iyi günler elimdeki sony vaio netbooka ssd almayı düşünüyorum. ancak sata3 ü destekliyormu bilmiyorum. r özelliklerini yazıyorum. ayrıca everest proğramı ile bilgisayar biliglerinide aşağıda yazıyorum rica etsem yardımcı olurmusunuz?
Vaio VPCM13M1E Teknik Özellikler :
İŞLEMCİ : Intel Atom 667 MHz. 1.83 GHz. 512 KB Cache Bellek N470 İşlemci İŞLEMCİ TÜRÜ : Intel Atom RAM 1 GB DDR2 667 Mhz. (Max.2 GB) Ram SABİT DİSK : 250 GB SATA (5400 Rpm) hdD OPTİK SÜRÜCÜ : Opsiyonel Sürücü İŞLETİM SİSTEMİ : Microsoft Windows 7 Starter Tr-İng EKRAN KARTI : Intel GMA 3150 Ekran Kartı EKRAN BOYUTU : 10.1" WSVGA X-Brite led Ekran (1024 X 600) EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ : 1024 x 600
everesten baktığımda
Aygıt Tanımı WDC WD2500BEVT-22A23T0 ATA Device: Sürücü Tanımı Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Ailesi) Seri ATA Depolama Denetleyicisi - 27C0
ATA Channel 0 ATA Channel 1 Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Ailesi) Seri ATA Depolama Denetleyicisi - 27C0 JMB38X MS Host Controller JMB38X SD Host Controller
sürücü tarihi biraz eski ama BilgiAlanı Değer
Sürücü Tarihi 21.06.2006
sizce sata 3 ü desteklermi? ne tavsiye edersiniz?
Bu 500tllik sisteme 300tllik ssd mi takmayı düşünüyorsun? Saçma geliyor bana. Zaten o işlemciyle ssdden az performans alırsın. Hasi ssdyi taktın o netbook ile sana büyük bir performans artışı sağlamayacaktır.
Anakartın sanırım sata 3 desteklemiyor. Ama sata3 bir ssdyi sata2 porta da takabilirsin sorunsuz çalışır.
Kardeşim o Sisteme Masraf Etmenın Amacı Yok Yazıktır Günahtır.
quote:
Orijinalden alıntı: pearar
iyi günler elimdeki sony vaio netbooka ssd almayı düşünüyorum. ancak sata3 ü destekliyormu bilmiyorum. r özelliklerini yazıyorum. ayrıca everest proğramı ile bilgisayar biliglerinide aşağıda yazıyorum rica etsem yardımcı olurmusunuz?
Vaio VPCM13M1E Teknik Özellikler :
İŞLEMCİ : Intel Atom 667 MHz. 1.83 GHz. 512 KB Cache Bellek N470 İşlemci İŞLEMCİ TÜRÜ : Intel Atom RAM 1 GB DDR2 667 Mhz. (Max.2 GB) Ram SABİT DİSK : 250 GB SATA (5400 Rpm) hdD OPTİK SÜRÜCÜ : Opsiyonel Sürücü İŞLETİM SİSTEMİ : Microsoft Windows 7 Starter Tr-İng EKRAN KARTI : Intel GMA 3150 Ekran Kartı EKRAN BOYUTU : 10.1" WSVGA X-Brite led Ekran (1024 X 600) EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ : 1024 x 600
everesten baktığımda
Aygıt Tanımı WDC WD2500BEVT-22A23T0 ATA Device: Sürücü Tanımı Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Ailesi) Seri ATA Depolama Denetleyicisi - 27C0
ATA Channel 0 ATA Channel 1 Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Ailesi) Seri ATA Depolama Denetleyicisi - 27C0 JMB38X MS Host Controller JMB38X SD Host Controller
SSD'nin size yararı pil ömrünü biraz uzatması ve az daha hızlı Windows açılışı olacaktır. Netbook'larda kullanılan Atom işlemciler en yavaş Celeron'lardan bile güçsüzler, hız açısından asla bir Laptop ya da masaüstü gibi performans artışı sağlamaz.
BilgiAlanı Değer CPU Özellikleri CPU Türü Unknown, 1833 MHz Komut Seti x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3 Orjinal Saat 1833 MHz L1 Kod Önbellek 32 KB L2 Önbellek 512 KB (On-Die, ATC, Full-Speed)
Multi CPU Anakart Kimliği VAIO Sony CPU #0 Intel(R) Atom(TM) CPU N470 @ 1.83GHz, 1828 MHz CPU #1 Intel(R) Atom(TM) CPU N470 @ 1.83GHz, 1828 MHz
CPU Kullanımı CPU #1 / HTT Birimi #1 0 % CPU #1 / HTT Birimi #2 3 %
BilgiAlanı Değer CPUID Özellikleri CPUID Üreticisi GenuineIntel CPUID CPU Adı Intel(R) Atom(TM) CPU N470 @ 1.83GHz CPUID Uyarlama 000106CAh IA Marka Kimliği 00h (Bilinmiyor) Platform Kimliği 00h (Bilinmiyor) IA CPU Seri Numarası Bilinmiyor HTT / CMP Birimleri 2 / 0
Komut Seti 64 bit x86 Uzantısı (AMD64, EM64T) Destekliyor Alternate Instruction Set Desteklemiyor AMD 3DNow! Desteklemiyor AMD 3DNow! Professional Desteklemiyor AMD Enhanced 3DNow! Desteklemiyor AMD Extended MMX Desteklemiyor Cyrix Extended MMX Desteklemiyor IA-64 Desteklemiyor IA MMX Destekliyor IA SSE Destekliyor IA SSE 2 Destekliyor IA SSE 3 Destekliyor CLFLUSH Komut Destekliyor CMPXCHG8B Komut Destekliyor CMPXCHG16B Komut Destekliyor Conditional Move Komut Destekliyor MONITOR / MWAIT Komut Destekliyor RDTSCP Komut Desteklemiyor SYSCALL / SYSRET Komut Desteklemiyor SYSENTER / SYSEXIT Komut Destekliyor VIA FEMMS Komut Desteklemiyor
Güvenlik Nitelikleri Advanced Cryptography Engine (ACE) Desteklemiyor Veri Çalıştırma Koruması (DEP, NX, EDB) Destekliyor Hardware Random Number Generator (RNG) Desteklemiyor Montgomery Multiplier & Hash Engine Desteklemiyor Processor Serial Number (PSN) Desteklemiyor
Güç Yönetim Nitelikleri Automatic Clock Control Destekliyor Enhanced Halt State (C1E) Desteklemiyor Enhanced SpeedStep Technology (EIST, ESS) Destekliyor Frequency ID Control Desteklemiyor LongRun Desteklemiyor LongRun Table Interface Desteklemiyor PowerSaver 1.0 Desteklemiyor PowerSaver 2.0 Desteklemiyor PowerSaver 3.0 Desteklemiyor Processor Duty Cycle Control Destekliyor Software Thermal Control Desteklemiyor Temperature Sensing Diode Desteklemiyor Thermal Monitor 1 Destekliyor Thermal Monitor 2 Destekliyor Thermal Monitoring Desteklemiyor Thermal Trip Desteklemiyor Voltage ID Control Desteklemiyor
CPUID Nitelikleri 36-bit Page Size Extension Desteklemiyor Address Region Registers (ARR) Desteklemiyor CPL Qualified Debug Store Destekliyor Debug Trace Store Destekliyor Debugging Extension Destekliyor Fast Save & Restore Destekliyor Hyper-Threading Technology (HTT) Destekliyor, Etkin L1 Context ID Desteklemiyor Local APIC On Chip Destekliyor Machine Check Architecture (MCA) Destekliyor Machine Check Exception (MCE) Destekliyor Memory Configuration Registers (MCR) Desteklemiyor Memory Type Range Registers (MTRR) Destekliyor Model Specific Registers (MSR) Destekliyor Page Attribute Table (PAT) Destekliyor Page Global Extension Destekliyor Page Size Extension (PSE) Destekliyor Pending Break Event Destekliyor Physical Address Extension (PAE) Destekliyor Secure Virtual Machine Extensions (Pacifica) Desteklemiyor Self-Snoop Destekliyor Time Stamp Counter (TSC) Destekliyor Virtual Machine Extensions (Vanderpool) Desteklemiyor Virtual Mode Extension Destekliyor
vatanda 64 sata3 bu hafta sonu 213 tl sizce ssd mi bilgisayarı daha çok hızlandırır yoksa 2 gb ram mı? ram olarak hangi modele kadar destekler sizce
ayrıntılı özellikleri
BilgiAlanı Değer Bilgisayar İşletim Sistemi Windows 7 Ultimate Media Center Edition OS Servis Paketi - DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Anakart CPU Türü Unknown, 1833 MHz Anakart Adı Bilinmiyor Anakart Çipseti Bilinmiyor Sistem Belleği 1013 MB BIOS Türü AMI (06/15/09)
Görüntü Birimi Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) GMA 3150 (256 MB) Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) GMA 3150 (256 MB) Monitör Genel PnP Monitör [NoDB] (2026116257)
Çokluortam Ses Bağdaştırıcı Hoparlör/Kulaklık (Realtek High
Depolama IDE denetleyici Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Ailesi) Seri ATA Depolama Denetleyicisi - 27C0 IDE denetleyici JMB38X MS Host Controller IDE denetleyici JMB38X SD Host Controller IDE denetleyici JMB38X SD/MMC Host Controller Disk Sürücüsü WDC WD2500BEVT-22A23T0 ATA Device SMART Sabit Disk Durumu Bilinmiyor
N550, N570, D525 gibi bir işlemci olsaymış iyi olurmuş.
Fakat forumda aratırsan, Z520 işlemciye bile SSD takan arkadaşlar var ve sonuçlar gayet tatmin edici. Konusu bile var:
Bir ASUS 1101HA Netbook kullanıcısı olarak ; Hafifliği,biçimi,şarj süresi,klavyesinde yazı yazmayı çok beğendiğim ama internette 4-5 dosya açtığımda kasmasından şikayetçi olduğum bilgisayarımı modifiye ederek biraz güçlendirmek istedim ve bu amaçla ASUS 1101HA beyaz deniz kabuğu netbokumun ;
1GB olan RAM'ini 2GB DDR2 667 Mhz RAM ile değiştirdim.
160 GB olan Sabit diskini ise 60 GB SSD ile değiştirdim.
Wındows XP olan İşletim sisteminide Wın 7 Home Premium ile değiştirdim.
Hı-Level 2GB DDR2 667 Mhz RAM ve Corsaır F60 SSD'yi sanalmarketim.com'dan aldım.(Bu siteden yaptığım ilk alışverişimdi ve çok ta memnun kaldım.Siparişi verdiğim tarihin ertesi günü kargoya verdiler.Kargo öyle muhafazalı geldiki inanın açmakta zorlandım.) Bu ikisine 363-TL ödedim.
Peki bu modifiyede sonra bilgisayarımda ne gibi değişiklikler olduğuna örnek; Şu anda altta google chrome ile açtığım 10 web sayfası açık, media player açık bir yandan müzik dinliyorum,Live messenger açık,fotoğrafların görüntülendiği bir sayfa açık, daha önce 4.web sayfasında kasılan makine şimdi açık olan 10 sayfa içindeki donanım haber sayfasında ufak ufak kasılmaya başladı. . Bu arada bu modifiye ile Win 7 home premium'u bu bilgisayarımda kullanmaya başladım.Gerçektende XP den sonra çok hoşuma gitti.
Kısacası dostlar , ASUS 1101HA deniz kabuğuma yaptığım (belki biraz pahalı) modifiye ile şimdi tam istedğim gibi oldu.Ayrıca bu konuda önerileri ile bana yardımcı olan üstadlarada çok teşekkür ediyorum.
Saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme