tecrübelerini paylaşırsa süper olacak. Büyüklüğü çok dert etmiyorum sanki hepsi aynı büyüklükteymiş gibi geliyor. İstedigim fiyat aralıgında tavsiye edilen çogu kulaklıga baktım şekil olarak birbirlerine yakınlar, hiç kullanmadığım için yanılıyor olabilirim.

• Dedigim 3 kulaklik digerlerine gore baya buyuk. Ben disari cikamazdim bu kulakliklarla. Zx700 belki.

Aurvana onlara gore biraz daha kucuk.

Digerleri Aurvanadan biraz daha kucuk diyebilirim.

Zx700 hakkinda Turkce bilgi beklemeyin cunku pek alani duymadim, gormedim.

Edit: hd429 da baya buyuk kategorisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 12 Ağustos 2012; 12:45:38 >

• @Excision
    AKG 540: yarı açık bir kulaklık denmiş. Açık kapalı kulaklık ayrımını bilmiyorum maalesef :s ama izolasyonu çok iyi değil galiba kulaklığın. koton pad denmiş. terletmemesi açısından güzel ama 'Deri padler basları arttırırken, kadife padlerde baslar biraz daha az, sahne daha geniş vs. oluyor.' cümlesi kafaları karıştırıyor.
    İncelemede kulaklıktan çok çok olumlu bahsedilmiş. izolasyon ve açık-kapalı kulaklık kavramları kafamı karıştırsa da alınabilir.

AKG K518 LE: çok konforlu bir kulaklık değil sanırım kafa bandı biraz sert olmuş anladıgım kadarı ile. dengeli ses ve sahne genişliği övülmüş. fiyatı da uygun aslında.
    Build Quality (8.5/10), Comfort (6/10), Isolation (9/10), Sound (7/10) puanları head-fi'nin. Rahatsız bi kulaklık oldugu için tercih etmeyecegim.

AKG K430: 'Kulaklık bas konusunda fazla birşey vadetmiyor.Öyle aman aman bir bası yok.Kafanıza vurmuyor fakat kesinlikle de çatlamıyor.' denmiş. bu cümleye benzer şeyleri MEE A151 için de duymuştum, dinlemedim aldım sonuç hayalkırıklığı Bass olarak. Aynı senaryoyu tekrar yaşamak istemiyorum.
    Head-fi puanları: Build Quality (7/10), Comfort (8/10), Isolation (6/10), Sound (7/10) '' The bass is neither as impactful nor as boomy as that of the K518. There is a good amount of punch but not nearly enough for the headphones to be called ‘bass-heavy’ ''

AKG K450: Kayda değer bi inceleme ayrıntılı yorum karşılaştırma bulamadım. K430 gibi sanırım o da

Sennheiser Px200: ''Kulaklıkta aktif bir noise-cancelling sistemi yok haliyle,IEM'ler gibi izolasyon da sağlamıyor ancak vaat edilen izolasyonu bulamadım açıkçası.Ses seviyesi 20'deyken dışarıdaki sesi izole ediyor haliyle fakat dışarı bariz bir şekilde duyulabilecek ses veriyor (kulakta takılıyken denedim tabii ki,aksi taktirde çok daha fazla veriyor)'' Ayrıca Bass'ların yetersiz olabilecegini söylemiş. Px 200 ii'nin farkı ne acaba?
    Build Quality (7.5/10), Comfort (7.5/10), Isolation (6.5/10), Sound: (7/10) almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodallega -- 12 Ağustos 2012; 14:42:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PulpFictioN

Neden bilmiyorum fakat hem galaxy s ile hemde ipod shuffle ile k 518 i denedim ve hayal kirikligina ugradim. Ses basbaya az geliyor. Ayrica kafaya gore ayarlanan çıtçıtları cok yetersiz. 10 a getirmeme ragmen kafama tam sigmadi.

Bende Shure Se215 almıştım Galaxy S3 ile kullanmak için aynen senin gibi hayal kırıklığına uğradım. S3 ün ses çıkışı pek iyi değil hem güçsüz hemde yeterince kaliteli bi ses çıkışı yok. Se215'e bile güç yetiştiremezken kulak üstü bir kulaklığa yetiştirebileceğini sanmıyorum. Sende benim gibi çıkışı iyi bir mp3 player arayışına gir derim kulaklığından randıman alabilmen için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamirCakir

quote:

Orijinalden alıntı: PulpFictioN

Neden bilmiyorum fakat hem galaxy s ile hemde ipod shuffle ile k 518 i denedim ve hayal kirikligina ugradim. Ses basbaya az geliyor. Ayrica kafaya gore ayarlanan çıtçıtları cok yetersiz. 10 a getirmeme ragmen kafama tam sigmadi.

Bende Shure Se215 almıştım Galaxy S3 ile kullanmak için aynen senin gibi hayal kırıklığına uğradım. S3 ün ses çıkışı pek iyi değil hem güçsüz hemde yeterince kaliteli bi ses çıkışı yok. Se215'e bile güç yetiştiremezken kulak üstü bir kulaklığa yetiştirebileceğini sanmıyorum. Sende benim gibi çıkışı iyi bir mp3 player arayışına gir derim kulaklığından randıman alabilmen için.

Bende Shure Se215 aldım Daha elime ulaşmadı ama ulaşınca İpod Shuffle ile deneyeceğim. Fakat şöyle birşey var. Samsung Galaxy S lerin ses çıkışları oldukça düşük. Mesela bende Ep630 vardı, Galaxy S ile dinleyince ses düşük geliyordu. İpod ile dinleyince istediğim verimi alıyordum. Aynısı K518 ve Cx200'dede oldu. İpod'umdan memnunum tüm kulaklıklarda sesi çok iyi veriyor sadece K518'de ses az geldi. ilerde Sansa Clip+ almayı düşünüyorum çünkü şarkılarım biriktikçe istediğim şarkıları bulmakta zorluk çekiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atom Heart Mother -- 13 Ağustos 2012; 13:04:47 >

• Ipod Shuffle hiç dinlemedim ama ipodların sesi genelde yeterli oluyor (ortalamanın biraz üstünde) se215'i kaldıracağını düşünüyorum. clip+ tavsiye ederim.

Geçen arkadaşın Sony NWZ-E464 model mp3 ile denedim shure se215'i sony ile verdiği kadar berrak geniş sahneli sesi clip+ veremiyor bu bi gerçek. Tabi hepsinin birbirine göre eksileri artıları var mesela clip+'ın sesi gayet iyi ve ses düzeyide oldukça yüksek. Ama sony'de ses yüksekliği idare eder düzeyde olmasına rağmen ses kalitesi 2-3 kat daha iyi diyebilirim.

galaxy s3'te avrupa ses kısıtlaması var şu anda yazılımsal olarak %70 kadar çıkışını kullanabiliyorsun güncellemelerden önce servis menüsünden arttırılıyordu ama güncellemelerden sonra servis menüsünde ilgili menüye girilemiyor. Belkide ses çıkışının %100'ü kullanılabilirse daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Yazılımsal ses yükseltmeler var ama sakın bulaşmayın derim sesi bozmaktan öteye gitmiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SamirCakir

Ipod Shuffle hiç dinlemedim ama ipodların sesi genelde yeterli oluyor (ortalamanın biraz üstünde) se215'i kaldıracağını düşünüyorum. clip+ tavsiye ederim.

Geçen arkadaşın Sony NWZ-E464 model mp3 ile denedim shure se215'i sony ile verdiği kadar berrak geniş sahneli sesi clip+ veremiyor bu bi gerçek. Tabi hepsinin birbirine göre eksileri artıları var mesela clip+'ın sesi gayet iyi ve ses düzeyide oldukça yüksek. Ama sony'de ses yüksekliği idare eder düzeyde olmasına rağmen ses kalitesi 2-3 kat daha iyi diyebilirim.

galaxy s3'te avrupa ses kısıtlaması var şu anda yazılımsal olarak %70 kadar çıkışını kullanabiliyorsun güncellemelerden önce servis menüsünden arttırılıyordu ama güncellemelerden sonra servis menüsünde ilgili menüye girilemiyor. Belkide ses çıkışının %100'ü kullanılabilirse daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Yazılımsal ses yükseltmeler var ama sakın bulaşmayın derim sesi bozmaktan öteye gitmiyorlar.

Geçen yıl bu zamanlarda da kulakiçi kulaklık ve mp3player arayışına girmiştim donanımhaberde.
    cowon-iriver-creative-sony hepsi ile karşılaştırmaları okudum, incelemeleri okudum. tam bir fiyat performans ürünü oldugu için Sansa Fuze aldım. Hatta bi kaç arkadaşa da (forum dışı) Clip+ ve Clip Zip getirdim. Sansa ailesini kesinlikle tavsiye ediyorum. Rockbox kurulumu ile EQ eksiğini de kapatmanız mümkün gerçi ben ayarları daha ögrenemedim ama olsun.
    Kulak içi olarak da Brainwavz M2 almıştım çok güzel bir ikili oluşturmuşlardı.

O değil de AKG, CAL! ve PX200ii'yi eledim. Sony kullanan tavsiye eden etmeyen çıkmadı, acaba neden hiç kimse kullanmıyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodallega -- 14 Ağustos 2012; 1:08:01 >

• bilader bulabiliyosan v6 yı kaçırma kımseyıde dınleme sony mdrxb serisi x700 den sonra istenileni vermiş bir seridir xb1000 de iyidir ama büyük v6 ise sony klasiğidir
  • Sony MDR-V55 aldım arkadaşlar, yurtdışından getirttim birkaç ay önce. Amatör bir kullanıcı olarak şunun söyleyebilirim ki mükemmel bir ses kalitesi var. Sıkıntıları ise terletiyor maalesef ve 1.5saati geçerse kulaklarınıza baskı yapıyor rahatsız edici olabiliyor bu durum. Konu ile ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.