Şimdi Ara

sony N1 mi N2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her seferinde çantasından çıkaracaksın süper bir an olduğunda çıkarıp hemen çekemeyeceksin . Ama N1 oldumu hemen bir an yakaladın makineyi aç ve çek . AYrıca mesela çarşıya çıktığında kocaman makineyi yanında bulunduramayacaksın yani cebine atıp heryere götüremeyeceksin . Bu öğeleri aklına koy ve öyle karar ver derim bn =)
  • quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

H-5 ÇOK SÜPER PARAN YETERSE AL COMPACK İSTERSEN CASİO S600 Ü ÖNERİRİM

Arkadaşın önceliği taşınabilirlik, estetik ve geniş LCD ekran sanırım... H5 geniş LCD ekran için uyuyor ama diğer özellikler açısından arkadaşın amacına yönelik değil sanırım... Bu durumda H5'i tavsiye etmek komik oluyor... ama tabi şunuda söyleyeyim; H5, N1ve N2'dende daha iyi bir makina... Fakat her göze hoş hitap etmediği gibi her cebede sığmıyor maalesef...

dostum yanlış kişiyi alıntı yapmışsın bu mesajı yazan ben değil ft_fatal arkadaşımız bi zahmet edit yapıpta düzeltirsen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 10 Aralık 2006; 23:48:35 >

• quote:

quote:

quote:

H-5 ÇOK SÜPER PARAN YETERSE AL COMPACK İSTERSEN CASİO S600 Ü ÖNERİRİM

Arkadaşın önceliği taşınabilirlik, estetik ve geniş LCD ekran sanırım... H5 geniş LCD ekran için uyuyor ama diğer özellikler açısından arkadaşın amacına yönelik değil sanırım... Bu durumda H5'i tavsiye etmek komik oluyor... ama tabi şunuda söyleyeyim; H5, N1ve N2'dende daha iyi bir makina... Fakat her göze hoş hitap etmediği gibi her cebede sığmıyor maalesef...

dostum yanlış kişiyi alıntı yapmışsın bu mesajı yazan ben değil ft_fatal arkadaşımız bi zahmet edit yapıpta düzeltirsen sevinirim

Pardon kardeş...

• son iki mesajdan birşey anladıysam ... =)
  • ben de son 3 mesaj
  • kodak makınelerıne de bakabilirsin alternatıf olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihin_fethi

nakit olarka n1'i en ucuz teknoramada buldum ben 680 ytl n2 için bir fikrim yok

fiyat gerçekten uygun çünkü spotlarda 575fln teknoroma nedir kardeş teknosa gibi bişey mi internet sitesi yok galiba google'dan arattımda bulamadım ben Ankara'da ikamet etmekteyim şubesi var mı Ankarada'da ? bide teknoromada garantili ürün oluyo dimi ?
  • http://www.teknorama.com.tr internet adresi bu zaten mağaza ankara'da adresi Yaşam Cad. No:7 Söğütözü 06610 Balgat / ANKARA'ymış ben mersinde olmasam gidip bakacaktım
  • quote:

http://www.teknorama.com.tr internet adresi bu zaten mağaza ankara'da adresi Yaşam Cad. No:7 Söğütözü 06610 Balgat / ANKARA'ymış ben mersinde olmasam gidip bakacaktım

çok sağol kardeş fiyat gerçekten çok uygun
  • hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz için N1 almaya karar verdim garantili 680 ytlye
  • n2 daha iyi tabikide ama aradaki farka değermi bilmem
  • teşekkürler arkadaşlar ama şimdide kafama başka bi model takıldı fiyat performans oalrak değilde sadece fotoğraf çekme kalitesi olarak N1 mi iyi yoksa t50mi alsam acaba t50 mi alsam kafam gene karıştı n1 mp yüksek olmasının yanında t50ye göre herhangi bir avantajı var mı başka.t50 hehralde kasadan dolayı pahalı gibi geldi bana ???
  • T50 ile N1 arasındaki farkları şöyle sıralayabiliriz...

N1'in üstün yanları;

1-) LENS BOYUTU;

N1'in en üstün yanı LENS BOYUTUdur... N1'de 1/1.8''lik lens bulunurken T50'de 1/2.5''lik lens bulunur... Ve ''lens boyutu'' fotoğraf makinelerindeki en önemli teknik özelliklerden biridir... Bir fotoğraf makinesinin lensinin büyük olması çekilen fotoğrafta noise (kumlanma) oranın daha düşük çıkmasına katkıda bulunan en önemli özelliklerden biridir... Ve böylece büyük lensin büyük olması daha net fotoğraf eldebileceğiniz anlamına geliyor...

2-) MANUEL AYARLAR;

N1'de bulunan manuel ayarlarla çok özel konum ve anlarda mekineyi istediğiniz özel ayarlara getirerek net ve daha anlaşılır fotoğraflar elde edersiniz... Örneğin; ışığın oldukça az olduğu bir ortamda gece manzara fotoğrafı elde etmek istediğinizde (mesala bu yüksek bir tepeden şehrin fotoğrafını çekmek olabilir...) pozlama süresini 30 saniye veya 15 saniye gibi veya İSO değerini 64, 100, 200 veya 800 gibi değerler olarak ayarlayarak kendi istediğiniz netlikte fotoğraf elde edebilirsiniz... Fakat bu durum T50 ise şöyledir... T50 belli manzara modları vardır... Bulunduğunuz ortama göre birini seçersiniz (örneğin az önceki örnekte olduğu gibi bir gece bir şehrin fotoğrafı çekmek istediğinizde ''GECE MODU'' seceneğini seçebileceğiniz gib...) ve buna göre makine kendi pozlama süresini belirler ve fotoğraflamayı yapar... Yani N1 ile fotoğraflayabileceğiniz ortamlar özel daha fazladır...

T50'nin üstün yanları;

1-) Taşınabilirlik;

T50 azda olsa daha küçük boyuttadır. T50'nin boyutları ''95.0x56.5x23.4mm'', N1'in boyutları ''97x61x24mm''dir...

2-) Estetik;

Bu özellik herkese göre değişebilir ama bence T50 N1'e kıyasla oldukça estetik duruyor... Eğer önceliğiniz kesinlikle estetikse alınması gereken alet budur... Eğer teknik özellikleri N1'e biraz yakın olsaydı kesinlikle T50'yi alırdım...

Bunların dışında 2 makine arasında saymadığım ufak-tefek farklarda var ama en önemlileri bunlar olduğu için sadece bu özellikler hakkında açıklama yaptım. Eğer yine sormak istediğiniz bişey olursa cevaplamaya çalışırım... Herkese saygılar...

• quote:

T50 ile N1 arasındaki farkları şöyle sıralayabiliriz...

N1'in üstün yanları;

1-) LENS BOYUTU;

N1'in en üstün yanı LENS BOYUTUdur... N1'de 1/1.8''lik lens bulunurken T50'de 1/2.5''lik lens bulunur... Ve ''lens boyutu'' fotoğraf makinelerindeki en önemli teknik özelliklerden biridir... Bir fotoğraf makinesinin lensinin büyük olması çekilen fotoğrafta noise (kumlanma) oranın daha düşük çıkmasına katkıda bulunan en önemli özelliklerden biridir... Ve böylece büyük lensin büyük olması daha net fotoğraf eldebileceğiniz anlamına geliyor...

2-) MANUEL AYARLAR;

N1'de bulunan manuel ayarlarla çok özel konum ve anlarda mekineyi istediğiniz özel ayarlara getirerek net ve daha anlaşılır fotoğraflar elde edersiniz... Örneğin; ışığın oldukça az olduğu bir ortamda gece manzara fotoğrafı elde etmek istediğinizde (mesala bu yüksek bir tepeden şehrin fotoğrafını çekmek olabilir...) pozlama süresini 30 saniye veya 15 saniye gibi veya İSO değerini 64, 100, 200 veya 800 gibi değerler olarak ayarlayarak kendi istediğiniz netlikte fotoğraf elde edebilirsiniz... Fakat bu durum T50 ise şöyledir... T50 belli manzara modları vardır... Bulunduğunuz ortama göre birini seçersiniz (örneğin az önceki örnekte olduğu gibi bir gece bir şehrin fotoğrafı çekmek istediğinizde ''GECE MODU'' seceneğini seçebileceğiniz gib...) ve buna göre makine kendi pozlama süresini belirler ve fotoğraflamayı yapar... Yani N1 ile fotoğraflayabileceğiniz ortamlar özel daha fazladır...

T50'nin üstün yanları;

1-) Taşınabilirlik;

T50 azda olsa daha küçük boyuttadır. T50'nin boyutları ''95.0x56.5x23.4mm'', N1'in boyutları ''97x61x24mm''dir...

2-) Estetik;

Bu özellik herkese göre değişebilir ama bence T50 N1'e kıyasla oldukça estetik duruyor... Eğer önceliğiniz kesinlikle estetikse alınması gereken alet budur... Eğer teknik özellikleri N1'e biraz yakın olsaydı kesinlikle T50'yi alırdım...

Bunların dışında 2 makine arasında saymadığım ufak-tefek farklarda var ama en önemlileri bunlar olduğu için sadece bu özellikler hakkında açıklama yaptım. Eğer yine sormak istediğiniz bişey olursa cevaplamaya çalışırım... Herkese saygılar...

dijital delisi çok teşekkür ederim baba yardımların için bende N1 almak istiyorum ama kız kardeşimle ortak alıcaz oda t50 diye tutturdu senin gibi oda onu estetik bulmuş banada oyuncak gibi geliyo n1 ço kestetik geliyoya senin teknik verileri anlatıyımda ikna ediyim artık :D

• Eyvallah hocam.. Ne demek... Her zaman... ya işte dediğim gibi herkese göre öncelikler değişiyor... O yüzden herzaman objektif ve detaylı olarak açıklama yapmaya çalışıyorum... Umarım yararlı oluyordur...
  • quote:

Eyvallah hocam.. Ne demek... Her zaman... ya işte dediğim gibi herkese göre öncelikler değişiyor... O yüzden herzaman objektif ve detaylı olarak açıklama yapmaya çalışıyorum... Umarım yararlı oluyordur...

çok sağol walla yorumlarını beğenerek takip eediyorum :D n1len2 sensör ve iso farkınıda bi özetlesen çok dua ederim valla :D
  • n1 n2 örnek verecek olan varmı???
  • bence t50 yerine n1 al
  • n1 in lens boyutu 1/1.8 iken n2 nin lens boyutu 1/1.7 n2'nin lensi za farkla daha büyük, n1'de iso 800'e kadarken n2'de 1600'e kadar bu da gece çekimleri için bi avantaj, ancak aradaki 300 ytl'ye değer mi bilmiyorum
  • quote:

n1 in lens boyutu 1/1.8 iken n2 nin lens boyutu 1/1.7 n2'nin lensi za farkla daha büyük, n1'de iso 800'e kadarken n2'de 1600'e kadar bu da gece çekimleri için bi avantaj, ancak aradaki 300 ytl'ye değer mi bilmiyorum

Evet arkadaş açıklamış saolsun... yanlız şöyle bişey ekliycem bende; İSO'yu 1600 gibi değerlerde kulanıpta noise'siz (kumlanmasız) net bir fotoğraf elde etmek çok zor... Yani N2'nin sensörünün 1/1.7'' olması N1'e göre bi avantaj olarak sayılabilir ama İSO değeri pekte bi avantaj olarak görülmemeli... Birde N2'nin kayda değer sayılabilecek başka bir artısıda minimum pozlama süresi... N1'de bu değer 1000 (yani saniyenin 1000'de 1'i) iken N2'de 2000... Gerçi buda çok özel durumlarda kullanılabilecek bir özellik ama yinede söyleyeyim istedim...

Aslında genel olarak N1'i ve N2'yi özetleyecek olursak, N2; N1'e göre biraz daha profesyonelleştirilmiş bir makine... Bazı çok özel ortamlarda daha geniş secenekler sunuyor... Ama inanın 10 aydır N1 kullanıyorum hiçbir zaman İSO 1600'e veya 1/2000 sn.'lik pozlama süresine ihtiyaç duymadım... Tabi benim bunlara ihtiyaç duymamam bu özelliklerin boşuna olduğu anlamına gelmez ama N2'nin oldukça farklı ve özel ortamlarda fotoğraflama kabiliyeti olduğu anlamına gelebilir...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.